Bekijk de Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen van Djoser

Rondreis Laos & Cambodja 22 dagen

Hoogtepunten van twee indrukwekkende landen

Vanaf € 2.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De Mekong rivier vormt het decor voor de reis door deze voormalige Franse koloniën. De reis begint in de Thaise koningsstad Chiang Mai. Vanuit Chiang Mai volgen we een mooie route door het gebied van de Gouden Driehoek richting Chiang Khong. We verlaten Thailand met een longtailboot over de Mekong. In Laos zijn de oude hoofdstad Luang Prabang en Vientiane dé bezienswaardigheden. Door het groene landschap reis je verder zuidwaarts richting de Mekong delta. In Cambodja zijn de hoofdstad Phnom Penh en de wereldberoemde tempels van Angkor ongetwijfeld een hoogtepunt in deze reis.

Daarom Djoser

 • Starten in het levendige Chiang Mai
 • Boottocht over de mystieke Mekong
 • Bezoek aan de Pak Ou grotten
 • Karstheuvels en rijstvelden in Vang Vieng
 • Halverwege de reis ontspannen op Khong eiland
 • Uniek bezoek aan de tempel Wat Phu 
 • Twee volle dagen bij Angkor Wat
 • Comfortabele vlucht met Singapore Airlines
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Laos & Cambodja, 22 dagen
 1. Amsterdam - Chiang Mai
 2. aankomst Chiang Mai
 3. Chiang Mai - Chiang Khong
 4. Chiang Khong - boottocht Mekong naar Pak Beng
 5. Pak Beng - boottocht naar Luang Prabang
 6. Luang Prabang
 7. Luang Prabang
 8. Luang Prabang - Vang Vieng
 9. Vang Vieng - Vientiane
 10. Vientiane
 11. Vientiane - Hinboun nationaal park
 12. Hinboun NP - Savannakhet
 13. Savannakhet - Wat Phu - Khong-eiland
 14. Khong-eiland
 15. Khong-eiland - Kratie
 16. Kratie - Phnom Penh
 17. Phnom Penh
 18. Phnom Penh - Siem Reap
 19. Siem Reap (Angkor Wat)
 20. Siem Reap (Angkor Wat)
 21. Siem Reap - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Thailand

Maak kennis met de Thaise keuken

Dag 1 Amsterdam - Chiang Mai
Dag 2 aankomst Chiang Mai
Dag 3 Chiang Mai - Chiang Khong

Thailand Cambodja Chiang Mai Djoser Het beginpunt van deze rondreis door een deel van het oude Franse Indochina begint in de Thaise koningsstad Chiang Mai. In de hoofdstad van Noord-Thailand wen je langzaam aan de oosterse sfeer en de lokale eetgewoonten. Probeer bijvoorbeeld alvast de lokale ‘sticky rice’, ‘pad thai’ of de ‘tom-yam soup’. Het geheel ommuurde Chiang Mai ligt aan de rivier Ping en aan de voet van de berg Doi Suthep (1685 m hoog), met de fraaie tempel Wat Phrathat, die stamt uit de 16e eeuw. Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang  zijn ‘wat’ namen van tempels die een bezoek meer dan waard zijn.

Om de verschillende tempels te bezoeken, is de tuk-tuk hét vervoermiddel bij uitstek. In de buitenwijken zie je vaklieden die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. Op de populaire avondmarkt zijn de meest uiteenlopende souvenirs te verkrijgen. Onder het genot van een traditionele Thaise massage kom je alvast heerlijk tot rust om je klaar te stomen voor de vele indrukken die je op doet tijdens deze reis door Indochina.

Vanuit Chiang Mai volgen we een mooie route door het gebied van de Gouden Driehoek richting Chiang Khong. Dit dorpje aan de oever van de Mekong rivier biedt je een eerste blik op Laos, oftewel Lanexang, het land van de 1000 olifanten.

Laos

Paleizen, tempels en kloosters in Luang Prabang

Dag 4 Chiang Khong - boottocht Mekong naar Pak Beng
Dag 5 Pak Beng - boottocht Mekong naar Luang Prabang
Dag 6 Luang Prabang
Dag 7 Luang Prabang

Thailand Cambodja Luang Prabang DjoserWe verlaten Thailand en na de douaneafhandelingen stappen we in een 'slow boat' die ons in 2 dagen naar Luang Prabang brengt. Halverwege deze tocht overnachten we in het plaatsje Pak Beng, een klein dorpje aan de Mekong-rivier. De volgende dag dalen we verder de Mekong-rivier af. Onderweg geniet je van de mooie omgeving en het leven op en langs de machtige Mekong-rivier. 's Middags brengen we een bezoek aan de indrukwekkende Pak Ou grotten. In deze grotten vind je vele boeddha-afbeeldingen in allerlei soorten en maten. Daarna is het nog ongeveer anderhalf uur varen voor we Luang Prabang bereiken.

Monniken Luang Prabang LaosDe oude koninklijke hoofdstad Luang Prabang ligt geklemd tussen twee rivieren: de Mekong en Nam Khan. De stad wordt omringd door heuvels, bossen en riviertjes. Er zijn, zowel in de stad als daarbuiten, vele gouden tempels met draakornamenten op de daken. Een echte plaatselijke delicatesse is wier uit de Mekong, gefrituurd met sesamzaad; dit moet je proberen! Het vroegere koninklijke paleis is tegenwoordig ingericht als museum. De vele tempels kenmerken zich door de tot bijna op de grond hangende daken en veel details, zoals houtsnijwerk en mozaïeken.

Wanneer je alle tempels hebt bekeken en een beetje rust wil, stap je in een boot om op een relaxte manier de groene rijstvelden, de buffels en de vissers te bekijken. Een andere bijzonder leuke tocht is die naar de Tat Kuang Si-waterval, gecombineerd met een bezoek aan enkele kleine dorpjes van minderheidsstammen in de omgeving van Luang Prabang.

Fiets door het karstgebergte van Vang Vieng

Dag 8 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 9 Vang Vieng - Vientiane

We reizen zuidwaarts door prachtig bergachtig landschap langs kleine dorpjes, kleurrijke marktjes en maken kennis met de vriendelijke bevolking. Je ziet hier duidelijk dat het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat. Onderweg geniet je van de schitterende vergezichten.

Vang Vieng Laos Djoser

In de middag komen we aan in Vang Vieng, gelegen in de bocht van de Nam Song rivier. De omgeving wordt gedomineerd door het karstgebergte dat langs de rivier oprijst. In dit kleine plaatsje met een ontspannen sfeer wandel je heerlijk langs de oevers van de rivier of verken je de omgeving per fiets en geniet je van de rust en de prachtige natuur. Een goede manier om deze mysterieuze omgeving te ervaren is middels een facultatieve boottocht. Het uitzicht op de bergen vanaf de rivier is indrukwekkend. De volgende dag rijden we door naar de hoofdstad van Laos, Vientiane.

Ervaar de authentieke charmes van Vientiane

Dag 10 Vientiane
Dag 11 Vientiane - Hinboun nationaal park
Dag 12 Hinboun NP - Savannakhet

Thailand Cambodja Vientiane Djoser Gelegen aan de Mekong, is Vientiane in vergelijking met andere Aziatische hoofdsteden een rustige plaats. De oude koloniale gebouwen en levendige gezelligheid van vele dagjesmensen vanuit Thailand geven Vientiane een leuke, provinciale sfeer. Neem de tijd om lekker rond te wandelen door de straten, langs tempels en over drukke markten. Rond de Nom Phou-fontein bevinden zich diverse leuke restaurantjes, waar je kunt genieten van allerlei heerlijke gerechten. De That Luang-stoepa is het belangrijkste tempelcomplex van het land.

Naast diverse tempels vind je hier verder onder andere ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. De Franse invloeden doen zich voornamelijk gelden in historische gebouwen en heerlijk verse stokbroodjes bij het ontbijt. Probeer ook eens een gegrilde Mekong vis op één van de terrassen langs het water.

Thailand en Cambodja Kong Lor Grot Djoser Na de rustige hoofdstad vervolgen we onze route zuidwaarts naar Hinboun nationaal park gelegen in centraal-Laos. Een ongerepte regio die voornamelijk bestaat uit jungle en prachtige kalkstenenformaties. Hier kun je mooie wandelingen maken of een bijzondere boottocht over een ondergrondse rivier. Deze loopt door de 7,5 km lange Kong Lor grot, een van Laos meest spectaculaire hoogtepunten. De volgende dag vervolgen we onze weg naar Savannakhet, een bedrijvig handelscentrum aan de Mekong. De drukke dagmarkt, koloniale gebouwen en de tempels in de omgeving laten een andere kant van Laos zien dan de kleine dorpjes die je tot nu toe hebt bezocht.

Geniet van de ongereptheid op Khong-eiland

Dag 13 Savannakhet - Wat Phu - Khong-eiland
Dag 14 Khong-eiland

Na een overnachting in Savannakhet rijden we richting het diepe zuiden van Laos. We maken een stop bij de ruïnes van Wat Phu in de provincie Champassak. Om bij dit tempelcomplex te komen steken we eerst de rivier over. De hindoeïstische tempel, 200 jaar ouder dan de tempels van Angkor Wat, diende als voorbeeld voor de bouwers van Angkor Wat.

Tegen de avond komen we op Khong-eiland aan, een prachtige plek in de Mekong. Fietsend, wandelend of varend bekijk je de rivieroevers, de rijstvelden, de kleine dorpjes en de tempeltjes in eigen tempo. De omgeving ademt een ongekende rust. Op een terrasje drink je lekkere koffie of de plaatselijk gestookte sterke drank, Lào-láo. Op ongeveer een uur rijden per bus sta je, aan de voet van een grote waterval, aan de grens met Cambodja.

Cambodja

Ontdek en beleef de hoofdstad: Phnom Penh

Dag 15 Khong-eiland - Kratie
Dag 16 Kratie - Phom Penh
Dag 17 Phnom Penh

We steken de grens over en reizen naar Kratie, het thuisoord van de bedreigde Irrawaddy-dolfijn. Je kunt hier heerlijk relaxen aan de oevers van de Mekong. Door het prachtige landschap rijden we naar de hoofdstad Phnom Penh.

Phnom Phen paleis Cambodja DjoserIn Phnom Penh overnachten we in een hotel op een unieke plek, vlakbij de Tonlé Saprivier. De stad biedt tal mogelijkheden voor de nieuwsgierige bezoeker, zoals een bezoek aan het koninklijk paleis met de zilveren pagode en het nationaal museum met vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd. In deze wijk vind je ook oude boeddhistische kloosters en andere gebouwen met duidelijke Khmerkenmerken. Noordelijk hiervan ligt het vroegere ‘Franse’ deel van de stad rond de tempel Wat Phnom. Deze tempel op een heuvel is gebouwd ter herdenking aan de stichting van de stad.

Het charmantste deel is zeker de boulevard langs de Mekong-rivier, waar je in de avonduren heerlijk kunt flaneren tezamen met de Cambodjaanse bevolking. Verder geeft een wandeling rond de centrale markt je een goede indruk van de Chinese wijk met al zijn bedrijvigheid en drukte. 

Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend zijn het Tuol Sleng Holocaust Museum en de zgn. ‘Killing Fields’. De schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden zal voor altijd in je geheugen gegrift bljiven staan.

Verken de indrukwekkende tempels van Angkor

Dag 18 Phnom Penh - Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 19 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 20 Siem Reap (Angkor Wat)
Dag 21 Siem Reap (Angkor Wat) - Amsterdam

We overnachten in het gezellige plaatsje Siem Reap, dat als uitgangspunt dient voor een van de hoogtepunten van deze reis: het bezoek aan Angkor, de wereldberoemde tempels van de klassieke Khmer-stijl uit de 9e tot 12e eeuw.

Angkor Wat tempel CambodjaJe hebt de geplande dagen zeker nodig om het grote aantal tempels en de omgeving te verkennen. De reisbegeleider kan een dagexcursie met bus organiseren die je langs alle highlights brengt. Maar als je liever zelf op ontdekking uitgaat, kan dat natuurlijk ook. Een chauffeur met brommer brengt je graag naar het tempelcomplex, maar je kunt ook een fiets huren om naar de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon te komen. In de onmiddellijke omgeving liggen eveneens schitterende tempelcomplexen als Preah Kahn en de nog overgroeide mysterieuze Ta Prohm.

Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk de grootse Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en werd later in gebruik genomen als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren.

Siem Reap Floating villages tonle sap djoserEr zijn nog tientallen andere tempels in dit bosrijke gebied te bezoeken. Sta eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomst. Sommige tempels zijn grotendeels overwoekerd door de jungle; het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wortels het langzaam schijnen te winnen van de stenen. Niet alleen de tempels, maar ook het platteland in de omgeving, de markten en de boerendorpjes houden je optimaal bezig. Een bijzonder uitstapje is de boottocht te langs het drijvende dorp op het Tonle Sap meer. Hier verblijven al verscheidene jaren Vietnamese vluchtelingen.

’s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling van klassieke Cambodjaanse dans bijwonen. Vol met ontroerende en schokkende nieuwe indrukken vlieg je met Singapore Airlines via een stop in Singapore weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse kan het programma aangepast worden. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan, maar men is zeker niet verplicht hier aan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
10 jul - 31 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
17 sep - 08 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
13 okt - 03 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
02 nov - 23 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde
15 nov - 06 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
22 nov - 13 dec
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
01 dec - 22 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
20 dec - 10 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 jan - 24 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
17 jan - 07 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
24 jan - 14 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
14 feb - 07 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
21 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
07 mrt - 28 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Inclusief

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Overnachtingen op Khong-eiland
 • Boottocht Mekong - Pak Beng
 • Boottocht Pak Beng - Luang Prabang
 • Bezoek de Pak Ou grotten
 • Verken het Hinboun nationaal park. 
 • Ontdek de That Ing Hang stoepa bij Savannakhet
 • Bezoek aan de tempel Wat Phu

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging met accomodatie in Chiang Mai te boeken. De prijs is vanaf € 32,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht. In december en januari zijn de prijzen respectievelijk € 42,50 en € 85,-.

Verlenging met accomodatie is in Siem Reap, uitgangspunt voor Angkor, bij te boeken. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Laos & Cambodja, 22 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Mooie reis. Je ziet de hoogtepunten van beide landen. We hadden een echt goede reisleider, Marc. Hij gaf goed de highlights aan van wat, waar te doen was. Op Khone eiland is de locatie van het hotel niet geweldig. Heerlijk eten. Maart is erg warm. Tip: ga tussen begin november en februari.

  8,0

 • Voor 't eerst groepsreis met Djoser. Veel vrijheid en leuke groep. Héél veel gezien en gedaan. Boottocht Mekong bijzonder, kennismaken met elkaar. Laos fijn land, vriendelijke bevolking. Boottocht Tonlé Sapmeer indrukwekkend evenals Killing fields en Tuol Sleng. Smaakt naar meer, echt genoten!

  8,0

 • Leuke reis, mooie combi van twee landen. Hotels waren prima, meestal centraal gelegen. Ook reisbegeleider Marc prima. De plaatselijke gidsen waren soms wel moeilijk te verstaan. Ik had Laos iets authentieker verwacht, maar het is ook daar inmiddels al erg toeristisch.

  8,0

 • Een prachtige reis; met als hoogtepunten; Angkor Wat, de 2 dagen durende boottocht en Luang Prabang. De landen hebben veel geleden onder de covidpandemie dus was het reisprogramma niet volledig te realiseren zoals staat beschreven, desondanks een topvakantie!

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in leuke middenklasse hotels. Meestal zijn de hotels centraal gelegen en ademen ze de sfeer van Laos, Cambodja of Thailand. De kamers hebben een eigen badkamer. In de meeste hotels is Wifi aanwezig en/of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie. Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. In Pak Beng en bij Hinboun overnachten we in eenvoudige guesthouses, in deze authentieke plaatsen staat het toerisme nog in de kinderschoenen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Chiang Mai Chiang Mai Gate Hotel
Chiang Khong Namkhong Riverside Hotel
Pak Beng Monsavanh Guesthouse
Luang Prabang Villa Malida
Vang Vieng Thavonsouk Resort
Hinboun Chantha House
Phnom Penh Angkor International Hotel
Siem Reap Marvel Holiday Boutique Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Maninarakorn Hotel kamer Chiang Mai Thailand
 • Maninarakorn Hotel zwembad Chiang Mai

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Namkhong Riverside Hotel uitzicht Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel Chiang Khong Thailand Djoser
 • Namkhong Riverside Hotel kamer Chiang Khong Thailand Djoser

  Alle kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Sunway Hotel Luang Prabang Laos Djoser
 • Vilayvong hotel uitzicht Vang Vieng Laos Djoser
 • Sunway Hotel kamer Luang Prabang Laos Djoser
 • Chantha house Konglor Laos Djoser

  In Hinbounh overnachten we in een prachtig gelegen guesthouse op loopafstand van de Kong Lor grot

 • Marvel Holiday Boutique hotel kamer Siem Reap Campbodja
 • Marvel Holiday Boutique hotel Siem Reap Campbodja Djoser

Vliegreis

Singapore Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  10:25 - 05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Chiang Mai

  Vertrek

  08:55 - 11:00

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Siem Reap - Singapore

  Vertrek

  16:40 - 20:05

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55 - 06:45*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het in deze landen vijf uur later, gedurende de winter is dit zes uur.

Singapore Airlines staat al jaren bekend als één van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld, als het gaat om service en kwaliteit. Het is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van '5-Star Airlines'. Wil je nog meer luxe dan kun je tegen een toeslag kiezen voor 'economy premium'. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen. Je kunt er naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende soorten vervoer. We reizen met onze eigen bus, waardoor we gemakkelijk kunnen stoppen bij een leuke markt of een andere bezienswaardigheid. Vanuit Thailand steken we per boot de grens naar Laos over. Over de machtige Mekong-rivier varen we naar Luang Prabang.

Op de reisdagen worden soms flinke afstanden afgelegd, maar er is onderweg veel te zien. In de steden en dorpjes in Laos is het makkelijk om je te voet of per tuk-tuk (bromfietstaxi) te verplaatsen. Daarnaast is de fiets een fijn vervoersmiddel om de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen. In Cambodja is een brommer met chauffeur het transportmiddel bij uitstek voor lokaal vervoer.

 • Bus Thailand Djoser

  De comfortabele bus heeft airconditioning

 • Binnenkant bus Thailand Djoser
 • Busje Thailand Djoser
 • Laos en Cambodja oversteek ferry Djoser
 • Laos en Cambodja Singapore Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Singapore Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Inclusief 14x ontbijt
 • Overnachtingen op Khong-eiland
 • Boottocht Mekong - Pak Beng
 • Boottocht Pak Beng - Luang Prabang
 • Bezoek de Pak Ou grotten
 • Verken het Hinboun nationaal park. 
 • Ontdek de That Ing Hang stoepa bij Savannakhet
 • Bezoek aan de tempel Wat Phu

Excursies

Kuang Si watervallen LaosBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een ontdekt Khong-eiland bijvoorbeeld graag op de fiets. Terwijl de ander liever een boottocht maakt naar watervallen of op door de stad wandelt om het dagelijkse leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.
 
Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Thailand, Laos en Cambodja zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 • Tijdens de boottocht over de Mekong (van Chiang Khong via Pak Beng naar Luang Prabang) bezoeken we de bijzondere Pak Ou-grotten waar honderden boeddhabeelden staan. 
 • Na vertrek uit Vang Vieng kunnen we stoppen bij een lokale markt en/of een plek waar zout wordt gewonnen.
 • Bezoek aan de Kong Lor grot gelegen in het Hinboun nationaal park.
 • Tussen Vientiane en Savannakhet stoppen we bij de 16-eeuwse That Ing Hang- Stoepa; één van de weinige wats waar nonnen wonen.
 • Op de dag van Savannakhet naar Khong-eiland zetten we de bus stil bij Wat Phu, een Angkoriaanse tempel die op de UNESCO-lijst staat.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Bezoek zelf al wandelend vanuit het hotel de bijzondere tempels van Chiang Mai of maak een excursie naar de prachtig gelegen Wat Doi Suthep tempel.
 • Onderweg van Chiang Mai naar Chiang Khong maken we een stop bij de bijzondere witte tempel bij Chiang Rai.
 • Vanuit ons hotel in Luang Prabang kun je te voet naar de verschillende tempels en het voormalig koninklijk paleis.
 • Maak een excursie naar de adembenemende watervallen van Tat Kuang Si nabij Luang Prabang.
 • Laat je per boot vervoeren langs de prachtige karstgebergtes in de omgeving van Vang Vieng.
 • Ontdek per tuk tuk de meest ontspannen hoofdstan van Azie en bezichtig zijn vele tempels en onder andere de Patuxai, de Arc de Triomfe van Vientiane.
 • Verken de Kong Lor grot per boot.
 • Huur een fiets en ontdek het ontspannen landelijke Laotiaanse leven van Khong-eiland.
 • Kies voor een 1- of 2-daags bezoek aan de indrukwekkende en mystieke tempels van Angkor Wat bij Siem Reap.
 • Indrukwekkend en gelijk huiveringwekkend is een bezoek aan de Killing fields en de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na uitreisdatum van Cambodja nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Laos ($ 35-) en Cambodja ($ 35-), bij aankomst te regelen. 
 

Geldzaken

In Laos wordt er betaald met kip. In Cambodja wordt er betaald met de riel en in Thailand wordt er betaald met de Thaise bath. 

Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
 
In Laos worden ook Thaise baht geaccepteerd en in Cambodja kun je overal met dollars betalen. 
 
Geld afhalen: is in de meeste plaatsen in Thailand mogelijk. In Laos en Cambodja is in de meeste plaatsen geld afhalen inmiddels mogelijk. 
Contant: dollars in kleine coupures. Visa en entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag) dien je contant in dollars te betalen.
Creditcards: worden nauwelijks geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de steden, m.n. in Cambodja, hoger ligt dan op het platteland.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt €40,-.
 
 

Maaltijden

Eten CambodjaTijdens de reis is 14x het onbijt inbegrepen, overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. De basis van de lokale maaltijden in dit gebied is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Heerlijke vis uit de Mekong of andere rivieren is natuurlijk ook verkrijgbaar. Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot.

Opmerkelijk zijn de stokbroden, die overal in Laos en Cambodja gegeten worden, een overblijfsel uit de tijd dat de Fransen dit gebied gekolonialiseerd hadden. In de grotere plaatsen zijn ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging met accomodatie in Chiang Mai te boeken. De prijs is vanaf € 32,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht. In december en januari zijn de prijzen respectievelijk € 42,50 en € 85,-.

Verlenging met accomodatie is in Siem Reap, uitgangspunt voor Angkor, bij te boeken. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand, Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. Daarna is het helder en aanvankelijk koel. Na februari wordt het langzaam heter. Door de aanwezige jungle kan het ook in deze maanden nog wel eens bewolkt zijn.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Met welke luchtvaartmaatschappij vliegen we?

We vliegen comfortabel met Singapore Airlines naar Chiang Mai. Wel maken we een tussenstop in Singapore van ongeveer 3 uur en die tijd kun je goed gebruiken om even je benen te strekken, een stukje rond te lopen of tax free te shoppen.

Op de terugweg vliegen we ook met Singapore Airlines, maar vanaf Siem Reap. Ook tijdens het traject Siem Reap - Amsterdam maken we een tussenstop in Singapore.

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis?

Zowel in Thailand, Laos als Cambodja maken we gebruik van goede middenklasse hotels. Overal zijn tweepersoonskamers geboekt, voorzien van eigen douche en toilet. Met uitzondering van enkele overnachtingen in Laos zijn de kamers met airconditioning. Als er geen airconditioning is, dan is er vaak wel een ventilator. Veel hotels bieden de mogelijkheid je kleding te laten wassen.

Omdat het toerisme in Laos en Cambodja staat nog in de kinderschoenen, kan het af en toe voorkomen dat de stroom uitvalt of dat er tijdelijk geen warm water is. Meestal staan er kaarsjes op de kamer die je kunt gebruiken als het licht uitvalt en aan het eind van een warme dag is een frisse douche erg lekker! Vaak is er beschikking tot Wifi of kun je gebruik maken van een computer bij de receptie.

Door wie wordt de reis begeleid?

Al onze reizen worden begeleid door een Nederlandse reisbegeleider, die wordt bijgestaan door een lokale gids. Samen zorgen zij voor een soepel verloop van de reis. De reisbegeleider regelt excursies, geeft u tips over lekkere restaurantjes, een kleurrijke lokale markt en helpt je met allerlei praktische zaken. Hij of zij is echter geen gids!

Ter plaatse kun je een lokale gids inhuren als je wat meer wilt weten over een bepaalde plaats, bijvoorbeeld in Angkor Wat. Deze personen zijn hier speciaal voor opgeleid en kunnen je alles vertellen over de geschiedenis van het land, de bouwstijlen, symboliek e.d. Onze eigen lokale gids heeft die specifieke kennis niet, maar kan je wel voorzien van allerlei interessante achtergrond informatie over het land, de gebruiken etc. Houd er rekening mee dat de ene lokale gids wat beter Engels spreekt dan de andere.

Welke geldmiddelen zijn gangbaar in deze landen?

In alle landen kun je met lokale valuta betalen, voor Thailand is dat Thaise Baht, voor Cambodja Riel en voor Laos kip.

In Cambodja wordt de Amerikaanse dollar overal geaccepteerd en soms zelfs geprefereerd als betaalmiddel. Het is aan te raden om dollars in verschillende coupures mee te nemen, zeker ook kleine coupures. Ter plaatse dien je de verschillende visa en entreegelden in dollars te betalen. De entree voor de tempels van Angkor bedraagt USD $ 37,- voor 1 dag en USD $ 62,- voor 3 dagen

In Laos wordt naast de kip ook vaak de Thaise Baht geaccepteerd.

In zowel Thailand, Laos en Cambodja zijn verschillende mogelijkheden om te pinnen, dus het is erg handig om je pinpas mee te nemen. Zeker in de grote steden In Laos en Cambodja, zoals Luang Prabang, Vientiane, Siem Reap en Phnom Penh kun je gewoon pinnen.

Dien ik mijn visa voorafgaand aan de reis te regelen?

Nee. Voor Thailand is geen visum nodig bij een bezoek korter dan een maand. Je krijgt een stempeltje in je paspoort bij aankomst in het land.

Voor Cambodja en Laos is wel een visum nodig, maar dit kun je aan de grens kopen. Hiervoor heb je een aantal pasfoto’s en Amerikaanse dollars in contanten nodig. Het totaal bedrag voor de visa bedraagt $ 70 per persoon, bestaande uit een visum voor Cambodja à $ 35 en voor Laos à $ 35. Na boeking krijg je de meest recente informatie hiervoor toegestuurd.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Laos?

Makphet (vertaling: chili) restaurant is onderdeel van een project om kansarme jongeren een vak te leren. Het restaurant staat bekend om de traditionele gerechten en cocktails. Ook is er een kleine gift-shop waar producten worden verkocht gemaakt door lokale families, zodat ze hun kinderen op school kunnen houden. Dit restaurant is onderdeel van het Friends-International project dat kinderen, jongeren familie en gemeenschappen helpt aan een betere toekomst.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider en je abonnement of en tegen welke tarief je naar kunt bellen en berichten kunt sturen. Meestal wordt je hierover geïnformeerd via een sms'je op je mobiele telefoon als je in een nieuw land arriveert. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een sim-card te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel sim-lock vrij zijn. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) wifi tegen, dat je kunt gebruiken voor je mobiele telefoon. Er is een redelijke dekking in de bewoonde gebieden, maar op afgelegen plekken heb je niet altijd bereik.

Daarnaast kun je vaak in het hotel waar je verblijft bellen met een vast toestel, maar dit is over het algemeen behoorlijk prijzig. Sommige hotels bieden ook (gratis) internet aan, zodat je kunt mailen. In de grotere plaatsen als Chiang Mai, Luang Prabang, Vientiane, Siem Reap en Phnom Penh zijn ook internetcafés aanwezig.

Hoe groot zijn de groepen?

De Djoser groepen bestaan gemiddeld uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Cambodja & Laos

Bekijk alle reisblogs over Cambodja & Laos