Eten
Met oog voor de wereld
Filter reisblogsGeselecteerde filters:
-
Eten in Vietnam
Onze lokale agent Mr. Johnny uit Vietnam kent het land op zijn duimpje en weet precies waar je in de twee grootste Vietnamese steden Saigon en Hanoi moet zijn voor lekker eten. Zijn favorieten:
-
De wijnen van Colorado
Wijnen uit het reliëfrijke Colorado hebben niet alleen talrijke medailles gewonnen, maar zelfs bekende soorten uit Californië verslagen. De omstandigheden waaronder rond de Rocky Mountains wijnbouw plaatsvindt zijn bepaald bijzonder.
-
Eten in Kaapstad
Onze lokale agent Philip van der Walt uit Zuid-Afrika is een fijnproever en weet precies waar je moet zijn in Kaapstad voor een heerlijke maaltijd. Philip’s favorieten:
-
Geniet van de traditionele keuken in Georgië
Georgië staat bekend om zijn overheerlijke gerechten en traditionele wijnen. De wijnbouw heeft een eeuwenoude geschiedenis in Georgië.
-
-
Wat staat er op de kaart in Thailand?
In Thailand hoef je niet naar een chique restaurant te gaan om heerlijk te eten. Waar je ook bent, in Bangkok op het bekende Khao san road, aan het strand van Koh samed of zo maar ergens op een onbekende plek: op bijna iedere straathoek kun je wat nieuws proberen uit de zeer diverse thaise keuken.
-
Ambassadeur van India in Nederland
Bhaswati Mukherjee is ambassadeur van India in Nederland sinds september 2010. Ze houdt kantoor aan de chique 'embassy lane', de Buitenrustweg in Den Haag. In het grote gebouw, dat van binnen smaakvol is ingericht in Indiase stijl, praat ze over haar werk.
-
-
De tien leukste markten van Bangkok
Bangkok barst van de markten. De snelste laptops, verse bloemenkransen, heilige amuletten en antieke tempeldeuren staan achter gepoetst glas in de warenhuizen of liggen op een kleed uitgestald op straat. Van de vroege ochtend tot in het holst van de nacht wordt hier handel gedreven. Een overzicht van de tien leukste markten van Bangkok.
-
De rijke keuken van Maleisie
Veel verschillende bevolkingsgroepen hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op de Maleisische keuken. Het land heeft eigenlijk altijd volop kunnen putten uit de beste ingrediënten voor de maaltijd: een overvloed aan vis, rijst van de sawa’s en zowel wilde als geteelde groenten en fruit zijn dankzij het constante klimaat het hele jaar door voorradig. De onmisbare kruiden en kokosnoten groeien overal.