Bekijk de Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen van Djoser

Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai 12 dagen

Langs oases, forten en futuristische steden

Vanaf € 3.195,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Ontdek het diverse Midden-Oosten: van hypermoderne architectuur tot houten zeilschepen, waterpijpen en mannen in witte gewaden. Overal in Oman ontdekken we historische forten en in de soek van Nizwa kom je in aanraking met de wereld van de 1001-nachten. Je reist langs citrus- en dadelplantages, oases en een landschap van uitgestrekte zandvlaktes en hoge duinen. Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat, is één van de meest interessante steden van de Arabische wereld. In Abu Dhabi kun je het onlangs geopende Louvre museum bezoeken.

Daarom Djoser

 • Eigen vervoer met airconditioning
 • Spectaculaire woestijntocht met jeeps
 • Woestijnovernachting inclusief diner
 • Excursie Jabreen kasteel
 • Bezoek aan eeuwenoude dorpje Tanuf
 • Jonge schildpadden in Ras al Hadd
 • Korte reisafstanden en goede infrastructuur
 • Ontspannen aan de Golf van Oman in Sohar
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan de veemarkt in Nizwa, de oude hoofdstad van Oman
 • Bezoek aan het Louvre museum in Abu Dhabi
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen
 1. Amsterdam - Muscat
 2. Muscat
 3. Muscat - Wadi Shabb - Sur, schildpaddenexcursie
 4. Sur - bezoek Wadi Bani Khaled - Wahiba-woestijn
 5. Wahiba-woestijn - Jabreen - Bahla - Hamra - Tanuf - Nizwa
 6. Nizwa, bezoek veemarkt & Nizwafort
 7. Nizwa - Misfat al Abreyeen - Sohar
 8. Sohar
 9. Sohar - Abu Dhabi
 10. Abu Dhabi, bezoek Louvre museum - Dubai
 11. Dubai
 12. Dubai - Amsterdam

Reisbeschrijving


De witte hoofdstad Muscat

Dag 1 Amsterdam - Muscat
Dag 2 Muscat

Onze reis begint in Muscat. Deze uitgestrekte hoofdstad van Oman ligt tussen de zee en het ruige Hajargebergte, en overweldigt met haar moderne en authentieke architectuur. Met een bezoek aan de traditionele vismarkt of de lokale soek krijg je een goed beeld van het dagelijks leven. Het is zeker een aanrader om 's avond over de boulevard van Mutrah te lopen, hier komt de gastvrije lokale bevolking samen om te genieten van de frisse zeelucht. Overdag kun je in een van de velen moderne winkelcentra terecht voor bijvoorbeeld één van Omans beroemdste exportproducten, Amouage, dit is het duurste parfum ter wereld.

Tijdens een optionele stadstour bezoeken we de belangrijkste highlights van Muscat. Je krijgt een goed gevoel van de opbouw en de uitgestrektheid van deze witte stad. Onze tour begint bij de Grote Moskee, met een indrukwekkende gebedshal voor 6500 gelovigen. Sultan Haitham bin Tariq Al Said woont in het Al Alampaleis, net als veel van zijn voorgangers deden. Ook Sultan Qaboos, die begin 2020 overleed, woonde in dit paleis. Hij heeft om andere Arabische staatshoofden te ontvangen het Al Bustan Palace Hotel laten bouwen. Omgeven door koninklijke luxe kun je hier genieten van een heerlijk kopje koffie. Bij goed weer is het ook mogelijk om 's ochtends een boottocht maken vanuit Muscat, om dolfijnen te spotten.

Zeeschildpadden & slapen onder de sterren

Dag 3 Muscat - Wadi Shabb - Sur, schildpaddenexcursie
Dag 4 Sur - bezoek Wadi Bani Khaled - Wahiba-woestijn

Vanuit Muscat reizen we verder langs de kust van de Arabische Zee naar Sur. Onderweg maken we nog een wandeling in een wadi, ofwel een drooggevallen rivierbedding. Wadi Shabb is een klein paradijsje in de woestijn. Sur is een leuk havenplaatsje aan de golf van Oman. De stranden van het nabijgelegen Ras al Hadd, vormen één van de belangrijkste nestelgebieden van de groene zeeschildpad. ‘s Avonds maken we een excursie en kunnen we met een beetje geluk getuige zijn van gigantische schildpadden die aan land komen om eieren te leggen.

Oman Wahibawoestijn Djoser We reizen verder naar de Wahiba-woestijn en stoppen in de Wadi Bani Khaled, een paradijselijke oase met hemelsblauwe poelen tussen de rotsen. Een ideale locatie voor een frisse duik in het heldere water, of een mooie wandeling. Met het golvenpatroon van de duinen lijkt de Wahiba-woestijn letterlijk een zee van zand. Onze chauffeurs van de terreinwagens hebben een ruime ervaring met het bedwingen van deze zandverstuivingen, en dit bewijzen ze wanneer ze ons in de avond naar een hoge duin brengen. Hier zien we tijdens de zonsondergang de woestijn verschillende kleuren weergeven. We slapen in een traditioneel bedoeïnenkamp in de woestijn waar je je kunt laten bedwelmen door de heldere sterrenhemel.

Bezoek de Ottomaanse kastelen en overblijfselen in Jabreen, Bahla & Nizwa

Dag 5 Wahiba-woestijn - Jabreen - Bahla - Hamra - Tanuf - Nizwa
Dag 6 Nizwa, bezoek veemarkt en Nizwafort
Dag 7 Nizwa - Misfat al Abreyeen - Sohar

Oman Nizwa Djoser 's Morgens verruilen we de terreinwagens voor het comfort van onze eigen bus met airconditioning en vervolgen onze reis naar Nizwa, één van Omans mooiste steden. Onderweg stoppen we onder andere in het dorpje Bahla waar we de lunch gebruiken (inclusief de reissom). Het onlangs gerenoveerde Jabreen kasteel is het paleis van de Imam dat is gebouwd aan het einde van de 17e eeuw en werd gebruikt voor educatie. Het wordt beschouwd als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk. De dorpjes Hamra en Tanuf zijn zeer fotogeniek, dus maken we hier een stop om mooie plaatjes te kunnen schieten. In de soek van Nizwa, de overdekte markt, ervaar je het traditionele Omaanse leven. Je vindt er ook de typische geborduurde gezichtsmaskers die de vrouwen hier dragen. gezichtsmaskers die de vrouwen hier dragen. We zijn hier op vrijdag wanneer de bijzondere veemarkt wordt gehouden. Het Nizwa-fort van imam Sultan bin Saif al Ya’arubi uit 1668 is het grootste van het hele Arabisch schiereiland. Je ziet er nog de gaten waarin kokende olie werd gegoten om aanvallers af te weren.

De tocht van Nizwa naar Sohar voert langs de prachtige pieken van Jebel Akhdar, de Groene Bergen. Onderweg stoppen we in Misfat al Abreyeen, waar de ruige bergen zijn omgetoverd in een groene oase. De traditionele Omaanse cultuur is in deze gemeenschappen goed bewaard gebleven. 

Zon, zee & strand aan de Golf van Oman 

Dag 8 Sohar
Dag 9 Sohar - Abu Dhabi

Millenium Resort Mussanah Oman Djoser In Sohar, aan de Golf van Oman, kun je heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en het strand. De ideale plek om bij te komen of om een mooie strandwandeling te maken. Sohar is de voormalige hoofdstad van Oman, en er wordt gezegd dat dit de geboortestad is van de legende Sindbad de Zeeman is. De volgende dag steken we de grens over, waar we na het afhandelen van de benodigde grensformaliteiten afscheid nemen van onze gids en chauffeur.

Waar luxe een standaard is in Abu Dhabi & Dubai

Dag 10 Abu Dhabi, bezoek Louvre museum - Dubai
Dag 11 Dubai
Dag 12 Dubai - Amsterdam

Het bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten begint met een verblijf in Abu Dhabi. Behalve het bestuurlijk centrum ook wel 'culturele hoofdstad' van de Emiraten genoemd. De geschiedenis van deze regio is nergens zo aanwezig als in Abu Dhabi. Er is veel te zien en te doen in de hoofdstad van de Emiraten. Zo is een bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de imposante Sjeik Zayed-moskee, eigenlijk niet te missen. Deze moskee kan maar liefst 40.000 gelovigen tegelijk ontvangen en met zijn 82 koepels en omliggende zogenaamde ‘reflectivepools’ raken we al bijna in vervoering zonder überhaupt naar binnen te gaan. Binnen wordt het schouwspel namelijk niet minder indrukwekkend: 1000 pilaren, de grootste centrale kroonluchter ter wereld met een diameter van 10 meter, het grootste handgeweven tapijt ter wereld waar meer dan 1000 mensen aan hebben gewerkt plus een aantal 24-karaats kroonluchters.

Een van de nieuwe hoogtepunten is Louvre, Abu Dhabihet Louvre . De vaste tentoonstelling probeert op een compleet nieuwe manier naar kunst te kijken. Waar bij musea in West-Europa vaak de focus ligt op de westerse wereld, staat dit nieuwe Louvre open voor alle kunst van overal ter wereld, van elke tijd en van alle materialen.

Er zijn nog tal van andere culturele bezienswaardigheden te zien, zoals het Heritage Village, waar je ziet hoe er vroeger in traditionele dorpjes werd geleefd. Of wat te denken van een rondleiding door het Falcon Hospital, een ziekenhuis alleen voor valken? Wie van spanning en avontuur houdt brengt een bezoekje aan Ferrari World: een attractiepark met de snelste achtbaan ter wereld.

Mosque DubaiIn Dubai is bijna alles mogelijk, en staat daarom bekend als echt een grensverleggende stad. Het is het centrum van handel en alles wat modern is, met als prominent voorbeeld Burj al Arab: het meest luxueuze hotel ter wereld, en Burj Khalifa: het hoogste gebouw ter wereld. Maar vergis je niet, de grootste goudsoek van het Midden–Oosten en de geurende kruidensoek in het centrum zijn nog zo authentiek als wat. Dubai heeft veel highlights, zoals het Dubai Museum, de Creek, Dubai Deira, de Jumeira Moskee, de Burj al Arab, de Jumeirah Beach en natuurlijk ook het Jumeirah Palm Island en het beroemde Atlantis Hotel. Verder mag een bezoek aan de Dubai Mall met de schaatsbaan, fonteinen en aquarium met haaien niet ontbreken en ook de Mall of Emirates waarin een heuse indoor skibaan is gevestigd is een bezoek waard. 

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Qatar Airways

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
07 okt - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
04 nov - 15 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
16 dec - 27 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 jan - 24 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
17 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
03 mrt - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
21 apr - 02 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditoned bus en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch in Bahla (dag 5)
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Schildpaddenexcursie
 • Excursie naar het goedbewaarde Jabreen-kasteel (incl. entreegeld)
 • Excursie historisch dorpje Tanuf
 • Bezoek Wahiba-woestijn
 • Bezoek oase Wadi Bani Khaled
 • Bezoek aan het nieuwe Louvre Museum in Abu Dhabi

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Dubai bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is v.a. € 65,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt v.a. € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Oman, Abu Dhabi en Dubai, 12 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Oman is een prachtig land. Gevarieerde mooie reis. Woestijnovernachting was erg luxe had voor mij iets minder luxe gekund en langer. We kwamen eind van de dag aan en gingen 's morgens weer weg. Veel toeristen daar. Mooie dag in Abu Dhabi met de moskee en het museum.

  7,0

 • Prachtige Reis, onder de indruk van het Arabisch Schiereiland. Chapeau voor de begeleiding van Laurens & de Tips op Locatie. Deze Reis is zeker een Aanrader.

  9,0

 • In 1 woord: FANTASTISCH! Prachtige, afwisselende rondreis. Alles wat wij wilden zien is aan bod gekomen. Hotels, vervoer, etc. waren zeer comfortabel. En Laurens, zeer ervaren reisleider in deze gebieden, heeft ons zelfs meer laten zien dan in de reisbeschrijving aangegeven. Daarom een 10!

  10,0

 • Interessante reis met veel hoogte punten. Mede door de reisbegeleider Laurens.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Oman, Dubai en Abu Dhabi verblijven we in comfortabele hotels. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging. In de Wahiba-woestijn overnachten we een nacht in een bedoeïenenkamp. Je beschikt dan over je eigen huisje met eigen badkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Muscat Al Falaj Hotel
Sur Grand Hotel
Wahiba-woestijn Al Raha Camp
Nizwa Aldiyar Hotel
Sohar Sohar Beach Hotel
Abu Dhabi Hawthorn Suites By Wyndham
Dubai Hilton Garden inn Al Jaddaf

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

 • Ramee Guest Line Hotel Muscat Oman
 • Ramee Guest Line Hotel kamer Muscat Oman

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Nizwa Hotel Apartments kamer 2 Oman
 • Millennium Hotel entree Mussanah Oman
 • Millennium Hotel kamer Mussanah Oman
 • Center Point Hotel receptie Raviz Dubai
 • Center Point Hotel zwembad Raviz Dubai

  Verschillende hotels hebben een verkoelend zwembad

 • Center Point Hotel kamer Raviz Dubai
 • Center Point Hotel ontbijt Raviz Dubai

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Tryp by Wyndham zwembad Abu Dhabi
 • Tryp by Wyndham kamer Abu Dhabi

Vliegreis

Qatar Airways

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  16:15 - 23:30

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Muscat

  Vertrek

  01:20 - 03:50

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Dubai - Doha

  Vertrek

  05:20 - 05:35

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  08:25 - 13:30


Tijdsverschil met Nederland en België: In Oman en de VAE is het 2 uur later (in de wintertijd 3 uur later) dan bij ons.

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Oman maken we hoofdzakelijk gebruik van een comfortabele airconditioned bus. Voor de tochten in de woestijn is het gebruik van terreinwagens onontbeerlijk. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de steden gebruiken we de bus niet, hier kun je te voet de wirwar van kleine straatjes verkennen, of een taxi nemen.
 

 • Oman bus
 • Bus Oman

  We rijzen in onze eigen comfotabele bussen met airco

 • Oman Dubai Woestijn DJoser

  Doe mee aan de spectaculaire woestijntocht met jeeps

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditoned bus en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen
 • Alle overnachtingen met ontbijt
 • Lunch in Bahla (dag 5)
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Schildpaddenexcursie
 • Excursie naar het goedbewaarde Jabreen-kasteel (incl. entreegeld)
 • Excursie historisch dorpje Tanuf
 • Bezoek Wahiba-woestijn
 • Bezoek oase Wadi Bani Khaled
 • Bezoek aan het nieuwe Louvre Museum in Abu Dhabi

Excursies

Schildpadden omanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de soek in Muscat op zoek naar koopjes, de ander wil juist liever shoppen in de grote shoppingmalls in Dubai, weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de drukte van het dagelijks leven. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen: 

 • Zeeschildpadden bekijken in Ras al Hadd. Het hele jaar komen de gigantische zeeschildpadden hier aan wal om eieren te leggen.
 • Excursie naar het kasteel van Jabreen en de oase van Tanuf. Het kasteel van Jabreen geldt als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk (entreegeld inbegrepen)
 • In Tanuf wandel je tussen de ruïnes van het dorpje dat door de Engelsen werd gebombardeerd.
 • Eén van de mooiste oases van Oman is Wadi Bani Khalid: een perfecte plek voor een picknick, even lekker afkoelen in het water of een avontuurlijke wandeling.
 • Op weg van Nizwa naar Mussanah stoppen we in het traditionele dorpje Misfat al Abrayeen, waar je ook het irrigatiesysteem (aflaj) kunt zien dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Later stoppen we bij het fort van Nakhal.
 • Een bezoek aan het nieuwe Louvre in Abu Dhabi, waar wereldberoemde kunst te aanschouwen is, zoals de Salvator Mundi van Da Vinci.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Een dolfijnenexcursie vanuit Muscat.Zayed-Moskee Abu Dhabi Moskee - Gratis foto op Pixabay
 • Bezoek aan een van de grootste moskeeën ter wereld, de imposante Sjeik Zayed-moskee.
 • Wie van spanning en avontuur houdt brengt een bezoekje aan Ferrari World: een attractiepark met de snelste achtbaan ter wereld.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Dubai nog minstens zes maanden geldig is.
 • Voor Oman is op dit moment geen visum nodig dat voor de reis geregeld moet worden voor een verblijf van maximaal 14 dagen. U krijgt ter plaatse bij aankomst op de luchthaven een visum. Op dit moment zijn er geen kosten aan het visum verbonden.
 • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van Diplomatie.

Geldzaken

In Oman wordt er betaald met de Omaanse rial en in Dubai wordt er betaald met de VAE dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in verschillende plaatsen zijn geldautomaten
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

 

Maaltijden

Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen. De lunch in Bahla op dag 5 enroute van Wahiba naar Nizwa is tevens inbegrepen. Ook het diner tijdens de woestijnovernachting in Wahiba wordt verzorgd. Voor wat betreft de overige maaltijden kun je zelf kiezen waar en wat je eet. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Het eten in Oman en Dubai is gevarieerd en goed. Een specialiteit van Oman is shuwa, een stoofschotel die tot wel twee dagen in ondergrondse klei-ovens staat te sudderen. Bij de meeste gerechten wordt rijst, al dan niet met saffraan, geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht op tafel komen. We raden je aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Deze zijn overal te verkrijgen.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. 

De hygiënische omstandigheden in het land variëren van redelijk tot zeer goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische kit, met daarin steriel hulpmateriaal.

Gebruikt u medicijnen of slaapmiddelen (met codeïne) dan kan dit onder de zogenaamde Opiumwet vallen, wij adviseren om uw arts te raadplegen of u hier in aanraking mee komt. Als u deze medicatie mee wilt nemen op reis is een Engelstalige medische verklaring noodzakelijk om problemen bij immigratie te voorkomen. Graag verwijzen wij naar CAK voor verdere informatie.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Dubai bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is v.a. € 65,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt v.a. € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Abu Dhabi.

Klimaat en geografie

Oman, Dubai en Abu Dhabi hebben aangenaam warme winters. In de zomer is het ook in het binnenland van Oman en in de berggebieden goed toeven. Oman heeft verder een woestijnklimaat, dit betekent dat het overdag warm tot heet kan zijn en 's avonds flink kan afkoelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de hotels in Oman en Dubai?

In de steden verblijven we in goede middenklasse hotels waar je kamer voorzien is van airconditioning, douche en toilet. In Mussanah verblijven we in een luxe resort direct aan het strand. In de Wahibawoestijn overnachten we in een bedoeïnenkamp, waar je je eigen huisje hebt met badkamer.

Zijn er maaltijden inbegrepen?

Bij de reis door Oman en Dubai zijn alle ontbijten inbegrepen. Bovendien wordt in de Wadi Shaab een picknick lunch geserveerd door de lokale gids en verzorgen de bedoeïenen in hun kamp in de Wahiba-woestijn een Omaanse barbecue.

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleider. Onze reisbegeleiders zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoser reizen. Een zorgvuldige en uitgebreide training legt hiervoor de basis.

De lokale gids, die gedurende de rondreis door Oman meereist, vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. Samen met de Nederlandse reisbegeleider zorgen ze voor een soepel verloop van de reis.

Welke excursies zijn inbegrepen?

Bij Ras al Hadd maken we een excursie naar een strand waar reuzenschildpadden eieren leggen. We stoppen bij de oase Wadi Bani Khalid, en vanuit Nizwa staat een excursie naar het fort van Jabreen en de oase Tanuf op het programma.

Heb ik een visum nodig voor deze landen?

Voor Oman is op dit moment geen visum nodig dat voor de reis geregeld moet worden voor een verblijf van maximaal 14 dagen. U krijgt ter plaatse bij aankomst op de luchthaven een visum. Op dit moment zijn er geen kosten aan het visum verbonden. Voor Dubai en Abu Dhabi hoeft u geen visum te regelen.

Hoe is het vervoer in Oman en Dubai?

We beschikken voor deze reis over een eigen ruime bus met airconditioning voor de comfortabele trajecten en vierwiel aangedreven terreinwagens voor de ruigere gedeeltes van Oman.

Hoe lang zijn de reisdagen?

De reis door Oman en Dubai kenmerkt zich door de relatief korte reisafstanden. De meeste plaatsen zijn via het comfortabel wegennet in 3 á 4 uur bereikbaar. de langste rit is die naar Dubai. Onze bussen met airconditioning leggen deze afstand in ongeveer 5 uur af, inclusief de grensovergang.

Wat is de beste reistijd voor Oman en Dubai?

Tussen september en mei is het in beide landen aangenaam warm. In de bergen en de woestijn kunnen de avonden/nachten wat fris zijn. In de zomermaanden is het vooral aan de kust zeer warm, maar alle hotels, restaurants, de bus, shopping malls etc. beschikken over airconditioning.

Waar kan ik dolfijnen zien?

Vanuit Muscat worden er dolfijnenexcursies georganiseerd.

Waar kan ik geld wisselen?

In de steden vind je pinautomaten en creditcards zijn een gebruikelijk betaalmiddel. Voor alle zekerheid raden we je aan ook contante euro’s mee te nemen om ter plaatse tegen lokale valuta te wisselen.

Uit hoeveel personen bestaat de groep?

Djosergroepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Gelden er kledingvoorschriften in Oman en Dubai?

In deze overwegend islamitische landen wordt, zeker buiten de hoofdsteden, gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt.
Voor een bezoek aan een moskee dient u lange mouwen en een lange broek/rok tot over de enkels te dragen. Vrouwen moeten hun hoofd bedekken.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Oman en Dubai?

De netspanning is hetzelfde als in Nederland, stopcontacten zijn er in twee soorten: voor onze tweepolige stekkers en voor stekkers met 3 platte polen. Een wereldstekker is daarom onmisbaar.

Ik heb een stempel van Israel in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Dit kan inderdaad problemen geven. Officieel mag je geen stempel van Israël in je paspoort hebben staan.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Oman & Dubai

Bekijk alle reisblogs over Oman & Dubai