Bekijk de Rondreis Taiwan, 17 dagen van Djoser

Rondreis Taiwan 17 dagen

Een bijzondere reis door het heden en verleden

Vanaf € 2.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Taiwan heette vroeger Formosa naar Ilha Formosa, 'Schoon Eiland'. Op deze rondreis Taiwan krijg je alle facetten van het mooie eiland te zien. Naast een kennismaking met het moderne, dynamische Taipei ervaar je de overweldigende natuurschoon van Taiwan. We reizen langs de indrukwekkende kust met steile kliffen, via Hualien, naar de machtige Taroko-kloof waar we een wandeling maken. In het zuiden vind je mooie stranden en koraalriffen. Ook bezoek je de unieke vuurtoren van Eluanpi en het historische Henchung. We bezoeken tempels, kloosters en stappen in de voetsporen van de VOC. In Tainan liggen de resten van het 'Fort Zeelandia'. Het berggebied van Alishan en het Sun Moon Lake zorgen voor een spectaculaire afsluiting van de reis.

Daarom Djoser

 • Afwisselend reis met aandacht voor cultuur en natuur
 • Rechtstreekse vluchten
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Stadtour in Taipei
 • Bezoek indrukwekkende Taroko-kloof
 • Bijwonen van tempelceremonie in Foguangshan
 • Ontdek wat de Nederlandse VOC op Taiwan heeft nagelaten
 • Mooie boottocht op Sun Moonlake inbegrepen
 • Overnachtingen inclusief ontbijt
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Taiwan, 17 dagen
 1. Amsterdam - Taoyuan - Taipei
 2. aankomst Taipei
 3. Taipei, stadstour
 4. Taipei
 5. Taipei - Yehliu Geopark - Qingshui-klif - Hualien
 6. Hualien, excursie Taroko-kloof
 7. Hualien - Sanxiantai - Chihpen
 8. Chihpen - Hengchun - Eluanbi - Kenting
 9. Kenting, excursie Kenting nationaal park
 10. Kenting - Checheng Fuan - Foguangshan
 11. Foguangshan - Kaohsiung
 12. Kaohsiung - Tainan
 13. Tainan
 14. Tainan - Alishan - Sun Moon Lake
 15. Sun Moon Lake, boottocht
 16. Sun Moon Lake - Taoyuan - Amsterdam
 17. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Bezoek de metropool Taipei

Dag 1 Amsterdam - Taoyuan - Taipei
Dag 2 aankomst Taipei
Dag 3 Taipei, stadstour
Dag 4 Taipei

Longshan tempel Taipei TaiwanDe skyline van de Taiwanese hoofdstad Taipei overweldigt bij aankomst door de vele wolkenkrabbers waarover deze stad bezit. Taipei heeft zich vanaf de jaren ‘70 in rap tempo ontwikkeld tot een moderne ’hotspot’ met veel moderne snufjes. In deze miljoenenstad schreeuwt de kitscherige lichtreclame 24 uur per dag onleesbare Chinese boodschappen van daken en gevels. De metropool heeft een grote aantrekkingskracht door zijn vele bezienswaardigheden, markten en moderne winkelcentra in het oostelijk deel van de stad waar de nieuwste gadgets verkrijgbaar zijn.

In de ochtend van dag drie maken we een stadstour waarbij we diverse bezienswaardigheden bezoeken, zoals de Longshan en Pao An tempels en de Martyrs' Shrine met de wisseling van de wacht. De beroemde Longshan tempel vormt een rustpunt in het roerige Taipei. Het kent een lange traditie van wederopbouw na verwoesting door aardbevingen, Amerikaanse bombardementen en branden. Na de stadstour kun je de stad op eigen gelegenheid verder ontdekken. Vlieg je met Chinese Airlines, dan maak de stadstour op dag twee, na aankomst in Taiwan.

Taipei 101 TaiwanIn het westen van Taipei wandel je door smalle straatjes en vind je allerlei leuke, traditionele winkeltjes. Dihuastraat kent panden in verschillende bouwstijlen en vormt een bedrijvig centrum voor de handel in thee, rijst en traditionele medicijnen. Vanaf het vliegtuig zal je de wolkenkrabber Taipei 101 vast niet gemist hebben. De Taipei 101 toren symboliseert de welvaart en voorspoed en was tot 2007 zelfs de hoogste wolkenkrabber op aarde. Een bezoek aan de hoogste verdieping geeft je een fantastisch uitzicht over de stad. De lift van dit gebouw brengt je in een korte 37 seconden, in maar liefst 61km/h, naar een van de hoogste verdiepingen van het gebouw.

De Shilin Night Market is een plek waar spulletjes worden verkocht voor redelijke prijzen en waar er gesmuld kan worden van authentieke, lokale specialiteiten. Voor liefhebbers van de Chinese kunst is er nog het National Palace Museum. De collectie van dit museum bevat meer dan 650.000 kunstvoorwerpen uit de Chinese geschiedenis van 8000 jaar terug. Chiang Kai-Shek is Taiwan’s nationale held. De Chiang Kai-Shek memorial Hall informeert over zijn leven en is een populaire pleisterplaats voor de inwoners van Taipei.
 

Reizen langs de prachtige oostkust naar Hualien

Dag 5 Taipei - Yehliu Geopark - Qingshui-klif - Hualien
Dag 6 Hualien, excursie Taroko-kloof

Strand Taiwan DjoserNa ons bezoek aan Taipei laten we de drukte van de hoofdstad achter ons en reizen naar de rustige oostkust van het eiland. De kuststreek is adembenemend mooi. De combinatie van een azuurblauwe zee, beboste steile rotswanden en kliffen doet de camera bovenhalen. Het was waarschijnlijk langs deze kust waar in 1583 een Portugese zeevaarder voer. Het toen nog onbekende eiland noemde hij Ilha Formosa, Portugees voor Schoon Eiland. Onderweg stoppen we bij het Yehliu Geopark, een kuststrook met rotsen in bizarre vormen, veroorzaakt door miljoenen jaren erosie. We reizen door naar de Qingshui-klif. De loodrechte, meer dan 300 meter uit zee oprijzende klif, trekt veel dagjesmensen uit Taipei. Vanaf deze plek heb je een geweldig uitzicht over de Stille Oceaan. Na dit bezoek, reizen we door naar Hualien.

Taroko Kloof Taiwan DjoserHualien vormt de uitvalsbasis voor een van Taiwan’s mooiste nationale parken: de Taroko-kloof. De 19 kilometer lange kloof is miljoenen jaren geleden uitgesleten door de Liwu rivier. De marmeren wanden van de kloof steken honderden meters de lucht in. De weg loopt dwars door de bergen heen. Het is een adembenemend traject waar veel rivieren, watervallen, hangbruggen en vele mooie uitzichtplekken te zien zijn. Tijdens ons bezoek aan de kloof kunnen we schitterende wandelingen maken door de indrukwekkende omgeving.

Hierop volgend bezoeken we Changchun-schrijn waar de uitzichten het spectaculairst zijn.
 

Wandelen over de achtbogenbrug van Sanxiantai

Dag 7 Hualien - Sanxiantai - Chihpen

Taiwan straatje DjoserWe vervolgen de mooie kustlijn zuidwaarts met als uiteindelijke stop de plaats Kenting. Machtige kliffen bieden spectaculaire uitzichten op de oceaan. Het schone, heldere zeewater biedt hier een prima voedingsbodem voor oesters en bij verschillende restaurants staan deze op de kaart. De achtbogenbrug bij Sanxiantai verbindt het vaste land met een eilandje voor de kust die haar naam te danken heeft aan de enorme drie rotsen die een opvallend kenmerk zijn voor het eiland. Dit is de reden dat Sanxiantai ook wel 'het terras van de drie onsterfelijken' genoemd wordt.

Onze overnachtingsplaats Chihpen is bekend vanwege haar aangename warmwaterbronnen. Je kunt hier dus genieten van heerlijke 'hot springs'. Ook kun je een mooie wandeling maken in een nabij gelegen natuurpark.
 

Veel te zien en doen in en rondom Kenting

Dag 8 Chihpen - Henchung - excursie Eluanbi vuurtoren - Kenting
Dag 9 Kenting, bezoek Kenting nationaal park
Dag 10 Kenting - Checheng Fuan - Foguangshan

Kaohsiung beeld Taiwan DjoserOnderweg naar Kenting stoppen we in Hengchun, een historisch plaatsje en deels ommuurd door een oude verdedigingswal. Ook stoppen we bij de Eluanbi vuurtoren die ligt op het meest zuidelijke punt van Taiwan. Dit is de enige versterkte vuurtoren ter wereld.

Kenting trekt met haar mooie stranden en het heldere water zowel toeristen uit eigen land als omringende Aziatische landen. Men komt er niet alleen om te zonnebaden, maar ook om verschillende soorten watersporten te beoefenen. Binnen de parkgrenzen van het Kenting nationaal park wordt niet alleen de mooie kustlijn beschermd, maar ook de mooie koraalriffen. Je kunt je ook laten  verrassen door de onderwaterwereld in de Zuid-Chinese zee. In de zomer kun je snorkelen en duiken bij Kenting. Van de herfst tot en met het begin van de lente is het zicht het best, maar het water kouder en kun je goed duiken.

In Kenting is iedere avond een nachtmarkt waar je heerlijke snacks kunt kopen, zoals gegrilde inktvis.

Foguangshan tempel TaiwanVan Kenting rijden we de volgende dag richting Foguangshan. Onderweg stoppen we bij de Checheng Fuan Temple, een tempel die een geschiedenis heeft van meer dan 200 jaar. Deze tempel wordt ook wel gekenmerkt als een van de grootste tempel van Taiwan en wordt vaak bezocht door gelovigen op de verjaardag van de landgoden. Er wordt zelfs gezegd dat wanneer je de tempel beklimt, je een glimp opvangt van de keizer. Het boeddhistische klooster Foguangshan, waar we de nacht doorbrengen, is in 1967 opgericht door de meester Hsing Yun. Bij binnenkomst springt de maar liefst 32 meter hoge gouden Boeddha direct in het oog.
 

Neem deel aan de ochtendceremonie in Foguangshan

Dag 11 Foguangshan - Kaohsiung
Dag 12 Kaohsiung - Tainan
Dag 13 Tainan

In de ochtend nemen we deel aan de fascinerende ceremonies in het Foguangshan-klooster waarbij je honderden monniken knielend mantra’s hoort chanteren. Hierna reizen we af naar Tainan.

Tainan gebrouw dak Taiwan DjoserOp weg naar Tainan stoppen we eerst nog in Kaohsiung, tempelliefhebbers hier hun hart ophalen bij bijvoorbeeld de Lotus Pond. Deze naam is gekozen vanwege de lotusbloemen die het, aan de tempels liggende, meer bedekken. Bij Lotus Pond zijn vele tempels te vinden, waaronder pagodes in de vorm van een draak en een leeuw. In Kaohsiung ligt tevens het voormalige Engelse consulaat, gebouwd in 1865, dat je terug doet denken aan de Renaissance. Dit gebouw wordt ook gezien als het meest antieke, westerse gebouw dat bewaard is gebleven in de geschiedenis van Taiwan.

Tainan man Taiwan DjoserTainan, de oudste stad van het eiland, wordt ook wel dé tempelstad van Taiwan genoemd. Je vindt hier maar liefst 200 verschillende tempels. Zoals de Chusi-tempel, de grootste van Taiwan, en de Confucius-tempel, gebouwd in 1665. Tevens kom je bij het bezoek aan Tainan in aanraking met een stukje Nederlandse geschiedenis. Al sinds het begin van de 17e eeuw probeerde de VOC vaste voet te krijgen op het Chinese vasteland. De Nederlanders landden in 1624 op het eiland Formosa. Zij vestigden hier een nederzetting en bouwden hier een fort, 'Fort Zeelandia'. De plek vormde de uitvalsbasis voor de handel met Japan en China. We bezoeken het fort onderweg naar Tainan.

Vandaag is er een vrije dag ingepland. Iedereen kan op zijn eigen manier Tainan ontdekken, bijvoorbeeld door er per fiets lekker op uit te gaan.
 

Met de boot en de fiets rond het Sun Moon Lake

Dag 14 Tainan - Alishan - Sun Moon Lake
Dag 15 Sun Moon Lake, boottocht
Dag 16 Sun Moon Lake - Taoyuan - Amsterdam
Dag 17 aankomst Amsterdam

De mooie bosrijke omgeving van Alishan wordt in het weekend druk bezocht door dagjesmensen die hier komen wandelen. Hoger in de bergen neemt de temperatuur af en vind je meerdere theeplantages. De thee wordt hier verbouwd op een hoogte van 1.000 tot 2.000 meter. De thee staat bekend om een zachte smaak en een heerlijke, zoete geur. Naast thee wordt er ook tabak verbouwd. Ook worden de ‘Alishan Sisters Ponds’ bezocht. Dit zijn twee vijvers van verschillende oppervlaktes, namelijk 530 en 66 vierkante meter. Het verhaal gaat dat er twee zusjes in de meren zijn gesprongen en gestorven zijn voor de liefde. De ‘Giant tree trail’ is een spoor vol met enorme cypresbomen die symbool staan voor Alishan. De grootste boom hier is 43,5 meter hoog, rond de 2.000 jaar oud en heeft een omtrek van wel 13 meter.

Sun Moon lake meer TaiwanDe laatste dagen verblijf je bij het grootste meer van Taiwan, het Sun Moon Lake. Door de sprookjesachtige, mooie omgeving vormt het blauwgroene meer en zijn heuvelachtige omgeving een trekpleister voor pasgetrouwde stellen. In het midden ligt het eiland Lalu, wat letterlijk ‘zon en maan’ betekent. Vanaf de Cien-pagoda heb je een goed uitzicht op deze mooie omgeving. We maken een mooie boottocht en bezoeken de imposante Wen Wu-tempel die gewijd is aan Confucius. Ook kun je een mooie fietstocht maken rondom het meer. De dag erop rijden we terug richting Taipei voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jul - 02 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
09 okt - 25 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
23 okt - 08 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
06 nov - 22 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Emirates

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
20 nov - 06 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Emirates

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
27 nov - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
04 dec - 20 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Emirates

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
18 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Turkish Airlines

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 apr - 22 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Dit is een 15-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
23 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Turkish Airlines | Dit is een 15-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
07 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met Turkish Airlines | Dit is een 15-daagse reis

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids én chauffeur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting Foguangshan-klooster
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Stadsexcursie door Taipei
 • Bezoek Yehliu Geopark
 • Wandeling door de Taroko-kloof
 • Bezoek aan de achtbogenbrug bij Sanxiantai
 • Bezoek aan Henchung 'Old Town'
 • Excursie naar de vuurtoren van Elupani
 • Excursie naar Kenting nationaal park
 • In Kaoshing bezoeken we de Lotus Pond
 • Ook bezoeken we het oude Engelse consulaat
 • Bezoek Fort Zeelandia
 • Boottocht op Sun Moon Lake

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Taipei te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 70,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 140,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Taiwan, 17 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,1

 • Mooie reis. Taiwan is een mix van Japanse, Chinese en Amerikaanse cultuur wat tot uiting komt in de diversiteit aan tempels, musea en bezienswaardigheden.

  7,0

 • Mooie reis in een minder bekend land. Perfect georganiseerd dankzij de Nederlandse reisbegeleiding. Door de vrije dagen mogelijkheid om persoonlijke accenten te leggen. Goede accommodaties en transport. Enkel ontbijt voorzien. U kan zelf nieuwe culinaire smaken ontdekken

  9,0

 • Een mooie en afwisselende reis. Van het bezoeken van een Confucius tempel tot wandelen in een nationaal park de afwisseling is echt heel fijn. Het eten in Taiwan is afwisselend en lekker. Reisbegeleider was ook bekend met land. Aanrader als je van de afwisseling van natuur en cultuur en Azië houd.

  8,0

 • Een mooie reis op een bijzonder eiland. De afwisseling tussen cultuur, natuur en eten zijn in deze reis goed in balans. De bus is zeer modern en er is voldoende ruimte voor hardschalen koffers. Tip: kijk vooraf goed naar het weer op de verschillende plekken in Taiwan, omdat het enorm verschilt.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens ons verblijf overnachten we in goede middenklasse hotels die zorgvuldig zijn uitgekozen op hun ligging ten opzichte van bezienswaardigheden en kwaliteit. Alle kamers zijn voorzien van eigen sanitair, tv en wifi. Vrijwel alle hotels hebben thee- en koffiefaciliteiten op de kamer.

Het hotel in Chiphen heeft warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt ontspannen.

In Foguangshan overnachten we bij het klooster, met ook eigen sanitaire voorzieningen op de kamer. Hier kun je in de ochtend een boeddhistische ceremonie meemaken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Taipei Just Sleep Ximending
Taipei Sonnien Hotel
Hualien Park City Hotel
Chiphen Hoya Hot Spring Resort
Kenting A.MAZ.INN
Foguangshan Foguangshan Guest House
Kaohsiung Fullon Hotel Kaohsiung
Tainan Dynasty Hotel
Sun Moon Lake Einhan Resort


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.
 

 • Golden China Hotel Taipei Taiwan
 • Golden China Hotel kamer Taipei Taiwan

  De hotelkamers zijn voorzien van alle gemakken

 • Hualien Lake Shore hotel Taiwan Djoser
 • Park City Hotel ontbijt Hualien Taiwan

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Lakeshore Hotel kamer Hualien Taiwan
 • Hoya hotspring resort Chiphen Taiwan
 • Hoya hotspring resort bad Chiphen Taiwan

  Het hotel in Chiphen heeft heerlijke warmwaterbaden

 • Hoya hotspring resort kamer Chiphen Taiwan
 • AMAZINN hotel Kenting Taiwan
 • AMAZINN hotel kamer Kenting Taiwan
 • Foguangshan Guesthouse Taiwan

  We overnachten op het terrein van het Foguangshan klooster, waar je een ceremonie kunt bijwonen

 • Foguangshan Guesthouse kamer Taiwan
 • Foguangshan Guesthouse eetzaal Taiwan
 • Einhan Resort Sun Moon Lake Taiwan

  De hotels zijn centraal gelegen

 • Einhan Resort balkon Sun Moon Lake Taiwan

  Het hotel bij Sun Moon Lake heeft uitzicht over het mooie meer

 • Restaurant hotel Taiwan Djoser
 • Einhan Resort kamer Sun Moon Lake Taiwan

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Taipei

  Vertrek

  20:15 - 14:55*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Taipei - Amsterdam

  Vertrek

  23:59 - 08:15*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: In de zomer is het in Taiwan 6 uur later. In de winter is het in Taiwan 7 uur later dan bij ons.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De reizen van de ene overnachtingsplaats naar de andere worden gemaakt met een comfortabele bus. Deze is voorzien van airconditioning. Dit maakt het gemakkelijk om onderweg even te stoppen voor verschillende activiteiten, fotomomenten of om gewoon even de benen te strekken. De afstanden in Taiwan zijn niet groot en onderweg maken we verschillende stops bij bezienswaardigheden, viewpoints of leuke dorpen.

 • KLM vliegtuig
 • Grote bus Taiwan Djoser

  We reizen met een comfortabele bus

 • Kleine bust Taiwan Djoser
 • Binnenkant bust Taiwan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelstalige gids én chauffeur
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting Foguangshan-klooster
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Stadsexcursie door Taipei
 • Bezoek Yehliu Geopark
 • Wandeling door de Taroko-kloof
 • Bezoek aan de achtbogenbrug bij Sanxiantai
 • Bezoek aan Henchung 'Old Town'
 • Excursie naar de vuurtoren van Elupani
 • Excursie naar Kenting nationaal park
 • In Kaoshing bezoeken we de Lotus Pond
 • Ook bezoeken we het oude Engelse consulaat
 • Bezoek Fort Zeelandia
 • Boottocht op Sun Moon Lake

Excursies

Wen Wu temple Sun Moon Lake TaiwanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een is op zoek naar de nieuwste gadgets in Taipei, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij het National Palace Museum of wandelt graag door een mooi stadspark of levendige wijk. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Het vervoer voor dergelijke excursies is bij Djoser in het programma opgenomen. Het entreegeld van deze bezienswaardigheden is echter niet inbegrepen.

Tijdens deze reis door Taiwan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Taipei, we bezoeken de Longshan en Pao An tempels en de Martyrs' Shrine
 • Op weg naar Hualien bezoeken we de Qingshui-klif
 • We maken een excursie naar Tarok-kloof
 • We bezoeken de East Coast Scenic Area met Sanxiantai
 • Bezoek aan Kenting nationaal park
 • We bezoeken Henchung, een oud stadje met een gezellig centrum
 • We nemen een kijkje bij de gefortificeerde vuurtoren van Eluanbi
 • We maken een excursie naar Kenting nationaal park in het zuiden van Taiwan
 • Bezoek aan de historische Checheng Fuan-tempel
 • We bezoeken het voormalig Britse Consulaat
 • Bezoek aan de lotusvijver en de bijbehorende 'Spring and Autumn Pavilion'
 • Wandel door 'Fort Zeelandia', een oude VOC-vesting
 • We bezoeken de bossen bij Alishan
 • We maken een boottocht op Sun Moon Lake en bezoeken de Wenwu- en Syuangzang-tempel

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal zes maanden na vertrek uit Taiwan geldig is.
 • Er is geen visum nodig voor een verblijfsperiode korter dan 90 dagen, mits je over een Nederlandse of Belgische nationaliteit beschikt.


 

Geldzaken

In Taiwan wordt er betaald met de New Taiwan Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In Taiwan zijn er volop mogelijkheden om gebruik te maken van uw bankkaart, vooral in de grote steden zijn veel bankautomaten te vinden waar je 24 uur per dag kan geld afhalen. Kijk vooraf even of er een Maestro of Cirrus logo op de bankkaart staat, om zeker te weten dat deze wordt geaccepteerd en kan worden gebruikt.

Contant: Het beste is om Amerikaanse dollars mee te nemen op vakantie, omdat deze het beste zijn in te wisselen voor de Taiwanese dollar. Geld omwisselen kan vooral op het vliegveld en in grote steden.

Creditcards: Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd.
Het geven van fooi gebeurt in Taiwan niet altijd. Natuurlijk wordt dit wel gewaardeerd. Je kan zelf bepalen per verrichte dienst of je het waard vind om wat meer geld te geven.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.
 

Maaltijden

Taiwan etenHet ontbijt is bij de reis inbegrepen. De overige maaltijden zijn tijdens deze reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, wanneer, met wie of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

De Taiwanese keuken biedt vele mogelijkheden, met Chinese, regionale en zelfs invloeden van de oorspronkelijke bewoners van het eiland. Door de meerdere etnische bevolkingsgroepen is er ook een gevarieerd aanbod van eten. Taiwan heeft een echte eetcultuur, zo is er op elke hoek van de straat wel een eetstalletje te vinden. In vele gerechten zullen etenswaren als rijst, noedels, groenten, vlees en vis niet ontbreken. Van krabkoekjes en rijst in bamboe tot de hoeveelheid van fruit en vis en stinky tofu, in Taiwan kan je het zo gek maken als je wil.

Gezondheid

Voor korte reizen naar Taiwan zijn er geen vaccinaties verplicht. De vaccinatie voor gele koorts is alleen verplicht als je binnen zes dagen voordat je Taiwan bezoekt in een land bent geweest met een hoog risico voor deze ziekte.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis in Taipei te vervroegen of te verlengen met een hotelovernachting. Je verblijft in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is v.a. € 70,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer is v.a. € 140,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en alle transfers.

Klimaat en geografie

Taiwan is een eiland gelegen in de Stille Oceaan in noordoost Azië. Taiwan bezit over een subtropisch klimaat. De klimaatverschillen tussen de verschillende seizoenen zijn klein.

In de zomer heeft Taiwan vaak hoge temperaturen van rond de 30 graden. In de winter is het vaak net even wat kouder en vochtiger, maar heeft Taiwan nog steeds een erg aangename temperatuur. Het eerste halfjaar valt er in Taiwan over het algemeen de meeste neerslag.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Heb ik een visum nodig?

Je hebt geen visum nodig als je over een Nederlandse of een Belgische nationaliteit bezit en je reis foor Taiwan minder dan 90 dagen duurt. Natuurlijk zijn er voor de reis wel geldige reispapieren nodig en is er een geldig ticket nodig.

Wat is de beste reistijd?

Er kan het beste in de lente en herfst naar Taiwan worden gereisd. Vaak is het in Taiwan in de zomer warm en daarom wat zwaarder zijn om activiteiten te ondernemen. Aan het eind van de zomer is er kans op tyfoons. In de winter zijn er vaak grauwe dagen en daalt de temperatuur. 

Waar wordt mee betaald in Taiwan?

In Taiwan heb je de Taiwanese dollar. Om aan dit geld te komen kunnen euro’s omgewisseld worden bij banken in Taiwan of je kunt ter plaatse pinnen. Je kunt ook al dollars in Nederland halen.
 

Heb ik inentingen nodig?

Voor Taiwan zijn er geen verplichte vaccinaties.

De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht als je binnen zes dagen voordat je Taiwan bezoekt in een land bent geweest met een hoog risico voor deze ziekte. Er zijn wel vaccinaties die worden aanbevolen:

-Hepatitis B
-TBC (Tubercolose)
-Japanse encefalitis vaccinatie

Deze vaccinaties worden vooral aanbevolen als er een reis wordt gemaakt voor een periode van meer dan drie maanden.

Wat voor reisdocumenten heb ik nodig?

Voor een reis naar Taiwan heb je een geldig paspoort nodig. Dit paspoort moet bij aankomst in Taiwan nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Ook is er een e-ticket nodig. Meer informatie over het ticket ontvang je twee weken voordat de reis begint.
 

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Taiwan?

De netspanning in Taiwan is 110 V. Deze ligt dus lager dan in Nederland, hier is de netspanning namelijk 220 V. Hierbij heb je een A/B stekker nodig. Als je naar Taiwan reist is het dus handig om een reisstekker of een wereldstekker mee te nemen.
 

Hoe groot is de groep maximaal?

De groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.
 

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland/België en Taiwan?

Het tijdsverschil tussen Nederland/België en Taiwan in de wintertijd is 7 uur later en 6 uur later in de zomertijd.

Kan er gepind worden in Taiwan?

In Taiwan zijn er, vooral in de grote steden, geldautomaten (ATM). Indien je pas op werelddekking staat dan kun je hier pinnen. Check eventueel bij je bank of er restricties zijn. Ook kan er vrijwel overal in Taiwan worden gepind met een creditcard.

Hoe is het eten en drinken?

In Taiwan is verschillend eten verkrijgbaar. Je kunt hier genieten van de echte Taiwanese gerechten, maar ook typische Chinese gerechten verkrijgen. Mocht je toch een liefhebber zijn van de Westerse gerechten, is dit ook geen probleem. Het eten is er niet duur en er zijn erg veel eettentjes en veel eetmarkten te vinden. Voor de vegetarische reisliefhebbers, ook in Taiwan zijn er vegetarische gerechten verkrijgbaar en dit is dus geen probleem. In Taiwan kan er niet uit de kraan worden gedronken en daarom is het handig om aparte flesjes met bronwater te kopen. Die zijn veel en makkelijk verkrijgbaar in Taiwan.
 

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Taiwan

Bekijk alle reisblogs over Taiwan