• Slide 1
 • Slide 3
 • Slide 4

  Zuid-Afrika Noord & Swaziland

  15 dagen

  Van Johannesburg naar Drakensbergen, Kruger & Swaziland

  We reizen langs de hoogtepunten van het oosten van Zuid-Afrika. En dat zijn er heel veel! Om te beginnen de routes door de spectaculaire en veelzijdige natuur en de spannende speurtochten naar wild in de nationale parken. We overnachten in hotels en chalets aan de voet van de Drakensbergen, bij Kruger nationaal park en in het ienieminie koninkrijk Swaziland. Tot slot bezoeken we Soweto, het grootste en veel besproken township in Johannesburg.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Johannesburg
  2. aankomst Johannesburg - Sabie
  3. Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park
  4. Kruger NP
  5. Kruger NP
  6. Kruger NP - Swaziland
  7. Swaziland
  8. Swaziland - St Lucia
  9. St Lucia
  10. St Lucia - Ballito
  11. Ballito
  12. Ballito - Drakensbergen
  13. Drakensbergen
  14. Drakensbergen - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Via de spectaculaire Panoramaroute naar Kruger NP

  Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
  Dag 2 Aankomst Johannesburg - Sabie
  Dag 3 Sabie - Panoramaroute - Kruger nationaal park

  We vliegen naar Johannesburg waar we de volgende ochtend aankomen. Op de luchthaven worden met een vriendelijk ‘Goeienaand’ welkom geheten door onze lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleider.

  Zuid Afrika Blyde River Canyon Djoser

  Vervolgens rijden we naar Sabie en maken een tussenstop in Pretoria voor een interessante stadtour. Pretoria is de bestuurlijke hoofdstad van Zuid-Afrika en liefhebbers van geschiedenis en politiek zullen zich hier goed vermaken. We starten bij Church Square, het historische centrum van de stad met prachtige gebouwen uit eind 19e eeuw. Daarna bezoeken we de Union Buildings, de regeringsgebouwen van Zuid-Afrika. Ken je de geschiedenis van Zuid-Afrika een beetje? Je komt hier veel meer over te weten tijdens ons bezoek aan het Voortrekkermonument, een granieten bouwwerk waarin de bewogen geschiedenis van de Afrikaner in zandsteen is uitgehouwen. Het monument is ooit gebouwd ter herinnering aan de omstreden trek van de blanke pioniers. Aan het einde van de middag komen we aan in Sabie. Vanuit onze mooie lodge heb je een geweldig uitzicht op de omgeving. Neem vooral de tijd om de omgeving te verkennen. Maak een mooie wandeling langs de tientallen en neem vooral je verrekijker mee, want je kunt verschillende vogelsoorten bewonderen en beluisteren.

  De volgende dag nemen we de hele dag de tijd voor de wereldberoemde Panoramaroute van Sabie naar Kruger nationaal park. Maak je op voor de mooiste rit die je waarschijnlijk ooit gemaakt hebt. De route voert langs de 26 kilometer lange Blyde River Canyon, een van de natuurlijke wonderen van Zuid-Afrika. We stoppen onderweg bij spectaculaire uitkijkpunten en bezoeken ‘Drie Rondavels’ en ‘God’s Window’. Het indrukwekkende  Bourke’s Luck Potholes met rotsformaties en kleine watervallen zul je niet snel vergeten. Die komt zeker weten te staan op je top 10 mooiste landschappen ooit. En dat is Zuid-Afrika! De omgeving is zo divers en zo adembenemend mooi, daar krijg je nooit genoeg van. Na deze prachtige rit kunnen we lekker bijkomen en napraten in ons hotel vlak bij het Kruger nationaal park.

  Op zoek naar de Big Five in Krugerpark

  Dag 4 Kruger NP, gamedrive per jeep
  Dag 5 Kruger NP

  Zuid Afrika Krugerpark zonsondergang DjoserKruger nationaal park is een van de grootste en mooiste wildparken ter wereld. Het park is uniek door de omvang, opzet en de grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. Je kunt tijdens je verblijf verschillende ‘gamedrives’ ofwel wildspeurtochten maken, waarbij je op zoek gaat naar olifanten, leeuwen, giraffen, neushoorns en talloze andere dieren. Zebra’s, buffels, impala’s en talloze kleurrijke vogels kruisen je pad. Met een beetje geluk zie je de ‘big five’. Je kunt ook meedoen met een ‘gamewalk’ waarbij je onder leiding van een ‘ranger’, een ervaren parkwachter, te voet op zoek gaat naar wild. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

  Het bergachtige koninkrijk Swaziland

  Dag 6 Kruger NP - Swaziland
  Dag 7 Swaziland
  Dag 8 Swaziland - St. Lucia
  Dag 9 St. Lucia

  Zuid Afrika Swaziland DjoserWe verlaten Zuid-Afrika en rijden het bergachtige koninkrijk Swaziland binnen. We overnachten in traditionele rondavels, dat zijn typisch Zuid-Afrikaanse huisjes. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een jeepsafari en een wandeltocht in de mooie omgeving.

  We rijden door het prachtige berglandschap van Swaziland naar het zuiden en steken de grens weer over naar Zuid-Afrika. Onze volgende bestemming is St. Lucia in het iSimangaliso Wetland Park dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het moerassen reservaat is in feite een lagune gevormd door een brede riviermonding van maar liefst 65 kilometer lang. Het meer is niet diep en vormt een uitstekende leefomgeving voor nijlpaarden en krokodillen. St. Lucia is een gezellig stadje en wij overnachten in het centrum waar je kunt neerstrijken in een van de vele barretjes en restaurantjes. 

  Je kunt tijdens het verblijf in St. Lucia ook weer een keuze maken uit verschillende activiteiten. Begin de dag bijvoorbeeld met een boottocht op het meer en spot de vele nijlpaarden en krokodillen. De gids wijst je precies waar de krokodillen zich schuilhouden en waar de nijlpaarden dobberen. Het meer wordt omringd door dichte bossen en moerassen met mangroven waar talloze vogels leven. Een verrekijker komt hier zeker van pas. Ook kun je het nabijgelegen strand bezoeken of een heerlijke wandeling maken. Een absolute must-do is een jeepsafari door Hluhluwe-Imfolozi Park. In dit groene en heuvelachtige park leeft de ‘big five’ en tijdens de jeepsafari ga je op zoek naar de zeldzame witte neushoorn die hier als een speciaal project is uitgezet. Vergeet niet om tijdens je spannende speurtocht naar wild te genieten van de prachtige uitzichten op de Afrikaanse wildernis.

  Afrikaanse cultuur in Ballito

  Dag 10 St. Lucia - Ballito
  Dag 11 Ballito
  Dag 12 Ballito - Drakensbergen

  Hluluwe Imfolozi nationaal parkWe rijden verder langs de kust naar Ballito in Zululand, ooit een kleine koninkrijk dat werd geregeerd door de vrijheidsstrijder Shaka Zulu. Je kunt je hier goed vermaken op de vele stranden en in de baaien. Sportievelingen kunnen para-gliden, paardrijden en kitesurfen. Het culturele centrum in het binnenland is een must voor cultuurliefhebbers en knutselaars. Je kunt kennis maken met de lokale bevolking, zelf speren maken, potten beschilderen, armbanden maken en bierbrouwen.

  Door de vallei met duizend heuvels naar Drakensberg

  Dag 13 Drakensbergen
  Dag 14 Drakensbergen - Johannesburg, Soweto tour - Amsterdam
  Dag 15 aankomst Amsterdam

  We verlaten de kuststrook en rijden via de prachtige ‘Vallei met de duizend heuvels’ naar de Drakensbergen. Onderweg bezoeken we Phezulu Cultural Village waar je alles te weten kunt komen over de gebruiken en rituelen van de Zulu-cultuur en een Zulu-dans kunt bijwonen. We vervolgens onze weg naar de zuidelijke Drakensbergen en verblijven twee nachten aan de voet van dit gebergte. Drakensbergen, dat door de Zulu’s uKhahlamba (barrière van de speren) wordt genoemd, is het hoogste en langste bergmassief van Zuid-Afrika. De omgeving is onbeschrijflijk mooi met talloze snelstromende beekjes en klaterende watervallen. Niet zo gek dat dit park in 2000 is toegevoegd is aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt een hele dag om het ongerepte gebied te verkennen. Trek goede schoenen aan want je kunt hier prachtig wandelen. Luister naar de stilte en geniet van de vergezichten, er zijn verschillende wandeltochten uitgezet die je naar de mooiste plekjes brengen.


  Zuid Afrika Sani Pass naar Lesotho DjoserHet is tijd om terug te keren naar Johannesburg waar we een bezoek brengen aan Soweto, het grootste en bekendste ‘township’ in Zuid-Afrika. Leuk weetje… Soweto staat voor SOuth- WEst- TOwnship en is nu een creatief bolwerk van kleurrijk Zuid-Afrika met een wrang verleden. Veel bekende Zuid-Afrikaners zijn hier opgegroeid. Tijdens de rondrit passeren we Vilikazi Street waar voormalig president Nelson Mandela en de oud-bisschop Desmond Tutu hebben gewoond. We bezoeken het Mandela Huis, het Hector Pieterson Memorial, de Regina Mundi-kerk en Freedom Square. In de avond vlieg je vanuit Johannesburg rechtstreeks met KLM terug naar Nederland.

  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar in overleg met de groep en de reisbegeleiding wordt het programma ter plaatse ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht om hieraan deel te nemen. Op de bestemming Zuid-Afrika is onze "vrijheid blijheid" formule minder goed uitvoerbaar. De focus ligt bij deze reis ook op bezienswaardigheden onderweg of die niet binnen de steden of dorpen te vinden zijn, maar buitenaf gelegen zijn.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  14 jul - 28 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 04 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 09 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 11 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 16 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 20 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.895,-
  € 1.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht naar KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  •  'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park
  • Driedaags verblijf vlakbij het Kruger nationaal park
  • Bezoek Panoramaroute en Blyde River Canyon

  Exclusief

  Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om een vervroeging van je reis mét accommodatie in Joahnnesburg bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Drakensbergen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We maken tijdens deze reis gebruik van verschillende vormen van accommodatie, zoals een appartement/chalet, soms 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde kleine huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

  We verblijven regelmatig midden in de natuur met een prachtige tuin en een indrukwekkende uitzicht. Hier kun je heerlijk genieten van de rust met een drankje en een lekkere maaltijd.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Johannesburg Airport Game Lodge
  Sabie Forever Blyde Canyon
  Kruger Park area Muluwa Lodge
  Swaziland Maguga Lodge
  St Lucia Shonalanga Lodge
  Ballito Mini Villas
  Drakensberg Sandford Park Country Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Lufthansa

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   18:30

   Aankomst

   19:35

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Johannesburg

   Vertrek

   22:05

   Aankomst

   08:30*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Johannesburg - Frankfurt

   Vertrek

   19:00

   Aankomst

   05:35*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   08:10

   Aankomst

   09:25

  * aankomst volgende dag


  Tijdens de zomer is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika.

  Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Aan boord is een uitgebreid inflight entertainment systeem boordevol films, series en games voor het hele gezin. Uiteraard ontvang je ook een warme maaltijd en een drankje. Op intercontinentale vluchten kan voor kinderen een speciale kindermaaltijd besteld worden. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.295,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Zuid-Afrika zelf reizen we met onze bus van plaats naar plaats zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. We hebben de trajecten zo kort mogelijk gemaakt, zodat je niet al te lang in de bus hoeft te zitten.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht naar KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale Nederlands-/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Overnachtingen in hotels-/chalet met soms een zwembad
  • Bezoek aan het prachtige Swaziland
  •  'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Kruger nationaal park
  • Driedaags verblijf vlakbij het Kruger nationaal park
  • Bezoek Panoramaroute en Blyde River Canyon

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil in St Lucia een gamedrive en de ander maakt liever een wandeltocht of gaat graag naar het strand. Meestal kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma zijn inbegrepen, geldt dat het entreegeld exclusief is. 


  Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Een gamedrive, je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
  • Soweto-tour, we bezoeken het grootste township in Zuid-Afrika


  Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
   

  • We rijden via de beroemde Panoramaroute van Sabie naar het Krugerpark. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels


  Ter plaatse zijn er meer excursies mogelijk. In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond. In het donker kun je weer hele andere dieren tegenkomen. In St. Lucia kun je een boottocht maken of een gamedrive naar het Imfolozi-Hluhluwe park. In de Drakensbergen kun je diverse wandelingen maken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Internationale reispas die nog minimaal 6 maanden na binnenkomst in Swaziland geldig is.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Zuid Afrika heeft de immigratiewetten voor het inreizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) aangepast. Wanneer het kind niet met beide biologische ouders reist, dien je in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF een internationaal uittreksel uit het geboorteregister. De geboorteakte vraag je aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd bij de gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: overal zijn geldautomaten.
  Contant: euro’s, dollars.
  Creditcards: veelvuldig te gebruiken.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is in Zuid-Afrika gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De eventuele fooi voor de lokale reisbegeleider valt hierbuiten.
   

  Maaltijden

  De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele hotels/chalets die midden in de natuur liggen, is een restaurant aanwezig waar je kunt eten. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boereworst', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

  Zuid-Afrika is een westers land, waardoor de keuken grotendeels overeenkomt met de Europese keuken. Restaurants van verschillende westerse ketens zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Sommige gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart, zoals bobotie en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

  Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed, dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. De Zuid-Afrikaan zelf eet ook graag 'rusks': een specialiteit die zich nog het best laat omschrijven als een brok muesli, die in de thee of koffie gedoopt dient te worden.

  Gezondheid

  Voor deze reis naar Zuid-Afrika wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A  Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP. 

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Het is mogelijk om een vervroeging van je reis mét accommodatie in Joahnnesburg bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  Ook is het mogelijk een verlenging in Drakensbergen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 30,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld aan de Nederlandse. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden met name 's nachts koud kan worden.

  In het zuiden langs de kust is de weersituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Deze Family-reis wordt begeleid door een enthousiaste lokaal Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg graag leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Zuid-Afrika?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in verschillende sfeervolle accommodaties zoals appartementen, chalets en soms rondavels (losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes). De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Deze reis is qua vervoer erg comfortabel. We maken gebruik van onze eigen bus en de wegen zijn er goed. Daarnaast zijn de trajecten zo kort mogelijk gemaakt.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Het klimaat in Zuid-Afrika is tegenover gesteld van het Nederlandse klimaat. De winters zijn mild en de zomers warm. De maanden april en december zijn warme maanden waarbij de temperatuur boven de 25 graden komt. In de avond kan het flink afkoelen en ook aan de kust kan een frisse bries zijn.

  Hebben we een visum nodig?
  Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Voor kinderen tot 18 jaar is het belangrijk om in het bezit te zijn van een orginele geboorteakte of internationaal uittreksel uit het geboorteregister.
   
  Volgens immigratiewet 6(12)(a) moeten ouders die met hun minderjarige kinderen willen reizen in het bezit zijn van een geboortecertificaat van hun kind, waarop de gegevens van de ouders zijn vermeld.

  Een gecertificeerd kopie van het origineel voldoet ook. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente waarin iemand is geboren. Wel is een internationale versie van belang, ook deze kan bij de gemeente worden opgevraagd.

  In het kort omvat de nieuwe regelgeving het volgende:
  •    Ouders die met kinderen reizen moeten naast hun paspoorten en tickets ook een geboortecertificaat van het reizende kind(eren) kunnen tonen (vertaald in het Engels);
  •    Wanneer kinderen zonder hun ouders reizen (maar met een familielid, kennis of andere begeleider), dan moeten zij een officiële verklaring bij zich hebben waarin beide ouders toezeggen dat het kind toestemming heeft om te reizen, evenals kopieën van de paspoorten van de ouders of de wettelijke voogd van het reizende kind;
  •    Als slechts een van de ouders met het kind meereist, dan moet hij/zij naast het geldige geboortecertificaat een schriftelijke verklaring van de andere ouder hebben, die het kind toestemming geeft om te reizen; 
  •    Indien nodig een officieel bewijs dat deze alleenstaande ouder volledige voogdij en ouderlijke zeggenschap over het reizende kind heeft, dan wel een officiële overlijdensakte van de andere ouder van het kind.

  Je vraag het certificaat aan in de gemeente van geboorte. Om het geboortecertificaat aan te vragen heb je een geldig legitimatiebewijs van zowel jezelf als het kind nodig. Het geboortecertificaat moet niet alleen de gegevens van het kind maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met je gemeente voor de procedure. 


  Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.


   

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Bij enkele accommodaties is een zwembad aanwezig.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen speciale kledingvoorschriften. Als je in de maanden juli/augustus reist is het winter in Zuid-Afrika en daarom is het aan te raden om warme kleding mee te nemen voor de verschillende weertypen. Daarnaast zal er redelijk veel gelopen worden en komen schoenen met een goed profiel goed van pas.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Houd er rekening mee dat het weer erg kan veranderen en dat het in juli/augustus winter is, het kan dus aan te raden zijn een winterjas mee te nemen. Daarnaast is het van belang om een muggen werend middel mee te nemen en een wereldstekker. In Zuid-Afrika gebruiken ze driepotige stekkers met ronde pinnen. Vind je het leuk om dieren te spotten? Dan is het aan te raden om een verrekijker mee te nemen!

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • We hadden een uitstekende reisbegeleider die Zuid-Afrika op haar duimpje kent. Ze stond altijd voor ons klaar en bracht ons naar de mooiste en interessantste plekjes. Daarnaast had ze oog voor alle reisgenoten en bracht veel gezelligheid. We hebben dan ook een geweldig mooie reis gehad.

   Bekijk alle reviews
   Go to top