Midden- en Zuid-Amerika
Met oog voor de wereld
Filter reisblogsGeselecteerde filters:
-
Het bijzondere werelderfgoed van Sucre
Een wandeling door de witgekalkte koloniale stad Sucre is als een wandeling door de eeuwen heen, van de aankomst van de Spanjaarden in de 16e eeuw tot de eerste Latijns-Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog in 1809. In 1991 werd het oude centrum van de stad uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed.
-
Francisco de Orellana, roemloos temmer van de Amazone
Zelfs met moderne middelen slagen er weinig in de Amazone in zijn volle lengte van meer dan 6000 kilometer af te varen. Francisco de Orellana, die rond 1542 als eerste ‘s werelds grootste rivier afzakte, heeft dan ook zonder meer de roem van een grote ontdekkingsreiziger verdiend.
-
Thuis op het Titicacameer
Op het Titicacameer op het eiland Amantani houden bewoners de komst van grote hotels tegen. Ook Juana Carisoañadoet mee aan het toerismeproject. Met behulp van een lening heeft ze haar huis in Occopampa flink uitgebreid en verhuurt ze drie eenvoudige kamers, met uitzicht op de schapen.
-
Het bijzondere Paaseiland
Midden in de Stille Oceaan, ongeveer 4000 kilometer ten westen van Chile, ligt het eenzame Rapa Nui. Het eiland staat in de lokale taal simpelweg bekend als ‘Grote Rots’, terwijl wij het beter kennen als Paaseiland.
-
Trotseer Topes de Collantes: De mooie weg naar de top
De zon straalt. Ik heb nog vier steile kilometers te gaan tot de top. De groene bergen prijken hoog aan de hemel.
-
Cubaanse contrasten in een land waar niets is wat het lijkt
Cuba is geen Caribische versie van de Costa del Sol. De zon mag dan rijkelijk schijnen. De zandstranden mogen maagdelijk wit zijn en de voertaal temperamentvol Spaans, maar wie verder kijkt dan deze makkelijke overeenkomsten, ontdekt een uniek land met een uitgebreide gebruiksaanwijzing.
-
Georgetown, Cayenne en Paramaribo
Op onze nieuwe 21-daagse reis door Suriname, Frans-Guyana en Guyana verblijven we in alle drie de hoofdsteden. Deze steden zijn maar weinig bezocht en hebben daardoor hun eigen authentieke sfeer behouden.
-
De Chimborazo
De vraag is simpel genoeg: wat is de hoogste berg op aarde? Ieder schoolkind weet het antwoord, als hij of zij een beetje heeft opgelet bij de aardrijkskundelessen: Mount Everest, officieel 8848 meter boven zeeniveau. Maar stel de vraag in Ecuador en je krijgt een heel ander antwoord. ‘El Chimborazo’, de trots van het land, is het hoogste punt ter wereld. Ook al is die slechts 6263,47 meter boven zeeniveau. En geloof het of niet: ze hebben een punt.
-
La Paz, stad van een hoog niveau
Onbekend maar zeker niet onbemind! Lees hier alles over de officieuze hoofdstad van Bolivia.
-
Het mooie Medellin in Colombia
Wie denkt aan Medellin, denkt vaak gelijk aan ‘El Patron’: drugsbaron Pablo Escobar. Een naam die de meeste ‘paisas’, de inwoners van Medellin, liever niet uitspreken.