Cultuur
Met oog voor de wereld
Filter reisblogsGeselecteerde filters:
-
Een boodschap van liefde en eenvoud in Assisi
De zon komt op boven de heuvels rondom Assisi. Over het glooiende landschap ligt een lichtrode waas.
-
De velden van Terceira: Cultuur en traditie in het groene hart van de Azoren
Het is druk in de pasteleria als ik op een zondagmorgen een espresso kom drinken. De dorpsbewoners begroeten elkaar met twee zoenen en een knuffel.
-
Grenzeloze gastvrijheid op het Cubaanse platteland
Ze omhelst me. Voor ik het weet landen twee plakkerige zoenen op mijn wangen. ‘Wat fijn dat je er bent,’ roept ze op dramatische toon die in menig Hollywood film niet zou misstaan.
-
Verandering op Cuba: Hoop, mythe of waarheid?
Met het uittreden van de Castro's lijkt Cuba langzaam te gaan veranderen. Maar hoe hangt de vlag er echt bij in de straten van Havana? Reisbegeleidster Zinzi Zegers peilt de stemming.
-
Drankautomaten in het bos en roofvogelcafés: 5x cultuurshock in Japan
Als je naar Japan gaat, zul je verrast worden door de in onze ogen merkwaardige gebruiken. Laat je verbazen en geniet van nieuwe ervaringen in het land van de rijzende zon. Maar om iets beter voorbereid voor de dag te komen, hierbij 5 zaken die je zullen verrassen tijdens je eerste Japan reis.
-
Traditioneel Japan: een nacht in een klooster in Koyasan
Op reis door Japan overnachten we in een eeuwenoud Koyasan-klooster. We draaien een dag mee op het kalme tempo van de monniken. Reisbegeleidster Zinzi Zegers maakte het mee en schreef dit mooie verslag.
-
Het lekkerste eten van Libanese keuken
De Libanese keuken is bezig met een sterke opmars in de lage landen, ook al zou je dat niet direct zeggen. Hummus, pita-broodjes en falafel: drie gerechten die bijna niet meer weg te denken zijn van een zomerse barbecue – en allemaal uit Libanon komen. Maar er valt zoveel meer te ontdekken en te proeven! Daarom leggen we in deze blog een aantal geheimen van de Libanese keuken bloot.
-
Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau
Dwalend door Dar Es Salam word ik verrast door een bijzonder tafereel: een in groen doek gewikkelde Masai die frietjes bakt in gloeiendhete olie en er vervolgens twee eieren bij gooit. Nieuwsgierig stap ik op hem af: ‘Rafiki [vriend], kun je voor mij ook zo’n omelet maken?’
-
24 uur in Bangkok: op avontuur door de Thaise hoofdstad
We kunnen elkaar nauwelijks verstaan. We worden overstemd door de muziek die ons uit de barren tegemoet zingt. Voor ons staat een Thaise man van middelbare leeftijd noedels te wokken.
-