Overzicht Iran rondreizen van Djoser

Rondreis Iran

Als je op zoek bent naar een land dat een grote variatie aan bezienswaardigheden aanbiedt, moet je zeker eens aan Iran denken. Dit land is nog geen bestemming voor massatoerisme. Hierdoor worden buitenlanders er heel hartelijk ontvangen en kun je nog ongestoord genieten van de pracht en praal dat dit land te bieden heeft. Zo kun je je bijvoorbeeld vergapen aan de prachtige hoge zuilen van de ontvangsthal in Persepolis, waar het lijkt alsof je je terug in de Perzische rijk bevindt. Of je kunt je laten verwonderen door de onvoorstelbare kleurenpracht in het tegelwerk van de ontelbare religieuze gebouwen.

Op dit moment bieden wij geen reizen aan naar Iran.

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Iran

Met Djoser kun je een een 16-daagse naar Iran maken. De reis start in de grote moderne stad Teheran. Iran is geen bestemming voor het massatoerisme, maar het land biedt cultuurliefhebbers en fijnproevers een grote variatie aan bezienswaardigheden. Zo komt tussen de hoge zuilen van de ontvangsthal in Persepolis de tijd van het machtige Perzische rijk weer tot leven en zijn er ontelbare fraaie religieuze gebouwen te vinden met een onvoorstelbare kleurenpracht in het tegelwerk. En je kunt gelukkig ongestoord genieten van alle historische pracht en praal; buitenlanders worden in Iran gastvrij ontvangen!

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in comfortabele en schone middenklasse hotels die voorzien zijn van eigen sanitair en airconditioning. Om de reis een bijzonder tintje te geven overnachten we ook in een oude karavanserai en in een woestijnkamp. Een unieke ervaring! Tijdens de rondreis door Iran zal er een Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig zijn die je voorziet van allerlei informatie. Ook zal er een lokale gids aanwezig zijn die je informeert over de lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Iran zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het authentieke Iran te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Iran rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur als de bijzondere natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Iran je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Iran

 • Hoofdstad: Teheran
 • Andere bekende steden: Qom, Shiraz en Isfahan
 • Inwoners: 68 miljoen
 • Taal: Perzisch
 • Munteenheid: Iraanse real
 • Beste reistijd: april, mei, september en oktober
 • Tijdsverschil: In Iran is het 2,5 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 1,6 miljoen km²
 • Geografie: Iran, en dan met name de omgeving van de stad Shiraz, was vroeger wereldberoemd om de wijn die ervandaan kwam.


Beste reistijd Iran

Iran beschikt zowel over een woestijn-, land- en bergklimaat met flinke uitschieters. De lucht is er warm en droog en hierdoor is de warmte goed te verdragen. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot de 40 graden. In de hoger gelegen gebieden is het uiteraard wat koeler. Een lekkere warme trui is zeker een aanrader, ook voor de avonden als het buiten is afgekoeld. In de winter kan er in de berggebieden wat sneeuw liggen.


Bezienswaardigheden Iran

Iran is een bestemming die de laatste jaren in populariteit sterk toegenomen is. Het is nog geen bestemming voor het massatoerisme, maar biedt de reiziger een grote variëteit aan bijzondere bezienswaardigheden. Het voormalig Perzische Rijk, waar Iran onderdeel van uitmaakte, was één van de bakermatten van de moderne beschavingen. Het land heeft een aantal erg bijzondere bezienswaardigheden, zoals de archeologische stad Persepolis, de moderne hoofdstad Teheran, imposante religieuze gebouwen, indrukwekkende landschappen en enorme overdekte bazaars. In tegenstelling tot wat de media vaak laten zien, staat de vriendelijke Iraanse bevolking erg open voor buitenlandse toeristen. Maak kennis met het veelzijdige Iran en haar bijzondere cultuur!

Miljoenenstad Teheran

Golestanpaleis Teheran Iran DjoserTeheran is de hoofdstad van Iran en kan het beste worden getypeerd als een moderne miljoenenstad, met veel traditionele elementen. Eén van de belangrijkste bezienswaardigheden in de stad is het Golestanpaleis uit de Qajar-dynastie, dat sinds 2013 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en tegenwoordig als museum fungeert. Maak in de paleistuinen ook zeker een praatje met de vele studenten die er rondlopen. Andere indrukwekkende hoogtepunten zijn het paleizencomplex Saadabad van de Pahlavi-dynastie, de vuurtempel van de zoroasters, de oude Amerikaanse ambassade en de grote bazaar. Daarnaast biedt de stad vele musea, die bijzondere collecties uit oude beschavingen laten zien. Vanaf het Alborzgebergte, dat via een kabelbaan te bereiken is, heeft u bovendien een fantastisch uitzicht over de stad.

Authentiek Tabriz

Tapijt bazar Tabriz Iran djoserDe stad Tabriz is in het verleden meerdere malen de hoofdstad van Iran geweest en is inmiddels een belangrijke handelsplaats voor de relatie met Europa. In de stad zijn de invloeden te zien van verschillende Perzische, Arabische, Turkse, Mongoolse en Russische overheersingsperioden. Tegenwoordig heeft Tabriz de grootste overdekte bazaar van Iran, die bovendien is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Andere hoogtepunten tijdens je verblijf in Tabriz zijn de historisch gerestaureerde Blauwe Moskee, de prachtige Perzische tuinen, het zogenaamde ‘Constitution House’, waar de leiders van de constitutionele revolutie bijeenkwamen, en verschillende historische musea. De stad staat daarnaast internationaal bekend om haar beroemde handgeknoopte tapijten.

Dasht-e Lutwoestijn of Kalutswoestijn

Dasht-e-Lutwoestijn Iran (iternet)De Dasht-e Lutwoestijn in het noordoosten van Iran wordt gekenmerkt door een grote zoutvlakte in het oosten, een centraal gelegen rotsachtig gebied en zandduinen in het zuidoosten van de woestijn. Met name tijdens de zonsondergang vormen de bizarre zandformaties een bijzonder schouwspel. Deze formaties worden ook wel ‘yardangs’ of ‘kaluts’ genoemd en ontstaan alleen door de erosie als gevolg van een constante windrichting, zoals de passaatwind, en in erg droge gebieden. De kaluts in de Dasht- e Lutwoestijn behoren tot de grootste op aarde en hier dankt de woestijn dan ook haar bijnaam Kalutswoestijn aan. Er zijn geen hotels of lodges in de woestijn, dus afhankelijk van de weersomstandigheden overnachten we in een woestijnkamp of in een local house in het dorpje naast het woestijnkamp.

Shiraz en Persepolis

Persepolis relief Iran DjoserDe hooggelegen stad Shiraz ligt aan de voet van het Zargosgebergte. Het is een van de groenste steden van Iran en staat van oudsher bekend als de stad van poëzie, literatuur en wijn. De graftombe van De Shah-é Cheragh is een belangrijk sjiitisch bedevaartsoord en één van de weinig bezienswaardigheden die ook van binnen te bezichtigen is. De graftombe is van binnen geheel ingelegd met spiegeltjes. Andere bekende tombes zijn die van de beroemde dichters Hafez en Saadi, omringd door Perzische tuinen die als ontmoetingsplaats dienen. Daarnaast zijn ook de Koranpoort, die toegang gaf tot de oude stad, de bazaar en de Jameh-ye Atighmoskee, één van de oudste moskeeën van Iran, erg de moeite waard. De stad vormt bovendien de uitvalsbasis voor excursies naar de ruïnes van Persepolis. Hier vind je de overblijfselen van de oude koningsstad van het machtige Perzische Rijk, met vele goed bewaard gebleven reliëfs.

Indrukwekkend Isfahan

Imamplein Isfahan Iran DjoserDe stad Isfahan staat ook wel bekend als de mooiste stad van Iran en is gelegen aan de voormalige Zijderoute. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad staan rondom het grote Imamplein, dat ook de ‘Halve Wereld’ wordt genoemd. Hier staande bekende moskeeën van ayatollah Khomeini met haar blauwe koepel, die gebouwd werd om de Vrijdagmoskee te ontvangen, en de Sjeik Lutfahllahmoskee. Het Ali Qapupaleis aan het plein stamt uit het einde van de 16de eeuw, de hoogtijdagen van de Safaviden, en is net als het Chehel Sotunpaleis, met haar enorme houten zuilen n schitterende muurschilderingen, zeer de moeite waard. Slenter ook vooral door de smalle steegjes en langs de rijk versierde Koranscholen om de stad te ontdekken, want het sociale leven speelt zich voornamelijk af op de enorme bazaar buiten het grote plein, in de theehuizen en op de bruggen over de Zayandehrivier.

Bedevaartsoord Qom

De stad Qom is een waar bedevaartsoord en wordt ook gezien als het religieuze djoser iran qom rondreizenmiddelpunt van Iran. Vanuit de hele wereld trekken jaarlijks duizenden sjiitische moslims naar de stad om het heiligdom van Fatimah Ma’sumeh – de zus van de achtste Imam Ali ibn Musa al-Reza – te aanschouwen en haar zegen te vragen. Het heiligdom met de prachtige gouden koepel schittert je al van verre tegemoet, maar is helaas niet toegankelijk voor niet-moslims. Qom staat bovendien ook bekend als jarenlange verblijfplaats van ayatollah Khomeini, zowel voor als na de door hem geïnspireerde Islamitische Revolutie. Bovendien studeerde hij in de stad en gaf hij er sjiitisch islamitisch onderwijs. Op weg van Qom naar Teheran heb je de mogelijkheid om het mausoleum van de ayatollah en zijn familie te bezoeken. Het mausoleum is gelegen naast de belangrijkste begraafplaats van de oorlog tussen Iran en Irak, de Behesht-e Zahra.

Reisblog Iran

Bekijk alle reisblogs over Iran