Bekijk de Rondreis Mongolië, 16 dagen van Djoser

Rondreis Mongolië 16 dagen

Vanaf € 3.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De reis door Mongolië begint in de hoofdstad, Ulaanbaatar. Vanaf het op een heuvel gelegen Zaisan-gedenkteken heb je een weids uitzicht over de stad. We trekken het binnenland in richting het uitgestrekte Terkhiin Tsagaan Nuur nationaal park. Dit park is ontstaan door een enorme vulkaanuitbarsting zo’n 8.000 jaar geleden. Hier kun je naar de kraterrand klimmen die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving. Vervolgens trekken we de woestijn in en zien we hoge Tsagaan Suvrage kliffen en de imposante zandduinen van Khongoriin Els. De droogte van de woestijn maakt vervolgens plaats voor het groen en de rivieren van de Orkhon Vallei en het Tsagaan meer, een onderstreping van hoe afwisselend dit land is. Via het fascinerende Amarabayasgalant klooster, gelegen op een uitgestrekte steppe, keren we weer terug naar Ulaanbaatar.

Daarom Djoser

 • Uitgebreid uniek programma met aandacht voor zowel cultuur als natuur
 • Overnachtingen in comfortabele nomadententen
 • Alle maaltijden tijdens de ger overnachtingen inbegrepen
 • Alle entreegelden van bezienswaardigheden inbegrepen
 • Begeleiding door een Nederlandse reisbegeleider als een lokale Mongoolse gids
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Mongolië, 16 dagen
 1. Amsterdam - Ulaanbaatar
 2. aankomst Ulaan Baatar, stadsrondrit
 3. Ulaanbaatar - Bayanzag - Tsagaan Suvrage kliffen
 4. Tsagaan Suvrage kliffen - Yoliin Am Kloof
 5. Yoliin Am Kloof - Khongoriin Els duinen
 6. Khongoriin Els duinen, optionele kamelentocht
 7. Khongoriin Els - Onginn klooster
 8. Khujirt - Orkhon vallei
 9. Orkhon vallei, bezoek Tuvkhun klooster en nomadenfamilies
 10. Orkhon - Erdene Zuu-klooster - Khar Korin - Tsenheriin
 11. Tsenheriin - Terkhiin Tsagaan meer
 12. Terkhiin Tsagaan
 13. Therkhiin Tsagaan - Bulgan
 14. Bulhan - Amarbayasgalant klooster
 15. Amarabayasgalant - Ulaanbaatar
 16. Ulaanbaatar - Amsterdam

Reisbeschrijving

Culturele verkenning van Ulaanbaatar

Dag 1 Amsterdam – Ulaanbaatar
Dag 2 aankomst Ulaan Baatar, standsrondrit
Dag 3 Ulaanbaatar – Bayanzag – Tsagaan Suvrage kliffen

Monniken Ulaanbataar MongoliëWe vliegen naar UlaanBaatar, de Mongoolse hoofdstad. Na de incheck in het hotel maken we de volgende dag een stadsrondrit. Het nationaal museum geeft een goed beeld van de ontwikkeling van Mongolië door de eeuwen heen. We bekijken ook het Bogd Khan paleis en Zaisan hill. De volgende dag vertrekken we in minivans voor onze rondreis. Als we de hoofdstad uitrijden, merk je dat het drukke verkeer snel minder wordt. Alleen in dit deel van het land, groeit graan op de velden langs de wegen.

Mongolie, gerBayanzag is wereldberoemd vanwege de dinosaurusbotten en -eieren die hier begin vorige eeuw zijn gevonden. Er staat een ger die is ingericht als een klein museum. Hier kun je verschillende botten van dichtbij bekijken. Onze eerste kennismaking met de spectaculaire natuur van dit uitgestrekte land zijn de Tsagaan Suvrage kliffen. Deze kliffen rijzen op uit de omliggende woestijn en kleuren prachtig bij zonsondergang.


Ontdekkingen in de Mongoolse wildernis: Yoliin Am Kloof en Khongoriin Els Duinen

Dag 4 Tsagaan Suvrage kliffen- Yoliin Am Kloof
Dag 5 Yoliin Am Kloof – Khongoriin Els duinen

Tsagaan SuvrageVanuit de indrukwekkende Tsagaan Suvrage kliffen reizen we verder naar de betoverende Yoliin Am Kloof. Deze kloof, ook bekend als de "Adelaarsbek Kloof," is een natuurwonder in het hart van de Gobi-woestijn. Het meest opvallende kenmerk van Yoliin Am is dat het zelfs tijdens de zomermaanden gedeeltelijk bevroren kan blijven. In mei en juni is er een kans om een ijslaag te zien, wat een surreële en onverwachte ervaring toevoegt aan je reis door de woestijn. Terwijl je door de kloof wandelt, omringd door hoge rotsformaties, kun je genieten van de koele temperaturen en de mogelijkheid om enkele van de unieke flora en fauna van de regio te spotten, zoals de lammergier, een zeldzame vogelsoort die hier leeft. Het is een oase van natuurlijke pracht en een welkome afwisseling van het woestijnlandschap dat je elders in Mongolië zult tegenkomen.

Yolyn Am kloof MongoliëNa afscheid te hebben genomen van onze gastvrouw en heer van ons gerkamp rijden we naar Khongoriin Els. Het malse gras van de steppe heeft hier inmiddels plaats gemaakt voor pollen hard gras. Ook zien we hier de eerste kamelen lopen. Dit zijn echter geen wilde kamelen, ze zijn eigendom van de nomaden die hier in de zomer verblijven. Drinkwater is hier schaars. De regering heeft her en der bronnen geslagen zodat het vee gedrenkt kan worden en reizigers hun voorraad water kunnen aanvullen. Hier gaan we de woestijn verkennen, de omgeving leent zich voor een mooie wandeling of het beklimmen van een zandduin. Boven op de top van zo’n zandduin heb je een fantastisch uitzicht. Een bijzonder fenomeen hier is een vreemd brommend geluid, dat lokaal bekend staat als de zingende duinen. Ook kun je, als je een verrekijker meeneemt, veel roofvogels zien die in hun zweefvlucht (biddend) in de lucht hangen.


Spiritueel bezoek aan het Onginn klooster in Mongolië

Dag 6 Khongoriin Els duinen, optionele kamelentoch
Dag 7 Khongoriin Els – Onginn klooster

Gobi woestijn MongolieIn de uitgestrekte Khongoriin Els Duinen krijg je de kans om deel te nemen aan een optionele kamelentocht. Dit avontuurlijke uitstapje biedt je de gelegenheid om op de rug van deze majestueuze dieren door de uitgestrekte zandduinen te reizen. Kamelen zijn zeer geschikt voor dit terrein vanwege hun vermogen om zich soepel door het zachte zand te verplaatsen. Terwijl je langs de hoge duinen glijdt, zul je genieten van een uniek perspectief op de prachtige Gobi-woestijn en de omringende natuurlijke schoonheid.

Ghobi woestijn bus MongolieDaarnaast staat een bezoek aan het Onginn Klooster op het programma. Dit klooster heeft een interessante geschiedenis. Het werd in 1932 volledig verwoest, maar in de jaren negentig werd het heropgebouwd en opnieuw ingewijd. Tijdens je bezoek aan het Onginn Klooster zul je de kans krijgen om meer te leren over het boeddhisme en de nieuwsgierige monniken te ontmoeten, die je graag alles willen laten zien en uitleggen over hun religieuze praktijken en levenswijze. Het is een fascinerende inkijk in de spirituele kant van Mongolië, in contrast met de ruige schoonheid van de Gobi-woestijn om je heen.


Van spiritualiteit tot tradities: Tuvkhun klooster en nomadenfamilies in Mongolië

Dag 8 Khujirt – Orkhon vallei
Dag 9 Orkhon vallei, bezoek Tuvkhun klooster en nomadenfamilies
Dag 10 Orkhon – Erdene Zuu-klooster – Khar Korin - Tsenheriin

Yaks Orkhon vallei MongolieVanuit onze overnachtingsplaats bezoeken we de Orkhon vallei waar je de omgeving kunt verkennen. De Orkhon Vallei, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, is een adembenemend landschap in Mongolië dat wordt gekenmerkt door zijn ongerepte natuurlijke schoonheid en historische betekenis. De vallei is gelegen in Centraal-Mongolië en staat bekend om zijn spectaculaire landschap, met uitgestrekte groene weilanden, kronkelende rivieren en schilderachtige heuvels. Het gebied is doordrenkt van geschiedenis, aangezien het een belangrijk centrum was tijdens het Mongoolse rijk en tal van oude ruïnes, inscripties en grafheuvels herbergt.

Waterval Orkhon vallei MongolieTijdens je bezoek aan de Orkhon Vallei krijg je de kans om het Tuvkhun Klooster te verkennen, een heilige plek die oorspronkelijk dateert uit 1648 en gesticht werd door een Tibetaanse monnik. Dit klooster biedt een prachtig uitzicht op de wijde omgeving en biedt een glimp van de boeddhistische invloed in het gebied. Daarnaast staat een ontmoeting met lokale nomadenfamilies op het programma. Dit geeft je de gelegenheid om de traditionele manier van leven van de Mongoolse nomaden te ervaren. Je kunt leren over hun cultuur, tradities en de rol van veehouderij in hun dagelijkse leven.

Na dit rijke culturele en natuurlijke ervaringen vervolgen we onze reis via het Erdene Zuu Klooster en Khar Korin. Het Erdene Zuu Klooster, gelegen in Khar Khorin, was ooit de oude hoofdstad van Djengis Khan en zijn opvolgers. Het kloostercomplex is omgeven door indrukwekkende muren met 108 stoepa's, wat een heilig getal is in het boeddhisme. Het bezoek aan deze historische site biedt inzicht in de rijke geschiedenis van Mongolië en het boeddhistische erfgoed van het land.

Mongolië monnikenNa de lunch reizen we verder naar Tsenheriin, waar je kunt genieten van een ontspannend bad in de Tsenher Hot Springs. Deze warmwaterbronnen zijn een natuurlijk wonder in de regio en bieden de perfecte gelegenheid om te ontspannen en te genieten van de rust na een reis vol ontdekkingen. Het is een prachtige afsluiting van een reis die je diep in de cultuur en natuur van Mongolië heeft gebracht.


Pracht en vrede aan het Terkhiin Tsagaan meer

Dag 11 Tsenheriin – Terkhiin Tsagaan meer
Dag 12 Terkhiin Tsagaan
Dag 13 Therkhiin Tsagaan - Bulgan

Terkhiin Tsagaan NuurIn het adembenemende Terkhiin Tsagaan Nuur Nationaal Park zullen we een reis maken naar een oude krater die maar liefst 8.000 jaar geleden is geëxplodeerd, en deze explosie heeft het hele gebied getransformeerd in een betoverend rotsachtig landschap met weelderige bosbegroeiing. Terwijl we een kleine klim maken naar de top van de krater, zullen we beloond worden met een adembenemend uitzicht over het uitgestrekte omliggende landschap. In de verte doemt het meer op waar we de komende twee nachten zullen doorbrengen, direct aan de schilderachtige oever.

Deze betoverende locatie biedt tal van mogelijkheden voor avontuur en ontspanning. Je kunt prachtige wandelingen maken door de weelderige omgeving, te paard de omgeving verkennen of zelfs vanuit je tent een verfrissende duik nemen in het kristalheldere, koele water van het meer. Het is een oase van rust en schoonheid, perfect om te genieten van de wonderen van de natuur in Mongolië. Na deze heerlijke dagen, gaan we verder richting Bulhan.


Amarbayasgalant: de schatkamer van Mongolië's spiritualiteit

Dag 14 Bulhan - Amarbayasgalant klooster
Dag 15 Amarabayasgalant – Ulaanbaatar
Dag 16 Ulaanbaatar – vlucht naar Amsterdam

De provincie Bulgan met droge graslanden in het zuiden en bossen in het noorden, loopt over in de provincie Arhangai waar de omgeving ruiger wordt. Het landschap wordt doorsneden door wild stromende beken. Her en der zie je enkele gers bij elkaar staan en in de weides loopt het vee rustig te grazen, ‘verstoord’ opkijkend wanneer onze busjes langs rijden. We overnachten in een uitgestrekte vallei in mooi gelegen gers. Het boeddhistische Amarbayasgalant klooster is gesticht door de Chinese keizer Yongzheng. Tijdens de communistische revolutie werden er veel tempels verwoest en monniken gedood. Met hulp van UNESCO is het klooster helemaal in haar oude glorie hersteld en wordt nu weer bewoond door 70 monniken. Na onze laatste overnachting in een traditionele ger keren we terug in Ulanbaatar waar we nog een nacht doorbrengen voordat we terugvliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Turkish airlines

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
28 jun - 14 jul
i

17-daagse reis ivm het Nadaamfestival. Zie voor meer informatie het blogbericht in de rechterkolom.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde
17 jul - 01 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
07 aug - 22 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Start - einde
04 sep - 19 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
28 mei - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
28 jun - 15 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

18-daagse reis ivm het Nadaamfestival. Zie voor meer informatie het nieuwsbericht in de rechterkolom.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus en terreinbusjes (4-wheeldrives)
 • Hotelovernachting met ontbijt (Ulaan Baatar)
 • Overnachting in traditionele 'gers' tijdens de rondreis
 • 3 maaltijden per dag tijdens de gers-overnachtingen
 • Genoemde excursies volgens programma
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Lokale Mongoolse gids

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Als je alleen reist dan wordt je ingedeeld met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je dit niet dan kun je een eenpersoonskamer boeken maar alleen voor het hotel in Ulaan Baatar tegen de daarvoor geldende toeslag. Tijdens de tocht door het land is het niet mogelijk een een eigen kamer/ger te boeken.

De toeslag voor een kamer in Ulaanbaatar bedraagt voor deze reis vanaf € 150,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Maaltijden en entreegelden

In Ulaanbaatar is het ontbijt inbegrepen bij de accommodatie. Tijdens ons verblijf in gers in de Mongoolse steppe zijn alle drie maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inbegrepen. Ook zijn alle entreegelden tijdens deze reis inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Mongolië, 16 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Wij hebben een geweldige rondreis door Mongolië gehad. Alles was top geregeld. Mongolië heeft een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0

 • De twee dagen in Terkhiin Tsagaan Nuur waren geweldig. Een echte aanrader.

  9,0

 • Dat we een eigen bus tot onze beschikking hadden was erg fijn. Wij hebben veel van het land gezien en het was werkelijk prachtig!

  8,5

Praktische informatie

Accommodatie

In Ulaanbaatar overnachten we de eerste en de laatste nacht in een prima middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van douche en toilet. Het hotel is centraal gelegen.

Tijdens de rondrit door Mongolië overnachten we 12 nachten in sfeervolle gers, grote nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas. In deze leuk ingerichte comfortabele gers zijn 2 bedden per gers, matrassen en beddengoed aanwezig. Het sanitair bevindt zich in een bijgebouw in de nabijheid. 

De maaltijden zijn tijdens de verblijven in de gers inbegrepen.

Eenpersoonskamer

Als je alleen reist dan wordt je ingedeeld met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je dit niet dan kun je een eenpersoonskamer boeken maar alleen voor het hotel in Ulaan Baatar tegen de daarvoor geldende toeslag. Tijdens de tocht door het land is het niet mogelijk een een eigen kamer/ger te boeken.

De toeslag voor een kamer in Ulaanbaatar bedraagt voor deze reis vanaf € 150,-.

 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie tentenkamp Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser
 • Mongolie accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Ulan Bator

  Vertrek

  18:10 - 07:10*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Ulan Bator - Istanbul

  Vertrek

  08:40 - 13:05

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20 - 21:50

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: In Mongolië is het 7 uur later dan bij ons.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Mongolië maken we tijdens onze tocht door het land gebruik van kleine busjes met vier wiel aandrijving. In de busjes is plaats voor 6 tot 9 personen.

 • Turkish Airlines Mongolie luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser
 • Mongolie bus vervoersmiddel minivan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus en terreinbusjes (4-wheeldrives)
 • Hotelovernachting met ontbijt (Ulaan Baatar)
 • Overnachting in traditionele 'gers' tijdens de rondreis
 • 3 maaltijden per dag tijdens de gers-overnachtingen
 • Genoemde excursies volgens programma
 • Alle entreegelden voor de nationale parken
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Lokale Mongoolse gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag een lokale markt, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Mongolië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Stadstour Ulaanbaatar met bezoek Zaisan gedenkteken en Bogd Khan paleis
 • Bezoek Tuvkhun klooster en nomadenfamilies
 • Bezoek Kharkorin
 • Bezoek aan Khorgo crater

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Internationale reispas die zes maanden na de terugreis geldig moet zijn
 • Reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit hebben tot december 2025 voor Mongolië geen visum nodig om het land binnen te komen. Reizigers met een andere nationaliteit adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade.
   

Geldzaken

In Mongolië wordt er betaald met de Mongoolse tögrög. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: er zijn geldautomaten in Mongolië, die beperkt werken.
Contant: Euro’s in kleine coupures.
Creditcards zijn in UlaanBaatar te gebruiken, ook om geld op te nemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Maaltijden

Tijdens deze rondreis zijn alle maaltijden inbegrepen tijdens de overnachtingen in de gers. Bij de overnachtingen in hotels in Ulan Bator is alleen het ontbijt inbegrepen.

De Mongoolse keuken wordt gekenmerkt door vlees en zuivelproducten. Nomaden leven direct van de opbrengsten van hun dieren. Vlees wordt ofwel gekookt, gebruikt als ingrediënt in soepen, of verpakt in deegzakjes (Buutz). Rijst en noedels worden geserveerd in verschillende stoofschotels. Fruit en groenten worden zelden gegeten omdat deze geïmporteerd moeten worden. Melk en room worden gebruikt om dranken en kaas te maken. Kefir is een licht alcoholische melkdrank, maar het nationale drankje is Airag, gefermenteerde merriemelk. Er wordt ook veel thee gedronken

Gezondheid

Voor deze reis worden de volgende vaccinaties aangeraden: 

- DTP, hepatitis A, buiktyfus.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.
De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een beperkte medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Deze reis kan gemaakt worden door mensen met een gemiddelde tot goede gezondheid. Heb je rug- of loopproblemen dan raden we ten zeerste aan om voor boeking contact op te nemen met je huisarts en deze van je plannen op de hoogte te brengen. Het comfort op deze reis is beperkt, in het bijzonder tijdens het rijden over de niet verharde wegen/paden van het Mongoolse binnenland.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In Mongolië is de temperatuur overdag aangenaam. In de Gobi woestijn zal het over het algemeen warm zijn.  De nachten kunnen in het voor- en najaar (mei, begin juni en vanaf halverwege augustus) koud zijn. Houd in de maanden juli en augustus rekening met wat regen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Van wat voor soort accommodaties maken we gebruik?

In Ulaan Baator overnachten we in een prima middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van douche en toilet. Tijdens de rondrit door Mongolie overnachten we voornamelijk in sfeervolle gers, grote nomadententen, waarin de Mongolen van oudsher leven. Ze bestaan uit een houten raamwerk dat overdekt is met vilt en canvas. In deze leuk ingerichte comfortabele gers zijn bedden, matrassen en beddengoed aanwezig. Het sanitair bevindt zich in een bijgebouw in de nabijheid.

Welke maaltijden zijn inclusief en wat eten we?

Tijdens de trektocht door Mongolië zijn de maaltijden t.w.v. € 195,- inclusief in de reissom (zowel ontbijt, lunch en diner). Het hoofdvoedsel in Mongolië bestaat uit vlees. Groente en fruit kunnen niet verbouwd worden i.v.m. het klimaat, dit betekend dat het merendeel van het voedsel moet worden geïmporteerd en daarom vrij duur is. Vegetarische maaltijden zijn mogelijk, echter deze maaltijden zijn vaak eenzijdig.
In ons hotel in Ulaanbaatar is alleen het ontbijt inclusief. Dit ontbijt bestaat uit brood en beleg met koffie/thee.

Is het mogelijk om een éénpersoons kamer te boeken?

Het is alleen mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken voor het hotel in Ulaan Baatar. 

Mag ik koffers meenemen op deze reis?

Voor de Mongoliëreis raden we ten zeerste af koffers mee te nemen. Dit in verband met de inrichting van de busjes en de beperkte ruimte in de gers. Wij raden u aan te reizen met een grote rugzak of met een (zachte) weekendtas al dan niet op wielen.

Wat voor temperaturen kan ik verwachten?

In Mongolië variëren de temperaturen overdag van 14 graden in mei tot ongeveer 20 graden in juli en augustus. In september kan het ’s nachts koud zijn. In het zuiden van het land (woestijn) is het een stuk warmer.

Wat is het voltage in deze landen?

De netspanning is 220 Volt. In Mongolië (waar aanwezig) zijn de stopcontacten gelijk aan die in Nederland. In de gerkampen is er beperkt stroom aanwezig (generator) en is het niet altijd mogeijk om batterijen van apparatuur op te laden.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bellen: vanuit de hotels kun je rechtstreeks naar Nederland bellen, maar dit is vaak niet goedkoop. Tijdens de tocht door Mongolië ben je zeer slecht bereikbaar, alleen in noodgevallen kunnen wij via onze lokale agent contact met de groep maken.

Internetcafés zijn in Ulaanbaatar te vinden. Mobiel bellen is in Mongolië sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer voor vertrek naar hun contracten en prijzen.

Heb ik een visum nodig

Voor Mongolië is voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit in ieder geval tot eind 2025 geen visum visum meer nodig. Daarnaast is een paspoort vereist dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit het land.
 
Heeft u niet de Nederlandse en Belgische nationaliteit of wilt u langer dan 30 dagen verblijven, dan raden we aan om contact op te nemen met de Mongoolse ambassade in Brussel (+32 23446974) voor eventuele afwijkende regels.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Mongolië

Bekijk alle reisblogs over Mongolië