Bekijk de Rondreis Madagaskar & Mauritius, 23 dagen van Djoser

Rondreis Madagaskar & Mauritius 23 dagen

Nationale parken en paradijselijke stranden

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De unieke flora en fauna van Madagaskar vinden we terug in de prachtige nationale parken van Périnet, Ranomafana en Isalo. Wandelend in het spectaculaire regenwoud gaan we op zoek naar tropische dieren en prachtige flora. De thermale baden van Antsirabe lenen zich voor een ontspannen uurtje. Met de witte stranden, azuurblauw water en de prachtige koraalriffen van Mauritius besluiten we deze rondreis. Hier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Op Mauritius kun je ook steden of dorpen bezoeken en van de natuur genieten. Natuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges National Park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd.

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie Madagaskar met Mauritius
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan 3 nationale parken
 • Boottocht met kano's op Matsiatrarivier inbegrepen
 • Leuke fietstocht over het platteland rondom Antsirabe
 • Binnenlandse vlucht Ifaty - Antananarivo
 • Verblijf Mauritius op basis van half pension
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Madagaskar & Mauritius, 23 dagen
 1. Amsterdam - aankomst Antananarivo
 2. Antananarivo
 3. Antananarivo - Itasy
 4. Itasy - optionele wandeling Chute de Lily
 5. Itasy - Antsirabe
 6. Antsirabe, fietstocht meren Andraikiba & Tritriva
 7. Antsirabe - Ambositra - Ranomafana nationaal park
 8. Ranomafana nationaal park
 9. Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht Matsiatrarivier
 10. Fianarantsoa - Ambalavao
 11. Ambalavao - Ranohira
 12. Ranohira - Isalo nationaal park, wandeling
 13. Isalo NP - Tulear - Ifaty
 14. Ifaty
 15. Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
 16. Antananarivo - Andasibe
 17. Andasibe, Perinet Reservaat
 18. Andasibe - Antananarivo
 19. Antananarivo - vlucht naar Mauritius
 20. Mauritius
 21. Mauritius
 22. Mauritius
 23. Mauritius - Amsterdam

Reisbeschrijving

Antananarivo is mooi gelegen op twaalf heuvels

Dag 1 Amsterdam - Antananarivo
Dag 2 aankomst Antananarivo

Madagakar Tulear broodverkoper DjoserNa de vlucht kun je op de eerste dag, afhankelijk van de aankomsttijd van de vlucht, al een beetje rondwandelen in Tana, zoals Antananarivo ook wel wordt genoemd door zijn inwoners. De stad is gebouwd op twaalf heuvels, die door brede trappen met elkaar zijn verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke wijken met kerken, pleintjes, steegjes en leuke markten. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je hier overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. De ruïne van het paleis, de Rova genaamd, is zeker een bezoek waard.


Itasy

Dag 3 Antananarivo - lemurenpark - Itasy
Dag 4 Itasy, optie wandeling Chute de Lilly

We laten de hoofdstad achter ons en reizen westwaarts naar het Itsaymeer. Onderweg bezoeken we een lemurenpark. Hier hebben we onze eerste kennismaking met deze bijzondere dieren. We passeren typische dorpen en genieten van uitzichten op de hooglanden. De regio bestaat uit vulkanisch gebied en kent pruttelende modderpoelen, minigeisers en warmwaterpoelen. We maken een wandeling naar de mooi gelegen Lily waterval, die zich in Sakayrivier stort.

Antsirabe; mooie fietstocht over het platteland

Dag 5 Itasy - Antsirabe
Dag 6 Antsirabe, fietstocht kratermeren Andraikiba & Tritriva

Antsirabe trekkar Madagaskar DjoserAntsirabe is gelegen op het centrale hoogland. Deze stad was voor de Fransen een luxe kuuroord vanwege het koele klimaat en diverse thermale baden. Vele vervallen oude gebouwen verwijzen naar de Franse koloniale tijd. De grandeur van diverse gebouwen, waaronder het indrukwekkende Hotel des Thermes, getuigen hier nog van. Antsirabe wordt voornamelijk bevolkt door de Merina met een opvallend Aziatisch uiterlijk. De moeite waard is een bezoek aan de kathedraal waar je mooie gebrandschilderde ramen aantreft of een bezoek aan een van de vele levendige markten. 

Vanuit Antsirabe maken we een mooie fietstocht naar Lac Andraikiba en Lac Tririva. We starten op een geasfalteerde weg richting Lac Andraikiba (7 km). Vanaf hier wordt de tocht voortgezet over een piste naar Lac Tritriva (12km). Het is af en toe flink stijgen en dalen. Bij het Tritrivameer aangekomen maken we met een lokale gids een wandeling rondom het meer. Kinderen uit de omgeving vragen je hierbij de oren van het hoofd. Vervolgens genieten we van een picknicklunch in een nabijgelegen dorp. In de namiddag keren we terug naar Antsirabe.

Speuren naar lemuren in Ranomafana

Dag 7 Antsirabe - Ambositra - Ranomafana nationaal park
Dag 8 Ranomafana nationaal park

Madagaskar Ambostira rijstterrassen DjoserWe vervolgen onze weg zuidwaarts. Ambositra wordt omringd door fotogenieke rijstterrassen en is bekend vanwege haar kunstzinnige houtbewerkers. Ranomafana, ons volgende reisdoel, vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan het bekende Ranomafana Parc National. Ranomafana is een rustig dorp dat net als Antsirabe een thermaal bad heeft. In het aangrenzende gelijknamige park kun je kiezen uit verschillende wandelingen; je kunt hier maar liefst twaalf verschillende lemuren spotten, waarvan sommige uniek zijn.

Madagascar lemuur DjoserDe kortste wandeling duurt zo’n twee uur, terwijl de langste een halve dag in beslag neemt. Onder begeleiding van ingehuurde gidsen gaan we in groepjes op pad. De zoektocht door het regenwoud naar de mooie diadeem-sifaki, de roodbuik-lemuur en de uitgestorven gewaande gouden bamboe-lemuur maakt een onvergetelijke indruk.

Voor ornithologen is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 96 vogelsoorten, waarvan een groot aantal endemisch is. 's Avonds kunnen we hier specifieke nachtbewoners als de gestreepte civetkat en de vertederende muismaki zien. Naast de bijzondere fauna zijn de in het oog springende orchideeën, reuze-bamboe, bijzondere palmen en boomvarens zeker je aandacht waard

Fianarantsoa, boottocht met kano’s op de Matsiatrarivier

Dag  9  Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht op de Matsiatrarivier
Dag 10 Fianarantsoa - Ambalavao
Dag 11 Ambalavao - Ranohira

Matsiatrarivier Madagaskar DjoserWe reizen door naar op het Haut Plateaux gelegen plaatsje Fianarantsoa, in de volksmond Fianar genoemd. Het historische stadscentrum kent mooie gebouwen. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving en Basse Ville. Het centraal gelegen Fianarantsoa is de hoofdstad van de Betsileo en geniet bekendheid als het intellectuele centrum van Madagascar. Het is omgeven door theeplantages, rijstvelden en wijngaarden. De stad kent enkele restaurants, waar je de lokaal geproduceerde wijn kunt proeven. In het rommelige Basse-Ville is het altijd een drukte van belang en word je omringd door kinderen, die ansichtkaarten willen verkopen.De volgende dag is het anderhalf uur hobbelen over een slechte weg naar de Matsiatrarivier. Hier maken we een mooie boottocht waarbij we onderweg een dorpsschool bezoeken en een picknick lunch nuttigen.

We vervolgen onze reis naar Ambalavao. Deze stad heeft typische Betsileo-architectuur en een fabriek waar het beroemde Antaimoropapier wordt vervaardigd. Dit papier wordt kunstig gedecoreerd met verse bloemen. Buiten de fabriek hangen de stukken papier te drogen. We rijden via indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara-stam. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau.

Madagaskar Ambositra DjoserDe Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Het vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes (bultrunderen) hij heeft, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder. De Bara zijn als enige stam polygaam, maar het aantal echtgenotes telt niet mee voor de belangrijkheid van de mannen. Aan het eind van de dag bereiken we Ranohira in het Isalo-gebergte.

Met een gids wandelen we door Isalo nationaal park

Dag 12 Ranohira - Isalo nationaal park, wandeling
Dag 13 Ranohira - Tulear - Ifaty

Vanuit Ranohira verkennen we het Isalo nationaal park. De beelden lopen uiteen van uitgestrekte vlaktes tot klassieke wildwestlandschappen. Met een gids trekken we door het park.

Madagaskar ringstaart maki DjoserHoogtepunten zijn de zandsteenformaties die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen: de Piscine Naturelle, een aantrekkelijk ‘natuurlijk zwembad’ in de vorm van een diepgroene poel omlijst met weelderige exotische begroeiing, en de Canyon des Singes, een kloof waar je kans loopt verschillende soorten lemuren te zien, bijvoorbeeld de beroemde ringstaartmaki’s. De volgende ochtend, rijden we verder zuidwaarts naar de havenplaats Tulear. Het landschap wordt steeds droger. We komen langs een palmenvallei en zien de typisch Afrikaanse apenbroodboom of baobab. De Mahafaly, een traditionele stam die nog veel aan voorouderverering doet, maakt prachtig versierde graven met afbeeldingen die episodes uit het leven van de overledene voorstellen.

Migrerende walvissen spotten bij Ifaty

Dag 14 Ifaty
Dag 15 Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo

Na de inspanningen van de afgelopen dagen is het goed toeven in de aan zee gelegen bungalows bij Ifaty. Palmbomen flankeren hier de kustlijn en tijdens een wandeling over het strand passeer je enkele pittoreske vissersdorpjes. Het achterland van deze kuststreek bestaat uit halfwoestijn met een unieke als ‘spiny forest’ bekende stekelvegetatie die je zeker in de ochtend een keer moet gaan bekijken. Enkele soorten zoals de Didierea en kruikbaobabs zijn hier endemisch en door hun bizarre vormen zeker fotogeniek.

Madagaskar koraalriffen Ifaty DJoser Voor de kust bij Ifaty bevindt zich een uitgestrekt koraalrif. Lokale vissers nemen je met hun piroques hier graag mee naar toe. Al snorkelend kun je het kleurrijke onderwaterleven aan je duikbril voorbij laten trekken. Tussen eind juli en medio oktober kun je uitkijken naar migrerende bultrug walvissen die hier door de zeestraat trekken. Vanuit Tulear vliegen we terug naar Antananarivo.

Op zoek naar de Indri in Périnet reservaat

Dag 16 Antananarivo - Andasibe
Dag 17 Andasibe, Périnet reservaat
Dag 18 Andasibe - Antananarivo

Indri MadagascarAndasibe ligt op circa 1.000 meter hoogte. Nabij ligt het natuurgebied Périnet, een van de oudste reservaten van Madagascar. We overnachten hier in huisjes die mooi gelegen zijn aan de Analamazoatra-rivier. Aan de overkant van het water ligt het reservaat. Tijdens een wandeling door het spectaculaire regenwoud kun je de indringende roep van de indri tot je door laten dringen.

De indri is Madagascars grootste lemurensoort, die zich vaak hoog in de bomen ophoudt. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke wandeling om op zoek te gaan naar typische nachtdieren als de vertederende muis- en dwerglemuren. Vergeet niet je zaklantaarn mee te nemen!

De volgende dag trekken we in de ochtend onder begeleiding van een gids verder het dichte woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je die dag mooi gekleurde kameleons of één van de bijzondere endemische vogelsoorten die hier voorkomen op de gevoelige plaat vastleggen.

Mauritius, eiland van zon, zee, strand en de Dodo

Dag 19 Antananarivo - vlucht naar Mauritius
Dag 20 Mauritius
Dag 21 Mauritius
Dag 22 Mauritius
Dag 23 Mauritius - Amsterdam

We vliegen de volgende dag van Antananarivo naar Mauritius. Dit mooie eiland geniet vooral bekendheid vanwege zijn prachtige stranden en helderblauwe zee, waarin je kunt duiken en snorkelen. We verblijven in een comfortabel hotel op basis van half pension aan een mooi, rustig strand.

Zee strand MauritiusHier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Bekende duikspots zijn Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches. Bij Grand Bay ligt een interessante vulkanische krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen. Ook zijn er mooie koraalriffen en scheepswrakken, waarvan sommige zijn afgezonken om tot kunstmatig rif te dienen. Daarnaast zijn er tientallen ’echte’ scheepswrakken, waarvan sommigen teruggaan tot de tijd van de piraten. Populair is het wrak van de Sirius, een 19e eeuws fregat dat na een zeegevecht tegen de Fransen is gezonken.

Ook de restanten van de Stella Maru, Silver Star en Jabeda liggen op de witte zandbodem in het turkoois blauwe water.
 
De 'kathedraal' bij Flic & Flac is de meest bekende duiklocatie. Na een drop of van 35 meter kun je op de bodem een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. In deze grot houden flinke scholen vissen, roggen en kreeften zich op. Meer informatie over duiken vind je hier; duiken op Mauritius.

Maar voor wie liever geen natte voeten krijgt, valt er op Mauritius nog veel meer te ontdekken. Port Louis is een bedrijvige havenstad en een belangrijke stopover tussen Afrika en India. In het straatbeeld zie je vrouwen in Indiaase sari’s, maar ook gesluierde moslimvrouwen. Het contrast tussen de moderne gebouwen en traditionele houten architectuur is groot. In het Caudan Waterfront vind je allerlei winkels en restaurantjes. Neem ook een kijkje in het Natural History Museum waar je van alles te weten komt over de dodo.

Wereldberoemd is de botanische tuin van Sir Seewoosagur. Bijna 300 jaar geleden stelde de toenmalige Franse gouverneur zijn privé tuin open voor het publiek. Sindsdien is deze tuin openbaar en staat deze bekend als de Sir Seewoosagur Botanical Garden. Een bezoek is een aanrader. De tuinen zijn zo groot dat je wel enkele dagen nodig hebt om alle uithoeken te bekijken. Bijzonder zijn de maar liefst 85 verschillende soorten palmen, die hier uit alle hoeken van de wereld bijeen zijn gebracht. Maar in het oog springen ook de reusachtige vijgenbomen, baobabs en enorme hoeveelheden medicinale planten en specerijen. In de vijvers dobberen prachtige lelies en de reusachtige Victoria Regina.

Landschap MauritiusNatuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges nationaal park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd. Verschillende plantensoorten op Mauritius zijn endemisch en komen nergens anders ter wereld voor. De enige hardhouten bomen van het eiland vind je binnen de grenzen van het park. Voor wandelaars zijn verschillende wandelpaden uitgezet om het park te verkennen. Het 'Maccabee Forest Trail' is een uitstekend wandelpad om het Black River Gorges NP te bezichtigen.

Je kan hier wandelen naar het hoogste punt van het eiland, de Black River Peak. Je inspanningen worden beloond met een adembenemend uitzicht. Nog veel meer activiteiten op dit fascinerende eiland vind je op de officiële website van het Ministerie van Toerisme van Mauritius. Na drie dagen vlieg je, helemaal uitgerust, terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland dagprogramma. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse ben je vrij om te ondernemen wat je wilt. Bij verplaatsingen stoppen we onderweg natuurlijk op de meest interessante plekken. De reisbegeleider biedt op de meeste dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jun - 28 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
18 jul - 10 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten met Ethiopian airlines vanaf Brussel

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.395,-

Start - einde
05 sep - 27 sep
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
12 sep - 04 okt
i

Lokale Engelssprekende reisleider

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
20 sep - 13 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Gewijzigde route

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
03 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
18 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Omgekeerde reisroute in Madagaskar.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 mei - 29 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
14 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
04 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Vlucht Antananarivo - Mauritius
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis van halfpension
 • Bezoek aan Périnet reservaat
 • Verkenning van het mooie nationale park Ranomafana
 • Wandeling in Isalo nationaal park
 • Bezoek aan een papierfabriekje in Ambalavao
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, lokale gidsen, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement. Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius. De prijs isvanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Madagaskar & Mauritius, 23 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Deze reis geeft een goed beeld van het land, maar dat houdt dan wel in dat er flink doorgereisd wordt. Een best pittige reis dus. Het aanpassen en flexibel omgaan met de Afrikaanse leefwereld is hier zeker nodig. De fantastische natuur zijn overweldigend en maken alles de moeite waard.

  8,0

 • Mijn eerste groepsreis was fantastisch. Ik had geen idee wat me te wachten stond. Veel gezien en gedaan, leuke groep. Het was een avontuur om niet te vergeten, vooral Madagascar had een diepe indruk op me gemaakt. Ik zou het nog een keer willen doen.

  9,0

 • Zeer mooie afwisselende reis. Madagascar is prachtig. Het reistempo ligt lekker hoog, waardoor je veel ziet tijdens de reis. Vooral de nationale parken zijn erg mooi. Madagascar is zeker een bezoekje waard!

  7,0

 • Een hele bijzondere bestemming dat meer aandacht verdient! Prachtige landschappen en natuur!! Mauritius vond ik zelf tegen vallen… Maar Madagaskar is echt bevelen!! En erg bijzonder!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de meeste stadjes en dorpen in middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Waar nodig is je kamer voorzien van een fan/AC en een klamboe. Enkele hotels beschikken over een zwembad. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van de binnensteden en zijn sfeervol of karakteristiek voor het land. In de (nabijheid van) nationale parken wordt er overnacht in sfeervolle chalets of bungalows gebouwd van lokale materialen.

In Périnet reservaat slaap je aan de rand van het park en loop je grote kans de mooiste vogels te zien en ’s morgens met de roep van de Indri Indri wakker te worden. Het hotel op Mauritius ligt aan een paradijselijk strand, maar beschikt tevens over een mooi zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Hotel Belvedere
Antananarivo Chalet des Roses
Antsirabe Hotel Vatolahy
Ambalavao Aux Bougainvillées
Ranohira Motel Isalo
Ranohira Hotel H1 Isalo
Fianarantsoa Tsara Guest House
Ranomafana Hotel Manja
Isalo nationaal park Hotel Isalo Ranch
Ifaty Hotel Bamboo Club
Ifaty Le Nautilus
Pointe aux Piments Villas Mon Plaisir


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 695,-.

 • Hotel Belvedere terras Antananarivo Madagascar
 • Hotel Belvedere kamer Antananarivo Madagascar

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

 • Hotel Vatolahy Antsirabe Madagascar
 • Hotel Vatolahy kamer Antsirabe Madagascar
 • Motel Isalo Ranohira Madagascar

  Enkele accommodaties hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel H1 Isalo Ranohira Madagascar
 • Hotel H1 Isalo kamer Ranohira Madagascar
 • Hotel H1 Isalo zwembad Ranohira Madagascar
 • Tsara Guest House kamer Fianarantsoa Madagascar
 • Tsara Guest House tuin Fianarantsoa Madagascar

  De meeste accommodatie beschikken over een mooie tuin

 • Tsara Guest House kamer raam Fianarantsoa Madagascar
 • Tsara Guest House balkon Fianarantsoa Madagascar
 • Hotel Bamboo Club zwembad Ifaty Madagascar

  Lekker ontspannen in het zwembad op een warme dag

 • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar

  In de nabijheid van de nationale parken overnachten we in chalets

 • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch zwembad Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch uitzicht Madagascar
 • Hotel Bamboo Club huisje Ifaty Madagascar

  De traditioneel Afrikaanse chalets zijn gemaakt van lokale materialen

 • Hotel Bamboo Club kamer Ifaty Madagascar

  Indien nodig hangt er een klamboe boven je bed

 • Villas Mon Plaisir Mauritius

  Het hotel op Mauritius ligt op een steenworp van het strand

 • Villas Mon Plaisir strand Mauritius

Vliegreis

Air France

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Amsterdam - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  06:45 - 07:55

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Antananarivo

  Vertrek

  10:20 - 22:00

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Mauritius - Parijs Ch. de Gaulle

  Vertrek

  09:30 - 19:10

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs Ch. de Gaulle - Amsterdam

  Vertrek

  20:15 - 21:25


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

Air France is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Frankrijk met als thuishaven Parijs. Ze beschikt over een moderne vloot. Zo is onlangs de Airbus A350 in gebruik genomen, het paradepaardje van Air France. Daarnaast wordt er gevlogen met de moderne en comfortabele Boeing 787. Dit toestel is ontworpen voor een optimale prestatie, van kwalitatief en hoogwaardig materiaal en stoot minder CO2 uit. Aan boord hebben ze ook gedacht aan de details, zo zijn alle ramen dimbaar en is er ‘mood lighting’. Natuurlijk zijn de stoelen voorzien van een inflight entertainment systeem boordevol films, series, muziek en games. Air France serveert voortreffelijke maaltijden met daarbij een brede keuze uit drankjes.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement. Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius. De prijs isvanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen op Madagascar met een eigen midibus. We kunnen stoppen waar we willen voor een foto of de lunch. De infrastructuur op Madagascar is eenvoudig, veel wegen zijn smal en in slechte staat, maar geasfalteerd. Op veel plekken wordt hard gewerkt om de wegn te verbeteren.

Voor het traject Tulear - Antananarivo nemen we een binnenlandse vlucht. Ook tussen Antananarivo en Mauritius v.v. wordt gevlogen.

 • In het zuiden maken we gebruik van een bus, die geschikt is voor de smalle wegen in deze regio.

  In het zuiden maken we gebruik van een bus die geschikt is voor de smalle wegen

 • Bus binnenkant Madagascar
 • Bus Madagascar
 • Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Vlucht Antananarivo - Mauritius
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis van halfpension
 • Bezoek aan Périnet reservaat
 • Verkenning van het mooie nationale park Ranomafana
 • Wandeling in Isalo nationaal park
 • Bezoek aan een papierfabriekje in Ambalavao
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma

Excursies

Kameleon MadagaskarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander is bijzonder geïnteresseerd in de boeiende flora en fauna of wil op zijn gemak rondkijken om straatleven te fotograferen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Alle toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Madagascar & Mauritius zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Met een gids ontdekken we tijdens een wandeling de flora en fauna van het Perinet reservaat (exclusief entreegeld en kosten gids)
 • Vanuit Antsirabe verkennen we per fiets het platteland en de kratermeren Andraikiba en Tritriva. De lunch is hierbij inbegrepen.
 • We verkennen te voet het Ranomafana nationaal park (exclusief entreegeld en kosten gids).
 • We maken een mooie boottocht op de Matsiatrarivier, de lunch is hierbij inbegrepen. We varen hier met kano’s langs Betsileodorpen.
 • In het prachtige Isalo nationaal park maken we onder leiding van een gids een wandeling (exclusief entreegeld en kosten gids).
 • In Ambalavao bezoeken we een traditioneel papierfabriekje.
 • Verblijf Mauritius op basis van halfpension (3 x ontbijt en 3 x diner).

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Andasibe kan er ’s nachts een wandeling (van 45 minuten) worden gemaakt aan de rand van Perinet reservaat om typische nachtdieren te spotten.
 • Maak met een pousse-pousse een leuke tocht door Antsirabe, bijvoorbeeld naar de markt of hotel des Thermes. Spreek vooraf de prijs af.
 • Avondwandeling in Ranomafana nationaal park waarbij we op zoek gaan naar kikkers, kameleons, lemuren en de schuwe civetkat.
 • In Ifaty kan er onder leiding van een gids het bijzondere spiny forest worden bezocht. Hier vind je de bijzondere flesbaobabs en veel verschillende vogels.
 • Snorkeltocht per piroque voor de kust bij Iftay. Ook kan hier worden gedoken bij een PADI gecertificeerde duikschool.
 • Tussen juni en september worden er bij Ifaty walvistochten aangeboden om migrerende bultrug walvissen te spotten.
 • Op Mauritius kunnen de beroemde botanische tuinen van Pamplemousses worden bezocht.
 • Het natuurhistorische museum in Port Louis, de hoofdstad van Mauritius, is geheel gewijd aan de Dodo, de bijzonder loopvogel.
 • Catamaran tocht op zee vanuit Ile au Cerf op Mauritius. Er kan worden gesnorkeld.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek
 • Een internationale reispas die bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is
 • Visum ter plekke bij aankomst in Antananarivo voor € 35,- 
 
 

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met Ariary en in Mauritius wordt er betaald met rupee. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

 
Geld afhalen: met bankpas zeer beperkt mogelijk in de grote plaatsen 
Contant: euro’s. coupures kleiner dan € 100,-  
Creditcards: alleen Visa wordt beperkt geaccepteerd 
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt € 225,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de lokale keuken van Madagascar ontdekken. Op Mauritius is het verblijf in het hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner is hier inbegrepen.

Rijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker en veilig zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A
 • Malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Doordat Madagascar zich van noord naar zuid uit over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari. In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden hier door overtrekkende orkanen slecht zijn.

Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium. De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt, maar door een beperkt aantal mensen beheerst.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op Madagascar voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabijgelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

Reisbegeleiding en gidsen

De meeste reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale Engelssprekende reisbegeleider. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat. Een enthousiaste reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma. Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waarom met Djoser naar Madagascar?

Djoser biedt een complete rondreis aan die de diverse kanten van Madagascar laat zien. Je ziet bijzondere flora en fauna en bezoekt diverse steden en dorpen. Je bezoekt verschillende nationale parken, namelijk Perinet, Ranomafana en Isalo. Alle opgedane indrukken van deze mooie rondreis door Madagascar verwerk je aan het einde van de reis op het paradijselijke strand van Mauritius. Het verblijf op Mauritius is op basis van halfpension.

Waar overnacht je tijdens de reis?

De meeste overnachtingen zijn in middenklasse hotels, waar de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. In Antananarivo, Antsirabe, Ambositra en Fianarantsoa zijn de hotels centraal gelegen. In Ranomafana, Ranohira en Périnetreservaat overnachten we in sfeervolle bungalows, welke gebouwd zijn van lokale materialen.

Het comfortabele hotel op Mauritius ligt vlakbij het strand waar je kunt snorkelen. Tevens beschikt het hotel over een zwembad. In de nabijheid van het hotel zijn diverse watersportfaciliteiten, alsmede mogelijkheden voor diepzeeduiken, zeevissen, parasailing, glasbodemboot, cruises, ed.

Hoe reizen we door Madagascar?

We reizen met een eigen bus, zodat we kunnen stoppen waar we willen. Om de lange afstanden te overbruggen en daarmee het aantal reisdagen te reduceren, maken we gebruik van een binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo. Tevens wordt er gevlogen tussen de Malagasische hoofdstad en de hoofdstad van Mauritius, Port Louis.

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Madagascar is beroemd om zijn unieke flora en fauna. Op dit enorme eiland, in oppervlakte het vierde van de wereld, hebben dierenrijk en vegetatie zich onafhankelijk van het Afrikaanse vasteland ontwikkeld. Tijdens deze reis bezoek je de bekendste nationale parken en maak je kennis met de vriendelijke bevolking. De reis heeft vele bijzonderheden, zoals een mooie trekking door Isalo nationaal park, een boottocht op de Matsiatrarivier en een fietstocht vanuit Antsirabe.

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Perinet is het oudste reservaat van Madagascar, waar je de de Indri indri (de grootste lemurensoort) tegenkomt. Verder tref je in dit park mooie gekleurde kameleons en met uitsterven bedreigde vogelsoorten aan.
 

Ranomafana park is een must voor vogelliefhebbers; zij zullen hier zeker hun ogen uitkijken. Het park kent 96 vogelsoorten waarvan een groot aantal alleen op Madagascar te vinden is. Tevens tref je hier de civetkat, de muis-maki, diverse orchideeën, de reuzenbamboo en bijzondere palmbomen en boomvarens aan.
 

Isalo NP is een park met divers gevormde zandsteenformaties die in de loop der jaren door erosie zijn ontstaan. Een van de highlights van dit park is de Piscinne Naturelle, een natuurlijk zwembad in de vorm van een diepgroene poel. Verder tref je in dit park de ringstaart maki’s aan.

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Madagascar is het land van endemische (alleen hier voorkomende) diersoorten. Om een voorbeeld te geven: van de ongeveer 117 soorten zoogdieren die er leven zijn er 105 endemisch. Neem de beroemde lemuur - de halfaapachtigen - waarvan de Indri indri de grootste soort is. Je treft er diverse kameleons in alle kleuren en maten aan, civetkatten en de muis-maki. Wist je trouwens dat de maki symbool staat voor het eiland?
Je maakt kennis met de unieke baobab oftewel apebroodboom. Deze bomen kunnen meer dan 1000 jaar oud worden. Verder vind je er de vreemde Didiercaee, (doornachtige vetplanten) ook wel de octpusboom genaamd. In de lente rijd je door wouden van mimosa en eucalyptus. Je treft er de reuze bamboe en bijzondere palm en boomvarens aan. Er komen ongeveer 1000 soorten orchideeën op Madagascar voor.

Zijn er duikmogelijkheden op Mauritius?

Op Mauritius verblijven we aan het mooie strand van Aux Piments. Hie liggen voor de kust prachtige riffen waar gesnorkeld en gedoken kan worden. Het hotel waar je verblijft heeft een eigen duikschool waar duiklessen kunnen worden gevolgd en duikuitstapjes kunnen worden geboekt.

Bekende duikspots zijn Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches. Bij Grand Bay ligt een interessante vulkanische krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen. Ook zijn er mooie koraalriffen en scheepswrakken, waarvan sommige zijn  afgezonken om tot kunstmatig rif te dienen. Daarnaast zijn er tientallen ’echte’ scheepswrakken, waarvan sommigen teruggaan tot de tijd van de piraten. Populair is het wrak van de Sirius, een 19e eeuws fregat dat na een zeegevecht tegen de Fransen is gezonken. Ook de restanten van de Stella Maru, Silver Star en Jabeda liggen op de witte zandbodem in het turkoois blauwe water.
 

De ' kathedraal' bij Flic & Flac is de meest bekende duiklocatie. Na een drop of van 35 meter kun je op de bodem een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. In deze grot houden flinke scholen vissen, roggen en kreeften zich op. Zie voor meer informatie over duiken en links naar andere websites de reisbeschrijving.
 

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar & Mauritius?

In Madagascar, waar de reis zich grotendeels in het zuiden afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari. De rest van het jaar is het klimaat hier vrij constant.
In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden door overtrekkende orkanen minder zijn. Het hele jaar door ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden.

Wat is het voltage in Madagascar en in Mauritius?

In Madagascar is de netspanning zowel 110 als 220 Volt; de stopcontacten zijn van het Europese type. Op Mauritius is de netspanning 220 Volt en worden driepolige stekkers gebruikt. Een wereldstekker is dan aan te bevelen.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

In de hotels kun je accu’s of batterijen opladen.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bellen: in de grote steden en vanuit hotels mogelijk.
Internetcafés: in enkele grote plaatsen aanwezig.
Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Houd er rekening mee dat In Madagascar op het platteland geen of zeer beperkt bereik is. Internet is zeer traag.

Heb ik voor Madagascar en Mauritius visa nodig?

Voor Madagaskar is een visum nodig, dat ter plekke bij aankomst voor € 35,- eenvoudig kan worden verkregen. Voor Mauritius is geen visum nodig. Uw paspoort dient na vertrek uit Mauritius nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Het is mogelijk om gedurende de reis de was te (laten) doen. In de verschillende hotels is het mogelijk om de was te laten doen of gebruik te maken van een wasserette in de buurt.

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Indien je beschikt over een compacte reisklamboe kun je deze meenemen. Sommige hotels hebben een fan (niet altijd werkend) of een klamboe (niet altijd heel ). Houd er rekening mee dat het wellicht niet altijd mogelijk is om je klamboe handig en/of praktisch op te hangen.

Is een verlenging/vervroeging in Madagascar of stopover op Mauritius mogelijk?

In verband met restricties van onze groepstickets is het niet mogelijk via Djoser te vervroegen of te verlengen op Madagascar en of Mauritius. Indien u kiest voor een landarrangement en zelf de internationale tickets reserveert bestaat deze mogelijkheid wel.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Madagascar & Mauritius

Bekijk alle reisblogs over Madagascar & Mauritius