Bekijk de Rondreis Libanon, 8 dagen van Djoser

Rondreis Libanon 8 dagen

Op verkenning vanuit de hoofdstad Beiroet

Vanaf € 1.345,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens een rondreis door Libanon bezoek je het land van de cederbomen, witte bergtoppen, schitterende stranden, eeuwenoude cultuur, historische steden en het bruisende Beiroet. Maar ook op culinair gebied is Libanon een walhalla voor fijnproevers. De alom geroemde Libanese keuken en exquise wijnen vormen de basisingrediënten voor een onvergetelijke rondreis!

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met Transavia
 • Aandacht voor natuurschoon en culturele bezienswaardigheden
 • Genieten van de heerlijke Libanese keuken
 • Overnachtingen in centraal gelegen hotel mét ontbijt
 • Bezoek aan veel UNESCO werelderfgoederen: Baalbek, Byblos en Kadisha-vallei
 • Geniet van de heerlijke Libanese gerechten
 • Bezoek de middeleeuwse stad Tripoli
 • Verken de prachtige Jeita-grotten
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Comfortabel reizen met eigen bus
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Libanon, 8 dagen
 1. Amsterdam - Beiroet
 2. Beiroet, excursie Deir el Qamar & Beiteddine
 3. Beiroet, excursie naar Sidon, Tyre & Maghdoucheh
 4. Beiroet, excursie Baalbek en Ksara
 5. Beiroet
 6. Beiroet, excursie Jeita, Harissa - Byblos
 7. Byblos, excursie Tripoli, ceders, Becharre & Kozhaya vallei
 8. Beiroet - Amsterdam

Reisbeschrijving

Maak kennis met Libanon, het land van de ceders. Tijdens deze rondreis overnachten we in het kosmopolitische Beiroet, wat een uitstekende uitvalsbasis vormt voor excursies naar de vele cultuurschatten en het natuurschoon dat het land rijk is. Zo bezoeken we overblijfselen van de Romeinse tijd in Tyre en Baalbek en ontdekken we het prachtige natuurgebied van de Kozhaya-vallei. 

Het Parijs van het Midden-Oosten: Beiroet

Dag 1. Amsterdam - Beiroet
Dag 2. Beiroet, excursie Deir el Qamar & Beiteddine

Moskee Beiroet LibanonBeiroet, gelegen op een rotspunt in zee, wordt ook wel het ‘Parijs van het Midden-Oosten’ genoemd. Ondanks de turbulente geschiedenis, is de stad één en al glitter en glamour, met chique boetieks en dure auto’s en een bruisend nachtleven op de Rue Monot: dé ontmoetingsplek voor de Arabische jetset. Op de drukke terrassen zie je mannen en vrouwen de waterpijp roken. Vanuit ons comfortabele hotel midden in deze wijk heb je alle restaurants, winkels en het trendy uitgaansgelegenheden binnen handbereik.

Op cultureel gebied heeft Beiroet veel te bieden. De dag na aankomst verkennen we de stad. Talloze schitterende bouwwerken zijn gerestaureerd en in ere hersteld, zoals de moskeeën in het islamitische west-Beiroet en de kerken in het christelijke oosten van de stad. Daarnaast vind je restanten van Romeinse badhuizen en natuurlijke de Ottomaanse Grand Serail, ook wel bekend als het regeringspaleis.

Deir El-Qamar LibanonOmdat Libanon een klein land is, zijn de reisafstanden beperkt. De centraal gelegen hoofdstad vormt dan ook een prima uitvalsbasis voor excursies naar de cultuurschatten en het natuurschoon welk het land rijk is. We rijden naar Deir El-Qamar, gelegen tussen de toppen van het Choufgebergte. Het dorpje staat vol historische gebouwen, allemaal met een typische Libanese architectuur. Je waant je al snel in andere tijden als je tussen de traditionele huisjes met rode dakpannen loopt. Het pittoreske plein met een fontein en de 16e-eeuwse moskee vormde ooit het decor van talloze historische gebeurtenissen.

Op een steenworp afstand ligt Beiteddine, waar we een schitterend Ottomaanse paleis bezoeken, met fonteinen, hammams, kunstzinnige mozaïeken en extravagant ingerichte kamers. Terug in Beiroet is het hoog tijd om beter kennis te maken met de heerlijke Libanese keuken.

Ga terug in de Romeinse tijd in Sidon, Tyre & Maghdoucheh

Dag 3. Beiroet, excursie naar Sidon, Tyre & Maghdoucheh

Tempel Tyre LibanonDe volgende dag gaan we nog een stapje verder terug in de tijd met een bezoek aan het zuiden van Libanon: Sidon en Tyre. In de karavanserai Sidon treden we in de voetsporen van de 12e-eeuwse kruisvaarders, waar we tussen de ruïnes van het zeekasteel en het landkasteel kunnen ronddolen. Ook kun je hier op de souk op zoek naar allerlei typische Oosterse objecten, zoals een waterpijp of een Palestijnse sjaal.

Tyre brengt ons terug naar de Romeinse tijd. De oude havenstad is vooral beroemd vanwege de grootste renbaan van het Romeinse Rijk en de triomfboog van keizer Hadrianus. In de kapel van Maghdouche wachtte de heilige maagd Maria volgens overlevering op de terugkomst van Jezus na zijn preken in Sidon.

Romeinse praalstukken: Baalbek en Ksara

Dag 4. Beiroet, excursie Baalbek & Ksara

Tempel Baalbek LibanonEén van de hoogtepunten van deze reis is het bezoek aan Baalbek, hoog gelegen in de Bekaavallei. Steenhouwers bewerkten hier al in de vroege oudheid monolieten. Daarna werden er tijdens de Hellenistische periode verschillende goden vereerd op deze Heliopolis. Ook de Romeinen gebruikten de locatie voor verering en bouwden hier gigantische tempels. Zo ontwikkelde Baalbek zicht tot een pelgrimsoord ter verering van Jupiter. De tempels worden vaak gezien als één van de best bewaarde stukjes Romeinse architectuur. Vandaar ook de eervolle vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst!

Het wijnhuis van Ksara is ongetwijfeld de grootste en bekendste van de regio. We nemen hier een kijkje in de spectaculaire natuurlijke kelders en kunnen wijnproeven.

De mooie Jeita grotten en Byblos, de oudste stad ter wereld

Dag 5. Beiroet
Dag 6. Beiroet, excursie naar Jeita, Harissa - Byblos

De volgende dag is er tijd om Beiroet verder te verkennen. Wandel langs de boulevard en knoop een praatje aan met de vriendelijke bewoners. Ook het Nationaal Museum, waar je van alles kunt leren over de archeologische rijkdom van Libanon, is een absolute aanrader.

Tempel Byblos LibanonWe volgen de dag erna de kustweg noordwaarts, waarbij we genieten van mooie uitzichten op zee. De spectaculaire Jeita-grotten hebben een lengte van maar liefst 9 kilometer en zijn Libanons trots. Vlakbij Harissa heb je vanaf het pelgrimsoord  'Onze Lieve Vrouw van Harissa' een fantastisch uitzicht op de baai van Jounieh. De geschiedenis van de stad Byblos gaat maar liefst 7000 jaar terug, het claimt daarmee de oudste continue bewoonde stad ter wereld te zijn. Niet verrassend dat uit allerlei verschillende tijdperken overblijfselen te bewonderen zijn: restanten uit de steentijd en de bronstijd, Phoenicische tempels, een Romeins theater, een kruisvaarderskasteel en een Middeleeuwse haven.

Ontdek het culinaire Libanon & deceniaoude cederbomen

Dag 7. Byblos, excursie Tripoli, ceders, Becharre & Kozhaya vallei
Dag 8. Beiroet - Amsterdam

 Nationaal Ceders Reservaat LibanonNa de verschillende culturele bezienswaardigheden is bij ons volgende uitstapje aandacht voor het natuurschoon van Libanon. Via Tripoli, de Middeleeuwse havenstad in het noordelijke puntje van Libanon rijden we naar het Nationaal Ceders Reservaat. Deze imposante bomen zijn het nationale symbool van Libanon. Sommige van deze woudreuzen zijn meer dan 3000 jaar oud! We vervolgen onze weg in de Kozhaya-vallei, het mooiste natuurgebied van Libanon.
Libanon Mezze
Daarbij stoppen we onderweg in Becharre en bij enkele uitkijkpunten. Verscholen tussen de bergen ligt het St. Antoine-klooster. ’s Avonds kun je samen met je medereizigers genieten van een traditionele Libanese maaltijd, zoals mezze, een soort van Libanese tapas. Uiteraard mag een goed glas Libanese wijn bij de maaltijd niet ontbreken. Na nog een laatste glimp te hebben opgevangen van het hectische Beiroet, keren we 's avonds vol nieuwe indrukken huiswaarts.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Libanon immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 sep - 12 sep
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
11 sep - 19 sep
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
18 sep - 26 sep
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Start - einde
25 sep - 03 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
02 okt - 10 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
16 okt - 24 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
23 okt - 31 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
02 apr - 10 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.345,-

Start - einde
16 apr - 24 apr
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
07 mei - 15 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Start - einde
14 mei - 22 mei
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
04 jun - 12 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse of Engels sprekende reisbegeleiding (zie specifieke vertrekdata)
 • Stadwandeling in Beiroet
 • Bezoek aan het Ottomaanse paleis Beitedinne
 • Excursie naar Sidon, plaatsje met een mooie souk en ruïnes van een kruisvaarderskasteel
 • Bezoek het fotogenieke dorp Deir el Qamar in het Choefgebergte
 • Wandeling door de grotten van Jeita
 • Excursie naar Baalbek, pelgrimsoord uit de Romeinse oudheid ter verering van Jupiter
 • Bezoek aan de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij 
 • Bezoek aan het plaatsje Tyre, met zijn spectaculaire romeinse hypodroom

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in Beiroet bij te boeken. Je verblijft voorafgaand of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Hamra. De prijs is vanaf € 41.50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Libanon, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Het was super interessant en leuk om Libanon te bezoeken met Djoser. Fascinerend om veel plaatsen uit de 8000 jarige geschiedenis te kunnen bezoeken. Van de mega-tempels in Baalbek tot aan de littekens van de explosie de haven van Beiroet. Het weer, de mensen maar ook het eten is fantastisch.

  9,0

 • Libanon is het en prachtig land , divers in alle vormen. Rijk naast arm, moskee naast kerk, nieuwbouw naast oudheid, groen naast kale vlaktes en meer. Wanneer je van oudheid houdt is deze reis een aanrader. Wil je meer weten over het huidige leven in libanon dan schiet de reis te kort.

  7,0

 • Het was een fantastische en mooie en leerzame reis. Veel gezien en veel bijgeleerd over dat mooie aparte land Libanon, waar ik persoonlijk zo'n affiniteit mee heb. Ook de geweldige gids en fantastische reisleidster, en goede chauffeur hebben deze reis voor mij onvergetelijk doen maken. Leuke groep.

  9,0

 • Verrassend mooie en boeiende reis naar een land met een eeuwenoude cultuur. Rami is een uitstekende gids met een heel brede kennis. De bevolking is heel vriendelijk en toegankelijk. Het programma zit soms te vol: een 10-daagse reis zou beter zijn.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een centraal gelegen prima middenklasse hotel in de levendige wijk Hamra in het centrum van Beiroet. In de buurt liggen verschillende winkels, restaurants, theehuizen, cafe's en uitgaansgelegenheden.

Golden Tulip Serenada hotel is stijlvol en de kamers zijn van alle gemakken voorzien. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, finessruimte en een zwembad.

Hotel Monoberge ligt nabij de Coastal Highway. Het historische centrum met verschillende bezienswaardigheden en de middeleeuwse pitoreske haven ligt op loopafstand.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beiroet Golden Tulip Serenada Hotel Hamra
Byblos Hotel Monoberge

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra Beiroet Libanon

  In Beiroet overnacht je in Hamra, een wijk vol leuke restaurants, bars, winkels en uitgaansgelegenheid.

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra receptie Beiroet Libanon

  Ervaar de Libanese gastvrijheid

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra kamer Beiroet Libanon
 • Libanon hotel ontbijt

  Ontbijt is inclusief

 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra trap Beiroet Libanon
 • Golden Tulip Serenada Hotel Hamra restaurant Beiroet Libanon

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Beirut

  Vertrek

  14:15 - 19:40

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Beirut - Amsterdam

  Vertrek

  20:30 - 00:25*

* aankomst volgende dag

In Libanon is het 1 uur later dan in Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over onze eigen comfortabele bus. De meeste reisafstanden zijn niet groot. We zijn echter tijdens de excursiedagen meestal de hele dag onderweg, aangezien we 'en route' veel verschillende plekken bezoeken, de dag onderbreken voor een kop koffie, de lunch of fotostop.

 • Transavia vliegt rechtstreeks naar Beiroet

 • Vervoer in comfortabele bus met airco

  Vervoer in comfortabele bus met airco

 • Libanon bus binnenkant

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in centraal gelegen middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Nederlandse of Engels sprekende reisbegeleiding (zie specifieke vertrekdata)
 • Stadwandeling in Beiroet
 • Bezoek aan het Ottomaanse paleis Beitedinne
 • Excursie naar Sidon, plaatsje met een mooie souk en ruïnes van een kruisvaarderskasteel
 • Bezoek het fotogenieke dorp Deir el Qamar in het Choefgebergte
 • Wandeling door de grotten van Jeita
 • Excursie naar Baalbek, pelgrimsoord uit de Romeinse oudheid ter verering van Jupiter
 • Bezoek aan de wijnkelders bij Ksara met een wijnproeverij 
 • Bezoek aan het plaatsje Tyre, met zijn spectaculaire romeinse hypodroom

Excursies

Byblos LibanonBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag door Beiroet op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer in een van de vele theehuizen of in een parkje om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies, die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Libanon zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • We bezoeken het mooie dorp Deir el Qamar in het Choufgebergte.
 • In Beiteddine bezoeken we een fraai paleis gebouwd in Ottomaanse stijl.
 • We maken een excursie naar de historische havenplaatsen Sidon en Tyre. Op de weg terug stoppen we bij de kapel van Maghdoucheh.
 • Bezoek aan de indrukwekkende ruïnes van Baalbek. We bekijken de prachtige Jupitertempel, de ronde tempel van Venus en de tempel geweid aan Bachus.
 • We bezoeken de wijnkelders van Ksara alwaar we wijn kunnen proeven.
 • Bezoek aan de mooiste grotten van het Midden-Oosten, in Jeita.
 • We verkennen de 7000 jaar oude stad Byblos en stoppen bij het maronitische pelgrimsoord van Onze Lieve Vrouw van Harissa.
 • We maken een excursie naar Tripoli, een goed bewaarde middeleeuwse stad. We bekijken hier de bazaars en de Mammelukken moskee.
 • Bezoek aan de mooie Kozhaya-vallei waar we de beroemde Libanese ceders en het klooster van St. Antoine bekijken.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Internationale reispas die bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is
 • Visum voor Libanon is bij aankomst gratis te verkrijgen
 
Let op! Als je een stempel van Israël in je internationale reispas hebt staan, wordt de toegang tot Libanon ontzegd. 
 

Geldzaken

In Libanon betaal je met de Libanese Pond. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com

 
Geld afhalen :  bijna overal zijn geldautomaten.
Contant : enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende bankautomaten) is altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal €.400,- per persoon per week.
 
Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kun je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.
 

Maaltijden

Het ontbijt is inbegrepen in de reissom. Voor lunch en avondeten heb je de vrijheid zelf een restaurantje uit te zoeken, waarvoor de reisbegeleiding je natuurlijk van goede tips kan voorzien.

In de restaurants krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta’s als humus, tabouleh en tahina, diverse soorten salades, zoals fatoush, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Veel gebruikte ingrediënten zijn: kikkererwten, peterselie munt, lamsgehakt, sesamolie, citroen, walnoten en olijven.

Dit soms al overvloedige geheel aan mezze wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat ui, gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om en omelet of de typisch Arabische linzensoep. Lees hier meer over de heerlijke Libanese keuken.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Libanon zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, alhoewel alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie is in Beiroet bij te boeken. Je verblijft voorafgaand of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Hamra. De prijs is vanaf € 41.50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een éénpersoonskamer kost € 80,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Libanon kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen. Het kenmerkt zich door milde winters en warme droge zomers. In de winter valt er in de bergen soms een flink pak sneeuw. In het voor- en najaar zijn de temperaturen aangenaam. In de zomermaanden juli en augustus kunnen de temperaturen flink oplopen. Vanwege de lage luchtvochtigheid is deze warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we?

We overnachten in een centraal gelegen goed middenklasse hotel in de wijk Hamra in het centrum  van Beiroet. Winkels, restaurants en bars liggen op wandelafstand. Iedere ochtend wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet aangeboden. Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen.
 

Hoe is het vervoer in Libanon?

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. De afstanden tussen de verschillende plaatsen zijn relatief kort. Desalniettemin ben je soms wel een hele dag onderweg, omdat we regelmatig stops maken voor een interessante bezienswaardigheid of voor een kopje koffie. Daarnaast is er vaak veel te zien onderweg en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.
 

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Afhankelijk van de vertrekdatum word je reis begeleid door een Nederlandstalige of lokale engels sprekende reisbegeleider. De reisbegeleider geeft je tips over de bezienswaardigheden en restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis.
 

Is een visum noodzakelijk?

Ja, er is een visum nodig voor Libanon. Het visum kan bij aankomst kosteloos op het vliegveld worden verkregen. Indien u een stempel of visum van Israel in uw paspoort heeft staan, wordt u de toegang geweigerd. 
 

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Het is mogelijk om de datum van je heen- of terugvlucht te wijzigen. Dit kan tot 8 weken voor vertrek. Aangezien dit apart dient te worden aangevraagd bij de luchtvaartmaatschappij,  is dit onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Voor een aanvraag dien je eerst een reservering te maken. Indien je een optie hebt geboekt worden er nog geen afwijkende vluchten aangevraagd. Zodra de boeking definitief is, vragen we de afwijkende heen of terugvlucht voor je aan. Het wijzigen van de vlucht kost € 75,- per persoon, exclusief een eventuele toeslag in het geval je afwijkende vlucht in een andere boekisngklasse valt.
 

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider of en tegen welke tarief je naar kunt bellen en berichten kunt sturen. Meestal wordt je hierover geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simcard te kopen en daarmee naar huis te bellen. Op verschillende plaatsen, waaronder in het hotel in Beiroet, is er gratis wifi aanwezig.
 

Kun je alcohol drinken tijdens de reis?

Ja, dat kan. In veel Arabische landen wordt echter geen of beperkt alcohol geschonken, omdat het voor Moslims niet is toegestaan om alcohol te drinken of te verkopen. Desalniettemin is alcohol vrij verkrijgbaar in Libanon. Zeker op plaatsen waar veel toeristen komen en in grote steden kun je zonder problemen een glaasje alcohol drinken.
 

Stempel van Israel in het paspoort.

Met een stempel van Israël in het paspoort, wordt u de toegang tot Libanon ontzegd worden. Zorg er daarom voor dat u geen stempels van Israël in uw paspoort heeft staan. Mocht u toch al stempels van Israël in uw paspoort hebben staan, dan kunt u eventueel om deze reden een tweede paspoort aanvragen bij de gemeente.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Libanon

Bekijk alle reisblogs over Libanon