Overzicht Soedan rondreizen van Djoser

Rondreis Soedan

In Noord-Soedan volgen we in Nubië de Nijl naar Khartoem. In de voetsporen van ontdekkingsreizigers als onze eigen Alexandrine Tinne bezoeken we de restanten van invloedrijke beschavingen als Koesj, Kerma, Makoeria en het fameuze Meroë. De eens zo machtige koninkrijken lieten zich inspireren door hun Egyptische buren en brachten uiteindelijk de befaamde Zwarte Farao’s op de Egyptische troon.

Reviews Soedan reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Prachtige rondreis door een gebied waar je (nog) niet struikelt over de toeristen. Lokale crew is zeer behulpzaam en reisbegeleider Sjoerd is geweldig! Zeer bekwaam, zorgzaam en bovendien heel gezellig. Dank je wel Sjoerd, je bent een topper!

  9,0

  Rondreis Soedan, 14 dagen

 • Prachtige, avontuurlijke reis door een land dat nog amper ontdekt is. Mooie combi van natuur en cultuur en veel mogelijkheden om met de bevolking in contact te komen. Reisbegeleider Sjoerd is een topper. Door hem en de fantastische Sudanese crew was dit een onvergetelijke reis.

  9,0

  Rondreis Soedan, 14 dagen

 • Wij hebben enorm genoten van deze avontuurlijke reis door Noord Soedan! Met 4 grote fourtwheels, keukenwagen en 10 deelnemers reden we door zeer afwisselende woestijnen en bezochten we vele prachtige sites. Dit alles onder begeleiding van onze uitstekende reisbegeleider Sjoerd. Anjo en Hanny

  9,0

  Rondreis Soedan, 14 dagen

 • Deze pioniersreis heeft nog enkele punten ter verbetering. Klemtoon ligt vooral op natuur en cultuur en veel minder etnisch. Prima reisleider Sjoerd heeft deze reis een extra dimensie gegeven. Reis moet 1 dag langer en kamelenmarkt mag niet wegvallen!! In combi met Egypte, eerst Soedan bereizen

  6,0

  Rondreis Soedan, 14 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Noord-Soedan

De rondreis Noord-Soedan van Djoser maak het mogelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden en archeologische vindplaatsen van Soedan en het zuiden van Egypte te bezoeken. In het de uitgestrekte woestijn van het oude Nubië, vind je een schat aan archeologische vindplaatsen; Djebel Barkal, Napata, Meroë, Naqa, Tombos, Mussarawat en de necropoli van Nuri en el Kurru . Deze worden slechts sporadisch bezocht en sommige zijn zelfs in de vergetelheid geraakt of onder het woestijnzand verdwenen.

Daarom kies je voor Soedanreis voor Djoser
De groepsreizen van Djoser zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van je Soedan vakantie en je het echte Soedan leert kennen. Djoser biedt al meer dan 32 jaar avontuurlijke reizen aan in Egypte en Noord-Soedan. We hebben de mooiste route voor je uitgestippeld en we zorgen voor een optimale beleving van het land door de aanwezigheid van Nederlandse reisbegeleiding en een lokale gids in Soedan, die alles weet van de archeologische vindplaatsen.

Landinformatie Soedan

 • Hoofdstad: Khartoem
 • Inwoners: 35 miljoen
 • Regeringsvorm: Republiek
 • Taal: Arabisch en Engels
 • Munteenheid: Soedanese Pond
 • Tijdsverschil: in onze zomer is er een uur tijdsverschil, in de wintertijd is het twee uur later. Het land kent geen zomertijd.
 • Oppervlakte: 1.886.068 km2
 • Geografie: Noord-Soedan bestaat grotendeels uit woestijn. Het land wordt doorsneden door de Nijl. Bij Khartoem komt de Blauwe en de Witte Nijl te samen.

Beste reistijd Noord-Soedan

De beste periode om Soedan te bezoeken is in onze wintermaanden vanaf oktober tot april. In deze tijd wijst de thermometer overdag in Zuid-Egypte een aangename 30 graden aan. In het noorden van Soedan kan het overdag al warmer zijn, maar koelt het in woestijngebieden flink af. Soms tot een graad of 10. In de zomermaanden klimmen de temperaturen makkelijk boven de 40 graden uit. Onze rondreizen zijn zo gepland dat we er geen reizen plaatsvinden in deze warme zomermaanden. Op die manier kan je de maanden met hoge temperaturen en zandstormen vermijden.

De mooiste bezienswaardigheden van Noord-Soedan

Het land van Koesj

In de oudheid lagen vanaf Aswan tot aan Khartoem zes cataracten, - stroomversnellingen - in de Nijl. Rondom deze cataracten ontwikkelde zich vanaf de 16e eeuw voor christus een invloedrijke beschaving, het rijk van Koesj of Kush. Koesj ontwikkelde zich na de verovering van Kerma als een belangrijke economische macht in deze regio. Door de aanwezigheid van goud, ijzererts en andere luxe status produkten speelde het koninkrijk een belangrijke rol in de handel tussen Egypte, donker Afrika, India en China.

Napata

Nadat de Koesjiten Kerma hadden veroverd maakt het koninkrijk Koesj tot de 11e eeuw voor Christus deel uit van het Nieuwe Rijk van Egypte. De Koesjiten lieten zich inspireren door hun Egyptische buren en namen veel van hun cultuur, architectuur en ook de piramidebouw over. In die tijd was Napata de hoofdstad van Koesj en de handel bloeide door de uitvoer van goud en koper. Tijdens de reis van Djoser door Soedan bezoek je de belangrijkst vindplaatsen, waaronder de vele piramides en graftombes van de necropolis van deze stad.

Meroë

In de derde eeuw voor Christus nam Meroë de belangrijke rol van Napata over. In diezelfde tijd begon de cultuur meer afstand te nemen van Egypte. Meroë bloeide op door de handel in erts, een metaal dat in die tijd kostbaarder was dan goud. Dat de rijkdom en macht van de Nubiërs nog niet passé was getuigt de ontwikkeling van een eigen schrift. Ook bleven zij piramides bouwen waarvan sommige mooi zijn gedecoreerd  In de woestijn tref je er bij de necropolis van Meroë er tientallen aan. Tijdens je vakantie zet je er zelfs je tent naast op! Helaas is over Meroë nog steeds weinig bekend, aangezien het Meroische schrift nog steeds niet is ontcijferd. Dat het machtig, rijk en befaamd was staat buiten kijf. Geschiedschrijver Herodotus verhaalde al over haar immense rijkdommen en de Perzische Koning Cambyses organiseerde er een expeditie naar toe om de stad te plunderen.

Reisblog Soedan

Bekijk alle reisblogs over Soedan