Bekijk de Rondreis Marokko Saharasafari, 8 dagen van Djoser

Rondreis Marokko Saharasafari 8 dagen

Vanaf € 1.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Bijzondere rondreis door het Marokkaanse deel van de immense Sahara. Naast onze eigen bus, reis je met speciaal uitgeruste Land Rovers door onverwacht kleurrijke (woestijn)landschappen. Je ziet de hoogste zandduinen van het land,’s ochtends en ’s avonds constant veranderen van kleur. Behalve Berbers en Arabieren maak je ook kennis met de Bedoeïenen. 
 

Daarom Djoser

 • Spectaculaire landrover tocht door de woestijn
 • Maaltijden in Fint-oase & Tinfou inbegrepen
 • Comfortabel kamperen in de woestijn
 • Kamelentocht in prachtige Tinfou-woestijn
 • Verblijf sfeervolle riad in Aït Ben Haddou
 • Karakteristieke sfeervolle hotels met zwembad
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Marokko Saharasafari, 8 dagen
 1. Amsterdam - Marrakech
 2. Marrakech
 3. Marrakech - Ouarzazate - Fint Oasis
 4. Fint Oasis - Zagora
 5. Zagora - kamelentocht in Tinfouwoestijn
 6. Tinfou woestijn - Ait Benhaddou
 7. Ait Benhaddou - Marrakech
 8. Marrakech - Amsterdam

Reisbeschrijving

Betoverend Marrakech: ontdek de magie van de Marokkaanse medina

Dag 1 Amsterdam - Marrakech
Dag 2 Marrakech

Medina Souk Marrakech We vliegen naar het sprookjesachtige Marrakech, de stad waaraan het land zijn naam heeft ontleend. Het hoeft je dan ook niet te verbazen dat je juist hier alles terugvindt wat Marokko zo aantrekkelijk maakt. Marrakech heeft de grootste medina van Marokko, hier ligt de Koutoubia-moskee met zijn kenmerkende vierkante minaret uit de 12e eeuw en je vindt er het grote plein Djemaa-el-Fna, in het hart van de oude stad.

Specerijen Djemaa el-Fna-plein Marrakech MarokkoHier is altijd iets te beleven en ’s avonds verandert het plein in een groot openluchtrestaurant. Dwaal overdag eens door de wijk met de woon- en werkplaatsen van de leerlooiers en wolververs. Zij geven dit deel van de stad letterlijk een kleurrijk aanzien; nadat ze de strengen wol in enorme aardewerken kruiken geverfd hebben, hangen ze in de straten te drogen. 


Weg naar de woestijn: avonturen in de Hoge Atlas en magische nachten in de Sahara

Dag 3 Marrakech - Ouarzazate - Fint-oase (begin woestijntocht)
Dag 4 Fint-oase - Zagora

Ouarzazate kashbaWe rijden over de Tizi-n-Tichkapas, de hoogste bergtop van Noord-Afrika, door de Hoge Atlas naar , dat het ‘Hollywood in de woestijn’ wordt genoemd. Je kunt hier zelfs een filmstudio bezoeken waaropnames zijn gemaakt van films als Gladiator en Game of Thrones! We maken een rit in terreinwagens naar de Fint-oase. Onderweg zie je palmboomgaarden, imposante lemen forten, versterkte stadjes (kasba’s) en hier en daar een afgelegen dorpje.

Bij aankomst in de Fint-oase wachten de vriendelijke Berbers ons al op en genieten we van een gezamenlijk diner. Aansluitend wordt er gezellig gedanst rond het kampvuur. Na afloop val je onder de uitzonderlijk heldere sterrenhemel in slaap in een bedoeïenentent.

Als je ’s ochtends wakker wordt in het eerste oranje zonlicht, besef je pas echt dat je in de woestijn bent. Vanuit het bedoeïenenkamp rijden we naar de kleine stad Zagora. In het plaatsje Zagora heerst de typische spanning van een grensplaats. Geen grens tussen twee landen, maar tussen de bewoonde wereld en de woestijn.

Karakteristiek voor deze plaats zijn de lemen huizen en het grote dorpsplein, waar het leven zich afspeelt. In traditionele 'jalabiya' gehulde mannen zitten hier in groepjes bij elkaar; je hoort onophoudelijk de dominostenen kletteren. Na Zagora kom je in het gebied waar het zand de boventoon voert, de Sahara!


Betoverende avond in de Tinfou-woestijn: kamelentocht en sterrennacht in Marokko


Dag 5 Zagora - Kamelentocht in Tinfou-woestijn
Dag 6 Tinfou-woestijn - Aït Ben Haddou (einde woestijntocht)

Als we aankomen bij de rand van de Tinfou-woestijn, staan de kamelen al voor ons klaar. We rijden in een karavaan door de woestijn, op weg naar het bedoeïenenkamp waar we de nacht zullen doorbrengen. Je staat verbaasd over de afwisseling die het woestijnlandschap biedt, van kale rotsachtige vlaktes tot gouden zandduinen. Door de hitte zul je soms zelfs een fata morgana ontwaren!

Kamelentocht woestijn MarokkoWellicht  kom je ook een woestijnbewoner tegen; de nomadische Toeareg gebruiken nog altijd kamelen om zout en dadels naar de grote markten te brengen. De kameel is niet alleen onmisbaar als lastdier, maar levert ook belangrijke middelen in het dagelijks leven van de Toeareg. Tenten bestaan grotendeels uit kamelenhaar, kamelenmest is de belangrijkste brandstof om de nachtelijke woestijnkou te verdrijven en van de huid van het dier wordt hoogwaardig leer gemaakt. ‘s Avonds maakt de kok een smakelijke maaltijd voor ons klaar. Na de geneugten van de typische Berberkeuken brengen we voor het laatst de nacht door onder de schitterende sterrenhemel.


Verfrissende rust en historische pracht: Aït Ben Haddou in Marokko

Dag 7 Aït Ben Haddou - Marrakech
Dag 8 Marrakech - Amsterdam       

Aït-Ben-Haddou MarokkkoWe laten het woestijnavontuur achter ons en rijden naar het dorp , waar we het stof van de woestijn van ons afspoelen in de mooie traditionele accommodatie met zwembad. De kamers liggen rond het zwembad en het personeel is uiterst vriendelijk. Een heerlijke plek om lekker bij te komen van alle ervaringen. We bekijken hier de indrukwekkende kasba Aït Ben Haddou. De vele torens van deze kasba zijn versierd met ruitmotieven. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Benhaddou, die volgens geruchten ergens binnen de kasba begraven ligt. Aït Benhaddou, waar nog ongeveer 150 mensen wonen, staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms, zoals ‘Jewel of the Nile, ‘Jezus of Nazareth’, ‘The Gladiator' en 'Laurence of Arabia'.

Hammam MarokkoWe sluiten de reis af in Marrakech. In één van de ontelbare nauwe steegjes van de eeuwenoude medina tik je de laatste souvenirs op de kop. Ook zou je eens naar een hammam kunnen gaan voor een grondige schoonmaakbeurt en ontspanning. Vanuit Marrakech vlieg je weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Bij de Saharasafari ligt dat iets anders. In Marrakech kun je er uiteraard zelf op uitgaan, maar het woestijnavontuur met jeeps, kamelen en heerlijke Berberdiners in bivakken beleef je met de hele groep en de reisbegeleider. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 sep - 18 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde
09 okt - 16 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde
22 dec - 29 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.445,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
30 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
07 mei - 14 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag
 • Seizoenstoeslag luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en jeeps
 • Kamelentocht in Tinfou-woestijn
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 2 Woestijnovernachtingen
 • Maaltijden in Fint-oase en Tinfou-woestijn
 • Excursies volgens programma 

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 135,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Marrakech bij te boeken.

Het hotel in Marrakech is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Praktische informatie

Accommodatie

In Marokko verblijven we in comfortabele, sfeervolle hotels met een eigen karakter. Overal is een douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. Het ontbijt is inbegrepen. In de meeste hotels is een zwembad aanwezig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Zagora Hotel Tinsouline
Aït Ben Haddou Hotel Riad Maktoub

Dit hotel geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

In de Sahara slapen we 2 nachten in bedoeïenententen, waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. Je slaapt in een normaal bed met lakens en een warm deken. Alleen als je buiten de tent onder de sterren wilt slapen dien je zelf een slaapzak mee te nemen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 135,-.

 • Hotel Tinsouline Zagora Marokko
 • Hotel Tinsouline Zagora kamer Marokko
 • Hotel Tinsouline Zagora kamer 2 Marokko
 • Riad Maktoub Ait Ben Haddou Marokko
 • Riad Maktoub Ait Ben Haddou kamer Marokko
 • Riad Maktoub Ait Ben Haddou zwembad Marokko

Vliegreis

Royal Air Maroc

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Amsterdam - Casablanca

  Vertrek

  18:00 - 20:35

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Casablanca - Marrakech

  Vertrek

  22:50 - 23:40

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Marrakech - Casablanca

  Vertrek

  10:35 - 11:25

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Casablanca - Amsterdam

  Vertrek

  12:30 - 17:00

Tijdsverschil met Nederland: in de zomer twee uur vroeger, in de wintertijd een uur.
Tijdens de Ramadan verandert de tijd ook vaak, dit wordt op het laatste moment besloten.

Royal Air Maroc is de nationale luchtvaartmaatschappij van Marokko. De thuisbasis is Casablanca. De vloot bestaat uit 53 vliegtuigen die naar 94 bestemmingen vliegen. Aan boord geniet je van de typische Marrokaanse gastvrijheid en worden smaakvolle Marokkaanse maaltijden geserveerd.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We rijden met een comfortabele bus met eigen chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een bezoek aan een markt, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur.
 
In de Tinfou-woestijn maken we een tocht per kameel. Tijdens de rit naar de Fint-oase maken we gebruik van jeeps.
 

 • Royal Air Maroc vliegtuig

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag & brandstoftoeslag
 • Seizoenstoeslag luchtvaartmaatschappij
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus en jeeps
 • Kamelentocht in Tinfou-woestijn
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • 2 Woestijnovernachtingen
 • Maaltijden in Fint-oase en Tinfou-woestijn
 • Excursies volgens programma 

Excursies

Kamelen tocht MarokkoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Dag 2; een stop in Ouarzazate, waar bekende Hollywoodfilms zijn opgenomen en een rit met landrovers naar de Fint-oase
 • Dag 5; kamelentocht in Tinfou-woestijn
 • Dag 6; bezoek indrukwekkende kasba Aït Ben Haddou, welke als achtergrond heeft gediend voor talloze woestijnfilms, zoals 'Jezus of Nazareth' en 'The Gladiator'.


In Marokko zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. Zo mag een bezoek aan het Djemaa-el-Fna-plein in Marrakech mag niet ontbreken. Je kunt in Marrakech naast een bezoek aan dit plein en de souks, ook kiezen voor een wandeling door een van de prachtige parken en tuinen. Ook is het mogelijk om de stad te verkennen op de fiets. 

Reisdocumenten

 • Geldig paspoort.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 

Geldzaken

In Marokko wordt er betaald met de Marokkaanse dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: is mogelijk in Marrakech, Ouarzazate, Zagora en Aït Ben Haddou. 
Contant: enkele euro’s voor noodgevallen (zoals niet werkende bankautomaten) zijn altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225, - per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kunt je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit (stok-)brood, boter en jam of honing. Tijdens de kampeerovernachtingen worden de maaltijden (ontbijt en diner) verzorgd. Voor de overige maaltijden ben je vrij in je keuze waar, wanneer en met wie te gaan eten.

Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt gemiddeld € 10,- voor een maaltijd. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd.

Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Populair zijn ook spiesjes met vlees, een soort Marokkaanse saté. We raden je dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Voor de woestijntocht moet je zelf na de lunch in Zagora voldoende drinkwater inkopen.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Marrakech bij te boeken.

Het hotel in Marrakech is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 40,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter. In het voor- en najaar kan het in de woestijn fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider die al jaren reizen begeleidt. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

Veelgestelde vragen

Hoe is het vervoer in Marokko?

We rijden met een comfortabele bus met eigen chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een bezoek aan een markt, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur.
 
In de Tinfou-woestijn maken we een tocht per kameel. Tijdens de rit naar de Fint-oase maken we gebruik van jeeps.

Waar overnachten we?

In Marokko verblijven we in comfortabele, sfeervolle hotels met een eigen karakter. Overal is een douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. Het ontbijt is inbegrepen. In enkele hotels is een zwembad aanwezig.

In de Sahara slapen we 2 nachten in bedoeïenententen, waarbij ontbijt en diner zijn inbegrepen. Je slaapt in een normaal bed met lakens en een warm deken. Alleen als je buiten de tent onder de sterren wilt slapen dien je zelf een slaapzak mee te nemen.

Welk klimaat heeft Marokko?

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt. Houd er rekening mee dat de temperaturen tussen november en maart flink af kunnen koelen. In het Atlasgebergte kan er ook sneeuw vallen. Het is belangrijk om in deze periode warme kleding mee te nemen, aangezien de temperaturen tussen overdag en 's nachts flink kunnen verschillen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen op deze reizen bestaan gemiddeld uit 15 personen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Wanneer valt de Ramadan in 2024?

De Ramadan begint in 2024 rond 10 maart en eindigt rond 9 april. Echter is het begin van de Ramadan afhankelijk van de stand van de maan. Tijdens de Ramadan zie je 's avonds families met elkaar genieten van uitgebreide maaltijden. Overdag dien je er rekening mee te houden dat restaurants of musea eerder dicht kunnen gaan of gesloten zijn.

Kan ik mijn telefoon/fototoestel opladen tijdens de woestijnovernachtingen?

Tijdens de woestijnovernachtingen zijn er beperkte mogelijkheden om telefoons of fototoestellen op te laden. Wij adviseren om voor de zekerheid altijd een powerbank of een reservebatterij mee te nemen.

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Marokko is een gematigd islamitisch land. In de grote plaatsen verdringt de spijkerbroek steeds meer de traditionele bedekte kleding. Echter op het platteland wordt gepaste kleding nog steeds zeer op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Marokko

Bekijk alle reisblogs over Marokko