Eten

Eten

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Het lekkerste eten van de Peruaanse keuken
  • Kopje community

    Kopje community

    Eerlijke koffie smaakt beter. We trokken naar Colombia om te zien hoe een traceerbaar bakkie wordt gemaakt door de gemeenschap, in harmonie met de natuur.

    Lees meer

  • Culinair genieten in Georgië

    Culinair genieten in Georgië

    Van tevoren zou je er misschien geen rekening mee houden, maar het Georgische eten is één van de grootste geneugten van een reis door deze bijzondere bergrepubliek.

    Lees meer

  • Een zintuigen prikkelende ervaring in Tokyo

    Een zintuigen prikkelende ervaring in Tokyo

    Het is einde middag als ik richting de metro ingang van Ikebukuro station loop om mijn Pasmo kaart op te laden. Het eerste wat ik waarneem als ik door de grote hoofdstraat wandel, is de kakafonie van geluid die op me afkomt uit de verschillende gokhallen.

    Lees meer

  • Heerlijke Japanse gerechten eten

    Heerlijke Japanse gerechten eten

    De Japanse keuken is een van de uitgebreidste ter wereld. Lees meer over het eten van de verschillende heerlijke gerechten.

    Lees meer

  • Het lekkerste eten van Libanese keuken

    Het lekkerste eten van Libanese keuken

    De Libanese keuken is bezig met een sterke opmars in de lage landen, ook al zou je dat niet direct zeggen. Hummus, pita-broodjes en falafel: drie gerechten die bijna niet meer weg te denken zijn van een zomerse barbecue – en allemaal uit Libanon komen. Maar er valt zoveel meer te ontdekken en te proeven! Daarom leggen we in deze blog een aantal geheimen van de Libanese keuken bloot.

    Lees meer

  • Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau

    Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau

    Dwalend door Dar Es Salam word ik verrast door een bijzonder tafereel: een in groen doek gewikkelde Masai die frietjes bakt in gloeiendhete olie en er vervolgens twee eieren bij gooit. Nieuwsgierig stap ik op hem af: ‘Rafiki [vriend], kun je voor mij ook zo’n omelet maken?’

    Lees meer

  • 24 uur in Bangkok: op avontuur door de Thaise hoofdstad

    24 uur in Bangkok: op avontuur door de Thaise hoofdstad

    We kunnen elkaar nauwelijks verstaan. We worden overstemd door de muziek die ons uit de barren tegemoet zingt. Voor ons staat een Thaise man van middelbare leeftijd noedels te wokken.

    Lees meer

  • Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Van Pad Thai tot pittige papaya salade

    Een goede reden om Thailand te bezoeken is haar smaakvolle keuken,waarvan je overal en op elk moment van de dag kunt genieten. Of je nu een bord platte rijstnoedels opslurpt bij een straatstalletje in hectisch Bangkok of uitgebreid gaat tafelen aan de River Kwai, culinair Thailand stelt zelden teleur. Van zoete kleefrijst met mango tot frisse vruchtensmoothies, pittige Tom Yum soep en Massaman curry: de Thaise keuken biedt voor ieder wat wils.

    Lees meer

  • De nationale drank van Argentinië

    De nationale drank van Argentinië

    Houd op reis door Argentinië je ogen open voor kleine kalebassen met daarin roestvrijstalen rietjes. Want als je dat doet, ga je ze opeens overal zien.

    Lees meer