Bekijk de Rondreis Canada, 19 dagen hotelreis van Djoser

Rondreis Canada 19 dagen hotelreis

Prachtige landschappen in British Columbia

Vanaf € 4.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een actieve reis door de Rocky Mountains van Canada toont je de overweldigende natuur van British Columbia. Tijdens je ontdekkingstochten te voet, te paard, per kayak of per mountainbike geniet je van al dit moois en kun je oog in oog komen te staan met zwarte beren, grizzly's, orca's of dolfijnen. In een klein gezelschap reizen we per bus langs de mooie nationale parken van Banff, Wells Gray, Pacific Rim en Jasper. We overnachten in comfortabele hotels, hostel en sfeervolle lodges.

Daarom Djoser

 • Rechstreekse vluchten met KLM
 • Bezoek indrukwekkende nationale parken inbegrepen
 • Actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden
 • Afwisselende typische accommodaties in lodges en hotels
 • Ervaren Canadese chauffeur/reisbegeleider
 • Inclusief diner in Golden en heerlijke BBQ in Blue River 
 • Spectaculaire excursies mogelijk zoals kayakken, paardrijden & walvistochten 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Canada, 19 dagen hotelreis
 1. Amsterdam - Vancouver
 2. Vancouver - Fraser Valley - Vernon
 3. Vernon - Revelstoke Dam - Golden
 4. Golden
 5. Golden - Canmore
 6. Canmore
 7. Canmore - Lake Louise - Athabasca Glacier - Jasper nationaal park
 8. Jasper NP
 9. Jasper NP - Mount Robson - Blue River
 10. Blue River - Clearwater
 11. Clearwater - Whistler
 12. Whistler
 13. Whistler - Shannon Falls - ferry naar Ucluelet
 14. Ucluelet
 15. Ucluelet - Victoria
 16. Victoria - ferry naar Vancouver
 17. Vancouver
 18. Vancouver - Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Fraser Valley bij Hope

Dag 1 Amsterdam - Vancouver
Dag 2 Vancouver - Hope (Fraser Valley) - Vernon

Na de vlucht word je opgewacht door de gids/chauffeur en met een bus naar het hotel in de nabijheid van de luchthaven gebracht. Daarna kun je uitrusten van de vlucht of kun je eventueel op eigen gelegenheid Vancouver bezichtigen. Er is op de terugreis meer vrije tijd om deze stad verder te verkennen.

vernon wine vineyard british columbia canada DjoserVoordat we op weg gaan naar Vernon, maken we wat tijd vrij om te genieten van de betoverende natuur in Hope. We bezoeken hier Fraser Valley.

Vernon is gelegen in het hart van de Okanaganregio waardoor deze streek bekend is om zijn boom- en wijngaarden. Bij aankomst in Vernon kan er genoten worden van een wine tasting.

Mount Revelstoke & 420 gletsjers in het Glacier nationaal park

Dag 3 Vernon - Revelstoke - Golden
Dag 4 Golden

We hebben een lange reisdag voor de boeg naar Golden met veel schitterende fotostops. De route brengt ons langs veelzijdige landschappen en ongerepte natuur waar Canada bekend om is. 

Ontdek Revelstoke en bezoek het educatieve Revelstoke Dam Visitor Centre waar je een groot aanbod aan tentoonstellingen en openluchtactiviteiten vindt voor alle leeftijden. De lift brengt je naar de top van de opvallende 175 meter hoge dam waar je kunt genieten van een indrukwekkend uitzicht. De toegang tot de dam sluit begin september. Na deze datum wordt hiervoor in de plaats het dorp Revelstoke bezocht. Een prachtig dorpje dat aanvoelt als een filmset uit Hollywood.

Het Glacier nationaal park dat zijn naam dankt aan de 420 gletsjers en er vooral in de winter onherbergzaam uitziet. Hier gaat de klok 1 uur vooruit! In het bezoekerscentrum bij de Rogerspas vind je allerlei informatie over het Glacierpark, met name over het lawinegevaar.

Onze accommodatie bij Golden is uniek en geeft je het Canadese western gevoel. Je overnacht hier in een leuk hostel met een grote gezamenlijke ruimte en eigen keuken. Je slaapt in een stapelbed en deelt het sanitair met je medereizigers. Omdat het hostel centraal gelegen is, zijn de verschillende restaurantjes en pubs op loopafstand. Op woensdag en zaterdag is er in de zomermaanden een boerenmarkt waar lokale producten verkocht worden. Golden biedt je gelegenheid om naar de top van de Kicking Horse Mountain te wandelen, of de gondel te nemen naar Dogtooth Mountain. Hier kan er genoten worden van het mooie uitzicht over Purcell en de Rocky Mountains. Ook zijn er veel andere activiteiten mogelijk in Golden zoals paardrijden, vissen, raften op de Kicking Horse River of te luieren bij een prachtig meertje.

Canadese Rocky Mountains; uitkijken naar beren in Banff

Dag 5 Golden - Canmore
Dag 6 Canmore

Banff nationaal park CanadaDe route van Golden naar Canmore brengt alweer buitengewone vergezichten. We rijden achtereenvolgend door Yoho nationaal park en daarna door Banff nationaal park. Beide parken maken deel uit van de Canadese Rocky Mountains. Banff is het eerste nationale park dat in Canada werd gesticht in 1887. Het gelijknamige plaatsje is uitgegroeid tot een toeristische trekpleister, maar straalt nog een relaxte sfeer uit. Aan de rand van het stadje kun je de Banff Gondola naar Sulphur Mountain nemen waar veel wandeltochten beginnen. Of je loopt brutaalweg het Banff Springs hotel in, een mooi klassiek hotel uit de tijd van de spoorlijn aanleg.

Maligne Canyon in Jasper nationaal park verkennen

Dag 7 Canmore - Lake Louise - Athabasca Glacier - Jasper nationaal park
Dag 8 Jasper nationaal park

Lake Louise Canada

We ontdekken de Icefields Parkways. Eén van ’s werelds mooiste wegen. We passeren een aantal hoge bergtoppen, behorend tot de hoogste van Canada, en de meest fantastische gletsjers. We stoppen bij de Athabasca gletsjers en de Sunwapta watervallen. Lake Louise geeft je een prachtig uitzicht over het smaragdgroene bergmeer.

Jasper nationaal park is het grootste park in de Canadese Rockies. Het park zit vol met excursiemogelijkheden. Zo is het mogelijk om te voet Maligne Canyon te bezoeken, per boot het park te verkennen, een kanotocht te maken of te rijden naar Medicine Lake. Een interessant meer is Medicine Lake zonder twijfel. Een typisch Canadees meer waar in de zomer niks vreemds aan te zien is. Echter verdwijnt het water in de herfst en in de winter. Het water wordt de grond opgezogen waardoor er van het meer niks overblijft. Een merkwaardig verschijnsel. 

Mount Robson en Wells Gray provincial park

Dag 9   Jasper NP - Mount Robson - Blue River
Dag 10 Blue river - Well Gray PP - Clearwater

We vervolgen onze reis naar het Westen waar we overnachten in chalets in Blue River. In de winter wordt deze lodge voornamelijk bezocht door heli-skiers en in de zomer door wandelaars. We stoppen onderweg nog bij verschillende opmerkelijke watervallen en de hoogste piek in de Rocky Mountains, Mount Robson. Na ons bezoek aan het Wells Gray Provincial Park vervolgen we onze weg richting Clearwater.

Peak to Peak gondel in Whistler

Dag 11 Clearwater - Whistler
Dag 12 Whistler

Whistler is in de winter een trendy skioord, maar ook in de zomer biedt dit moderne bergdorp tal van sportieve activiteiten, zoals kanoën, raften, mountainbiken of wandelen. In de winter van 2010 werden hier de Olympische Winterspelen gehouden. Je kunt de spectaculaire 4,5 kilometer en 436 meter hoge Peak to Peak gondel nemen van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain om de indrukwekkende vergezichten en de gletsjers in de omgeving te bewonderen. Goed kijken naar beneden, er zijn vaak beren te zien! In Whistler vind je ook volop gezellige winkeltjes en kroegen.

Oeroude regenwouden in Pacific Rim nationaal park

Dag 13 Whistler - Shannon Falls - ferry naar Ucluelet
Dag 14 Ucluelet & Tofino

orca whal whatching tour british columbia canada Djoser Na de overnachting in Whistler vervolgen we onze reis naar Ucluelet, op Vancouver Island. De route gaat via de Sea to Sky Highway, welke bekend staat als één van de beste road trips ter wereld. De route brengt je langs verschillende klimaatzones waar Canada bekend om is. Zo kun je genieten van de uitzichten over Howe Sound, een prachtig fjordgebied ten noordwesten van Vancouver. Onderweg wordt er ook gestopt bij de Shannon Falls.

Vanuit Ucluelet bezoeken we Tofino, waar zich het wereldberoemde Pacific Rim nationaal park bevindt. Oeroude regenwouden en uitgestrekte zandvlakken vormen het karakter van dit park en zorgen voor een overweldigend uitzicht. Als je geluk hebt, zie je dicht voor de kust walvissen zwemmen.

Ook kun je per boot op zoek gaan naar walvissen, orka's, dolfijnen, zeeleeuwen, otters en beren. Een walvisexcursie is zeker een aanrader! Wil je nog dichter bij komen? Wellicht is de mogelijkheid om te kajakken iets voor jou. Oog in oog staan met een walvis of zelfs een orka is zonder twijfel een onvergetelijke ervaring waar vele jaloers op zullen zijn.

Uitkijken naar walvissen en orka’s

Dag 15 Ucluelet - Victoria

We vervolgen onze reis langs de oostkust van Vancouver Island naar Victoria. Geniet van het uitzicht op het ruige kustgebied en de ongerepte wildernis. In Chemainus wordt er een stop gemaakt om muurschilderingen te bezichtigen. We gaan ook langs Cathedral Grove Forrest, een bos dat bekend staat om zijn reusachtige ceders.

Victoria, de hoofdstad van British Columbia en de universiteitsstad van de provincie heeft de uitstraling van een echte Engelse stad gesitueerd in Canada. Waan je even in Engeland aan de andere kant van de oceaan en geniet van deze multiculturele stad. 

Vancouver

Dag 16 Victoria - ferry naar Vancouver
Dag 17 Vancouver
Dag 18 Vancouver - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

victoria canada Djoser We verlaten het prachtige Vancouvereiland en nemen de ferry naar Vancouver, de stad waar onze reis startte. We overnachten in een centraal gelegen hotel vanwaar je makkelijk zelfstandig de stad verder kan ontdekken. De gids/chauffeur geeft je hiervoor tips en deelt de nodige kaarten uit en verlaat vervolgens de groep.

De laatste dag van je reis ben je vrij om alleen of samen met andere groepsleden de stad op eigen gelegenheid verder te verkennen. Op de laatste dag verzorgen we een transfer naar de luchthaven en brengt Air Transat je met een hoofd vol herinneringen weer terug naar Amsterdam. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het Canada immers het beste kennen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
01 jun - 19 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
15 jun - 03 jul
i

Maximale groepsgrootte van 13 personen

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
19 jul - 06 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Start - einde
26 jul - 13 aug
i

Maximale groepsgrootte van 13 personen

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
09 aug - 27 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
06 sep - 24 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
30 mei - 17 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde
20 jun - 08 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.295,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Ferry overtochten van/naar Vancouver eiland
 • Hotelkamers met eigen douche en toilet
 • Diner op dag 4 en BBQ diner op dag 9
 • Enteegelden van alle parken is inbegrepen
 • Bezoek aan Glacier nationaal park
 • Ontdek Banff NP, Jasper NP en Wells Gray Provincial Park met telkens een waaier aan mogelijkheden om volop van de immense natuur te genieten
 • Pacific Rim nationaal park
 • Stop bij het beroemde Lake Louise & Moraine Lake
 • Bezoek aan de spectaculaire Athabasca Glacier en Sunwapta Falls
 • Pit stop bij Shannon Falls langs de Sea to Sky highway
 • Voel je nietig naast de gigantische Douglassparren in Cathedral Grove
 • Hike naar de Overlander Falls in het Mount Robson Provincial Park

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.695,-.

Tijdens de nachten in Golden verblijven we in een accommodatie waar geen eenpersoonskamer mogelijk is. De kamer en het sanitair worden hier gedeeld met andere groepsleden.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf € 295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 20. Enkele vertrekdata hebben een maximale groepsgrootte van 13 personen.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Canada, 19 dagen hotelreis

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wat een fantastische reis is dit! Een prachtig land met overweldigende natuur en aardige mensen. Genoeg mogelijkheden voor extra excursies. Onze reisleider Sean was zeer vakkundig en toegewijd met veel kennis en de nodige humor. Hij maakte zeker het plaatje compleet. Absoluut een 10 waard!

  10,0

 • Een prachtige reis waarbij we heel veel gezien hebben. Het ene moment stonden we op de gletsjer of in de sneeuw, het andere moment in een bloedhete woestijn. De reisleiding kan beter (minder streng, flexibeler) en van de whale- en bearwatching had ik denk ik te hoge verwachtingen (>1 van elk).

  7,0

 • Geweldig mooie reis onder de bezielende leiding van gids/chauffeur Johanna. Ontzettend veel gezien en gedaan en prima overnachtingsplekken. Helaas waren we in Whistler net off-season voor de Peak2Peak-gondel en moesten we wegens bosbranddreiging bij Jasper last-minute uitwijken naar Hinton.

  9,0

 • Een erg mooie reis, met veel natuurschoon en prachtige uitzichten. Het reisprogramma was intensief maar doordat er regelmatig twee nachten op dezelfde plek werd geslapen was er ruim voldoende tijd voor hikes en andere excursies. Zeker een aanrader!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Een van de aantrekkelijke kanten van een reis door Canada is de enorme verscheidenheid aan accommodaties. We overnachten in goede middenklasse accommodaties, waarbij de kamers voorzien zijn van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden of op prachtige plekken midden in de indrukwekkende natuur, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen.

De eerste nacht overnacht je aan de rand van Vancouver. We verblijven juist in deze buitenwijk, omdat het hotel dicht bij de luchthaven ligt. Makkelijk en snel bij aankomst dus! Als je wilt, kun je bij aankomst met het openbaar vervoer Vancouver ontdekken, maar aan het einde van reis is hier meer tijd ingepland. Je slaapt dan in een hotel in het centrum van de stad. 

In Golden krijgen we vanzelf een 'western' gevoel. Hier overnachten in een hostel in Western sfeer. Hier worden de kamers en het sanitair gedeeld. Deze plek heeft een grote gezamenlijke ruimte met openhaard. 
Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Vancouver Century Plaza Hotel
Vernon Prestige Hotel
Golden Dreamcatcher Hostel
Canmore Quality Resort Chateau Canmore
Jasper Jasper Inn
Blue River Mike Wiegele
Clearwater Helmcken Falls Lodge
Whistler Listel Hotel
Ucuelet Canadian Princess Resort
Victoria Huntingdon Manor 


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 1.695,-.

Tijdens de nachten in Golden verblijven we in een accommodatie waar geen eenpersoonskamer mogelijk is. De kamer en het sanitair worden hier gedeeld met andere groepsleden.

 • Na een rechtstreekse vlucht naar Vancouver overnachten we comfortabel in de buurt van de luchthaven

 • Tijdens de rondreis kunt u bij verschillende accommodaties gebruik maken van een zwembad.

 • Dreamcatcher Hostel - Golden

  Dreamcatcher Hostel - Golden

 • Lounge area Dreamcatcher Hostel

  Tijdens de overnachtingen in Golden worden de kamers en sanitaire faciliteiten gedeeld en hebben we de gezellige zitkamer volledig tot onze beschikking.

 • Quality Inn Chateau - Canmore

  Quality Inn Chateau - Canmore

 • Beckers Chalet - Jasper NP
 • Beckers Chalet - Jasper NP

  Verschillende accommodaties liggen op prachtige locaties

 • Mike Wiegele Chalets - Blue River
 • Aava Hotel - Whistler
 • Canadian Princess Lodge - Ucluelet

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Vancouver

  Vertrek

  15:20 - 15:50

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Vancouver - Amsterdam

  Vertrek

  17:40 - 12:00*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: in Vancouver is het acht uur eerder dan bij ons.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, die voorzien is van ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk. Ook wordt er gebruik gemaakt van een veerboot voor de overtocht van en naar Vancouver Island.

 • KLM vliegtuig
 • Bus Canada
 • Bus binnekant Canada
 • Canada boot vervoersmiddel Ferry Djoser

  Naar Vancouvereiland nemen we de ferry

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Lokale Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Ferry overtochten van/naar Vancouver eiland
 • Hotelkamers met eigen douche en toilet
 • Diner op dag 4 en BBQ diner op dag 9
 • Enteegelden van alle parken is inbegrepen
 • Bezoek aan Glacier nationaal park
 • Ontdek Banff NP, Jasper NP en Wells Gray Provincial Park met telkens een waaier aan mogelijkheden om volop van de immense natuur te genieten
 • Pacific Rim nationaal park
 • Stop bij het beroemde Lake Louise & Moraine Lake
 • Bezoek aan de spectaculaire Athabasca Glacier en Sunwapta Falls
 • Pit stop bij Shannon Falls langs de Sea to Sky highway
 • Voel je nietig naast de gigantische Douglassparren in Cathedral Grove
 • Hike naar de Overlander Falls in het Mount Robson Provincial Park

Excursies

Jasper nationaal park CanadaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een verkent graag de verschillende wijken van Vancouver, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een mooie wandeling of kajaktocht door de indrukwekkende natuur van Canada. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Canada zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fraser Valley
 • Revelstoke nationaal park: dit kleine onbekende, maar daarom niet minder mooie, park is een voorproefje voor de komende dagen aan natuurpracht. 
 • Yoho nationaal park nabij Golden. In het park kunnen mooie wandelingen voor alle niveau's worden gemaakt.
 • Pacific Rim nationaal park: In Tofino bezoeken we het Pacific Rim nationaal park. Ruige kustlijnen, rotsachtige eilandjes voor de kust met dennenbomen, uitgestrekte zandstranden, maar ook een gematigd regenwoud met groene vegetatie is er te vinden.
 • Lake Louise & Moraine Lake zijn schitterende smaragdblauwe bergmeren.
 • We maken een verfrissende stop bij de Athabasca Glacier en Sunwapta Falls
 • Jasper nationaal park: Hoge bergen met besneeuwde toppen, heldere meren en bossen van pijnbomen. Jasper nationaal park staat bekend om haar prachtige schoonheid. Dit is Canada zoals je het van de foto’s kent.
 • Mount Robson Provincial Park: De natuur op Mount Robson lijkt veel op een kustregenwoud. De top van Mount Robson ligt dan ook vaak met zijn top in de wolken en is het een zeldzame blik als je de berg onbewolkt kunt aanschouwen. Het mooiste uitzicht op de berg krijg je vanaf het viewpoint bij het Visitor Centre.
 • Banff nationaal park: Ook een bezoek aan Banff staat op het programma. Nationaal park Banff is het oudste natuurpark van Canada. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld.
 • Wells Gray park: Onderweg naar Jasper is er een stop in het Wells Gray park. Dit natuurpark staat vooral bekend om de vele watervallen.
 • Glacier nationaal park dankt zijn naam aan de ruim 400 gletsjers in het park. Samen met de hoge bergen met toppen rond de 3000 meter, prachtige meren en veel wild is dit ook weer een bijzonder stukje van Cananda.
 • Onderweg langs de Sea to Sky highway strekken we even de benen bij de Shannon Falls.
 • Nabij Tofino bezoeken we het Pacific Rim nationaal park. Ruige kustlijnen, rotsachtige eilandjes voor de kust met dennenbomen, uitgestrekte zandstranden, maar ook een gematigd regenwoud met groene vegetatie is er te vinden.
 • Bij Cathedral Grove bewonderen we de gigantische bomen, waarvan sommige meer dan 800 jaar oud zijn!
 • Het kunstenaarsdorpje Chemainus is beroemd vanwege zijn vele muurschilderingen.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • De wijnmakerijen in de buurt van Vernon nodigen uit voor een bezoek met tasting.
 • De Revelstoke dam bezoeken (mogelijk tot begin september)
 • Naast het Glacier nationaal park is de omgeving van Golden optimaal om je  vis-, paardrij-, of raftingvaardigheden even te testen. Een andere leuke activiteit is de gondel te nemen met spectaculair zicht op de Rocky Mountains en Glacier National Park.  
 • In Banff kan je genieten van de Banff Hot Springs, het Whyte Musuem bezoeken, fietsen rond de Vermillon Lakes, Minnewanka Lake en Bow Falls. Kajak op de Bow River of bekijk maar liefst 6 bergketens met de Sulphur Mountain Gondola. 
 • Natuurwandeling naar Maligne Canyon, Maligne Lake en/of Medicine Lake, Jasper
 • Paardrijliefhebbers kunnen zeker terecht in Wells Gray, maar ook wie zich liever verfrist kan een kano huren op het Clearwater Lake.
 • Mountainbiken, kanotochten en raften in Whistler. Je kunt ook de 4,5 kilometer en 436 meter hoge Peak to Peak gondel nemen van Whistler Mountain naar Blackcomb Mountain om de indrukwekkende vergezichten en de gletsjers in de omgeving te bewonderen.
 • Vanuit Tofino kan je met geluk heel wat wild life spotten. Je kan namelijk per boot naar walvissen & orka's speuren, met een gids beren spotten en zeekajakken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldige internationale reispas
 • Een eTA-formulier. Dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar Canada te reizen. De kosten voor de aanvraag bedragen CAD 7 per persoon en kunnen met een creditcard betaald worden. Het document vraag je aan via deze website. Meer informatie over het document vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In Canada wordt er betaald met de Canadese Dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: is in bijna alle grote plaatsen mogelijk.
Contant: euro’s of Canadese dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen, onder meer in restaurants en winkels te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 400,- per persoon per week. Om een idee te geven van de prijzen van maaltijden/drankjes: de kosten voor een ontbijtje in Canada liggen rond 15 dollar, lunch snel een 25 dollar en een avondmaaltijd kost zo'n 35 tot 45 dollar. Alcohol is prijzig. U betaalt al snel zo'n 10 dollar voor een biertje en 15 dollar voor een glas wijn.


Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. Normaliter wordt 15% fooi bovenop de rekening gegeven in restaurants. het is gebruikelijk de gids die een lokale excursie leidt 3 tot 5 dollar per persoon te geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat de lokale reisbegeleiders/chauffeur zo'n 8 tot 12 dollar per dag aan fooi ontvangt. Dit kan aan het einde van de tour aan hem/haar worden gegeven.


Maaltijden

De reis is op basis van logies. Maaltijden zijn niet inbegrepen behalve op dag 4 en 9 waar we genieten van een heerlijk diner klaargemaakt door de reisbegeleider met lokale en verse producten. In Blue River is dit zelfs een heuse BBQ!

In de nabije omgeving van de accommodaties zijn altijd verschillende restaurants aanwezig. In Canada is een uitgebreid 'continental' ontbijt verkrijgbaar, maar het ontbijt van de ware Canadees bestaat uit pannenkoeken met ahornsiroop en gebakken aardappelen. Als lunch heb je vaak de keus uit een uitgebreid assortiment aan heerlijk belegde verse sandwiches. Fastfoodketens zijn erg in trek en op veel plaatsen kun je uitgebreid en goedkoop sushi eten.

Canada staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke verse zalm, maar ook krab staat aan de westkust hoog aangeschreven op de menukaarten. Verder kun je er heel gevarieerd dineren: van Engels tot authentiek Canadees, van Franse coq-au-vin tot uitgebreid Chinees in Chinatown. Probeer als tussendoortje eens de wereldberoemde ‘Tim Horton Donuts’.


Gezondheid

Inentingen zijn voor deze reizen niet nodig. De hygiënische omstandigheden in Canada zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je echter met klem aan een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten ter plaatse vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Canadees ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. EHBO-materiaal, pijnstillers, een diarreeremmer (imodium/diacure), een glucose-zoutoplossing (ORS) en speciaal voor de zomerreis een goed anti-muggenmiddel, stick tegen insectenbeten, lippenbalsem en een middel tegen zonnebrand.
 

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Vancouver bij te boeken. De prijs is vanaf € 295,- per nacht op basis van logies in een twee- of eenpersoonskamer.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De reis vindt plaats in het westelijke deel van Canada. Omdat Vancouver gedeeltelijk aan de kust ligt, heeft het een zeer gevarieerd klimaat: dichtbij de kust is het mild met gematigde zomers en winters. Meer landinwaarts zijn de zomers kort en warm, maar de winters vooral koud met grote hoeveelheden sneeuw.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een lokale reisbegeleider die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Canada. De reisbegeleider is tevens ook chauffeur. 

Hun uitgebreide reiservaring en kennis van het land geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Ook kun je voor al je vragen en advies bij hem/haar terecht. De reisbegeleider wijst je graag de weg! Hoe je uiteindelijk het land ervaart, bepaal je echter zelf. Bereid je daarom goed voor en neem een reisgids mee.

Veelgestelde vragen

Hoe reis je met Djoser door Canada?

We reizen met een eigen bus, die geschikt is voor een groep van 20 personen. De ervaren chauffeur kent de route goed, heeft ervaring met het rijden door Canada en kent de leuke plaatsen om te stoppen. Het voordeel van een eigen bus is dat we flexibel zijn en kunnen pauzeren waar we willen; voor een picknick op een mooie plek, om foto's te maken of om ergens iets te drinken.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Het leuke van de Canadareis is dat je in verschillende soorten accommodaties overnacht. In de (grote) steden verblijf je in goede middenklasse hotels. Je slaapt in een tweepersoonskamer die voorzien is van bad/douche en toilet. In Golden slaap je in een erg sfeervol en gezellig hostel. Hier is een woonkamer en keuken, waar alle gasten samen kunnen zitten. Een erg huiselijk gevoel dus! 

Wat is de gemiddelde reisduur per dag?

De reisafstanden voor deze reis vallen heel erg mee, gemiddeld rijden we 3,5 uur per dag.

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Zonder nu je hele garderobe mee te brengen is het raadzaam voldoende kleding voor de verschillende weertypes in te pakken. Luchtige katoenen kleding voor hete dagen in de zomer, maar daarnaast is goede warme kleding (fleecejack, een jas, dikke trui, lange broek ed.) en kleding voor regenachtig weer is uiteraard onontbeerlijk. Natuurlijk mogen lekker zittende, dichte wandelschoenen niet ontbreken in je bagage. Verder is het is aan te raden om een klein rugzakje mee te nemen om je camera, veldfles, reisgids, verrekijker e.d. in op te bergen voor dagexcursies.
 

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Vancouver te verblijven en later dan de groep terug te vliegen. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij. Een verlenging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. We kunnen tevens assisteren met hotelaccommodatie.
 

Wie begeleidt de reis?

Voor deze reis maakt Djoser gebruik van een Engelssprekende lokale chauffeur/reisbegeleider. Wij maken speciaal gebruik van een lokale reisbegeleider, omdat hij of zij alles weet van de omgeving, cultuur en gewoontes. De reisbegeleider is de chauffeur van de bus, maar helpt je bijvoorbeeld ook bij het boeken van excursies, geeft tips voor leuke restaurants en bezienswaardigheden, lost eventuele problemen op en staat in direct contact met de lokale agent. De reisbegeleider ontmoet je, net als de overige groepsleden, bij aankomst op de luchthaven. Hij is te herkennen aan een bord met Djoser erop.

Heb ik een visum nodig voor Canada?

Ja, voor Canada heb je een eTa verklaring nodig. Deze verklaring kun je online aanvragen. Na boeking ontvang je hier meer informatie over.

Is het mogelijk om een éénpersoonstent of -kamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS. 

Let er op dat er enkele accommodaties tijdens deze reis zijn, waarbij het niet mogelijk is om een eenpersoonskamer/tent te boeken. tijdens deze nachten maken we gebruik van gedeelde groepsaccommodaties.
 

Wat is de maximale groepsgrootte?

Maximale groepsgrootte is slechts 20 personen, zodat er voldoende ruimte is voor een individuele invulling van deze reis.
 

Kan ik mobiel bellen?

In de grote steden is de dekking redelijk tot goed. Houd er wel rekening mee dat in de natuurparken de bereikbaarheid minder is. Soms ben je zelfs helemaal niet bereikbaar! Wil je zeker weten of je kunt bellen of gebeld worden, neem dan contact op met je provider. Hier kunnen ze ook meer informatie geven over de belkosten. Meestal wordt je hier ook over geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn.

Kan ik gebruik maken van WiFi?

De meeste hotels hebben (gratis) WiFi. Meestal op je kamer, soms in de lobby. In de grotere plaatsen zijn ook internetcafés aanwezig.

Wat is het voltage in Canada?

De netspanning is 110 Volt. Men gebruikt stopcontacten voor stekkers van het Amerikaanse type met twee platte polen. Zie voor meer informatie en afbeelding van deze stekkers. Ook is het handig om een wereldstekker mee te nemen, dan passen je stekkers altijd.
 

Wat voor weer kan ik verwachten?

British Columbia heeft een gevarieerd klimaat door de invloeden van Stille Oceaan en door de hoge bergen. De zomers aan de zuidkust zijn warm en zonnig, tot maximaal ca. 25°C. De temperatuur wordt dus beïnvloed door zeewind. In Alberta heerst een extreem landklimaat. Het noorden heeft koele zomers en in het zuiden warme zomers. De zomers zijn kort maar warm en in het zuidoosten valt dan weinig regen. Tijdens de zomer ligt de temperatuur in Alberta tussen de 22°C en 25°C.
 

Wat zijn de betaalmiddelen in Canada?

In Canada kun je met een aantal betaalmiddelen terecht. Canada heeft in bijna alle plaatsen pinautomaten, waarvan met de meeste giropassen en Europese bankpassen gemakkelijk geld op te nemen is. Contant geld (euro's) is om te wisselen bij wisselkantoren of banken. Makkelijker is het om traveller’s cheques in Canadese dollars mee te nemen, aangezien deze zijn verzekerd tegen diefstal. Deze zijn bovendien in veel winkels en restaurants gewoon als betaalmiddel te gebruiken; je hoeft ze dus niet eerst te wisselen bij een bank. Met alle internationale creditcards kun je in Canada ook goed terecht.
 

Wat is het tijdsverschil?

Het is er 9 uur vroeger dan in Nederland

Kun je beren tegenkomen in Canada?

Je komt in Canada vrijwel zeker beren tegen. Een geweldige ervaring die, mits je de regels naleeft, geen risico met zich meebrengt. Om te voorkomen dat beren de kampeerterreinen opzoeken of een kijkje in je tent of cabin komen nemen, dien je altijd alle etensresten goed op te ruimen en nooit voedsel in je tent bewaren. Kampwachten houden op de kampeerterreinen een oogje in het zeil.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Canada

Bekijk alle reisblogs over Canada