Bekijk de Rondreis Finland, 6 dagen - Natuurreis van Djoser

Rondreis Finland 6 dagen - Natuurreis

Bruine beren spotten

Vanaf € 1.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Daar waar de bruine beer al zo'n 700 jaar uit het Nederlandse landschap is verdwenen, is de kans op beren spotten in Fins Lapland aanzienlijk. Deze regio staat bekend om wilde dieren als beren en wolven, maar ook rendieren en elanden zijn thuis in het Oulanka nationaal park. In het waterrijke gebied dat in de winter altijd wit besneeuwd is, zoeken kolkende rivieren hun weg naar lager gelegen gebieden in de groene zomermaanden. Een reis terug naar de natuur!

Daarom Djoser

 • Bruine beren observeren vanuit schuilplaatsen
 • Wandelen met rendieren in het bos
 • Mogelijkheid om wolven, elanden en andere dieren te spotten
 • Overnachtingen in het knusse Oulanka basecamp op basis van vol pension
 • Lokale Engelstalige gids die alle ins & outs van de regio kent
 • Unieke ervaring met Djoser als enige aanbieder
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Finland, 6 dagen - Natuurreis
 1. Amsterdam - Kuusamo - Oulanka Basecamp
 2. Oulanka Basecamp, cursus survival in de wildernis en beren spotten
 3. Oulanka Basecamp, wandeling met rendieren
 4. Oulanka Basecamp, wandelen en beren spotten
 5. Oulanka Basecamp, wandeling Pieni Karhunkierros
 6. Oulanka Basecamp - Kuusamo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Na de koude wintermaanden ontwaakt het noorden van Finland en kun je prachtige reizen maken door ruige natuur. Vanuit het Oulanka basecamp ontdekken we het gelijknamige nationale park. Oulanka NP ligt deels in Fins Lapland en werd tot en met de 17e eeuw alleen bevolkt door Saami. We gaan terug naar de natuur met verschillende wandelingen door het woud, gaan op pad met husky’s en volgen een cursus overleven in de wildernis. Maar het ultieme doel van deze reis: vanuit de hide-outs bruine beren spotten in hun natuurlijke omgeving.

Verken de omgeving vanuit Oulanka basecamp

Dag 1 Amsterdam - Kuusamo - Oulanka basecamp

Juuma meer varen Finland berenTerwijl we richting het noorden vliegen zien we het landschap onder ons steeds leger en ruiger worden. Daar waar je in de winter een eindeloze sneeuwvlakte zou zien, zien we in het voorjaar eindeloze groene bossen, blauwe meren en rivieren. Na aankomst in het dorp Kuusamo, rijden we door naar onze eindbestemming, het Oulanka basecamp, gelegen aan het Juuma-meer. Vanuit ons basiskamp gaan we komende dagen de omgeving verkennen. Er zijn tal van activiteiten mogelijk, waaronder hiken door de prachtige natuur. Maar de hoofdattractie zijn natuurlijk de verschillende dieren die we in hun natuurlijke habitat kunnen bewonderen , zoals natuurlijk de bruine beer, zonder ze te storen in hun dagelijkse beslommeringen.

We kunnen in het basecamp heerlijk tot rust komen: in de verre omtrek is er niets anders dan pure natuur, de rust en stilte hier zijn dan ook overweldigend. In het voorjaar zijn de dagen extreem lang met slechts een paar uur duisternis terwijl er vanaf september de mogelijkheid is om het noorderlicht te kunnen bewonderen.


Leer Surviven en spot de eerste beren

Dag 2 Oulanka basecamp, cursus survival skills en beren spotten

Finland Beren Oulanka Basecamp Het Oulanka basecamp bevindt zich aan de rand van het gelijknamige Oulanka nationaal park, dat zijn naam dankt aan het woord “Oula”, wat veel “veel water” betekent. Het ruige landschap, gevuld met diepe kloven, rivieren en moerassen, is miljoenen jaren geleden ontstaan. Gevonden gebruiksvoorwerpen tonen aan dat hier in de steentijd al mensen woonden. Maar pas in de 19e werd het iets drukker, toen hier veel hout werd gekapt bestemd voor Rusland. In de 20e eeuw werd de grens met Rusland gesloten en kwam er een einde aan deze economische bedrijvigheid. In 1956 kreeg het gebied de status van nationaal park en is sindsdien tot tweemaal toe uitgebreid.

De regio grenst aan het Russische Karelië en is tot en met de 17e eeuw bewoond door Saami, bij ons ook wel bekend als de lappen. Overblijfselen van de Saamicultuur zien we hier vooral terug in namen. Zo heet een van de spectaculaire stroomversnellingen van Oulanka bijvoorbeeld Kiutagöngäs wat zoveel betekent als “grote stroomversnelling door een diepe geul” in het Saami. We kunnen deze zogenaamde 'rapid' zien tijdens een van de mooiste hikes van Finland: de Karhunkierros. Deze trail is zo’n 80km lang en leidt langs de mooiste plekken van Oulanka.

Finland beren Oulanka BasecampTijdens onze eerste volle dag worden we na een wandeling met een gids van het Oulanka basecamp klaargestoomd voor het overleven in deze wildernis. Zo is het uitermate handig om je goed te kunnen oriënteren in het nationaal park tijdens een lange wandeling. Vanuit de lodge zijn er namelijk legio opties. De wandelpaden, houten trappen, hangbruggen en bruggetjes leiden ons naar steile bergwanden, spectaculaire watervallen en rivieren. De fotografen onder ons kunnen dan ook hun hart ophalen hier. Aan het einde van de middag gaan we met een busje oostwaarts om ons te verschansen in de hideouts. Bruine beren zijn officieel alleseters, maar in de praktijk eten ze voornamelijk plantaardig materiaal als besjes, en natuurlijk ook de zalm. De vette vis geeft hen de dikke vacht die ze nodig hebben tijdens de koude winters.

Bruine beren houden geen werkelijke winterslaap, maar gaan wel in een zogenaamde ruststand. In de zomer wordt er dus veel gegeten en dat doen de dieren vooral in de ochtend en aan het einde van de dag. Voor alle beren is het dan etenstijd en spelen de welpen met elkaar en hun ouders. Gewapend met onze camera’s kunnen we deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving bewonderen, in alle stilte.


Tijdens een prachtige wandeling zijn rendieren onze gids

Dag 3 Oulanka basecamp, wandeltocht door nationaal park Riisitunturi

Vandaag bezoeken we een nabij gelegen rendier farm. Hier maken we kennis met de rendieren en hun eigenaren. In voorjaar kunnen we de jonge rendieren van dichtbij bewonderen. We lopen vervolgens mee naar de plekken waar de rendieren overdag grazen en leren over de leefwijze van de eigenaren en alles uiteraard over de rendieren zelf.

Geniet van de natuur vanaf het water

Dag 4 Oulanka basecamp, optie om beren te spotten vanuit het water 

Finland beren Oulanka BasecampBehalve de vele wandelopties, zijn er ook volop mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Vanaf het water ziet de natuur er heel anders uit en soms zijn dieren ook makkelijker te spotten vanaf het water. Paddelen, stand-up of zittend, kajakken of kanoën of raften zijn allemaal opties van watersporten die worden gefaciliteerd door de lodge.

Na de lunch begeven we ons naar een plek in het bos waar onze berengids op ons wacht. Er worden duidelijke instructies gegeven en we lopen door het woud waar we de beren van dichtbij kunnen observeren en ons tussen hen in bevinden. Het is bijzonder om ons tussen deze grote dieren te begeven, zonder dat we ons bedreigd hoeven voelen. We eindigen deze 'wandeling met de beren' in de schuilplaats waar we in alle rust de bruine beren kunnen observeren.


Maak een wandeling langs de Pieni Karhunkierros trail

Dag 5 Oulanka basecamp, Pieni Karhunkierros trail

Vandaag is er de mogelijkheid om een van de bekendste en mooiste wandelroutes van Oulanka te lopen: de Pieni Karhunkierros trail. De wandeling start bij ons basecamp en de route leidt ons langs roerige watervallen en over prachtige hangbruggen waarvan er velen zijn in dit gebied. Onderweg stoppen we voor een uitgebreide lunch met een kampvuurtje. Geniet nog even van de rust en schoonheid van dit gebied.

Dag 6 Oulanka basecamp - Kuusamo - Amsterdam

Na het ontbijt en een laatste blik op het Juuma meer reizen we weer terug naar Kuusamo voor onze retourvlucht naar Amsterdam. 


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. In deze reis betekent dit dat ons principe 'vrijheid-blijheid' volledig van toepassing is. Ook tijdens het verblijf in het Oulanka ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jun - 20 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
14 sep - 19 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
21 sep - 26 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jun - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
21 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Verblijf in de Oulanka basecamp lodge in het Oulanka nationaal park
 • Alle maaltijden: 5x ontbijt, 4x lunch, 5x diner
 • Vervoer van /naar de lodge
 • Twee maal beren spotten vanuit hideouts
 • Survival training onder leiding van een gids
 • Wandeling met rendieren
 • Wandelen van de Pieni Karhunkieros trail
 • Engelstalige gidsen tijdens excursies

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens het verblijf in het Oulanka nationaal park verblijven we middenin de natuur in de Oulanka lodge. De prachtig gelegen lodge aan het Juuma-meer is voorzien van alle gemakken. De inrichting is knus met veel hout en een grote haard in de woonkamer.

Alle maaltijden zijn inclusief tijdens het verblijf in de lodge.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Oulanka Oulanka basecamp

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Accommodatie Oulanka Basecamp Finland

  Oulanka Basecamp, prachtig gelegen in de natuur!

 • Kamer accommodatie Oulanka Basecamp Finland

  Comfortabele, Scandinavische eenvoud.

 • Finland Oulanka Basecamp kamer accommodatie

  Plof heerlijk neer op bed, na een prachtige dag in de natuur.

 • Finland Beren Oulanka Basecamp gezamenlijke ruimte

  De inrichting van de Oulanka lodge is knus met veel hout en een grote haard in de woonkamer.

 • Finland Oulanka Basecamp kamer accommodatie

  Alle kamers met en suite badkamer.

Vliegreis

Finnair

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Amsterdam - Helsinki

  Vertrek

  11:55 - 15:15

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Helsinki - Kuusamo

  Vertrek

  17:40 - 19:20

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Kuusamo - Helsinki

  Vertrek

  10:40 - 12:20

 • Vlucht met

  Finnair

  Traject

  Helsinki - Amsterdam

  Vertrek

  16:00 - 17:35


In Finland is het één uur later dan in Nederland.

De nationale luchtvaartmaatschappij van Finland is Finnair. Vanuit Helsinki wordt gevlogen naar een breed en wereldwijd netwerk. De stoelen zijn zeer comfortabele stoelen, mede door de ergonomische hoofdsteun. Aan boord is (afhankelijk van de vluchtduur) een uitgebreid inflight entertainment systeem, met een ruime keuze aan films, series, muziek en games. Tijdens de vlucht kan je rekenen op een heerlijke maaltijd. Vlieg je binnen Europa dan kun je tegen betaling een eigen maaltijd of snack kiezen. Drankjes als koffie, thee, water en Finnair’s eigen ‘Blueberry Juice’, zijn gratis.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Voor het vervoer van de luchthaven in Kuusamo naar het Oulanka basecamp maken we gebruik van onze eigen bus. Ter plaatse maken we wandelingen of trekken er met een mountainbike op uit. Met busjes gaan we naar de 'bear hideouts', of schuilplaatsen, om beren goed te en zonder ze te storen.

 • Vluchten Finnair Finland

  Comfortabele vluchten met Finnair.

 • Finland bus vervoer transfer

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Verblijf in de Oulanka basecamp lodge in het Oulanka nationaal park
 • Alle maaltijden: 5x ontbijt, 4x lunch, 5x diner
 • Vervoer van /naar de lodge
 • Twee maal beren spotten vanuit hideouts
 • Survival training onder leiding van een gids
 • Wandeling met rendieren
 • Wandelen van de Pieni Karhunkieros trail
 • Engelstalige gidsen tijdens excursies

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je wil zien of welke activiteiten je wil ondernemen. Er zijn veel excursies mogelijk die ter plaatse nog geboekt kunnen worden. Het gaat dan voornamelijk om activiteiten te water als kajakken, kanoën of paddelen. Ook is het mogelijk om een fat bike te huren of een extra tochtje op zoek naar beren te boeken.

Tijdens deze reis naar Finland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Twee maal beren spotten vanuit 'hideouts'
 • Survival training onder leiding van een gids
 • Wandeling met rendieren
 • Wandelen van de Pieni Karhunkieros trail

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Kanoën, paddelen of kajakken
 • Raften op de Kitka rivier (18+)
 • Met een fat bike de omgeving verkennen
 • Extra observatie beren hideout

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldige internationale reispas of geldige nationale identiteitskaart.

Geldzaken

In Finland wordt de euro gebruikt.

 
Geld afhalen: er zijn in de meeste plaatsen geldautomaten. 
Contant: een kleine hoeveelheid euro’s meenemen. 
Creditcards: op veel plaatsen te gebruiken.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 100,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 15,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis zijn de ontbijten op alle dagen inbegrepen. Daarnaast zijn tijdens het verblijf in het Oualanka basecamp ook de maaltijden inbegrepen. Dit zijn vier maal lunch en vijf maal diner.

De maaltijden in Finland zijn een combinatie van de Noorse, Zweedse en Russische keuken. Dit betekent volop vlees en vis en stevige aardappelgerechten.

Qua drank kan Finland zich meten met zijn grote buurland: bij het eten wordt wodka gedronken. Maar probeer ook eens een typische bessenwijn of likeur. Kraanwater is goed en schoon.

Gezondheid

Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden, kijk voor de actuele situatie op lcr.nl. Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

In de bos- en waterrijke gebieden is het aan te raden een goede muggenolie mee te nemen vanuit Nederland.

Klimaat en geografie

In Finland heerst een landklimaat met aangename zomers en koude winters. Deze berenreis vindt plaats in het voor- en najaar. Dan moet je rekening houden met koele dagen en koude nachten. In de lodge staat de kachel meestal aan, dus binnen is het altijd aangenaam warm. De temperatuur overdag schommelt in voor- en najaar rond de 10-15 graden.

In de vroege zomer zijn de dagen aangenaam lang met volop zonlicht. In het najaar is er een aanzienlijke kans om het noorderlicht te zien. Dit bijzondere verschijnsel is goed zichtbaar in het lege hoge noorden vanaf einde augustus.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Engelssprekende gids/reisbegeleider van de Oulanka lodge. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Kuusamo.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de verschillende activiteiten die ondernomen kunnen worden. Omdat ze woonachtig zijn in Finland kennen ze het land van binnen en buiten en kunnen ze je van alles vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we tijdens deze reis?

We overnachten in het Oulanka Basecamp. Een knusse en warme accommodatie gelegen aan het Juuma meer. De kamers zijn eenvoudig ingericht en voorzien van alle gemak. Er is een gezamenlijke eet- en woonkamer met een open haard, waar het heerlijk vertoeven is na een dag in de buitenlucht.

Is het mogelijk een eenpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld op een tweepersoonskamer met een andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Het is ook mogelijk een eenpersoonskamer aan te vragen.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Bij deze reis zijn de ontbijten op alle dagen inbegrepen. Daarnaast zijn tijdens het verblijf in het Oualanka basecamp ook de andere maaltijden inbegrepen. Dit zijn vier maal lunch en vijf maal diner.

De maaltijden in Finland zijn een combinatie van de Noorse, Zweedse en Russische keuken. Dit betekent volop vlees en vis en stevige aardappelgerechten.

Daarnaast is er een kleine bar aanwezig, waar tegen betaling water, frisdranken, wijn, bier, snacks en sandwiches te verkrijgen zijn. Het is handig om vanuit thuis bijvoorbeeld snacks mee te nemen, maar ter plaatse is dus ook alles verkrijgbaar. 

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Ja, het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen om al eerder in Kuusamo aan te komen of om er langer te verblijven. Dit dien je bij boeking op te geven en Djoser vraagt dit dan aan bij de luchtvaartmaatschappij en de accommodatie.

Zowel een verlenging als een vervroeging is altijd onder voorbehoud van beschikbare plaatsen op de vlucht en bij de accommodatie. Komt de vlucht akkoord dan bedragen de wijzigingskosten hiervoor € 50,- per persoon, plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. De prijs voor een extra overnachting in het Oulanka Basecamp is op aanvraag.

 

Wie begeleidt deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een gids van de Oulanka lodge. Hij/zij kent alle ins en outs van het nationale park en deelt veel informatie over de flora en fauna van dit natuurgebied. Ook praktische informatie over wandelroutes en activiteiten worden door de gids gedeeld.

Wat is de maximale groepsgrootte?

De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Hoe groot is de kans dat we beren kunnen zien?

Deze kans is 99%. De gidsen en boswachters in de regio weten waar de dieren zich bevinden en tijdens de excursies is het dan ook vrijwel zeker dat we deze bijzondere dieren gaan zien.

Wat voor weer kan ik verwachten?

De reizen vinden plaats in het voorjaar en in het najaar. In juni zijn de dagen extreem lang en liggen de temperaturen in het hoge noorden gemiddeld rond de 15-20°C. In september worden de dagen alweer korter en de nachten langer en frisser. De temperaturen liggen dan gemiddeld rond de 10°C.

Dankzij de vele watervallen en meren zijn er in de zomer bij hogere temperaturen veel muggen. Het is dan ook aan te raden om voor de zekerheid een goede muggenspray mee te nemen.

Ligt het programma helemaal vast?

Nee, het programma ligt niet vast. De volgorde van activiteiten kan anders zijn en is afhankelijk van weersomstandigheden. In principe worden alle activiteiten uiteraard uitgevoerd zoals beschreven.

Kan ik gebruik maken van wifi?

In het Oulanka Basecamp is wifi aanwezig bij de receptie en in de eetzaal.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video