Spanje & Portugal

Rondreis Spanje & Portugal 13 dagen

Ontdek de verrassend groene kust van Noord-Spanje en Portugal! We reizen van het bruisende Bilbao naar Porto, en ontdekken onderweg de grillige Picos de Europa, het schattige Santillana del Mar en natuurlijk Santiago de Compostella, waar je in de kathedraal woorden tekort komt. Culturele, natuurlijke en culinaire hoogtepunten wisselen elkaar af tijdens deze reis wanneer we genieten van heerlijke Pintxos in Baskenland, de ruige kustlijnen van Cantabrië of bijvoorbeeld een authentiek Fado-optreden in Porto. Laat je verrassen door deze bijzonder afwisselende regio's!

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Spanje & Portugal, 13 dagen
 1. Amsterdam - Bilbao
 2. Bilbao - Santander - Santillana del Mar
 3. Santillana del Mar - Altamira - Llanes
 4. Llanes, excursie Picos de Europa (Cares-kloof en Cabrales)
 5. Llanes - Oviedo
 6. Oviedo - As Catedrais - A Coruña
 7. A Coruña - Finisterre - Santiago de Compostella
 8. Santiago de Compostella
 9. Santiago de Compostella - Braga
 10. Braga, excursie Peneda Gerês nationaal park
 11. Braga - Porto
 12. Porto
 13. Porto - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bilbao, Spanje

Ontdek de verrassend groene kust van Noord-Spanje en Portugal! We reizen van het bruisende Bilbao naar Porto, en ontdekken onderweg de grillige Picos de Europa, het schattige Santillana del Mar en natuurlijk Santiago de Compostella, in de kathedraal kom je woorden tekort.

Het groene Spanje

Dag 1 Amsterdam - Bilbao
Dag 2 Bilbao - Santander - Santillana del Mar
Dag 3 Santillana del Mar - Altamira - Llanes
Dag 4 Llanes, excursie Picos de Ruropa (Cares-kloof en Cabrales)

Onze reis begint in Bilbao, de grootste stad van Baskenland. Er is genoeg te beleven! Zoals natuurlijk het Guggenheim-museum, wat alleen al van buiten met zijn spectaculaire architectuur de moeite waard is. Alhoewel de tapas zijn uitgevonden in het zuiden van Spanje, zijn ze hier in het noorden, in Baskenland, geperfectioneerd. Je kunt de stad niet verlaten zonder ‘s avonds een tocht te maken langs een aantal hapjesbarren om de overheerlijke ‘pintxos’ te proeven.

Picos de Europa SpanjeNa een verkwikkende strandwandeling bij Santander, reizen we naar Santillana del Mar, dat ondanks de naam niet aan zee ligt. Het is wél een prachtig oud stadje, in heel Spanje beroemd om zijn middeleeuwse straten en huizen. In deze omgeving zou je bijna vergeten dat je in Spanje bent: Santillana ligt namelijk in een felgroen heuvellandschap.

Dat deze omgeving zo groen is, heeft alles te maken met de Picos de Europa, die net ten zuiden liggen. De hoogste pieken zijn meer dan 2800 meter hoog, en houden de vochtige lucht tegen uit de Golf van Biskaje. We kunnen hier prachtig wandelen, door een berglandschap dat grilliger is dan de meeste: je loopt langs torenhoge kliffen en door smalle valleien. In één van die valleien ligt Bulnes, het meest afgelegen dorp van Spanje. Je kunt hier eventueel ook per kabelbaan naartoe.

Op pelgrimstocht

Dag 5 Llanes - Oviedo
Dag 6 Oviedo - As Catedrais - A Coruña
Dag 7 A Coruña - Finisterre - Santiago de Compostella
Dag 8 Santiago de Compostella

Playa de Las Catedrales, SpanjeDe Spaanse kust is tijdens deze reis nooit ver weg. Onderweg naar A Coruña komen we langs de rotsformaties van As Catedrais, waar een serie van 30 meter hoge bogen over het strand de zee in loopt. Lokaal staat het fenomeen bekend als de ‘zeekathedraal’, en het is makkelijk om voor te stellen waarom.

Santiago de Compostella, SpanjeAl sinds de Romeinse tijd is de westkust van Galicië de bestemming van pelgrimstochten. Tegenwoordig natuurlijk als eindpunt van de legendarische ‘Santiago de Compostella’, naar de gelijknamige kathedraal die we later bezoeken. Vroeger liep de route naar Finisterre, het meeste westelijke puntje van het Romeinse rijk, waar de zon uiteindelijk toch onderging. Het idyllische plaatsje tussen de kliffen is nog altijd een veelbezochte bestemming, maar Spanjaarden komen er tegenwoordig vooral voor de verse zeevruchten.

Je kunt er in de regio niet omheen: de vele pelgrims, vanuit alle hoeken van de wereld, versierd met Sint-Jacobsschelpen. Ze zijn allemaal op weg naar de gigantische kathedraal van Santiago de Compostella. Met een gids leren we meer van de bijzondere verhalen, en ontdekken we ook een paar bijzondere plekjes van het schitterende complex, zoals de slaap- en eetzalen. Ook in het stadje is van alles te beleven: we nemen een dag de tijd om alles in ons op te nemen.

De grens over naar Portugal

Dag 9 Santiago de Compostella - Braga

Kerk Braga PortugalDe grens tussen Portugal en Spanje staat al eeuwen vast, met als resultaat dat hier talloze vestingen en kastelen zijn gebouwd. We bezoeken de mooiste, zoals het grijze Baiona-kasteel dat pal aan het strand staat: een bijzonder sfeervol plekje om met goed weer je handdoekje neer te leggen. Via de eeuwenoude boogbrug ‘Ponte de Lima’ steken we de grens over. We overnachten in de stad Braga, dat zelfs voor Iberische begrippen bijzonder veel kerken telt. Je kunt ze op eigen gelegenheid ontdekken, en sla daarbij de Santuário do Bom Jesus do Monte niet over. Deze kerk ligt aan de rand van de stad, waar de witte stenen prachtig afsteken tegen de groene heuvels. Je moet wel een klein stukje omhoog lopen, maar als dat teveel is kun je een ouderwetse roltrap pakken, die met waterkracht wordt voortgestuwd.

Vinha verde en port

Dag 10 Braga, excursie Peneda Gerês nationaal park
Dag 11 Braga - Porto
Dag 12 Porto
Dag 13 Porto - Amsterdam

Porto, Douro rivier, PortugalHet noorden van Portugal is erg bergachtig en het mooiste stukje natuur is het Peneda Gerês nationaal park. We lopen over een oude Romeinse weg het park door, langs een rivier met kristalhelder water. Cultuurliefhebbers kunnen er ook voor kiezen om een wijnhuis te bezoeken, waar geen witte of rode wijn wordt gemaakt, maar ‘vinha verde’: groene wijn, een lokale specialiteit.

Helaas komt dan het einde van de reis in zicht, maar gelukkig kunnen we hem afsluiten in het bruisende Porto. Ondanks de schattige oude huisjes en pleinen is dit een karaktervolle en harde stad. ‘Portenos’ gaan er prat op dat het geld in hun stad wordt verdiend, en in Lissabon wordt uitgegeven. Het is in ieder geval duidelijk waar geld mee wordt verdiend: de kades aan de Douro zijn bezaaid met wijnhuizen, waar de beroemde port wordt opgeslagen. De stad wordt verder gesierd door een paar beroemde ontwerpers, zoals de stalen brug van Eiffel en de moderne concerthal van Rem Koolhaas. Een bezoek aan de sprookjesachtige Nello-bibliotheek is ook een absolute aanrader.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

05 jun - 17 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

03 jul - 15 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

28 aug - 09 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

11 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 mei - 02 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

04 jun - 16 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Overnachtingen in comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lokale Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Stadswandeling Bilbao (Guggenheim Museum)
 • Stadswandeling Santiago de Compostela
 • Stadswandeling Braga
 • Stadswandeling Porto
 • Bezichtiging rotsformaties As Catedrais
 • Bezoek Cares-Kloof in Picos de Europa
 • Excursie naar Natinoaal Park Peneda Geres
 • Bezoek Keltische opgraving Castro Santa Trega

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag van € 294,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €95,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op loopafstand van de binnensteden, maar in de grote steden komt het voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen. Ontbijt is inbegrepen in de reissom.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bilbao Hotel Nervion

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen een toeslag van € 294,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Barcelo Bilbao Nervion hotel spanje

  Vanuit ons gunstig gelegen hotel verken je eenvoudig te voet de historische binnenstad van Bilbao

 • Barcelo Bilbao Nervion Spanje
 • Hotelkamer Bilbao
 • Ontbijt Bilbao Hotel

  Ontbijt is bij de reissom inbegrepen

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Bilbao

  Vertrek

  09:15

  Aankomst

  11:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Oporto - Amsterdam

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  15:05

Tijdsverschil met Nederland: in Spanje geen, in Portugal is het een uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De hele reis maken we gebruik van een comfortabele en ruime bus. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan twee tot vijf uur. Spanje en Portugal hebben uitstekende wegen, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken. Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. De grotere plaatsen kun je prima te voet verkennen, onze eigen reisbegeleider wijst je hierbij de weg.

 • KLM vliegtuig
 • Bus wandelreis noord Spanje

  We maken gebruik van een eigen comfortabele touringcar voorzien van airconditioning

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer
 • Overnachtingen in comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Ontbijt op alle dagen
 • Lokale Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Stadswandeling Bilbao (Guggenheim Museum)
 • Stadswandeling Santiago de Compostela
 • Stadswandeling Braga
 • Stadswandeling Porto
 • Bezichtiging rotsformaties As Catedrais
 • Bezoek Cares-Kloof in Picos de Europa
 • Excursie naar Natinoaal Park Peneda Geres
 • Bezoek Keltische opgraving Castro Santa Trega

Excursies

Guggenheim Bilbao museum, SpanjeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een museum of zit graag op het terras met een koud lokaal drankje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Spanje en Portugal zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Stadswandelingen in Bilbao, Santiago de Compostela, Braga en Porto
 • Bezichtiging van het indrukwekkende Guggenheim Museum in Bilbao*
 • Bezichtiging rotsformaties As Catedrais (De Zeekathedraal)
 • Bezoek met wandeling in de Cares-Kloof in Picos de Europa
 • Bezoek Finisterre: Meest westelijke punt van het Romeinse Rijk
 • Excursie naar Natinoaal Park Peneda Geres (Portugal)
 • Bezoek Keltische opgraving Castro Santa Trega
 • Baiona-kasteel op de grens van Spanje en Portugal


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies en activiteiten worden geregeld, zoals bijvoorbeeld een Fado-optreden, een port-proeverij of een treinrit vanuit Porto door de schilderachtige Douro-vallei.

*Om teleurstelling te voorkomen is het raadzaam om op tijd kaartjes te boeken.

Reisdocumenten

 • Voor deze reis wordt gebruik gemaakt van een e-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig paspoort of Europese identiteitskaart.  

Geldzaken

Zowel Spanje als Portugal gebruikt de euro als betaalmiddel.

Pinnen: overal mogelijk.
Creditcards worden ruim geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt ongeveer € 350,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Pinxtos Tapas SpanjeOntbijt is bij de reissom inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel, dat je altijd zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Het eetgedrag van de Spanjaarden en Portugezen wijkt wezenlijk af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond ongeveer 13.30 uur. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Een menú del día bestaat meestal uit een voorgerecht (primero), een hoofdgerecht (segundo), een toetje (postre) en wijn of water.

Tussen 18.00 en 21.00 uur is de tijd voor borrels en tapas (in Baskenland: Pintxos). Heerlijke kleine zoals koude aardappelsalade of allerlei soorten vis met knoflook, olijfjes, etc. De pintxos zijn kleine belegde broodjes aan een stokje, met verse producten zoals allerlei soorten vis.

Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd.

Typisch Portugees zijn natuurlijk de visgerechten, zoals bacalhau en sardinhas. Spanjaarden en Portugezen zien maaltijden als een sociale gebeurtenis, zodat het op etenstijden extra gezellig is in de restaurantjes. Ook het ontbijt wordt veelal buitenshuis in een bar genuttigd, zodat je 's morgens genoeg keuze hebt om gezellig te ontbijten.

Voor een ontbijt moet je rekenen op ongeveer € 5 en een driegangenmenu kun je gebruiken vanaf € 10,-. Bezoek je een fadohuis, reken dan op € 30 tot € 50.

Gezondheid

Voor Spanje en Portugal worden geen vaccinaties aangeraden. 

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Het Iberisch schiereiland kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm. Het noorden van Spanje en Portugal kennen een relatief gematigd klimaat door de invloed van de Atlantische Oceaan. Het landschap is hierdoor verrassend groen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandstalige reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Spanje en Portugal

We maken over het algemeen gebruik van de sfeervolle Spaanse en Portugese familiehotels, die op loopafstand liggen van de centra van de verschillende plaatsen. In Bilbao ligt het hotel in het centrum, van waaruit we te voet makkelijk het historische centrum verkennen. De hotels hebben vaak een beperkt aantal éénpersoonskamers, dus mocht je hier interesse in hebben, wees er dan tijdig bij met aanvragen. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet. 

Hebben we een eigen bus?

Wat is de beste reistijd?

Hoe is de verhouding natuur en cultuur tijdens de reis in Zuid-Spanje?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Directe vluchten met KLM
 • Verken het onbekende Spanje en Portugal
 • Bezichtiging Guggenheim Museum in Bilbao
 • Stadswandelingen in Bilbao, Santiago de Compostela, Braga en Porto
 • Bezoek Cares-Kloof in Picos de Europa
 • Pelgrimsroute (deels) naar Santiago de Compostela
 • Bezichtiging rotsformaties As Catedrais (de Zeekathedraal)
 • Bijzondere architectuur in Porto en Bilbao
 • Excursie naar Peneda Geres nationaal park
 • Bezoek Keltische opgraving Castro Santa Trega
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven