Bekijk de Rondreis Saoedi-Arabië, 12 dagen van Djoser

Rondreis Saoedi-Arabië 12 dagen

Vanaf € 3.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Steden als Jeddah en Riyadh, prachtige woestijnlandschappen, groene oases en spectaculaire archeologische vindplaatsen als Madain Saleh nabij Al Ula vormen aantrekkelijke trekpleisters voor de eerste ondernemende bezoekers.

Daarom Djoser

 • Bezoek verschillende UNESCO werelderfgoederen zoals Jubbah en Madain Saleh
 • Avontuurlijke woestijnsafari met terreinwagens in Dissahvallei
 • Verblijf in comfortabele hotels inclusief ontbijt
 • Op lunch bezoek bij een lokale familie in Medina
 • In de voetsporen van Lawrence of Arabia
 • Snorkel boven onaangetaste koraalriffen tijdens een boottocht op de Rode Zee
 • Unieke rondreis door een gesloten land
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Saoedi-Arabië, 12 dagen
 1. Amsterdam - Riyadh
 2. aankomst Riyadh
 3. Riyadh - Ushaiger - Buraydah
 4. Buraydah - bezoek kamelenmarkt - Hail
 5. Hail - Al Ula, bezoek olifantenrots
 6. Al Ula, excursie Madain Saleh
 7. Al Ula, excursie naar Dissah vallei
 8. Al Ula - Medina
 9. Medina - Yanbu, boottocht Rode Zee
 10. Yanbu - Jeddah
 11. Jeddah
 12. Jeddah - Amsterdam

Reisbeschrijving

Riyadh

Dag 1. Amsterdam - Riyadh
Dag 2. aankomst Riyadh, excursie Musmak fort, soek al Zal en Kingdom Centre

Riyadh Saoedi-Arabië Ons bezoek aan Saoedi-Arabië start in de hoofdstad Riyadh. We verblijven hier in een centraal gelegen hotel. Naast een Nederlandse reisbegeleider is er een lokale gids aanwezig die je van alles kan vertellen over de achtergronden, bezienswaardigheden en 'do' and don’ts van dit gesloten land. In het oog springt de futuristische moderne architectuur. Oliedollars hebben hier een aantal spectaculaire wolkenkrabbers als paddenstoelen uit de grond doen schieten.

Onze stadsverkenning start bij het uit leem opgetrokken Musmak-fort. Het fort ligt centraal en heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van het land. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd in 1865 onder leiding van Sheikh Muhammad ibn Abdullah ibn Rasheed, de heerser van Riyadh op dat moment. Het diende als een strategisch bolwerk om de stad te beschermen en als residentie voor de heerser en zijn familie. Een van de meest beroemde gebeurtenissen in de geschiedenis van het Masmak Fort vond plaats in 1902, toen Abdulaziz bin Abdul Rahman Al Saud, de stichter van het moderne Saoedi-Arabië, het fort veroverde. Deze gebeurtenis wordt beschouwd als het keerpunt in de Saoedische geschiedenis, omdat het leidde tot de oprichting van het koninkrijk Saoedi-Arabië. In de nabij gelegen markt souk-al-Zal is van alles te koop. Van specerijen, parfums, sieraden en kleding.

De Kingdom Tower, ook bekend als het Kingdom Centre is een opvallend wolkenkrabbercomplex. Het staat bekend om zijn kenmerkende en innovatieve ontwerp, evenals de iconische Skybridge, die een prominente attractie vormt voor zowel de lokale bevolking als toeristen.

Al Direyah Saoudi-ArabieHet voormalige dorp Al Direyah is de oorspronkelijke woonplaats van de familie Saud, de stichters en heersers van het land. Het dorp is inmiddels opgeslokt door het snel groeiende Riyahd en ligt tegenwoordig in een buitenwijk. Vanwege het historisch belang is het op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst en wordt het momenteel gerestaureerd. Na zonsondergang komen de meeste bewoners naar buiten voor een wandeling. We sluiten hier onze dag af.

Chaotische kamelenmarkt en rotsschilderingen

Dag 3 Riyadh - Ushaiger - Buraydah
Dag 4 Buraydah - bezoek kamelenmarkt - Hail, bezoek Jubbah

We verlaten het drukke Riyadh op weg naar Buraydah. Onderweg stoppen we in Ushaiger, een historisch dorp gelegen in de regio Najd, in het midden van Saoedi-Arabië, ongeveer 200 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad. Het dorp staat bekend om zijn traditionele architectuur, smalle geplaveide straatjes en oude lemen huizen, die dateren uit de Ottomaanse periode. Bedoeienen vestigde zich hier meer dan 1500 jaar geleden en later werd deze plek een belangrijek stopover voor pelgrims op weg naar Mekka.

Hoewel het betoverende plaatsje aanvoelt als een open luchtmuseum, wonen hier wel degelijk mensen. Ushaiger wordt omringd door olijfbomen en palmen. Veel dadels zijn afkomstig uit deze regio. Even buiten het plaatsje ligt het historische huis Al Bassam en de traditionele markt van Al Musawkaf. Beide gebouwd in traditionele leemarchitectuur.

De volgende ochtend staan we vroeg op voor een bezoek aan de grootste kamelenmarkt ter wereld in de plaats Buraydah. De drukte, chaos en stank kunnen enigszins overweldigend zijn, maar een bezoek levert veel fotogenieke beelden op. Naast kamelen in verschillende kleuren worden hier ook geiten en pluimvee verhandeld. In de arena bieden kopers tegen elkaar op. De prijs van de kamelen wordt bepaalde door veel uiterlijke en fysieke kenmerken.

Na het bezoek aan de markt rijden we door naar Hail. Deze plaats gelegen in het noorden van Saoedi-Arabië, is een bestemming die een mix biedt aan rijke geschiedenis en sprookjesachtige adembenemende landschappen. Het imposante A'arif fort prijkt op de hoogste berg en biedt een mooi uitzicht over het stadscentrum. Na de lunch rijden we in een uur naar Jubbah, een belangrijke archeologische site met bijzondere rotstekeningen, die waarschijnlijk dateren de neolithische periode en de bronstijd. De rotstekeningen bevatten afbeeldingen van dieren zoals kamelen, buffels, en antilopen, evenals menselijke figuren, geometrische patronen en andere symbolen. Terug in Hail kan je wellicht ‘s avonds een van de lokale specialiteiten proberen als Mandi (gekruide rijst met vlees) en Aseedah.


Al Ula

Dag 5. Hail - Al Ula, bezoek aan olifantsrots
Dag 6. Al Ula, excursie Madain Saleh
Dag 7. Al Ula, excursie naar de Dissah vallei

olifantsrots Saoedi-ArabieWe vertrekken vandaag vroeg voor een lange reisdag (5 uur) naar Al Ula. Al Ula vormt de toegangspoort tot de wereldberoemde archeologische site van Madain Saleh of Hegra. In de namiddag bezoeken we de imposante olifantsrots om hier de zonsondergang mee te maken. In tegenstelling tot de met hand bewerkte rotsgraven is de olifanten rots door moeder natuur zelf vorm gegeven. Zelfs zonder enige vorm van fantasie is te zien waar deze rotsformatie zijn naam aan ontleent. 

We overnachten hier in de woestijn in een prachtige gelegen tentenkamp. De tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en sanitair. Alle maaltijden zijn tijdens het verblijf inbegrepen.

Al Ula- Mada'in Saleh Saoedi-ArabieOp dag 6 verkennen we verder de Al Ula-vallei en de omgeving van Mada’in Saleh, de belangrijkste en spectaculaire archeologische vindplaats van het land. Deze Nabateese nederzetting werd, net als Petra in Jordanië, door de Romeinen in 106 na christus geannexeerd. Het bestaan ervan was bijna in de vergetelheid geraakt, aangezien de stad grotendeels onder het woestijnzand was verdwenen. Geïnspireerd door de ontdekking van Petra door Johann Ludwig Burckhardt, nam de Engelse reiziger Charles Montagu Doughty in 1876 deel aan een karavaan op weg naar een versterkt Ottomaans fort nabij Mada’in Saleh. Hij beschrijft de ontdekking van enkele mooi gedecoreerde graftombes in zijn boek Arabia Deserta. Het is nauwelijks voor te stellen dat in deze onherbergzame omgeving eens een stad floreerde.

Mada’in Saleh is tegenwoordig verlaten en van de stad is weinig opgegraven. Ronduit indrukwekkend is echter de imposante necropolis met rijk versierde in de rotsen uitgehakte graven. Er zijn meer dan 130 tombes in kaart gebracht. We nemen een kijkje bij de meeste bijzondere. Door het uitzonderlijke droge klimaat zijn de tombes verbazingwekkend goed bewaard gebleven.

We maken vervolgens een drie kilometer lange wandeling door palmoase van Al Ula. De oude lemen huizen van Al Ula en vele palmbomen leveren fotogenieke beelden op.

Dissah vallei Saoedi-ArabieDe volgende dag rijden met terreinwagens de indrukwekkende Dishah-kloof in. Deze is onderdeel van het Prince Mohammed bin Salman nationaal reservaat. In de vruchtbare vallei wordt sinds oudsher landbouw bedreven. Hier en daar zijn nog sporen van Grieken en Nabateeërs te bespeuren. Bergpieken rijzen aan twee kanten op. In de canyon is het opvallend groen door de aanwezigheid van water.


Madinah

Dag 8. Al Ula - Medina
Dag 9. Medina - Yanbu

Vrouw Saoedi-ArabieMedina, de volgende plaats die we bezoeken, is een heilige stad in Saoedi-Arabië. Hij neemt een belangrijke plaats in islamitische geschiedenis en wordt door veel pelgrims bezocht. De Profeet Mohammed’s Moskee, ook bekend als de Masjid al-Nabawi, is een van de meest heilige plaatsen voor moslims over de hele wereld na de Masjid al-Haram in Mekka. Het is een adembenemend architectonisch meesterwerk met prachtige koepels en minaretten. De er naast gelegen Quba moskee is de allereerste moskee die werd gebouwd in de tijd van de Profeet Mohammed. Niet moslims mogen beide gebouwen uitsluitend van de buitenkant bewonderen.

We nemen vervolgens een kijkje bij de historische Hejaz spoorlijn. Dit traject strekte zich uit van Damascus tot aan Medina over een lengte van 1300 kilometer en werd begin 1900 gebouwd op initiatief van de Ottomaanse sultan Abdul Hamdid II. We maken vervolgens kennis met een lokale familie met haar tradities en gebruiken hier een traditionele lunch.

De volgende ochtend volgen we de kustweg langs de Rode Zee naar Yanbu. Hier maken we een mooie boottocht op zee naar een plek waar mooie koralen en kleurrijke vissen te zien zijn. Hier kan worden gezwommen of worden gesnorkeld.


Jeddah

Dag 10. Yanbu - Jeddah
Dag 11. Jeddah
Dag 12. Jeddah - Amsterdam

Straat Jeddah Saoedi-Arabie
Jeddah is de belangrijkste handelsstad van het Saoedische koninkrijk en de plek waar de meeste pelgrims op weg naar Mekka de eerste voet aan wal zetten. Na de opening van het Suezkanaal ging het de stad economisch voor de wind. In het oude centrum bouwden kooplieden in de 19e eeuw mooie torenwoningen van koraalsteen verfraaid met kunstig bewerkte houten afgesloten balkonnetjes. Vanaf hier konden de vrouwen ongezien het straatleven bespieden. Tegenwoordig worden veel van deze mooie huizen met hulp van UNESCO gerestaureerd. Het Nassifhuis is hier een goed voorbeeld van.

Het internationale karakter van de stad heeft ook een wat liberale wind doen waaien. Op de Alawi-souk en op de vismarkt worden de zwarte abaya’s langzamerhand verdrongen door kleurige exemplaren, waaruit soms een plukje haar zichtbaar is. Slenterend over de moderne boulevard langs de Rode Zee word je ’s avonds aangestaard door de families die hier flaneren. De koning Fahd-fontein is ’s nachts verlicht en spuit water circa 200 meter de lucht in. Een imposant gezicht.

Royal Jordanian

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 nov - 20 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jan - 22 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
15 feb - 26 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.895,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per aircondioned bus
 • Vervoer per terreinwagen naar de Dissah vallei
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 3 x diner
 • Lunch in Medina bij lokale familie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Boottocht op de Rode Zee vanuit Yanbu
 • Alle entreegelden
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

In Riyahd, Jeddah, Hail, Buraydah en Yanbu verblijven we in comfortabele hotels. De hotels op enkele van deze plaatsen maken deel uit van bekende internationale hotelketens en zijn centraal gelegen ten opzichte van de belangrijkste bezienswaardigheden. De kamers beschikken over een eigen douche en toilet, airconditioning, wifi en andere faciliteiten. Tijdens het verblijf in Al Ula wordt er overnacht in een tentenkamp in de woestijn. De grote tenten zijn voorzien van comfortabele bedden, vloerkleden, verlichting, airconditioning en sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buraydah Radisson Blue
Jedah Hyat house
Al Ula Sahary Resort
Al Ula Madakhil Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 895,-.

 • In de steden zijn de hotels voorzien van een zwembad.

 • Het entree van het Movenpickhotel in Jeddah.

 • Madakil camp nabij Al Ula is spectaculair gelegen.

Vliegreis

Royal Jordanian

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amsterdam - Amman

  Vertrek

  15:05 - 21:40

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Riyadh

  Vertrek

  23:50 - 02:10*

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Jeddah - Amman

  Vertrek

  07:45 - 09:55

 • Vlucht met

  Royal Jordanian

  Traject

  Amman - Amsterdam

  Vertrek

  10:45 - 14:05

* aankomst volgende dag

Het is in Saoedi Arabië 2 uur later dan in Nederland.

Royal Jordanian is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Jordanië. Vanuit de hoofdstad Amman wordt er gevlogen naar ongeveer 55 bestemmingen wereldwijd. Royal Jordanian is lid van de Oneworld alliantie, samen met onder andere Qatar en British Airlines. Aan boord word je hartelijk ontvangen door het vriendelijke cabinepersoneel die je tijdens de vliegreis uitstekend verzorgt. De stoelen zijn comfortabel, met voldoende beenruimte. Het uitgebreide inflight entertainment systeem heeft voldoende keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht ontvang je een heerlijke maaltijd met een drankje naar keuze.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Ter plaatse reizen we met een comfortabele bus welke is voorzien van airconditioning. We kunnen onderweg stoppen waar we willen. De doorgaande wegen zijn van goede kwaliteit en buiten de steden rustig.

Op dag 7 maken we vanuit Al Ula een excursie naar de Dissahvallei met comfortabele terreinwagens.

 • Royal Jordanian vliegtuig
 • Saoedie Arabie -bus

  Onze bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Vanuit Al Ula verkennen we de Disshavallei met terreinwagens

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per aircondioned bus
 • Vervoer per terreinwagen naar de Dissah vallei
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Verblijf in tentenkamp Al Ula inclusief 3 x diner
 • Lunch in Medina bij lokale familie
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engels sprekende lokale gids
 • Kennismakingsexcursie in Riyadh
 • Boottocht op de Rode Zee vanuit Yanbu
 • Alle entreegelden
 • Excursies volgens programma

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de oude souks op zoek naar mooie souvenirs, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een kopje koffie of thee, het dagelijks leven gade te slaan.

In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Saoudi-Arabië zijn de volgende excursies en entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Riyadh: kennismakings excursie met bezoek Musmak-fort (bezichting uitsluitend buitenzijde, momenteel gesloten voor renovatie) en het Murabba-paleis.
 • Riyadh: bezoek aan het Kingdom centre met de spectaculaire skybridge.
 • Ushaiger; bezoek aan het historische stadje met zijn prachtige lemen huizen
 • Jubbah; bezoek aan de rotsschilderingen.
 • Al Ula: bezoek aan de olifantenrots.
 • Al Ula: bezoek aan de tombes van Madain Saleh.
 • Al Ula: jeep excursie naar Dissah-vallei inclusief lunch
 • Medina; lunch bij lokale familie in traditionele woning.
 • Yanbu; boottocht op de Rode Zee met snacks en drankjes
 • Jeddah: stadswandeling met bezoek aan het historische centrum, de Alawi-souk en vismarkt.

Reisdocumenten

• E-ticket. Meer informatie ontvang je 2 weken voor vertrek.
• Internationale reispas die nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Amman en waarin minimaal twee lege pagina’s naast elkaar vrij zijn voor de visa.
• E-visum voor Saoedi-Arabië. De kosten bedragen USD $ 118.-
• Groepsvisum voor Jordanië dat door ons wordt verzorgd. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

LET OP! Als je een stempel van Israël in je internationale reispas hebt staan, wordt de toegang tot Saoedi Arabië ontzegd. Zorg er daarom voor dat je een reispas hebt zonder stempel van Israël.

Geldzaken

Saoedi-Arabië hanteert de Saoedische riyal (SR). Deze valuta is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: in de grote steden zijn verschillende bankautomaten.
Contant: dollars en euro’s zijn bij alle grote hotels of wisselkantoren in te wisselen.
Creditcards: op veel plaatsen kan je hiermee afrekenen

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 450,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 75,-.

Maaltijden

De reis is op basis van logies en ontbijt. Tijdens het verblijf in het afgelegen tentenkamp in Al Ula zijn tevens 3 keer het diner in begrepen. De overige maaltijden, met uitzondering van de lunch in Medina, zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen wanneer en waar je gaat eten. De reisbegeleider zal in samenspraak met de lokale gids de restaurants selecteren. De regel dat in restaurants en cafés mannen en vrouwen in gescheiden ruimtes de maaltijd moeten gebruiken is recent versoepeld, maar nog niet overal van kracht.

De lokale traditionele keuken is eenvoudig en kent afhankelijk van de regio enkele verschillende gerechten. Kofta, shawarama en kebab kent vele smakelijke variaties en wordt meestal geserveerd met rijst. Kapsa is een populair gerecht. Daarnaast wordt er veel kip, lam, geit, kameel en in de kusstrook vis geserveerd. In grote hotels worden ook Europese gerechten bereid.

De nationale drank is koffie. Het drinken van koffie is een sociale aangelegenheid en het aanbieden ervan een teken van gastvrijheid. De yoghurtdrank ‘laban’ is populair en gedurende ramadan wordt ‘Sobia’, een frisdrank gemaakt van dadelpalmsap en specerijen vaak gedronken. Kraanwater is goed en schoon, maar smaakt niet lekker. We raden je daarom aan om mineraalwater uit flessen te drinken. Alcoholische dranken zijn in het land niet verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor een bezoek aan Saoedi-Arabië wordt aanbevolen je te laten inenten tegen:

- DTP, vaccinatie tegen difterie, tetanus en polio
- Hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging in Riyhad aan het begin van je reis mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar het reisgezelschap later arriveert.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Een groot deel van het Arabische schiereiland is bedekt met de Grote Arabische Woestijn. Midden in het zuidelijkste gedeelte ligt Rub al Khali, het ‘Lege Kwartier’ een van de meest onherbergzame woestijngebieden ter wereld. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Saoedi Arabië een typisch woestijn klimaat heeft, met droge hete zomers en milde winters waar weinig neerslag valt. In het grensgebied met Jemen genereert het Asirgebergte meer neerslag en deze regio is dan ook opvallende groener dan de rest van het land.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser naar Saoedi Arabië?

• Djoser organiseert al 40 jaar verre, avontuurlijke reizen.
• Alle entreegelden inbegrepen
• Verblijf in comfortabele 4 sterren hotels met ontbijt
• Bezoek aan de bekendste archeologische site Madain Saleh nabij Al Ula
• In de voetsporen van Lawrence of Arabia bezoek je de restanten van de fameuze Hajez spoorlijn.
• Avontuurlijke excursie met terreinwagens in de spectaculaire Dissahvallei
• Overnachting in prachtig gelegen woestijnkamp waarbij de maaltijden zijn inbegrepen
• Ervaren Nederlandse reisbegeleiding gedurende hele reis
• Lokale Engels sprekende Saoedische gids met veel kennis van het land.

Wat is de beste reistijd voor Saoedi Arabië?

Saoedi Arabië kent een typische woestijnklimaat. In de zomermaanden kan het kwik makkelijk de 40 graden overstijgen. De beste periode om te reizen is dan ook in najaar, de winter en het vroege voorjaar. Daarnaast is het handig om niet tijdens de Ramadan of de Hajj periode op reis te gaan. De door ons geplande data vallen hiermee niet samen.

De Ramadan is in 2023 22 maart tot 20 april. De Ramadan vindt in 2024 van 10 maart tot 9 april plaats.

Voor wie is deze reis geschikt?

Iedereen met een normale conditie, flexibel instelling en ‘open mind’ is welkom deel te nemen aan deze reis. Houd in gedachten dat het koninkrijk voorheen nooit westerse toeristen toestond. Saoedi Arabië is niet gewend aan niet-religieus of niet zakelijk toerisme. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel, maar verwacht geen hoog servicelevel. De Saoedische maatschappij ondergaat momenteel een aantal fundamentele ontwikkelingen onder het bewind van de nieuwe kroonprins. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer nieuwe regels van kracht worden. Alleenreizende vrouwen zijn welkom. Van zowel heren als dames wordt verwacht conservatieve kleding te dragen. Het dragen van de abaya voor vrouwelijke reizigers en het bedekken van het hoofd is niet nodig.

Welke reisdocumenten zijn er nodig?

Voor deze reis dien je te beschikken over een paspoort dat na vertrek uit Amman nog minimaal 6 maanden geldig is. Voor deelnemers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit is er voor Saoedie Arabie een e-visum benodigd dat makkelijk via een website kan worden aangevraagd. Tevens is er een visum voor Jordanie nodig. Dit groepsvisum wordt door ons verzorg. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

NB: Let er op dat een ieder met een paspoort dat aanwijzingen vertoond van een bezoek aan Israel, inclusief stempels van grensposten van Jordanie en Egypte, wordt de toegang tot Saoedie Arabie ontzegd.

Welke kledingsvoorschriten zijn er voor vrouwen?

Saoedie-Arabie is een islamitisch land en gepaste kleding wordt op prijs gesteld. Voor mannen en vrouwen is het dragen van een korte broek, t-shirts of tops zonder mouwen niet toegestaan. Een hoofddoek is niet verplicht voor vrouwen. Deze dient uitsluitend in Medina te worden gedragen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video