Bekijk de Rondreis Polen, 14 dagen van Djoser

Rondreis Polen 14 dagen

Een land met diversiteit in steden en natuur

Vanaf € 1.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Wie reist door Polen, zal snel ontdekken dat het land enorm divers is. Zo vind je er hoge bergen in het zuiden, laagvlaktes met weilanden en oerbos in het centrale deel van het land én een kustlijn van 440 km in het noorden. En niet alleen het landschap is divers, ook steden als Gdansk, Wroclaw, Krakau en Warschau hebben ieder hun eigen charme waarin het historisch erfgoed goed zichtbaar en voelbaar is.

Daarom Djoser

 • Bezoek aan het oudste oerbos van Europa: Bialowieza
 • Verblijf in de kleurrijke steden: Gdansk, Poznan en Wroclaw
 • Krakau: uitnodigend met gezellige terrassen en levendige markten
 • Bezoek aan het indrukwekkende Auschwitz-Birkenau met gids
 • Volop genieten van natuur in de Tatra
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Polen, 14 dagen
 1. Amsterdam - Warschau
 2. Warschau
 3. Warschau - Bialowieza nationaal park
 4. Bialowieza NP - Hitlers Wolfsschanze - Mazurië
 5. Mazurië - Slot Mariënburg - Gdansk
 6. Gdansk
 7. Gdansk - Torun - Poznan
 8. Poznan - Wroclaw
 9. Wroclaw - Auschwitz - Krakau
 10. Krakau, optionele excursie Wieliczka-zoutmijn
 11. Krakau
 12. Krakau - Zakopane
 13. Zakopane
 14. Zakopane - Krakau - Amsterdam

Reisbeschrijving

Modern Warschau en het oeroude bos van Białowieża

Dag 1. Amsterdam - Warschau
Dag 2. Warschau
Dag 3. Warschau - Białowieża NP
Dag 4. Białowieża  - Mazurië

In enkele uren vliegen we naar de hoofdstad van Polen, Warschau. De naam van de stad, gesticht in de 13e eeuw, zou afkomstig zijn van twee geliefden die aan weerszijden van de rivier woonden: War en Sawa. Misschien was dezelegende een inspiratiebron voor de wereldberoemde componist uit de romantiek, Frederic Chopin. Hij is geboren in het Hertogdom Warschau en in de huidige hoofdstad vinden we veel verwijzingen naar zijn erfgoed.

Rondreis Polen Warschau DJoser Warschau werd in tweede wereldoorloog vrijwel volledig verwoest en in de periode daarna werd het oude centrum tot in detail gerestaureerd. Dit is zo kundig gedaan, dat de stad sindsdien door het leven gaat als het ‘wonder van Warschau’ én bovendien op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staat. De stad is verdeeld in een oud en een nieuw centrum.

Het oude deel van de stad ligt als een ring om de Oude Stadsmarkt en het nieuwe deel vind je rondom, hoe kan het ook anders, de Nieuwe Stadsmarkt. Een aanrader is om de 'koningsroute' te lopen, die langs bezienswaardigheden leidt. Deze wandeling begint bij het Slotplein (Plac Zamkowy) en via verschillende paleizen eindigt hij bij het Wilanowpaleis, de barokke zomerresidentie uit de 17e eeuw omgeven door prachtige tuinen. Het is ook aan te raden om een fietstocht te maken door het centrum om zo een goed gevoel van de stad te krijgen.

In het centrum van Warschau staat bol van de verwijzingen naar het verleden. Maar buiten de oude stad is de blik gewend naar toekomst. Dat is goed te zien in de ontwikkeling van de kunsten. Het Museum van Moderne Kunst biedt tentoonstellingen van nationale en internationale kunstenaars en er zijn tientallen kleine kunstgalerieën, overal in de stad, waar jong talent een podium vindt. Een modern museum dat je wél aan de geschiedenis herinnert is het Warsaw Rising museum.

De vele restaurants in Warschau zijn een goede plek om kennis te maken met de Poolse keuken, bekend om zijn lekkeresoepen en stoofschotels. Aanraders zijn de zogenaamde 'melkbarren', oude kantines die een overblijfsel zijn van de communistische periode. Probeer overheerlijke pierogi (deegpakketjes gevuld met kool en kaas) en probeer ook zeker bigos, een Poolse jachtschotel van (zuur)kool, wortels, en verschillende soorten vlees, zoals worst, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en/of wild.

Djoser Bialowieza NP PolenVanuit Warschau vertrekken we naar het oosten. We gaan de natuur in van Białowieża. Dit nationale park herbergt een van Europa’s oudste bossen en heeft een wereldberoemde inwoner: de wisent. Er leven op dit moment nog maar iets meer dan 300 van deze bizonachtigen in het wild. Je vindt hier ook veel herten, bevers, zo’n 120 verschillende vogelsoorten en veel geluk wolven en lynxen. We hebben de tijd om een mooie wandeling te maken door dit oeroude woud of er met de fiets op uit te trekken. Een van de beste wodka’s komt uit deze regio: Zubrowka, te herleiden naar het Poolse woord voor wisent, 'zubr'.

Meren in Mazuren en de Hanzestad Gdansk

Dag 5. Mazurië - Gdansk
Dag 6. Gdansk
Dag 7. Gdansk - Torun - Poznan
Dag 8. Poznan - Wroclaw

De volgende dag rijden we noordwaarts naar het historische Mazurië, dat ooit deel uitmaakte van Oost-Pruisen. De regio staat bekend om de meer dan 2000 meren en trekt dan ook veel watersporters. Uiteraard is dit waterrijke gebied ook een paradijs voor vogelaars. Het is het leefgebied van onder andere aalscholvers, (zwarte) zwanen en zeearenden.

Stadsgezicht Gdansk PolenGdańsk - vroeger beter bekend onder de Duitse naam Danzig - is volgens sommigen de mooiste stad van Polen. Deze havenstad heeft een (maritieme) geschiedenis die tot 1000 jaar teruggaat en staat bol van rijke handelshuizen en buitenlandse invloeden. In de Gouden Eeuw werd er veel handel gedreven met Nederland en veel van het rode baksteen en de typische Hollandse herenhuizen herinneren aan deze tijd. De elegante gebouwen en smalle straatjes met klinkers geven de stad zijn unieke sfeer. Dwaal rond door de stad, bewonder de imposante pakhuizen en rust uit bij een van de karakteristieke cafés. Rondom de Ulilca Dluga en Dlugi Targ vind je de meeste gezelligheid.

Het is mogelijk om een boottochtje te maken langs de scheepswerven naar de Westerplatte. Hier brak op 1 september 1939 met een kleine schermutseling de Tweede Wereldoorlog uit. Ook de scheepswerven speelden een belangrijke rol in de geschiedenis. Hier begonnen in in 1979, onder leiding van Lech Walesa, de protesten van Solidarnosc: het begin van het einde van het communistische regime.

Poznan Djoser gekleurde huizen PolenEen andere eeuwenoude stad is Poznan. Het ligt precies in het midden op de route van Moskou naar Parijs, waardoor het vroeger al een goed bezochte en bruisende stad was. Tegenwoordig is het een sfeervolle studentenstad waar je tot in de kleine uurtjes van een gezellig nachtleven kan genieten. Poznan heeft een rijke geschiedenis en ook hier leidt een Koninklijk-Keizerlijke route langs de bezienswaardigheden. Op het Ostrow Tumski-kathedraaleiland vinden we de Petrus en Paulus-basiliek en een aantal musea die vertellen over de geschiedenis van de stad. Paus Johannes Paulus heeft ooit gezegd dat Polen op deze locatie is ontstaan.

Torun Djoser plein kerk PolenDe middeleeuwse stad Torun geniet bekendheid om zijn wereldberoemde inwoner Nicolaus Copernicus, maar heeft daarnaast een goed bewaarde historische binnenstad die sinds 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het gemberbrood van Torun is beroemd, dus probeer hier zeker een stukje van mee te pakken.

De volgende stad in ons programma is Wroclaw, ook wel het ‘Venetië van Polen’ genoemd dankzij de maar liefst 127 bruggen, die de meer dan 12 eilanden in de Oer-rivier met elkaar verbinden. De naam Wroclaw spreek je trouwens uit als 'Vrotswav'. Deze stad is door de jaren heen altijd een smeltkroes van verschillende staten en culturen geweest. Je vindt er fraaie gotische kerken, herenhuizen in renaissancestijl en paleizen uit de barok.

Middeleeuwse pracht en praal in Krakau

Dag 9. Wroclaw - Auschwitz - Krakau
Dag 10. Krakau, optioneel bezoek Wieliczka zoutmijn
Dag 11. Krakau

Auschwitz-Birkenau Djoser PolenVanuit Wroclaw is het ongeveer twee uur rijden naar Auschwitz-Birkenau. In de tweede wereldoorlog werd deze voormalige legerbasis door de Nazi's gebruikt als concentratiekamp. Zeker 1,1 miljoen mensen zijn hier omgekomen. Ondanks dat de geschiedenis voor iedereen bekend is, maakt dit kamp een grote indruk. Met een Engelstalige gids wordt het complex bezocht.

Na deze indrukwekkende ervaring rijden we door naar Krakau die naast veel geschiedenis ook heel veel gezelligheid biedt. Je struikelt er bijna over de bezienswaardigheden en het is dan ook de drukst bezochte stad van Polen. Wandel op je gemak door de oude stad en laat je leiden naar de Lakenhal van Sukiennice: een 16e-eeuwse markthal met nog steeds bestaande koopmanskraampjes waar je souvenirs voor het thuisfront kunt kopen. Duik een van de vele prachtige kerken in, bekijk stadspaleizen, koopmanshuizen en de andere rijkversierde gebouwen die Krakau rijk is.

Op een paar kilometer buiten Krakau ligt nog een bijzondere bezienswaardigheid: de Wieliczka-zoutmijn. Het is een van de grootste zoutmijnen ter wereld en de mijngangen onder het plaatsje zijn in totaal 300 kilometer lang en 350 meter diep. De gangen zijn gevuld met zouten afbeeldingen van historische en mythische figuren, zoals een standbeeld Paus Johannes Paulus II en een kopie van het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci. Prachtig om te zien! De akoestiek in de ondergrondse kapel is fantastisch en er worden met regelmaat concerten georganiseerd. In 1830 is er zelfs een Wieliczka Salt Mine Brass Band opgericht die niet alleen bekendheid geniet in Polen.

Bergwandelen in Zakopane

Dag 12. Krakau - Zakopane
Dag 13. Zakopane
Dag 14. Zakopane - Krakau - Amsterdam

Tatra Mountains Zakopane Djoser PolenDe laatste stop van onze reis is het schilderachtige stadje Zakopane dat op zo’n 1000 meter hoogte ligt, aan de voet ligt van het Tatra-gebergte. Op weg naar het bergdorp kunnen we op traditionele vlotten de Dunajec rivier afzakken. We varen door kloven omringd door indrukwekkende bergen en bossen. Zakopane in de winter is voor de Polen dé plek om te skiën en langlaufen. In de lente en zomer nodigen de bergen uit tot het maken van mooie wandelingen. Struin ook door de gezellige straat Krupówki, dit is een van Polens bekendste straten en staat vol winkels, restaurants en hotels. Na een paar heerlijke dagen vol natuur vliegen we terug vanuit Krakau.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
08 jun - 21 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.945,-

Start - einde
15 jun - 28 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 50,- korting

1.995,-

Start - einde
20 jul - 02 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde
31 aug - 13 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
14 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
07 jun - 20 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
14 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer met eigen, comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Wandelen door het moderne én oude Warschau
 • Bezoek aan het oerbos van Bialowieza
 • Stadsbezichting in Gdansk
 • Excursie Slot Mariënburg
 • Overnachting in de studentenstad Poznan
 • Bezoek aan de Petrus en Paul-eilandkathedraal
 • Stadsbezichtiging het sfeervolle Torun
 • Wandeling door Wroclaw, het Venetië van Polen
 • Excursie Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids
 • Bezoek aan het hooggebergte van Polen bij Zakopane

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, ruimbagage KLM, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven,  verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de Krakau behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Polen, 14 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Deze reis geeft een mooi overzicht van het land Polen. Je bezoekt niet alleen de mooie steden, maar ook de natuur. Je krijgt een beeld zijn tradities, en je vergaard kennis over de geschiedenis van het land. Deze reis laat wel grote indrukken bij je na.

  8,0

 • Een land met veel historie. Prachtige steden bezocht. Een fijne reisbegeleider, die veel nuttige informatie verstrekte. Een prima chauffeur. Goede hotels. Kortom een aanrader!

  9,0

 • Leuke reis door een voor mij onbekend land met een enthousiaste reisbegeleider. Er had wat meer natuur in gemogen en de vlottocht was niets voor mij. De accommodatie in Krakau was beneden peil. Toch een mooie ervaring!

  8,0

 • Polen heeft ons verrast: mooie steden en afwisselende natuur. Een land met veel historie, waar we veel van gezien hebben op deze reis. Onze enthousiaste reisleider Henk voorzag ons telkens van veel informatie en tips, waardoor we een goede indruk van de steden en de historie van Polen kregen.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Een aantal hotels is de laatste jaren gerenoveerd. Dit betekent dat ze van alle gemakken zijn voorzien. Sommige pensions zijn knus en karakteristiek, andere hotels zijn groter en wat onpersoonlijker. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden. Soms neem je een taxi of reis je met locals in een lokale bus of tram om in het centrum te komen. In het Tatragebergte verblijven we in een goed middenklasse hotel gesitueerd op een fantastische locatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Warschau Metropol hotel
Bialowieza Bialowieski Hotel
Mazuren Mazuria Hotel
Gdansk Focus Premium
Poznan Don Prestige Residence
Wroclaw Europejski Hotel
Krakau Aparthotel Pergamin Hotel
Zakopane Czarny Potok

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen een toeslag vanaf € 495,-.

 • Hotel Mazuria Mazuren bovenaanzicht Polen

  Het hotel in Mazurië ligt midden in de natuur

 • Hotel Bialowieza in Poland

  Hotel Bialowieza ligt aan de rand van het laatste oerbos van Europa

 • Metropol kamer bureau Warschau Polen
 • Metropol bedden Warschau Polen

  Onze hotelkamers voldoen aan alle moderne standaarden

 • Hotel in Gdansk

  De architectuur van Gdansk lijkt veel op de Nederlandse

 • Hotel Smart kamer Gdansk Polen
 • Hotel Smart eenpersoons kamer Gdansk Polen
 • Hotel Mazuria Mazuren tweepersoons kamer Polen
 • Hotel Mazuria Mazuren losse bedden kamer Polen
 • Vanuit ons hotel in Zakopaken kun je mooie wandelingen maken

 • hotel Don Prestige tweepersoonskamer Pozna Polen

  Ons hotel in Poznan ligt aan de rand van het oude centrum

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Warschau

  Vertrek

  09:45 - 11:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Krakau - Amsterdam

  Vertrek

  17:55 - 19:55


Er is geen tijdsverschil met Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.845,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen op de reisdagen, die voorzien zijn van ventilatie en verwarming indien noodzakelijk. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Polen KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen rechtstreeks met KLM naar Warschau

 • Polen Bus interieur Djoser

  Het moderne interieur van de bus is van alle gemakken voorzien

 • Polen Bus Djoser

  Met een touringcar rijden we niet alleen comfortabel, maar hebben we ook goed zicht op de omgeving

 • Polen Bus interieur blauw Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer met eigen, comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Wandelen door het moderne én oude Warschau
 • Bezoek aan het oerbos van Bialowieza
 • Stadsbezichting in Gdansk
 • Excursie Slot Mariënburg
 • Overnachting in de studentenstad Poznan
 • Bezoek aan de Petrus en Paul-eilandkathedraal
 • Stadsbezichtiging het sfeervolle Torun
 • Wandeling door Wroclaw, het Venetië van Polen
 • Excursie Auschwitz-Birkenau met Engelstalige gids
 • Bezoek aan het hooggebergte van Polen bij Zakopane

Excursies

Wroclaw PolenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag naar de moderne kunst galerieën in Warschau, terwijl de ander liever over de markt struint of op een terrasje gaat zitten. In de In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Polen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling door het oudste oerbos van Europa: Bialowieza, op zoek naar wisenten
 • Excursie naar de Wolfsschanze, Hitler's gigantische bunkercomplex in de bossen van Polenaan Hitler's bunker in Polen
 • Een bezoek aan het grootste kasteel van Europa: Slot Mariënburg
 • Een wandeling door Polens leukste universiteitsstad Torun, bekend van o.a. het heerlijke gemberbrood
 • Rondleiding door het concentratiekamp Auschwitz-Birkenau, inclusief entreegeld en Engelstalige gids

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Boottocht naar de Westerplatte en de scheepswerven van Solidarnosc in Gdansk
 • Een authentieke vlottentocht Dunjanec-rivier, door een prachtige bergomgeving
 • Bezoek aan de sprookjesachtige zoutmijnen van Wieliczka
 • Wandeling door het spectaculaire landschap van de Hoge Tatra bij Zakopane

Reisdocumenten

 • Geldige internationale reispas of identiteitskaart
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 

Geldzaken

In Polen is de Poolse Zloty het geldige betaalmiddel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: is mogelijk in alle steden. 
Contant: Zloty's
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. 
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.
 

Maaltijden

Op deze reis zijn de ontbijten bij de hotelovernachtingen inbegrepen, meestal in de vorm van een buffet. Het ontbijt bestaat uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval koffie en thee.

De Poolse keuken is niet erg bekend in Nederland, terwijl het een aantal bijzondere én lekkere gerechten serveert. Bijvoorbeeld pierogi: grote noedels gevuld met bijvoorbeeld zuurkool, vaak gegeten samen met een klein dotje verse room. Of de bijzonder gekleurde 'chłodnik': een koude, fel roze soep die met name in de zomer gegeten wordt. Bij een grotere maaltijd wordt bijna altijd een verse braadworst geserveerd, die op allerlei verschillende manieren worden bereid, afhankelijk van de slager, de stad of het seizoen.

Je kunt zelf de keuze maken voor lunch en diner. Er is in de grotere steden een flink aantal restaurants waaruit je kunt kiezen, in de kleinere plaatsen is de keuze beperkter. Soms nemen we een picknick-lunch mee om onderweg op een mooie plek in de natuur te lunchen. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook internationale restaurants gekomen. Zuivelproducten en salades zijn over het algemeen volop verkrijgbaar. Kraanwater is over het algemeen goed en schoon, maar smaakt niet altijd even lekker. Mineraal water is vrijwel overal verkrijgbaar.

Gezondheid

We raden aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers, pleisters en middelen tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te boeken in het hotel in Warschau. De prijs is vanaf € 45,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 65,- per nacht.

Een verlenging in de Krakau behoort ook tot de mogelijkheden. De prijs hier is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In Polen heerst een landklimaat met warme zomers en zeer koude winters. In het voor- en najaar (april, mei en oktober) moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. De temperatuur overdag schommelt dan tussen 10° en 20°C. In de zomermaanden ligt de temperatuur hoger, maar dan valt er af en toe een bui. In de maanden mei, juni en september zijn de temperaturen over het algemeen zeer aangenaam, zowel overdag als ´s avonds.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Polen?

Op deze reis overnachten we in goede middenklasse hotels, die soms op loopafstand van het centrum zijn gelegen, een andere keer is het gebruik van een lokale bus of tram noodzakelijk. Sommige hotels bevinden zich in oudere sfeerrijke gebouwen, anderen dateren uit de communistische tijd, en zijn in de laatste jaren gerenoveerd. In Mazurië en Bialowieza verblijven we in mooie resorthotels in de natuur.

Hoe reizen we door Polen?

Tijdens de rondreis hebben we de beschikking over eigen bussen, die beschikken over ventilatie en verwarming. Het voordeel van een eigen bus is dat we kunnen stoppen waar we willen. De reisdagen variëren van 4 tot 10 uur. Regelmatig stoppen we bij een bezienswaardigheid, waardoor we wel een dag onderweg kunnen zijn.

Is het ontbijt inclusief?

Bij de hotelovernachtingen is het ontbijt inclusief. Het bestaat in de kleinere hotels uit brood, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. In een aantal (vooral in de grotere steden) hotels is er een ontbijtbuffet.

Wat is de beste reistijd?

Voor een reis door Polen is eigenlijk de hele zomerperiode van april tot oktober geschikt. Wij voeren deze reizen alleen in deze periode uit. In het voorjaar is het vanwege de temperaturen ideaal om te reizen, daarnaast is de kleurrijke natuur dan op haar mooist. In de zomer zijn de dagen langer en de avonden heel aangenaam. 

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Polen ligt in de Europese Unie en een visum is dan ook niet nodig. U kunt met een geldig paspoort of Europese identiteitskaart kunt u door Polen reizen.
 

Kan ik pinnen in Polen?

In Polen is het in alle steden mogelijk om te pinnen. In de hotels kunt u vrijwel altijd ook met een credit card betalen.

Gaat er een Nederlandstalige reisbegeleider mee?

De gehele reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider. Ter plaatse kunnen er lokale gidsen worden ingehuurd voor bepaalde bezienswaardigheden. De reisbegeleider geeft hier ter plaatse meer informatie over.
 

Wat is het voltage in Polen?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Je kunt vrijwel overal gemakkelijk telefoneren. De bereikbaarheid van mobiele telefonie is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Informeer voor vertrek even bij je provider.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Polen

Bekijk alle reisblogs over Polen