Egypte

Rondreis Egypte

Egypte is de specialiteit van Djoser. Op onze rondreizen door Egypte komen we op de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Daarbij horen de schatten van Toetanchamon, de levensader van het land: de Nijl, de piramides van Sakkara en Gizeh, de Vallei der Koningen nabij Luxor.

Beleef in Egypte de sfeervolle straatjes in de bazaar van Cairo, de koraalriffen van de Rode Zee en de eindeloze woestijn met groene oases. Ontmoet de nomaden en de lokale bevolking in de dorpjes van de Nijlvallei.

Lees meer

Meer over Egypte

Ontdek alle hoogtepunten van Egypte

Ontdek alle hoogtepunten van Egypte

Tijdens onze Egypte rondreis, de specialiteit van Djoser, bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van het land. Denk daarbij aan de piramides van Sakkara en Gizeh, de Vallei der Koningen bij Luxor, de schatten van Toetanchamon en de levensader van het land de Nijl. Maar Egypte heeft meer: ontdek tijdens onze rondreizen ook de sfeervolle straatjes in de bazaar van Caïro, de dorpjes in de Nijlvallei, de eindeloze Arabische woestijn met haar oases en nomaden en de koraalriffen van de Rode Zee.

Djoser biedt diverse rondreizen naar Egypte aan. Bijvoorbeeld een 14-daagse rondreis door Egypte, Nijlvallei en de Rode Zee. Altijd al in de woestijn willen zijn? Kies dan voor de 21-daagse rondreis door Egypte waarin je ook de woestijnen, Nijlvallei en de Roze Zee bezoekt. De Egypte rondreis is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in goede middenklasse hotels. Voorzien van eigen sanitaire voorzieningen en airconditioning. We zullen 1 nacht in een traditionele felucca overnachten. Een slaapzak is hierbij gewenst, zeker in de wintermaanden.
Onze Nederlandse ervaren reisbegeleiders zullen je alles vertellen over Egypte.
We maken onderweg gebruik van eigen bussen.

Waarom Djoser?
De rondreizen naar Egypte zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Egypte te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Egypte rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Egypte je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Egypte

Landinformatie Egypte

  • Hoofdstad: Cairo
  • Andere bekende steden: Luxor, Alexandrië en Aswan
  • Inwoners: 77,5 miljoen
  • Taal: Arabisch
  • Munteenheid: Egyptische pond
  • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
  • Tijdsverschil: Het is in Egypte 1 uur later dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 1 miljoen km²
  • Geografie: Egypte wordt van noord naar zuid doorkruist door de rivier de Nijl, die met bijna 6700 kilometer de langste rivier ter wereld is. Buiten het gebied rondom de Nijl en de kusten van de Middellandse en de Rode Zee bestaat het land bijna volledig uit woestijn.

Terug naar boven

Beste reistijd Egypte

Beste reistijd Egypte

Gedurende het hele jaar is het qua klimaat mogelijk om een rondreis naar Egypte maken. In de zomer is het in Egypte erg warm en droog, je moet dan denken aan temperaturen rond de 40 graden. Gelukkig waait er wel altijd een noordelijke wind en is het warme weer door de hoge luchtvochtigheid goed te verdragen. Tijdens de wintermaanden kan het er redelijk fris worden, vooral ‘s nachts. Een kans op een bui kan in de periode van november t/m maart plaatsvinden.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Egypte

Bezienswaardigheden Egypte

Egypte is al eeuwen omhult met mysterie. Het land van de farao’s heeft een zeer lange geschiedenis. Iedereen kent wel de woestijnvlaktes, piramides, hiëroglyfen, tempels en koningsgraven (o.a. van Toetanchamon en Ramses). Als een echt handelsland heeft Egypte vele bazaars en overal zijn winkeltjes, markten en straatverkopers. Verder staat het land bekend om haar specerijen, mooie stranden en de langste rivier ter wereld, de Nijl. Ook om te duiken is het een ideale bestemming.

>Rondreizen Egypte

Caïro
Piramide van Gizeh EgypteDe belangrijkste bezienswaardigheid van Caïro wordt zonder enige twijfel gevormd door de Piramides van Gizeh, Cheops, Chefren, Mycerinus en de drie kleinere. Ze liggen net buiten de stad en zijn één van de zeven klassieke wereldwonderen. Het Museum der Egyptische Oudheden ligt in het centrum van Caïro en is het allergrootste Egyptologisch museum ter wereld. Dit museum heeft een verzameling van meer dan honderdduizend objecten, waaronder mummies, beelden, tronen en het beroemde graf van farao Toetanchamon. Bazaar Khan el Khalili is de grootste soek binnen de Arabische wereld en ligt in het centrum van Caïro. De ruim elf eeuwen oude Ibn Tulun Moskee is volgens velen één van de mooiste moskeeën ter wereld. De 187 meter hoge Burj Caïro is de televisietoren van de stad en staat centraal in Caïro. Het heeft een openlucht panoramadek. Net ten zuiden van Caïro ligt Memphis, één van de oude hoofdsteden van Egypte. Hier zijn het enorme kalkstenen beeld van Ramses II en een Sfinx nog bewaard gebleven.

Karnak
KarnakKarnak, 20 kilometer ten zuiden van Caïro, is het grootste openluchttheater van Egypte. Deze dodenstad van 10 km2 heeft 15 piramides, waaronder de oudste (trap)piramide van het land van farao Djoser uit 2700 voor Christus. Dit is tevens ook het oudste stenen monument ter wereld. Verder liggen hier nog de piramides van Teti en Unas, als belangrijke andere piramides. Rondom de piramides liggen vele graven van edelen en gouverneurs.

De woestijn
Oase in de woestijnDe ongekend grote woestijn, de Sahara, is de grootste woestijn ter wereld en heel divers. De woestijn bestaat uit allerlei kleuren en rotsformaties. De verlatenheid en uitgestrektheid van de woestijn maakt grote indruk op iedereen. Zo zijn er zwarte heuvels, die hun kleur ontlenen aan de aanwezigheid van mineralen en de witte woestijn, die door de wind geërodeerde witte kalkstenen rotsformaties bevat. In de woestijn zijn ook bronnen aanwezig met ijzerhoudend water en opgravingen van Romeinse dorpen. De grote zandzee staat natuurlijk in schril contrast met de groene velden en palmbomen van de oases waar van alles wordt verbouwd.

Luxor
Luxor EgypteLuxor is het archeologisch hart van het land, met een ongekende hoeveelheid aan opgravingen en bijzondere vondsten. Je vindt hier de wereldberoemde Vallei der Koningen, één van de beroemdste archeologische plaatsen binnen Egypte. Van de meer dan zestig koningsgraven is het graf van Toetanchamon de belangrijkste ontdekking geweest. Hiernaast liggen de Vallei der Prinsen en de Vallei der Koninginnen met het beroemde graf van Nefertiti. De Tempels van Karnak liggen in het gelijknamige dorp, dat ten noorden van Luxor ligt en binnen de agglomeratie van Luxor valt. Feitelijk zijn het twee tempelcomplexen: het tempelcomplex van Amon-ra en het tempelcomplex van Moet (Mut). De verzameling van tempelgebouwen, sfinxen en uitgegraven muren is, op de piramides van Gizeh na, de meest bezochte toeristische attractie van heel Egypte. De kolossen van Memnon zijn twee immense standbeelden van farao Amenhotep III en staan op de westelijke oever van de Nijl. De kolossale beelden zijn ongeveer 18 meter hoog en de enige overblijfselen van de verwoeste dodentempel van farao Amenhotep III. Met een lengte van maar liefst 242 meter behoort de Luxortempel tot de grootste tempels van Egypte.

De Nijl
De Nijl in EgypteDe langste rivier ter wereld heeft de geschiedenis en het heden van Egypte sterk bepaald. Langs deze rivier is de oudste beschaving ter wereld ontstaan en het is nog steeds de levensader van veel Afrikaanse landen, waaronder Egypte. Ongeveer 95 procent van de Egyptische bevolking woont aan de Nijl. Het land is voor hun landbouw en het drinkwater volledig afhankelijk van de Nijl. Langs de oevers wordt riet verbouwd en er vindt visserij plaats. De oude Egyptenaren bouwden ook hun tempels met name langs de Nijl, zoals het beroemde Abu Simbel.

De Rode zee
Koraalrif Egypte Rode zeeEen ideale afsluiting van de reis is aan de Rode Zee met één van de mooiste onderwaterwerelden ter wereld. De koraalriffen bevatten zeer veel kleurrijke tropische vissen waar je uitgebreid van kan genieten tijdens een snorkel- of duiktocht. Dit alles naast de uitgestrekte witte stranden waar het zeker niet minder fijn toeven is.

>Rondreizen Egypte
 

Terug naar boven

Klantwaardering

9,2

Wij hebben in 20 dagen een fantastische reis door Egypte gem...
Wij hebben in 20 dagen een fantastische reis door Egypte gemaakt. Door de afwisseling van natuur en cultuur hebben wij Egypte stukje bij beetje leren kennen.

Maarten B. - 10,0
Terug naar boven
Chat met Djoser