Rondreis Peru, Ecuador & Galapagos 27 dagen
Hoogtepunten van de machtige Andes
Vanaf € 5.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Een unieke rondreis door Peru en Ecuador inclusief een bezoek aan de Galapagoseilanden. Oude en nieuwe hoofdsteden, zoals Lima, Machu Picchu, Cusco en Quito staan op het programma. Een reis door fantastisch landschap op zoek naar zowel historische als hedendaagse cultuur. Woestijnen, tropisch regenwoud, de indrukwekkende Andes... de natuur is zeer afwisselend tijdens deze reis. Koloniale bouwstijlen worden afgewisseld met Incatempels en moderne bouwkunst in de grote steden. Het straatbeeld is continu kleurrijk dankzij klederdracht en architectuur. Tijdens het bezoek aan de Galapagos eilanden worden Isabela, San Cristobal, Santa Cruz en Floreana aangedaan.
Daarom Djoser
- Unieke combinatiereis Peru, Ecuador én de Galapagos eilanden
- Verblijf in de Peruaanse oase van Huacachina
- Condors bewonderen in de Colca Canyon
- Verblijf bij het hoog gelegen Titicacameer
- Excursie naar Machu Picchu inbegrepen (excl. entree)
- Bezoek traditionele Heilige Vallei in Peru
- Verblijf in de jungle in Ecuador, incl maaltijden en excursies
- Nederlandse reisbegeleiding tot Galapagos
- 6-daags verblijf op Galapagos, inclusief vluchten en professionele Engelstalige gids
- Rechtstreekse vluchten met KLM
- Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Alle reisinformatie
Route en kaart
- Amsterdam - Lima
- Lima
- Lima - Paracas NP - Huacachina
- Huacachina
- Huacachina - Nasca
- Nasca - Arequipa
- Arequipa
- Arequipa - Chivay
- Chivay - Colca Canyon - Puno
- Puno, optionele excursie Titicacameer
- Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
- Cusco
- Cusco - bezoek Heilige Vallei - trein naar Aguas Calientes
- Aguas Calientes - Machu Picchu - Aguas Calientes - trein naar Cusco
- Cusco - vlucht naar Lima - vlucht Quito
- Quito
- Quito - Jungle Lodge
- Jungle Lodge
- Jungle Lodge
- Jungle Lodge - Quito
- Quito - vlucht naar Galapagoseiland San Cristobal, bezoek aan Gianni Arismendy Interpretatiecentrum
- San Cristobal, bezoek aan Puerto Chino
- San Cristobal - Floreana - Isabela
- Isabela, bezoek aan Sierra Negra
- Isabela - Santa Cruz, bezoek aan Charles Darwin Station
- Santa Cruz - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
- aankomst Amsterdam
Reisbeschrijving
Verken het fraaie centrum van Lima
Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima - Paracas - Huacachina
Dag 4 Huacachina
We beginnen onze rondreis in de hoofdstad van Peru, waar we een hele dag tot onze beschikking hebben om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo Rafael Larco, een van de beste privé-collecties ter wereld met o.a. een schitterende verzameling van vruchtbaarheidsbeeldjes uit vele Peruaanse culturen lang voor de opkomst van het Incarijk. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken waar de welvarende van Peru wonen.
De volgende dag rijden we naar het Paracas nationaal park aan de Pacifische kust. Daar kunnen we een bezoek brengen aan de vlak voor de kust gelegen Ballestas-eilanden. Bij de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren: vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekende soort mest, 'guano'. Door de woestijn reizen we door naar het oase-dorpje Huacachina. Dit is een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. In Haucachina zijn er verschillende mogelijkheden om de zandduinen te verkennen, voor sportievelingen is er de optie om te sandboarden. Dit is in deze mooie omgeving een onvergetelijke ervaring.
Mysterieuze Nazca lijnen en zwevende condors boven de Colca Canyon
Dag 5 Huacachina - Nasca
Dag 6 Nasca - Arequipa
Dag 7 Arequipa
Dag 8 Arequipa - Colca Canyon
Dag 9 Colca Canyon - Puno
Vervolgens staat een van de meest mysterieuze plekken van Peru op het programma: de Nazca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je twee van de figuren bekijken. Echter de beste kijk op een van de grootste raadsels van Zuid-Amerika krijg je pas vanuit de lucht. Vanuit het stadje Nazca heb je ook nog de mogelijkheid om gedurende een half uur over de mooiste figuren in het enorm uitgestrekte woestijngebied te vliegen. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt! In de namiddag kunnen sommigen ook nog een bezoek brengen aan het chauchilla kerkhof, waar tientallen mummies in het hete woestijnzand zitten, in een werkelijk bizarre omgeving.
Een lange tocht door de woestijn met ongelofelijk veel afwisseling, waarbij we al langzaam de hoogte in gaan, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al wennend aan de hoogte een dag rondkijken, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.
De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Cañon, onderweg passeren we een pas van 4800 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je voldoende water drinkt! Onderweg zie je waarschijnlijk ook de vicuña, een 'broertje' van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het een bedreigd en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is.
De volgende ochtend gaan we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Cañon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Dit landschap, samen met de majestueuze condors zwevend erboven, is adembenemend mooi. Via een prachtige reisroute komen we vervolgens naar Puno.
Eilanden van de Uros in het Titicacameer
Dag 10 Puno, bezoek Titicaca meer
Dag 11 Puno - Cusco
We overnachten in Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer. Het is mogelijk om dit bijzondere hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld te verkennen per boot. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes.
Op Taquile woont ook nog een traditioneel levende indiaanse bevolking. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Op het rustige, autovrije eiland stuit je op menig breiende man terwijl de vrouwen zich bezig houden met het weven. Geniet van de prachtige vergezichten over het meer en de omringende hoge Andes.
Vanuit Puno bereiden we ons voor voor een lange, maar prachtige rit door de Andes-landschap naar Cusco. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het indrukwekkende tempelcomplex is een eerbetoon aan de Viracocha God van de Schepping. In het kleine Andahuaylillas staat een prachtige kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd.
De Heilige vallei van de Inca’s nabij Cusco
Dag 12 Cusco
Dag 13 Cusco - bezoek Heilige Vallei - Aguas Calientes
Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien.
Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier altijd een gezellige sfeer. Tijdens een standswandeling verkennen we oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca overblijfselen van Sacsayhuamán, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de stad.
De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er iets hoger. Beroemd zijn de markt en de ruïnes van Pisac en de incaruines van Ollantaytambo. In deze dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Vooral in Ollantaytambo lijkt het alsof de laatste inca´s gisteren pas voorgoed vertrokken zijn. De Inca ruïnes die we in deze dorpjes kunnen bezoeken zijn indrukwekkend en veelal prachtig gelegen. Met de trein reizen we verder naar Aguas Calientes, het dorpje onderaan Machu Picchu, waar we overnachten.
Hirham Bingham ontdekte Machu Picchu pas in 1911
Dag 14 Aguas Caliente - Machu Picchu - Cusco
Vandaag staat één van de hoogte punten van deze reis op het programma. Machu Picchu Machu Picchu, een wonder van de oude wereld, staat op het punt om verkend te worden! De geheimzinnige stad, verborgen tussen de majestueuze bergtoppen van de Andes, heeft eeuwenlang de nieuwsgierigheid en bewondering van reizigers over de hele wereld gewekt. In 1911 ontdekte de avonturier Hiram Bingham per ongeluk deze verborgen schat, die eeuwenlang onontdekt bleef door de Spaanse veroveraars. Sindsdien heeft Machu Picchu een bijzondere aantrekkingskracht op avonturiers, geschiedenisliefhebbers en natuurliefhebbers.
Het verkennen van Machu Picchu begint vroeg in de ochtend, wanneer de ochtendmist de ruïnes omhult en de bergen gehuld zijn in een sprookjesachtige atmosfeer. Onder leiding van een deskundige gids krijg je een boeiende uitleg over de geschiedenis en betekenis van deze oude Inca-stad. Tijdens deze verhelderende tour dwakeb we door de straten en de verborgen hoekjes om te genieten van de adembenemende uitzichten. Er zijn hier verschillende mooie wandelingen mogelijk. 's middags nemen we de trein en slapen we nog een nacht in Cusco.
De Plaza de la Independeca vormt het hart van Quito
Dag 15 Cusco - Lima - Quito
Dag 16 Quito
We vertrekken ’s morgens vroeg uit Cusco voor een binnenlandse vlucht naar Lima, van waaruit we doorvliegen naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. De stad Quito bestaat uit een koloniaal gedeelte en een 'nieuw' deel waar banken en ambassades gevestigd zijn, maar waar ook de meeste hotels en restaurants te vinden zijn en tevens de uitgaanswijk 'Mariscal' ligt. Oud-Quito telt vele kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte het beste te voet verkennen. Het hart van het oude koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis.
Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito, San Francisco. Op deze pleinen en in de smalle straatjes eromheen heerst een gezellige drukte: er wordt muziek gemaakt en de inheemse bevolking prijzen hun waar aan. Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. Op en rond deze boulevards vind je souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurants. In de stadsparken El Ejido en El Alameda heerst een gezellige drukte, de lokale bevolking gebruikt hun vrije dagen om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken.
Boottocht door het regenwoud naar ecolodge
Dag 17 Quito - Jungle Lodge
Dag 18 Jungle Lodge
Dag 19 Jungle Lodge
Dag 20 Jungle Lodge - Quito
Op de reisroute van Quito naar de jungle wordt goed zichtbaar dat de afwisseling in het landschap van dit relatief kleine land enorm is. Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen.
Het laatste deel van het traject naar de jungle lodge wordt per boot afgelegd. In een traditionele lange kano vaar je over de Chontayacu-rivier naar onze accommodatie voor de komende dagen. Onze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen en tegelijkertijd heel erg comfortabel. Tijdens onze ‘jungle-ervaring’ kun je wandelingen maken onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt.
Per kayak en te voet trek je er tijdens het verblijf op uit om dieren en insecten te spotten en veel te weten te komen over mens en cultuur in deze regio. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om de prachtige dagen in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.
San Cristobal, spelende zeeleeuwen observeren
Dag 21 Quito - vlucht naar Galapagos, San Cristobal
Dag 22 San Cristobal, schilpadden broedcentrum
We komen aan op het eiland San Cristobal, aan de oostkant van de Galapagosarchipel. San Cristobal is een van de twee toegangspoorten naar de Galapagos dankzij het vliegveld dat hier in 1986 geopend is. We brengen een bezoek aan het interpretation centre, waar je wordt meegenomen naar de geschiedenis van de Galapagoseilanden. Je krijgt een terugblik naar het verleden met een oog gericht op het heden en de toekomst. Een must-see voor de echte Galapagosliefhebbers! Een wandeling brengt ons naar de kust bij Cerro de las Tijeretas, een prachtige plek om twee soorten fregatvogels te zien. Ook het landschap en het uitzicht zijn adembenemend. Aan de voet van Tijeretas Hill is het mogelijk om te snorkelen. Vanaf het strand bekijken we spelende zeeleeuwen.
De volgende dag is vrij te besteden op San Cristobal. Het is mogelijk om hier de zogenaamde Kicker Rock te bezoeken. Tijdens deze optionele excursie varen we langs de kustlijn van het eiland naar het prachtige Puerto Grande of Playa Ochoa. Vanaf deze stranden word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de bijzondere Kicker Rock die met zijn verticale wanden trots uit het water omhoog steekt. De eenzame Rots wordt ook wel eens de slapende leeuw genoemd dankzij de typische vorm. In de verticale wanden nestelen vogels en er kan worden gedoken op deze plek.
In de middag neemt onze gids ons mee naar het hoogland van San Cristobal. We bezoeken de Cerro Colorado en het schildpadden broedcentrum. Als het weer het toelaat vervolgen wij de dag met een korte klim naar de Junco lagune. Dit is een kratermeer met en doorsnede van 300 meter van waar we van een mooi uitzicht over de omgeving kunnen genieten.
Floreana & Isabela
Dag 23 San Cristobal - Floreana - Isabela
Dag 24 Isabela, excursie naar Sierra Negra
Vroeg in de morgen varen we in ongeveer 2,5 uur naar Floreana-eiland, waar we de hooglanden van dit historische eiland bezoeken. De menselijke aanwezigheid op de Galapagos zien we hier het duidelijkst. De eerste walvisvaarders kwamen hier in 1793 aan wal. We vervolgen onze weg naar Isabela, het grootste eiland van de archipel. Ze dankt haar naam aan de koningin van die tijd, koningin Isabella van Spanje. Het eiland wordt gevormd door zes aan elkaar gegroeide vulkanen: Alcedo, Cerro Azul, Darwin, Ecuador, Sierra Negra en Wolf.
Tijdens ons verblijf op het eiland Isabela maken we in het binnenlandse hoogland een wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan. De kratermond heeft een diameter van maar liefst 11 kilometer. In de Humedales, een wetlands gebied, zien we elegante roze flamingo's hun voedsel zoeken op de bodem van de zee. Een ander hoogtepunt van Isabela zijn de Tintoreras eilandjes, een plek waar haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns en veel verschillende vogelsoorten hun tijd doorbrengen. Het is mogelijk om er te snorkelen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het schildpadden broedcentrum niet aan het bezoek op Isabela.
Bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum op Santa Cruz
Dag 25 Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station
Dag 26 Santa Cruz - Baltra - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
Dag 27 aankomst Amsterdam
Vanuit Isabela vetrekken we weer naar Santa Cruz voor een bezoek aan de Char Darwin Station. Het Charles Darwin Research Station is een onderzoeks- en wetenschappelijke faciliteit die is opgericht om de unieke flora en fauna van de eilanden te bestuderen en te behouden. Hier zijn wetenschappers en onderzoekers actief betrokken bij het bestuderen van de ecologie, het gedrag en de biodiversiteit van de Galápagos-eilanden. De volgende dag vliegen van San Cristobal terug naar Guayaquil en van daaruit door naar Amsterdam.
Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het land immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.
Vertrekdata 2025
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
Korting
Incl. € 100,- korting
5.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 5.395,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 5.395,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 5.095,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.
€ 5.895,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 5.095,-
Vertrekdata 2026
Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 5.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 5.295,-
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.
€ 5.295,-
Inclusief
- Vliegreis met KLM
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per comfortabele bus
- Hotelovernachtingen
- ontbijt inbegrepen tijdens de reis
- Nederlandse reisbegeleiding (tot vertrek naar de Galapagos eilanden)
- Engelssprekende gids op de Galapagos
- internationale vluchten Cusco - Lima - Quito
- Binnelandse vluchten Quito - Galapagos - Guayaquil
- 6-daags Galapagosprogramma met hotelovernachtingen
- Transfers tussen de Galapagoseilanden per speedboot
- Bezoek aan Paracas nationaal park aan de Pacifische kust
- Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
- Stop bij de Colca Canyon om condors waar te nemen
- Bezoek aan Raqchi en Andahuaylillas
- Excursie Heilige Vallei met bezoek Inca ruïnes van Pisac en Ollantaytambo
- Excursie naar de heilige Incastad Machu Picchu
- 3-daage verblijf in de jungle lodge, inclusief maaltijden en excursies
Exclusief
Overige maaltijden, entreegelden, Nederlandse reisbegeleiding op Galapagoseilanden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 26,50-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.
Vluchttoeslagen (inbegrepen)
Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.
Hotelverlenging
Verlenging mét accommodatie in Lima of aan het eind van de reis in Guayaquil is bij te boeken.
De prijs voor een hotelvervroeging in Lima is vanaf € 40,- per persoon per nacht voor een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer vanaf € 70,-. De prijs voor Guayaquil is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Landarrangement
Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.245,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Groepssamenstelling en groepsgrootte
Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.
Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.
Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.
De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.
Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.
Vertrek informatie
Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.
Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.
Vertrek gegarandeerd
Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.
Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.
Reviews Peru, Ecuador & Galapagos, 27 dagen
-
Een zeer gevarieerde fantastische en drukke reis. Van cultuur tot natuur, van zee tot bergen, een zeer bijzondere reis. Een fantastische reisbegeleider op het vaste land, alleen de gids op de Galapagos viel iets tegen, maar het prachtige gebied maakte dat weer goed. Een echte aanrader!
-
Ik kijk terug op een prima rondreis. Een extra compliment voor Tonka die de groep op een uitstekende wijze over het vaste land van Peru en Ecuador heeft geleid. De reisleiding op de Galapagoseilanden was iets minder maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lokale standaard.
-
De reis was fantastisch. Leuke groep, indrukwekkende landschappen en steden, en goed weer. Hoogtepunten waren Huacachina met zijn zandduinen, Cuzco, wandelen in de Andes naar de Condor (we hebben ze gezien!), Machu Picchu uiteraard en zwemmen met zeeleeuwen en zeeschildpadden op de Galapagos.
-
Prachtige reis. Hele mooie natuur met veel dieren om te spotten. Strak reisschema om zo veel mogelijk te zien. Goede, sfeervolle hotels op prima locaties in de stad. Geweldige excursies naar oa de Colca Canyon, Machu Picchu en het Titikaka meer. Aangename temperatuur en genoeg vrij tijd. Top.
Praktische informatie
Accommodatie
We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. Het hotel in Cusco bijvoorbeeld is gevestigd in een mooi oud koloniaal pand. De kamers liggen om een binnenplaats waar het bij aangename temperaturen heerlijk toeven is. In de Colca Canyon verblijven we aan de rand van het kleine dorpje op een paar blokken afstand van het centrale plein. De kamers zijn ruim en bij het ontbijt worden overheerlijke broodjes geserveerd.
In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken.
Bekijk hotelreviews op
Lima | Miramar Hotel |
Huacachina | Hotel El Huacachinero |
Nasca | Hotel Alegria |
Arequipa | Hotel vita Arequipa |
Chivay | Hotel Vita Colca |
Puno | Casona Plaza Hotel |
Cusco | Hotel Prisma |
Aguas Calientes | Hotel Machu Picchu Adventure |
Quito | Ikala Quito Hotel |
Jungle | Yacuma Lodge |
San Cristobal | Hotel Arena Blanca |
Isabela | Gran Tortuga |
Santa Cruz | Hotel Lobo de Mar |
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Eenpersoonskamer
Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.
Vliegreis
Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Vlucht met
KLM
Traject
Amsterdam - Lima
Vertrek
11:40 - 18:10
Vlucht met
KLM
Traject
Guayaguil - Amsterdam
Vertrek
20:05 - 13:25
Tijdsverschil: In Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger. In Ecuador is tijdens de zomertijd 7 uur vroeger. In de winter is dit 6 uur. Op de Galapagoseilanden is het nog één uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.
KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10 voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.
Landarrangement
Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €4.245,-.
Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.
Hotelovernachting Schiphol
Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.
Vervoer
In Peru en in Ecuador gebruiken we een comfortabele eigen bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.
Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein. Vanuit Cusco vliegen we via Lima naar Quito. Tijdens het verblijf in de ecolodge maken we gebruik van kayak en in een traditionale kano varen we naar de accommodatie. Ook naar de Galapagos maken we een vlucht. Tussen de verschillende eilanden van de Galapagos reizen we met een speedboot.
Bij de reis inbegrepen
- Vliegreis met KLM
- Alle vluchttoeslagen
- Vervoer per comfortabele bus
- Hotelovernachtingen
- ontbijt inbegrepen tijdens de reis
- Nederlandse reisbegeleiding (tot vertrek naar de Galapagos eilanden)
- Engelssprekende gids op de Galapagos
- internationale vluchten Cusco - Lima - Quito
- Binnelandse vluchten Quito - Galapagos - Guayaquil
- 6-daags Galapagosprogramma met hotelovernachtingen
- Transfers tussen de Galapagoseilanden per speedboot
- Bezoek aan Paracas nationaal park aan de Pacifische kust
- Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
- Stop bij de Colca Canyon om condors waar te nemen
- Bezoek aan Raqchi en Andahuaylillas
- Excursie Heilige Vallei met bezoek Inca ruïnes van Pisac en Ollantaytambo
- Excursie naar de heilige Incastad Machu Picchu
- 3-daage verblijf in de jungle lodge, inclusief maaltijden en excursies
Excursies
Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de kathedralen van Lima bezoeken terwijl de ander liever over een van de vele markten slentert. Het Peruaanse en Ecuadoraanse leven vindt op straat plaats en het is dan ook zeker de moeite waard om dit rustig vanaf een bankje in het park te bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.
Tijdens deze reis door Peru en Ecuador zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
- Excursie naar de Colca Canyon om de machtige condors te bewonderen.
- En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
- Vanuit Cusco reizen we naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Een groene, lagergelegen vallei waar we Inca-ruïnes, kleine dorpjes en een kleurrijke markt bezoeken.
- Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 a 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.
- Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Vanuit hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden zijn de volgende excursies (onder voorbehoud van weers- en parkregelgeving) opgenomen:
- San Cristobal: bezoek aan het Interpretation Centre en Cerro de las Tijeretas.
- Wandeling door de hooglanden van Floreana.
- Op Isabela Island bezoeken we Los Humedales voor een wandeling door de bijzondere omgeving.
- Op Isabela Island maken we een trekking over de Sierra Negra vulkaan.
- Wandeling door de hooglanden van Santa Cruz.
- Een bezoek aan het Charles Darwin Centre op Santa Cruz.
- Bezoek aan één van de mooiste stranden van de Galapagos; Tortuga Bay, een beschermd strand waar we weer diverse diersoorten van dichtbij kunnen bewonderen.
Diverse andere excursies zijn optioneel en ter plaatse nog te reserveren, zoals:
- Boottocht naar de Islas Ballestas
- Vlucht over de indrukwekkende Nasca-lijnen geeft een perfect beeld van de lijnen
- Vanuit Puno is het aan te raden het Titicacameer op te gaan. Het is mogelijk om de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros te bezoeken of een volle dagtocht te maken over het prachtige meer met schitterend uitzicht op de hoge Andes naar het eilandje Taquile.
Galapagoseilanden
Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen.
De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos nationaal park (USD 220 per persoon) moeten ter plaatse betaald worden.
Reisdocumenten
- E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
- Internationale reispas die nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Ecuador/Peru.
Geldzaken
In Peru betaal je met de Nuevo Sol. In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.
Maaltijden
Dagelijks ontbijt is bij deze reis inbegrepen. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. Tijdens het verblijf in de jungle zijn de maaltijden wel inclusief. In grote steden kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale en zeer voordelige maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen en Peruanen wordt bezocht, een goed restaurant is.
Hoofdbestanddelen van de lokale keuken in zijn aardappelen en maïs. Probeer in Peru zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis met citroen en koriander. Of probeer eens ‘cuy’ (cavia) een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie of thee en broodjes bestellen. Begin de dag ook eens met zo'n typisch ontbijt van gekookte maïs.
Gezondheid
Voor deze reis wordt aangeraden:
- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.
De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.
Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.
De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen, maar toch kun je last krijgen van de hoogte. Na een dag aan de hoogte te zijn gewend in Arequipa ga je namelijk echt omhoog naar de Colca Cañon, waarbij je onderweg over een pas van 4900 meter gaat. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid zorgen. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk niet te zwaar te eten en veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.
Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.
Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.
Hotelverlenging
Verlenging mét accommodatie in Lima of aan het eind van de reis in Guayaquil is bij te boeken.
De prijs voor een hotelvervroeging in Lima is vanaf € 40,- per persoon per nacht voor een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer vanaf € 70,-. De prijs voor Guayaquil is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.
De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
Klimaat en geografie
Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Gedurende de reis verblijf je in twee verschillende klimaatzones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco. In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.
Net zoals in Peru kan je in Ecuador alle mogelijke weertypen tegenkomen: in het laagland kan het vochtig en tropisch zijn, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer. In de kuststreek hangt er in Peru van april tot december de zogenaamde 'la Garua', een mistlaag langs de kust die wegtrekt zodra je het binnenland in gaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en ‘s nachts kan het flink afkoelen, soms wel tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt. Zoals uit deze temperaturen blijkt is airconditioning in de hotels en bussen niet nodig.
Het klimaat op de Galapagoseilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.
Reisbegeleiding en gidsen
De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Lima opwacht en gedurende de hele reis met de groep meereist. De reisbegeleiding vertelt zoveel mogelijk over mogelijke excursies of het dagelijks leven en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen of vervoer. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.
Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden word je niet meer begeleid door deze Nederlandse reisbegeleiding, maar door een lokale (Engelssprekende) gids. Dit zijn veelal biologen in dienst van het Galapagos nationaal park.
Veelgestelde vragen
Waar overnacht je met Djoser gedurende deze reis?
Gedurende deze reis overnachten we in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels met ruime kamers en goede service. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Op de Galapagos slapen we ook op de eilanden in kleine hotelletjes. Sommige hotels hebben een zwembad zoals bijvoorbeeld het Lobo de Mar hotel in Santa Cruz.
Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?
De bussen worden bestuurd door ervaren lokale chauffeurs. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje of om foto's te nemen. In de reis zijn verschillende vluchten opgenomen om de grootste afstanden snel en comfortabel te overbruggen. We vliegen van Cusco naar Lima, Lima naar Quito, Quito naar de Galapagos en vanaf de Galapagos vliegen we terug naar Guayaquil. De reis tussen de verschillende eilanden op de Galápagos-archipel wordt met speedboten afgelegd.
Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?
In Peru en Ecuador word je begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding. De reisbegeleiding geeft je tips over de bezienswaardigheden, restaurants en zorgt samen met onze deskundige lokale partner voor een soepel verloop van de reis. Tijdens het verblijf op de Galapagos eilanden is er een deskundige Engelstalige gids die je van alles kan vertellen over de bijzondere flora en fauna van de archipel.
Is een visum voor Peru en Ecuador noodzakelijk?
Er is voor Ecuador en Peru geen visum nodig voor houders van een Nederlands of Belgisch paspoort.
Wel moet het paspoort na vertrek uit het land nog 6 maanden geldig zijn.
Werkt Djoser samen met duurzame projecten in Peru en Ecuador?
Tijdens de reis verblijven we in de Yacuma ecolodge. Deze lodge is in 1995 opgericht met het doel om de economie van de gemeenschap te verbeteren en de natuur en cultuur van deze gemeenschap te behouden door duurzaam toerisme. Daarnaast is deze ecolodge gecertificeerd door Rainforest Alliance; dit is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Klik hier voor meer informatie.
Wat is het voltage in Peru en Ecuador?
De netspanning in Ecuador is 110 volt. Men maakt gebruik van stopcontacten voor stekkers van de Amerikaanse variant met twee platte polen. In Peru is de netspanning 220 volt. Men maakt ook hier gebruik van stopcontacten voor stekkers van de Amerikaanse variant met twee platte polen, maar vaak passen ook de Nederlandse stekkers er gewoon in.
Kan je in Peru en Ecuador pinnen?
In vrijwel alle plaatsen op onze reisroute in Peru en Ecuador kun je pinnen. In Lima, Pisco, Nasca, Arequipa, Puno en Cusco staan pinautomaten. Ook op heel veel plaatsen in Ecuador kun je pinnen waaronder in Quito. Neem ook een bedrag aan contant geld in dollars mee. Denk daarbij aan kleine coupures; 50 USD biljetten kunnen lastig in te wisselen zijn in winkels of restaurants. De Amerikaanse dollar is de officiële munteenheid in Ecuador.
Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?
Mobiel bellen in Peru en Ecuador kan met toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/4G. Met de meeste moderne smartphones kun je daarom bellen in Colombia.
Als je wil bellen, vergeet dan niet om in Peru en Ecuador je 3G/4G aan te zetten en je 'dataroaming' uit te zetten.
In de meeste hotels is in de kamer of in de lobby wifi aanwezig waar je met smartphone kunt internetten, soms tegen betaling of met aanvraag bij de servicebalie.
Er is een uitgebreide dekking in Ecuador en in Peru is de dekking redelijk. Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten.
Hoe staat het met hoogteziekte?
De reis is zo opgebouwd dat je langzaam went aan de hoogte. In Arequipa, dat op zo’n 2400 meter hoogte ligt, kun je al wennen. Hierna vertrekken we richting de Colca Cañon waar we over een pass van een kleine 5000 meter gaan. In Puno aan het Titicacameer, overnachten we op ongeveer 3800 meter hoogte. De hoogte in Ecuador is niet zodanig dat veel mensen last hebben van hoogteziekte. Je kan wel wat kortademig zijn of een lichte hoofdpijn hebben. Alleen bij de beklimming van de vulkaan speelt de grote hoogte een rol.
Het is ten alle tijde heel belangrijk om veel water te drinken, het rustig aan te doen en goed naar je lichaam te luisteren. De meest voorkomende symptomen zijn lichte misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Wel raden wij mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan zeker ook even bij je huisarts langs.
Wanneer is de beste reistijd voor de Galapagos?
Galapagos kent een warm en nat klimaat. Daardoor beschikt het over een prachtige natuur. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 25 graden en in onze wintermaanden loopt de temperatuur op naar 30 graden. April en mei zijn de mooiste maanden om deze eilanden te bezoeken. Het waait dan minder hard en de zee is mooi helder.
Voor een exact overzicht van klimaat en flora en fauna per maand klikt u hier.
Wat kan ik verwachten op de Galapagos eilanden?
Bij een bezoek aan de Galapagos maak je boottochten tussen verschillende eilanden, die bewoond zijn door unieke dieren. We vliegen naar San Cristobal en overnachten in kleine hotels op diverse eilanden. We reizen hier rond met officiële lokale Engelstalige gidsen die alles kunnen vertellen over de flora en fauna van de archipel.
Verder kan je hier natuurlijk volop genieten van de prachtige natuur!
Wat voor bagage mag ik meenemen op de binnenlandse vlucht?
De bagageregels voor de binnenlandse vlucht zijn gelijk aan die van de internationale vlucht. We adviseren u niet meer dan ongeveer 15 kilo bagage mee te nemen, bij voorkeur in een zachte rolkoffer, weekendtas of rugzak. Hardschalen koffers raden wij af, omdat deze niet of nauwelijks op te bergen zijn in de bus.
Stel je vraag
Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.
Foto's en video
Reisblog Peru, Ecuador en Galapagos
-
Wereldwijd Wereldwonderen afvinken
Reizen draait om vrijheid en gaan waar de wind je brengt, maar soms is het toch ook wel fijn om conc...
-
-
Het Titicacameer, een magische plek
Na meer dan vijfentwintig jaar keert schrijver en oud-reisleider Jeroen Windmeijer terug naar zijn g...
-
Francisco de Orellana, roemloos temmer van de Amazone
Zelfs met moderne middelen slagen er weinig in de Amazone in zijn volle lengte van meer dan 6000 kil...
-
Thuis op het Titicacameer
Op het Titicacameer op het eiland Amantani houden bewoners de komst van grote hotels tegen. Ook Jua...
-
-
Peruaanse cocktail Pisco
Peru is een land met een grote variëteit in eten en drinken. Pisco sour is dé Peruaanse cocktail die...
-
Varen en overnachten op het Titicacameer
Ga jij op reis naar Peru? Dan mag een bezoek aan het Titicacameer niet ontbreken. Deze enorme poel l...
-
Vijf must-haves voor op de Inca Trail
Trek een paar stevige schoenen aan, want we nemen je mee naar de eeuwenoude Inca Trail.
-
De diepste dalen van de Colca Canyon
Veel mensen hebben Machu Picchu bovenaan hun lijstje staan als ze naar Peru reizen, maar in hun haas...