Kookreis Thailand

Kookreis Thailand

Ontdek de geheimen van de Thaise keuken

15 dagen

De Thaise keuken is beroemd vanwege de heerlijke afwisselende gerechten. Wil je zelf écht Thais leren koken? Tijdens deze reis door het mooie Thailand leer je op verschillende plekken hoe je op een traditionele Thaise wijze kunt koken. Naast het bereiden van heerlijke authentieke Thaise gerechten is er ook genoeg tijd om diverse bezienswaardigheden te bezoeken, te genieten van de prachtige Thaise natuur en te luieren op het strand.

Van:
Aan:


Routekaart Kookreis Thailand, 15 dagen
 1. Amsterdam - Bangkok
 2. aankomst Bangkok
 3. Bangkok, kookcursus en bezoek Yaowarat
 4. Bangkok, kookcursus
 5. Bangkok - Ampawa
 6. Ampawa - Khao Yai NP
 7. Khao Yai NP, kookcursus
 8. Khao Yai NP, trekking - nachttrein naar Chiang Mai
 9. aankomst Chiang Mai
 10. Chiang Mai, kookcursus
 11. Chiang Mai, kookcursus
 12. Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok
 13. aankomst Bangkok - Hua Hin
 14. Hua Hin - Bangkok - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bangkok

Dag 1 Amsterdam - Bangkok
Dag 2 aankomst Bangkok

Paleis Bangkok ThailandWe arriveren in de middag in Bangkok, waar we worden opgewacht door de lokale reisbegeleider die ons van het vliegveld naar ons hotel brengt. ’s Middags heb je de mogelijkheid om Bangkok te bekijken. Een georganiseerde stadstour is een optie, maar je kunt natuurlijk ook zelf rondkijken. Bezoek verschillende tempels, het ‘Grand Palace’, of maak een boottocht over de kanalen van Bangkok. 's Avonds kan je al genieten van de heerlijke Thaise keuken

Kookcursussen

Dag 3 Bangkok, halve dag kookcursus & avondbezoek Yaowarat
Dag 4 Bangkok, kookcursus

Vijzel koken Thailand Djoser De volgende dag krijg je je eerste kookles. De les vindt plaats in een traditioneel Thais huis. Je leert verschillende Thaise ingrediënten te gebruiken en de maaltijd op smaak te maken met lokale specerijen. In een Thaise maaltijd moet de balans tussen de vijf belangrijkste smaken - zuur, zoet, bitter, zout en pittig - goed zijn. In de namiddag heb je vrije tijd om Bangkok zelf verder te ontdekken.

Tegen de avond pikken we je op bij het hotel voor een bezoek aan Yaowarat, Bangkok's Chinatown. Het district heeft een lange Chinees-Thaise traditie op het gebied van voedsel en restaurants. We gaan kennismaken met lokale straatverkopers en gerenommeerde restaurants. Natuurlijk proeven we de heerlijkste gerechten, maar krijgen vooral een 'insight view' van deze levendige wijk zoals geen andere bezoeker dit meemaakt.

Met de opgedane kennis van de producten en de verschillende gerechten op de markt, gaan we op dag 4 een hele dag koken. We maken hierbij enkele typische Thaise gerechten. We maken kennis met de verschillende kerries en de bereiding van deze gerechten.

Khao Yai nationaal park

Dag 5 Bangkok - bezoek markt Mae Klong - Amphawa
Dag 6 Amphawa - Khao Yai nationaal park
Dag 7 Khao Yai NP, kookcursus
Dag 8 Khao Yai NP, trekking - Ayutthaya - nachttrein naar Chiang Mai

Markt koken Thailand DjoserWe verlaten Bangkok en stappen in een lokale trein om de markt in Mae Klong te bezoeken. Een bijzondere markt omdat de trein hier dwars doorheen rijdt, tussen alle marktkramen door! Zodra er een trein langskomt pakken de verkopers hun koopwaar snel op. We maken in Amphawa kennis met de bewoners van onze guesthouse. We gebruiken hier de lunch en bezoeken vervolgens een vissersdorp. In Ampawa is nog een drijvende markt wat voor de meeste toeristen onbekend is. Je kan ingrediënten, maar ook volledige maaltijden, kopen vanaf bootjes.

Wie mee wil kan vroeg in de ochtend, voor het ontbijt, kennismaken met een terugkerend Thais fenomeen. Thaise monniken die met hun bedelnap bij tempels of langs de weg giften in ontvangst nemen. We reizen vervolgens met de bus naar het nationale park Khao Yai.

Khao Yai ThailandNaast een kookcursus van een halve dag, waarbij je de Isan manier van koken leert, ga je ook een wandeling maken door het park. Je wandelt door een prachtige omgeving met veel watervallen onder begeleiding van een gids. Hij of zij zal je attenderen op de bijzondere flora en fauna. Isan is de naam van de noordoostelijke regio van Thailand, en in de gerechten die hier bereid worden vind je dan ook veel invloeden uit de Laotiaanse keuken. De gerechten zijn hier over het algemeen wat sterker van smaak dan in de rest van het land. Na de wandeling in het park reizen we met de bus naar Ayutthaya. Hier kunnen we ons opfrissen in een hotel, voordat we de nachttrein nemen naar Chiang Mai, de hoofdstad van het noorden.

Chiang Mai

Dag  9  aankomst Chiang Mai, middag kookcursus
Dag 10 Chiang Mai, ochtend cookcursus
Dag 11 Chiang Mai, ochtend fruit snijden
Dag 12 Chiang Mai - nachttrein naar Bangkok

We arriveren vroeg in Chiang Mai. Je hebEten Thailandt hier in de ochtend tijd om deze ommuurde stad, aan de voet van de berg Doi Suthep en aan de rivier de Ping, te bekijken. Op de fiets of per openbaar vervoer zijn de vele tempels die de stad rijk is, zoals Wat Phra Sing en Wat Chedi Luang, goed te bezoeken. In de buitenwijken kun je de vaklieden bewonderen die zijde weven, lakdozen en parasols maken, zilver smeden en hout bewerken. In de middag organiseren we een kookworkshop.

In Chiang Mai leer je in twee dagen Noord-Thaise gerechten te maken. De maaltijden hier zijn een stuk zachter van smaak en meestal worden er verschillende kommetjes met geroosterd vlees, rijst en groenten op de grond gezet waarvan iedereen, zittend op de grond, kan eten. Tot slot besteden we aandacht aan Thaise desserts, die meestal uit kunstig gesneden fruit bestaat. We leren de fijne kneepjes van het fruitsnijden. Als een volleerde Thaise kok reis je met de nachttrein terug naar Bangkok.

Strand van Hua Hin

Dag 13 aankomst Bangkok - Hua Hin
Dag 14 Hua Hin - Bangkok- Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Hua Hin ThailandNa aankomst in Bangkok rijden we per bus door naar Hua Hin. Deze plaats aan het strand wordt door veel bewoners van Bangkok gebruikt om even de drukte van de stad te ontvluchten. Je kan hier heerlijk bijkomen en 's avonds de avondmarkt bezoeken en in een van de vele restaurantjes eten voordat we de volgende dag 's avonds naar Bangkok rijden om daar op de vlucht naar Amsterdam te stappen.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe ‘vrijheid-blijheid’ houdt in, dat de kookcursussen en de reisdagen die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Thailand immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen. 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 okt - 25 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.045,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

07 feb - 21 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.945,-

Inclusief

 • Vliegreis met Qatar
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus & nachttrein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Foodie tour op dag 3 en kookcursus van halve dag
 • Volle dag kookcursus op dag 4
 • Halve dag kookcursus op dag 7, 9 en 10
 • Halve dag cursus fruit snijden op dag 11
 • Bezoek Mea Klong markt
 • Begeleidde wandeling in Khao Yai nationaal park
 • Engels sprekende lokale gids

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 206,5,-.

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Hua Hin bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 40,- per nacht.

De prijs voor Hua Hin is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten we in centraal gelegen hotels, waarbij de kamers een eigen douche/toilet hebben en meestal zijn voorzien van airconditioning.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangkok Pinnacle Lumpinee
Amphawa NR Amphawa Homestay
Khao Yai Khao Yai Nature Life Resort
Chiang Mai The Park Hotel
Hua Hin Golden Beach Cha-am

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 206,5,-.

 • Pinnacle Lumpinee hotel kamer Bangkok Thailand
 • Pinnacle Lumpinee hotel zwembad Bangkok Thailand
 • NR Amphawa Homestay Thailand
 • NR Amphawa Homestay kamer Thailand
 • Khao Yai Nature Life Resort restaurant Thailand
 • Khao Yai Nature Life Resort zwembad Thailand
 • Khao Yai Nature Life Resort kamer Thailand
 • The Park Hotel Chiang Mai Thailand
 • The Park Hotel kamer Chiang Mai Thailand
 • The Park Hotel zwembad Chiang Mai Thailand
 • Golden Beach Cha-Am Hotel zwembad Hua Hin Thailand

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  18:15

  Aankomst

  01:20

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Bangkok

  Vertrek

  02:10

  Aankomst

  13:00

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Bangkok - Doha

  Vertrek

  02:05

  Aankomst

  04:35

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  07:00

  Aankomst

  12:35


Tijdsverschil: in de zomer is het in Thailand 5 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.445,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Thailand leggen we het grootste deel van het traject af met een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het busvervoer is het gehele jaar voorzien van airconditioning.

Van Ayutthaya naar Chiang Mai en van Chiang Mai naar Bangkok reizen we met een comfortabele nachttrein, waarbij couchettes zijn gereserveerd. Lakens en dekens zijn aanwezig in de trein.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

 • Qatar vliegtuig
 • Bus Thailand Djoser
 • Binnenkant bus Thailand Djoser
 • Busje Thailand Djoser
 • Slaaptrein Chiang Mai Thailand Djoser
 • Slaaptrein bed Chiang Mai Thailand Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Qatar
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus & nachttrein
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Foodie tour op dag 3 en kookcursus van halve dag
 • Volle dag kookcursus op dag 4
 • Halve dag kookcursus op dag 7, 9 en 10
 • Halve dag cursus fruit snijden op dag 11
 • Bezoek Mea Klong markt
 • Begeleidde wandeling in Khao Yai nationaal park
 • Engels sprekende lokale gids

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag over straat op zoek naar leuke winkeltjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempel of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een heerlijke Thaise maaltijd, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het programma inbegrepen:
 

 • Bangkok - halve dag kookles met aansluitend zelf gemaakte lunch
 • Bangkok - in de avond foodie tour in Yaowarat met proeverij
 • Bangkok - hele dag koken met eigen gemaakte lunch en diner
 • Amphawa - bezoek aan Mae Klong markt en vissersdorp, lunch en diner
 • Khao Yai NP - halve dag kookles met aansluitend zelf gemaakte lunch
 • Khao Yai NP - wandeling met ranger (exclusief entree park)
 • Chiang Mai - halve dag kookles met aansluitend zelf gemaakt diner
 • Chiang Mai - halve dag fruitsnijcursus


Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. In Bangkok zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace in Bangkok.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal zes maanden na vertrek uit Thailand geldig is.
 

Geldzaken

 In Thailand betaal je met de baht. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

 
Geld afhalen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand zijn bankautomaten te vinden.
Contant: euro’s 
Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxueuze winkels geaccepteerd.
Reischeques: in euro’s.
 
Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
 
Het is in Thailand gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- per persoon.
 
Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft geld af te halen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

Thailand eten saladeHet ontbijt is bij deze reis inbegrepen. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten. Tijdens de kookcursussen leer je allerlei verschillende gerechten klaar maken en natuurlijk kan je deze daarna zelf opeten.

Op de dagen dat er geen kookcursus is is er voldoende mogelijkheid om bij lokale eettentjes te genieten van overheerlijke gerechten.

De basis van de Thaise maaltijd is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. 'Op straat' kun je eten voor vaak maar één of twee euro, je hebt dan een heerlijke maaltijd en een drankje. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. In de grotere plaatsen zijn er ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Hua Hin bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 40,- per nacht.

De prijs voor Hua Hin is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Thailand heeft een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen.Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:

 • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
 • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
 • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van Thailand. Samen met onze lokale vertegenwoordiger ter plaatse is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Daarom Djoser

 • Complete rondreis met strandafsluiting
 • Interessante professionele kookworkshops
 • Veel interactie met bevolking om het andere Thailand te leren kennen
 • Kennismaken met lokale producten en authentieke Thaise gerechten
 • Gezellig koken met andere kookliefhebbers
 • Verschillende lunches en diners inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven