Bekijk de Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis van Djoser

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen hotel/lodgereis

Op safari in de mooiste nationale parken

Vanaf € 4.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak kennis met het mooiste wat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in Kenia, waar we onder andere Nairobi, Lake Navaisha, Lake Nakuru en het Baringomeer bezoeken. Het Serengeti Nationaal Park en de wereldberoemde Ngorongorokrater in Tanzania mogen natuurlijk niet ontbreken. Deze parken staan bekend om hun soortenrijkdom en wilddichtheid en hebben een schitterende natuur.

De historische Stonetown op Zanzibar is een unieke mengeling van Arabische, Aziatische en Swahili-cultuur. Het eiland heeft witte stranden en een helderblauwe zee waar het na afloop van je rondreis goed vertoeven is.

Daarom Djoser

 • Maaltijden en entreegelden t.w.v. € 625,- inbegrepen
 • Comfortabele, sfeervolle accommodaties
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongoro-krater inbegrepen 
 • Binnenlandse vlucht naar Zanzibar
 • Verblijf aan het strand op Zanzibar in sfeervolle bungalows
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. Nairobi
 3. Nairobi - Navaisha-meer
 4. Navaisha-meer, optionele boottocht
 5. Navaisha-meer - Lake Nakuru nationaal park, gamedrive
 6. Lake Nakuru NP - Baringomeer
 7. Baringomeer, optionele boottocht
 8. Baringomeer - Eldama-ravijn - Kisii
 9. Kisii - Serengeti nationaal park
 10. Serengeti NP, hele dag gamedrive
 11. Serengeti nationaal park - Karatu
 12. Karatu, 'gamedrive' in Ngorongoro krater
 13. Karatu, bezoek Mto wa Mbu, optionele fietstocht
 14. Karatu - Arusha
 15. Arusha - vlucht naar Zanzibar, verblijf Stone Town
 16. Zanzibar, verblijf Stone Town
 17. Zanzibar (strand)
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand) - ferry Dar es Salaam - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Voor reizen die vertrekken tot 1 juli 2024 wordt de reisroute gevolgd zoals gepubliceerd in onze brochure 2024 met een verblijf in SpekeBay bij Lake Victoria.

Reizen die vertrekken na 1 juli 2024 verblijven niet aan Lake Victoria in Spekebay. Deze reizen verblijven een dag extra in Karatu, waardoor we een volle dag in de Ngorongorokrater kunnen doorbrengen. Daarnaast wordt er een dag langer aan het strand verbleven op Zanzibar. De reisroute op onze website is leidend. De reisroute in de brochure van 2024 is onjuist.


Nairobi, snel groeiende metropool met kosmopolitisch karakter

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 Nairobi

Na de vroege aankomst in Nairobi rusten we eerst wat uit in het hotel voordat we de stad gaan verkennen. Het huidige Nairobi, met meer dan vier miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De afgelopen decennia schieten wolkenkrabbers hier als paddenstoelen uit de grond. Verschillende uiteenlopende bevolkingsgroepen leven hier probleemloos samen. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken. In de nabijheid van ons hotel ligt het Nairobi Nationaal Museum dat een aardige indruk geeft van het Keniaanse culturele erfgoed. In de wijk Karen kan je een kijkje nemen in het huis van de beroemde schrijfster Karen Blixen.


Nijlpaarden en visarenden bij Lake Navaisha

Dag 3 Nairobi - Naivasha-meer
Dag 4 Naivasha-meer, optionele boottocht

De volgende dag reizen we over de Panafrican Highway naar het Naivasha-meer. Eén van de grootste en bekendste zoetwatermeren in de Grote Slenk. Het meer wordt omzoomd door gele koortsbomen en papyrus. Hier kun je deelnemen aan een boottocht, waarbij je zeker nijlpaarden zult zien. Onder de vele vogelsoorten zijn pelikanen, aalscholvers en verschillende ijsvogelsoorten het meest vertegenwoordigd. De machtige roep van de visarend trekt echter de meeste aandacht.

Een bezoek aan Villa Elsamere, het huis van de naturalist Joy Adamson die bekendheid verwierf met de omgang met leeuw Elsa, is de moeite waard. Een plaquette ter nagedachtenis aan deze leeuwin siert de toegangspoort van het aangrenzende nationale park Hells Gate.


Op zoek naar flamingo’s en neushoorn in Nakuru

Dag 5 Naivasha-meer - Lake Nakuru nationaalpark, gamedrive

De volgende dag is het niet ver rijden naar Lake Nakuru. Dit park dankt zijn faam aan het gelijknamige sodameer, de thuisbasis van vaak duizenden flamingo's en talloze andere vogelsoorten. Aan de oever van het meer kun je de vreemde lucht van het brakke, mineraalhoudende water opsnuiven. In de droge tijd wil het wel eens voorkomen dat de waterspiegel zo sterk daalt, dat er zoutafzettingen aan de randen te zien zijn. Sinds 1986 kent Lake Nakuru National Park het 'Rhino Rescue project', een initiatief speciaal ingesteld om de neushoorns voor uitsterven te behoeden.

De kans om neushoorns aan te treffen is in dit nationale park dan ook groot. Daarnaast leven hier ook luipaarden, buffels en giraffes. Vanaf Baboon cliff heb je een prachtig uitzicht op het meer. Na onze lange 'gamedrive' overnachten we in een hotel in Nakuru-stad.


Kennismaken met Pokot nabij het Baringomeer

Dag 6 Lake Nakuru - Baringomeer
Dag 7 Baringomeer, optionele boottocht
Dag 8 Baringomeer - Kisii

Na een overnachting in Nakuru-stad rijden we noordwaarts naar Lake Baringo. Dit meer is het absolute hoogtepunt voor de vogelliefhebber. Het is hét centrum voor vogelaars uit alle delen van de wereld om een glimp van de meer dan 450 vogelsoorten op te vangen die rond het meer voorkomen. Je kunt er tevens (facultatief) per boot op uit om de krokodillen en nijlpaarden in het meer met een bezoek te vereren.

Nijlpaarden komen 's nachts uit het water om hun dagelijkse 60 kilo aan gras bij elkaar te grazen. Zij kunnen trouwens snelheden bereiken van ongeveer 40 km per uur. Natuurlijk gaan we hier ook op zoek naar de indrukwekkende visarenden die hier veel voorkomen. In de omgeving zijn verschillende Pokot-dorpen waar de lokale bevolking je graag laat zien hoe zij leven. Na ons verblijf rijden we naar Kisii, het economische centrum van de Gusii bevolking, een ijverig landbouwvolk.

Gamedrives maken over de savannes van de Serengeti

Dag   9 Kissi - Serengeti nationaal park
Dag 10 Serengeti NP, hele dag 'gamedrive'

We rijden via het grensplaatsje Isebania naar het befaamde Serengeti nationaal park, waar we overnachten in een sfeervol 'tented camp'. Vanuit hier maken we verschillende 'gamedrives' (speurtochten naar wild). Aangezien het park zo enorm uitgestrekt is, zullen we hier een volle dag op pad gaan om wild te gaan zoeken. Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan hier zijn hart ophalen.

Tanzania Serengeti zebra's DjoserHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.


Per terreinwagen de Ngorongoro-krater verkennen

Dag 11 Serengeti NP - Karatu
Dag 12 Karatu, volle dag 'gamedrive' in Ngorongorokrater
Dag 13 Karatu, bezoek Mto wa Mbu, optionele fietstocht
Dag 14 Karatu - Arusha

Ngorongoro krater olifanten DjoserVanuit onze lodge in Karatu gaan we vroeg in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro- krater, welke we de hele dag verkennen met terreinwagens. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is, maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’. Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden.

De volgende dag rijden we via een mooie route richting Mto wa Mbu, een prachtige rit. Grillig gevormde apenbroodbomen en het uitzicht op Lake Manyara leveren fotogenieke beelden op. Vanuit ons overnachtingsadres kan je deelnemen aan een fietstocht over het platteland en langs de rand van Lake Manyara nationaal park. Een prima manier om met de lokale bevolking in contact te komen. Vervolgens overnachten we in het levendige plaatsje Arusha.


Specerijen, palmbomen en witte stranden op Zanzibar

Dag 15 Arusha - vlucht naar Zanzibar, Stone Town
Dag 16 Zanzibar, Stone Town
Dag 17 Zanzibar (strand)
Dag 18 Zanzibar (strand)
Dag 19 Zanzibar (strand)
Dag 20 Zanzibar - ferry Dar es Salaam - Amsterdam
Dag 21 Aankomst - Amsterdam

Vandaag checken we in voor de vlucht naar Zanzibar. Het eiland is onze laatste stop op deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. Zanzibar heeft witte stranden, een helderblauwe zee en palmbomen, wat in contrast staat met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste nachten verblijf je in het historische Stone Town.

zanzibar tanzania djoser vissersbootDe laatste dagen verblijven we vlakbij het strand, waar je heerlijk bij kunt komen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Neem een verfrissend duik in zee, drink een drankje in de vele strandbars en geniet van het uitzicht op de oceaan. Je kunt natuurlijk het eiland verder verkennen. Interessant is een excursie naar de verschillende specerijplantages op het eiland of het Jozanibos, waar de zeldzame bruine colobusaap zich ophoudt. Je kunt ook de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Helemaal uitgerust keren we met de ferry terug naar Dar es Salaam vanwaar terugvliegen naar Amsterdam, waar we de volgende dag arriveren.


Op reis met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20 personen

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jul - 26 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.495,-

Start - einde
12 jul - 01 aug
i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.595,-

Start - einde
05 aug - 25 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.495,-

Start - einde
24 aug - 13 sep
i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
09 sep - 29 sep
i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.295,-

Start - einde
28 sep - 18 okt
i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
12 okt - 01 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van onze brochure 2024.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
19 okt - 08 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
02 nov - 22 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
23 nov - 13 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
13 dec - 02 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.495,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 jan - 08 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.095,-

Start - einde
08 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
22 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.995,-

Start - einde
01 mrt - 21 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Reisroute website is leidend en wijkt af van brochure.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.895,-

Inclusief

 • Internationale vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry van Zanzibar - Dar es Salaam
 • Bezoek aan Lake Baringo
 • Bezoek aan Lake Naivasha
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • 'gamedrive' in Ngorongoro-krater per terreinwagen
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en tented camps
 • Drie maaltijden per dag (dag 3 t/m ontbijt op dag 14)
 • Ontbijt tijdens het verblijf op Zanzibar
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen hotel/lodgereis

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Jambo, Een geweldig, afwisselende mooie reis gemaakt met een fijne groep. Goed verzorgd, we hebben de big-five gezien zoals gehoopt, tevens ook de trek van zebras en gnoes. Accommodaties waren zeer afwisselend van een goed niveau. De reisbegeleidster Marleen is een echte topper. HAKUNA MATATA

  9,0

 • Wat was het een geweldige reis! Eerst Kenia en Tanzania en als afsluiter een aantal dagen op Zanzibar. Het was zo’n mooie afwisselende reis! Veel dieren en natuur gezien (ook de big-5!) en overal in de dorpen stonden lachende en zwaaiende mensen langs de kant van de weg. Hakuna Matata. Top reis!

  9,0

 • Fantastische reis, heel goed verzorgd!

  9,0

 • De big 5 gezien en nog heel veel meer waarbij voor ons de hoogtepunten waren: de wandelsafari, het bezoek aan de Pokot, de Serengeti en nog veel meer. We hebben heel erg geboft met onze reisbegeleider Eveline!!! Doordat we aan veel excursies deelnamen werd het wel een heel vol vermoeiend programma.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels en lodges waarin we tijdens deze safarireis overnachten zijn comfortabele middenklasse accommodaties. Nabij of in de wildparken liggen deze sfeervolle lodges vaak op de mooiste plekjes midden in de natuur. Je verblijf hier draagt bij aan een intensere beleving van je safari. Op het terrein of in de tuin spot je al bijzondere vogels, apen of nijlpaarden die ’s nachts op het sappige gras van het gazon afkomen.

Voor reizen die vertrekken tot 1 juli 2024 wordt de reisroute gevolgd zoals gepubliceerd in onze brochure 2024 met een verblijf in SpekeBay. Bij het Victoriameer overnachten in ruime safaritenten, die voorzien zijn van bedden. De sanitiare voorzieningen zijn hier niet 'en suite', maar bevinden zich op het terrein.

Reizen die vertrekken na 1 juli 2024 verblijven niet aan Lake Victoria in Spekebay. Deze reizen verblijven een dag extra in Karatu, waardoor we een volle dag in de Ngorongorokrater kunnen doorbrengen. Daarnaast wordt er een dag langer aan het strand verbleven op Zanzibar. De reisroute op onze website is leidend. De reisroute in de brochure van 2024 is onjuist.

In de Serengeti overnachten we in een ‘tented' lodge of in een ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen. In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

Aan het eind van de reis overnacht je op Zanzibar in een middenklasse hotel in de historische Stonetown en de laatste dagen aan het strand nabij Nungwi.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Nairobi Hotel Boulevard
Lake Naivasha Fish Eagle Inn
Nakuru Grand Winston Hotel
Lake Baringo Soi Safari Lodge
Kisii Dallas Premier Inn
Serengeti NP Ikoma Bush Camp
Karatu Kudu Lodge & Camp
Arusha Moivaro Lodge
Zanzibar Stonetown Mizingani Seafront
Nungwe Zanzibar Amaan Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 645,-.

 • Karatu Kudu Lodge & Camp zwembad Tanzania

  De Kudu Lodge in Karatu heeft een heerlijk zwembad

 • Lake Naivasha Fish Eagle bed Kenia Djoser
 • Lake Naivasha Fish Eagle Kenia Djoser

  De Fish Eagle Inn ligt direct aan de oevers van het Naivasha-meer

 • Karatu Kudu Lodge & Camp luchtfoto Tanzania Djoser
 • Karatu Kudu Lodge & Camp huisje Tanzania Djoser

  In de Kudu Lodge overnacht je in sfeervolle huisjes

 • Karatu Kudu Lodge & Camp restaurant Tanzania Djoser
 • Arusha Moivaro lodge bar Tanzania Djoser

  Kruip bij het haardvuur in de bar van de Moivaro Lodge in Arusha

 • Arusha Moivaro lodge zwembad Tanzania Djoser
 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows kamer Djoser

  Waar nodig hangt er muskietengaas boven je bed

 • Nungwi Zanzibar Amaan Bungalows tuin Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Nairobi

  Vertrek

  12:50 - 21:55

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Zanzibar - Amsterdam

  Vertrek

  21:45 - 07:35


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis maken wij gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor je bagage. Tijdens ons bezoek aan de Ngorongoro krater hebben we terreinwagens tot onze beschikking.

De meeste stukken weg tijdens deze reis zijn onverhard, met name in het noorden van Kenia en in Tanzania. Ook in de wildparken tref je uiteraard geen geasfalteerde wegen aan. In grote steden als Nairobi en tijdens het verblijf op Zanzibar staat ons vervoer niet tot je beschikking en kun je kennis maken met het lokale vervoer: matatu's.

 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis bus Djoser

  We reizen met een safaritruck die goed zicht biedt op de omgeving

 • Kenia tanzania Zanzibar rondreis minivan Djoser

  In de Ngorongoro-krater maken we een gamedrive met terreinwagens

 • Kenia Tanzania Zanzibar rondreis woestijn Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Arusha - Zanzibar
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry van Zanzibar - Dar es Salaam
 • Bezoek aan Lake Baringo
 • Bezoek aan Lake Naivasha
 • Gamedrive in Lake Nakuru nationaal park
 • 'gamedrive' in Ngorongoro-krater per terreinwagen
 • Gamedrives in Serengeti nationaal park
 • Overnachtingen in hotels, sfeervolle lodges en tented camps
 • Drie maaltijden per dag (dag 3 t/m ontbijt op dag 14)
 • Ontbijt tijdens het verblijf op Zanzibar
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 625,-.

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Lake Nakuru, entreegeld en 'gamedrive' met onze eigen safaritruck
 • Baringomeer, entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier is de gelegenheid om een mooie wandeling of een boottocht te maken om nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels gade te slaan.
 • Serengeti nationaal park, entreegeld inbegrepen van het park. Met een picknick lunch zijn we de hele dag op ‘gamedrive’ met onze safaritruck om zoveel mogelijk dieren te zien op de enorm uitgestrekte savannes.
 • Ngorongoro-krater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en ‘gamedrive’ met terreinwagens.


Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Nairobi, bezoek aan olifantenweeshuis en het Karen Blixenmuseum.
 • Baringomeer, boottocht op het meer om vogels, nijlpaarden en krokodillen te spotten. Lokale gidsen hebben hier een bijzondere band met de visarenden.
 • Naivasha-meer, boottocht op het meer, ontwaar nijlpaarden tussen de lelies en speur naar ijsvogels en andere bijzondere vogels.
 • Mto wa Mbu - fietstocht door het dorp en langs het Manyarameer.
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Internationale reispas die bij terugkeer nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst uit Kenia.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het ETA/e-visum van Kenia zijn $ 32.50 per persoon (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online het ETA/e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: het visum kost $ 50,- per persoon. Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met de shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Het is inmiddels toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan echter ook gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor euro's of dollars in contanten mee te nemen.
 
Geld afhalen: mogelijk op enkele plekken in de grote steden zoals Nairobi, Nakurustad, Zanzibar en Dar es Salaam.
Contant: Amerikaanse dollars, in coupures niet groter dan 50.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd. In Tanzania is geld afhalen meestal alleen mogelijk met credit card. 
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Tijdens de safari (dag 3 t/m het ontbijt op dag 14) zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. De meeste hotels en lodges serveren een uitgebreid ontbijtbuffet. Tijdens het verblijf op Zanzibar en in Nairobi is uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt is meestal gebaseerd op een ‘English breakfast’ met toast, bacon, worstjes en gebakken eieren. De laatste worden door koks in alle vormen ter plekke voor je bereid. Het buffet is meestal voorzien van yoghurt, ontbijtgranen, juice, boter, jam en vers fruit. In thee en koffie wordt voorzien. Lunch is in de vorm van sandwiches, chapati en vers fruit. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox, die we nuttigen op prachtig gelegen picknickplekken.

Tijdens het diner kan je kiezen uit een aanbod van westerse gerechten en enkele traditionele schotels. Pasta, heerlijke curries geserveerd met rijst, burgers met frites, steaks, salades, kip, ugali (mais pap) met sukuma wiki (groente) en vegetarische gerechten. Drankjes zijn voor eigen rekening. Fanta en cola zijn overal voorhanden. Bier is voordelig en populair, Tusker en Whitecap zijn in Kenia populair, Safari en Kilimanjaro bestel je in Tanzania. In beide landen kan het water uit de kraan niet worden gedronken, maar op veel plekken kan mineraalwater in flessen worden gekocht.

De lunches en diners zijn tijdens ons verblijf in Nairobi, Arusha en op Zanzibar niet inbegrepen, maar je kunt hier heerlijk eten in het restaurant van de accommodatie, of zelf op zoek gaan naar een restaurantje. De reisbegeleider wijst je graag de weg. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals bijvoorbeeld op de avondmarkt aan de kade. In het historische centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd in de hotels en restaurants. Je kunt hier ook kiezen voor de Chinese, Indiase en zelfs Italiaanse keuken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
 • malariatabletten 
In Tanzania is een vaccinatie tegen gele koorts alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een ander land bent geweest waar gele koorts voorkomt.
 
De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie op Zanzibar bij boeken. Je verblijft dan aan het einde van je rondreis in een middenklasse hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,-.

Transfer naar de luchthaven op Zanzibar is voor eigen rekening en organisatie.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van medio maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Hoewel het traditionele safariseizoen in december/januari valt, is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

We vliegen met KLM rechtstreeks naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal uitgeruste safaritruck die de vaak onverharde wegen goed aan kan. In onze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Tijdens het bezoek aan de Ngorongorokrater maken we gebruik van terreinwagens, Landcruisers of Landrovers.

Het traject van Arusha naar Zanzibar leggen we per tijdsbesparende binnenlandse vlucht met Precision Air af.

Hoe groot zijn de groepen?

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 personen, de maximale groepsgrootte is 20.

Wie begeleidt de reis?

Eeen enthousiaste Nederlandse reisbegeleid(st)er reist van begin tot eind met de groep mee. Tijdens de safari zorgt ook de chauffeur van de truck voor een goed verloop van je reis.


 

Waar overnachten we?

Tijdens deze reis maken we gebruik van verschillende accommodatievormen. We overnachten in middenklasse hotels, sfeervolle lodges en tented camps, gelegen midden in de natuur.

In Serengeti overnachten we in een ‘tented camp’. Je slaapt in een ruime tweepersoonstent voorzien van een bed en sanitaire voorzieningen.

In de Keniaanse hoofdstad slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel, vanwaaruit je makkelijk de hoofdstad kan verkennen. Aan het eind van de reis overnacht op Zanzibar in een hotel vlakbij het strand.

Is het mogelijk om een driepersoonskamer te reserveren?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Welke maaltijden zijn inbegrepen bij de reissom?

Tijdens de safari (startend op dag 3) zijn drie maaltijden per dag inbegrepen. De enige maaltijden die je tijdens de reis nog moet betalen, zijn je lunches en diners (dag 2 in Nairobi, dag 14 in Arusha, tijdens het verblijf op Zanzibar (dag 15 t/m 20) . Je hebt hier de keus uit verschillende restaurants, waarover de reisbegeleider je desgewenst graag adviseert.

 

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

Sommige stukken zijn geasfalteerd, maar richting en in de wildparken zijn de wegen vaak onverhard. Regelmatig doen we over betrekkelijk korte afstanden toch wel lang.

Wat zijn de prijzen van de populaire excursies?

De entreegelden van de nationale parken en de gamedrives zijn tijdens de safari bij de reissom inbegrepen. 

Naivashameer:      - bezoek Villa Elsamere (boottocht en High Tea) vanaf Ksh 1400 per persoon
Baringomeer:        - wandeling ca 2 uur vanaf Ksh 1200 per persoon
                           - boottocht ca 2 uur vanaf Ksh 1200 per persoon
                           - bezoek Pokot vanaf Ksh 1200 per persoon
Victoriameer          - kanotocht ca 1,5 uur vanaf USD 25 per persoon
                           - bird walk ca 2 uur vanaf USD 20 per persoon
Arusha                 - mountainbiketocht ca 2 uur vanaf USD 35 per persoon
                           - village walk ca 3-4 uur vanaf USD 15 per persoon

Zanzibar              - snorkeltocht met een booot, inclusief lunch, USD. 30,- per persoon
Zanzibar              - specerijentour over het eiland vanaf USD. 35,- per persoon
                             

Wat is de beste reistijd om wild te zien?

In het algemeen is de beste tijd om wild te zien in Kenia van half december tot half maart en van juni tot eind oktober. In deze tijd is water schaars en zijn de dieren aangewezen op een klein aantal waterbronnen en rivieren, waardoor de concentraties dieren rondom deze plekken het hoogst is. Tijdens de grote regens (half maart tot eind mei) en kleine regens (eind oktober tot begin december) is het wild meer verspreid. Op deze reis kom je hoe dan ook op elke reis, het hele jaar door een enorme variëteit aan wilde dieren tegen. Olifanten, giraffen, tientallen verschillende antilopensoorten, nijlpaarden, buffels, bavianen en spectaculaire vogels zoals maraboes, gieren, roofvogels en honderden soorten meer kom je hoe dan ook tegen. Je zult ook zeker roofdieren tegenkomen zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s of gevlekte hyena’s.

Welke entreegelden zijn bij de safari inbegrepen?

De entreegelden van de Nationale Parken zijn tijdens de safari inbegrepen. Tevens zijn de genoemde “gamedrives” tijdens de safari inbegrepen.
 

Wanneer is de grote trek van de gnoes?

Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.
 

Mag ik een koffer meenemen op reis?

Wij verzoeken u om niet meer dan zo'n 15 kilo bagage mee te nemen in een weekendtas of rugzak, voorzien van adreslabels. Koffers zijn moeilijk op te bergen in de speciaal uitgeruste safaritruck.

Is een klamboe nodig?

Nee, je hoeft geen klamboe mee te nemen. De accommodaties hebben - waar nodig - airconditioning of een ventilator. In veel hotels/lodges hangt er bovendien een klamboe  boven je bed.

Is er een mogelijkheid om de Kilimanjaro te beklimmen?

Tijdens deze reis heb je niet voldoende tijd om de Kilimanjaro te beklimmen.

Hoe moet ik de geldzaken regelen tijdens deze reis?

We adviseren voor deze reis een kleine hoeveelheid contante euro’s (voor Kenia) en US dollars  voor Tanzania mee te nemen. Daarnaast kan er op veel plaatsen worden gepind en eventueel een creditcard (vooral voor Tanzania). Euro’s en dollars zijn o.a. in Nairobi, Nakuru en op Zanzibar makkelijk in te wisselen in Keniaanse en Tanzaniaanse shillingen. Op steeds meer plaatsen is het mogelijk om met uw pinpas of creditcard uit een geldautomaat contant geld op te nemen zoals Nairobi, Nanyuki (Mt Kenya), Nakuru en op Zanzibar. Het kan natuurlijk voorkomen dat een automaat het niet doet of leeg is.
 

Zijn er visa nodig voor Kenia en Tanzania?

Voor zowel Kenia als Tanzania zijn (e)-visa nodig, die voor vertrek online geregeld moeten worden. Daarnaast dient uw paspoort aan het einde van de reis nog 6 maanden geldig te zijn.

Wij raden u om niet eerder dan drie weken voor vertrek van uw reis te starten met het aanvragen, anders bestaat de mogelijkheid dat u de visa niet op tijd geregeld heeft.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Op de meeste overnachtingsplaatsen kun je, bij de receptie of in een nabijgelegen lodge, tegen betaling accu’s of batterijen van camera's opladen. Houd er rekening mee dat er op de meeste plekken maar bepaalde uren stroom is.
 

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

De netspanning is, net als in Nederland, 220-240 Volt, maar men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen (13 ampère), dus neem eventueel een wereldstekker mee.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen, appen of mailen?

Telefoneren via het vaste net is mogelijk in grotere plaatsen en in de meeste hotels/lodges. Op de meeste plaatsen is er prima mobiel bereik, behalve in afgelegen delen van wildparken. Bij de receptie van de meeste hotels en lodges is wifi aanwezig.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Tanzania & Kenia

Bekijk alle reisblogs over Tanzania & Kenia