Veilig op reis met Thuisvaccinatie

Veilig op reis met Thuisvaccinatie

Reizen en de wereld ontdekken is fantastisch! Maar uiteraard wel graag in goede gezondheid. Veilig reizen is belangrijk om te voorkomen dat je onderweg ziek wordt
Met de juiste voorzorg kun je jezelf goed beschermen en veilig op reis. We geven je een aantal tips.

Let op de hygiëne
Onze westerse lijven zijn minder goed opgewassen tegen de ziekteverwekkers in tropische gebieden. Vooral slechte hygiëne kan een bron zijn van infectie zijn. De meest bekende zijn buiktyfus en hepatitis A. Extra alertheid is op zijn plaatst! Let bij lokale markten en eetkraampjes goed op hoe al het lekkers wordt bereid. Wordt het eten vers voor je gebakken, dan kun je het met een gerust hart eten. Twijfel je hieraan, dan kun je het beter niet doen.

Tip: stop een flesje antibacteriële handgel in je handtas. Dan heb jij in ieder geval schone handen en ga je veilig op reis.

Beschermen tegen muggenbeten
In sommige gebieden, zoals in Afrika en Azië, kunnen muggen voor overlast en vervelende infecties zorgen. Denk aan malaria en gele koorts. Voor sommige gebieden raden wij dan ook aan om malariapillen mee te nemen. Check voor je vertrek wat er over jouw reisbestemming wordt vermeld en probeer muggenbeten zoveel mogelijk te voorkomen. Bedekkende kleding en een klamboe boven je bed doen al veel goeds en helpen bij het veilig reizen.

Tip: gebruik in de tropen een antimuggenmiddel met DEET voor extra goede bescherming.

Vaccineren?
Een deel van de risico’s kun je zelf beperken. Voor sommige reisgebieden is een vaccinatieplan echter geen overbodige luxe. Welke vaccinaties worden aangeraden kan per gebied verschillen en in sommige landen zijn bepaalde vaccinaties, zoals gele koorts, zelfs verplicht.

Tip: Begin op tijd! Sommige inentingen moeten herhaald worden of hebben tijd nodig om in te werken. Als je je vier tot zes weken voor de reis laat vaccineren, ben je zeker op tijd. 

Thuisvaccinatie.nl

Wil je veilig op reis? Thuisvaccinatie.nl maakt het je gemakkelijk. Onze artsen komen bij je thuis op het moment dat het jou uitkomt. Ook ’s avonds en in het weekend. Ze geven ook graag advies over voeding, drinkwater en hygiëne op uw reisbestemming. Je regelt alles eenvoudig online; van het invullen van de gezondheidsverklaring tot het maken van een afspraak. De meeste vaccinaties worden gedeeltelijk of volledig vergoed. Als je aanvullend verzekerd bent, ontvang je alleen een rekening voor de kosten die niet door de verzekeraar worden betaald. De kosten voor een bezoek aan huis zijn altijd €35,- , ongeacht het aantal personen.