Eten

Eten

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Heerlijk eten in Myanmar

    Heerlijk eten in Myanmar

    De basis van vrijwel alle gerechten in Myanmar is rijst.

    Lees meer

  • Thailand een culinair paradijs

    Thailand een culinair paradijs

    Geuren, daar begint het mee. Stap in Bangkok de straat op en etensgeuren komen je tegemoet. Lekkere geuren, indringende geuren, en boven al die o zo on-hollandse geur van gefermenteerde vis. Soms wat heftig maar tegelijkertijd sensueel, verleidelijk, bedwelmend. Wat ontbreekt is de pittigheid,die andere pijler onder de Thaise keuken. Die kun je niet ruiken, maar moet je proeven.

    Lees meer

  • Japan: tussen toekomst en traditie

    Japan: tussen toekomst en traditie

    Japan is een eigenzinnig huwelijk van ultramoderniteit en eeuwenoude waarden, van ongeremde bouwdrift en diep respect voor de natuur. Een reis door het land van de reizende zon is zowel inspirerend als vervreemdend, maar nooit saai.

    Lees meer

  • Eerst eten, dan praten

    Eerst eten, dan praten

    Eten neemt een belangrijke plaats in de Turkse samenleving in. Nog net iets belangrijker dan converseren, getuige de oude uitdrukking: ‘eerst eten, dan praten’. De keuken vormt, ook vanwege de stookplaats, het hart van het huis.

    Lees meer

  • Pirosjki, eten als een Rus

    Pirosjki, eten als een Rus

    Reizen door Rusland betekent ook eten als de Russen. Een Russisch etentje zonder pirosjki is als Lenin zonder Oktoberrevolutie. Ze zijn er met verschillende deegsoorten en uiteenlopende vullingen en worden bij bijna alle gelegenheden gegeten. Een Russisch spreekwoord luidt: “Een huis is niet mooi vanwege zijn kamers, maar vanwege zijn pirosjki”.

    Lees meer

  • De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

    De Marokkaanse keuken: de geur van de Mediterranee

    Marokko ruikt naar mint. Het is de alles overheersende geur in de souks, de medina, op straat, in de theehuizen en in de keuken. Prikkelend en met een zoetzure smaak blijken de kleine groene blaadjes een ideale partner voor de vele andere kruiden die de smaken van Marokko zo uniek maken.

    Lees meer

  • Indiase curry

    Indiase curry

    India is een ontzettend groot land met meer dan 1 miljard inwoners! Tijdens een rondreis in India zal het je dan ook opvallen dat de menu’s in de verschillende regio’s sterk uiteenlopen. Verschillen in klimaat, geografische ligging en godsdienst hebben een grote invloed op de keuken.

    Lees meer

  • Durian

    Durian

    Tijdens een van de rondreizen door Indonesië kom je ongetwijfeld de durian tegen op een van de vele markten, de meest beruchte van de fruitsoorten die je in dit land tegen kan komen. De sterk geurende vrucht komt alleen in Zuidoost-Azië voor en voor veel toeristen is de sterke geur al genoeg om de vrucht links te laten liggen.

    Lees meer

  • Gallo Pinto

    Gallo Pinto

    ‘Gallo pinto’ zal je tijdens een rondreis door Costa Rica veel tegenkomen op de menukaart. Voor veel Tico’s is een bord ‘Gallo Pinto’ de beste start van de dag, maar het wordt ook als lunch of diner gegeten. Laat je een keer verrassen door ‘Gallo Pinto’!

    Lees meer

  • Koninklijke rode wijn

    Koninklijke rode wijn

    Liefhebbers van rode wijn zijn in nog beter gezelschap dan ze al dachten! Aan het illustere rijtje van beroemde wijndrinkers mogen zij namelijk de naam van farao Toetanchamon toevoegen.

    Lees meer