Djoser reisblog

Djoser reisblog

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs
  • Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Jordanië?

    Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Jordanië?

    In Jordanië gebruiken ze andere stekkers dan in Nederland.

    Lees meer

  • Yogyakarta op zoek naar de ziel van Java

    Yogyakarta op zoek naar de ziel van Java

    Het is er minder hectisch dan in hoofdstad Jakarta, de geschiedenis is alom aanwezig en op een steenworp afstand liggen ook nog eens wereldberoemde tempels. Als er één stad in Indonesië de moeite waard is om te bezoeken, dan is het wel Yogyakarta.

    Lees meer

  • Cappadocië: sprookjesachtig mooi

    Cappadocië: sprookjesachtig mooi

    Buitenaards, sprookjesachtig, het ‘Land van de Hobbit’. Reizigers buitelen over elkaar heen in het bejubelen van het landschap van Cappadocië. En ze hebben allemaal gelijk. Deze bestemming in Centraal-Turkije biedt een onvergetelijke reiservaring.

    Lees meer

  • In een houten kano door de Okavango Delta

    In een houten kano door de Okavango Delta

    De Okavango Delta is de grootste binnenlandse rivierdelta ter wereld: een moeras waar bootjes je in serene rust langs olifanten, nijlpaarden en krokodillen varen.

    Lees meer

  • UNICEF & Djoser
  • De Japanse paradox

    De Japanse paradox

    Japan is een land van uitersten. Wie het land voor het eerst bezoekt, wordt al snel overweldigd door de meest uiteenlopende indrukken. De hectiek van de grote steden, de ultramoderne gebouwen, de felle neonreclames zorgen ervoor alsof je in een futuristische wereld bent beland. Tegelijkertijd zijn er talrijke sporen uit het verleden, die herinneren aan een eeuwenoude cultuur. De tempels, de parken, de rituelen. In Japan vormen technologie, traditie en natuur een wonderbaarlijk geheel. Met de bullettrain, de ultramoderne hogesnelheidstrein ben je in een mum van tijd op het ongerepte platteland, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan.

    Lees meer

  • Het bijzondere werelderfgoed van Tallinn

    Het bijzondere werelderfgoed van Tallinn

    Als bezoeker van Hanzestad Tallinn wandel je letterlijk over een cadeau uit lang vervlogen tijden. In de middeleeuwen mocht je hier pas de stadspoorten passeren als je ten minste 1 kei meebracht. De nu zo karakteristiek straatjes zijn met deze stenen gelegd. Een bijna sprookjesachtig verhaal dat goed past bij de sfeer in de historische binnenstad, die door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed.

    Lees meer

  • John Wesley Powell en de Grand Canyon

    John Wesley Powell en de Grand Canyon

    “Zo is de Grand Canyon een land van gezang. Muren van muziek zwellen op in de rivieren, golven van muziek deinen door de kreken en vlakten van muziek kabbelen als beekjes over de rotsen. Het geheel is een symfonie van veelsoortige melodieën. Dit alles vormt de muziek van de wateren.”

    Lees meer

  • Culinair Marokko

    Culinair Marokko

    Groenten, kruiden en specerijen in vele tinten rood, oranje, geel en groen. Geserveerd op kleurrijk versierde borden, beslagen metalen schalen en tafels die zijn ingelegd met fraai tegelwerk. Eten en drinken is in Marokko een feest voor de zintuigen. Bismillah!

    Lees meer

  • Georgetown, Cayenne en Paramaribo

    Georgetown, Cayenne en Paramaribo

    Op onze nieuwe 21-daagse reis door Suriname, Frans-Guyana en Guyana verblijven we in alle drie de hoofdsteden. Deze steden zijn maar weinig bezocht en hebben daardoor hun eigen authentieke sfeer behouden.

    Lees meer