Nieuw-Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land met een verassende variatie aan landschappen die zich in sneltempo afwisselen: tropisch aandoende baaien, kleurrijke vulkanen, gletsjers, spuitende geisers, besneeuwde bergen, enorme fjorden… geen wonder dat Nieuw-Zeeland ook wel ‘de wereld in het klein’ genoemd wordt! Tijdens onze reizen bezoek je o.a. Auckland, Abel Tasman Nationaal Park, Queenstown, Rotorua, Fox Glacier en Christchurch.

Er is ook een 28-daagse reis waarbij je ook Australië bezoekt.

Lees meer

Meer over Nieuw-Zeeland

Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

Ontdek de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Tijdens onze rondreizen door Nieuw-Zeeland bezoek je o.a. de metropool Auckland, het thermale gebied van Rotorua, nationaal park Abel Tasman, Fox Glacier, Queenstown en Christchurch. De landschappen van Nieuw-Zeeland zijn ongelooflijk divers: lieflijke, tropisch aandoende baaien, spuitende geisers, kleurrijke vulkanen, gletsjers, besneeuwde bergen en immense fjorden, Nieuw-Zeeland is eigenlijk de wereld in het klein! Op onze 25-daagse Nieuw-Zeeland rondreis word je verrast door de verschillende landschappen van zowel het Noorder- en het Zuidereiland. Je kunt ook een 28-daagse combinatiereis Australië & Nieuw-Zeeland boeken.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in verschillende middenklasse accommodaties zoals in hostels, lodges, motels en hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van douche en toilet. Onze ervaren en enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleiders zullen de Nieuw-Zeeland rondreis begeleiden en je onderweg van alles vertellen over dit prachtige land. Tijdens onze rondreizen gebruiken we eigen bussen.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Nieuw-Zeeland zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en je het echte Nieuw-Zeeland te laten zien. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Nieuw-Zeeland rondreis brengt je langs alle hoogtepunten met een fantastische natuur als decor. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Nieuw-Zeeland

Landinformatie Nieuw-Zeeland

  • Hoofdstad: Wellington
  • Andere bekende steden in Nieuw-Zeeland: Auckland, Christchurch en Dunedin
  • Inwoners: 4,5 miljoen
  • Taal: Engels, Maori
  • Munteenheid: Nieuw-Zeelandse Dollar
  • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Nieuw-Zeeland 12 uur later, tijdens onze zomertijd is het in Nieuw-Zeeland 13 uur later
  • Oppervlakte: 275.042 km2
  • Geografie: Nieuw-Zeeland bestaat uit twee eilanden: het Noordereiland en het Zuidereiland. Deze twee eilanden worden door de Straat van Cook van elkaar gescheiden. Het Zuidereiland wordt van noord naar zuid gescheiden door de Nieuw-Zeelandse Alpen. Het Noordereiland is minder bergachtig maar kent wel vulkanisme.

Terug naar boven

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

Beste reistijd Nieuw-Zeeland

De Nieuw-Zeelandse zomer loopt van november tot maart en in onze zomermaanden is het daar winter. De zomers zijn aangenaam warm, maar je kunt in de bergen verkoeling vinden. Zorg er wel altijd voor dat je ook warme kleding bij je hebt. De meeste kans op neerslag is in juli.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

Bezienswaardigheden Nieuw-Zeeland

‘God’s Own Country’, zoals de Nieuw-Zeelanders hun land zelf noemen. Nieuw-Zeeland is het land van de ongerepte natuur, het Noorder- en Zuidereiland en de cultuur van de Maori’s. Het land biedt veel variatie van prachtige natuurgebieden en drukke sfeervolle steden als Auckland. De volgende bezienswaardigheden zijn onmisbaar:

>Rondreizen Nieuw-Zeeland

Noordereiland
landschap noorder eiland nieuw zeelandNieuw-Zeeland bestaat uit twee grote en meerdere kleine eilanden. Eén van de grote eilanden is het Noordereiland. Op het Noordereiland wonen drie keer zo veel mensen dan op het Zuidereiland. Het Noordereiland telt bijna 3 miljoen inwoners waarvan de meesten in en rondom de stad Auckland wonen.  Van noord naar zuid strekt het eiland zich uit over 800 km. Wanneer je van het noorden naar het zuiden reist ervaar je goed de overgang van de verschillende natuurgebieden. Van het tropische noorden met de tropische baai Bay of Islands kom je terecht op vulkanische vlaktes in het midden van het land als het nationale park Tongariro.

Auckland ‘Çity of Sails’
Auckland nieuw zeelandAuckland het dichtstbevolkte stedelijk gebied van het Noordereiland. De stad ligt in het noorden van het eiland in de regio Auckland en telt 1,4 miljoen inwoners. In de stad zijn  veel verschillende nationaliteiten te vinden wat je goed kunt merken wanneer je door de stad loopt. Van alle culturen proef je een beetje. De stad staat bekend als de ‘City of Sails’ omdat de haven van Auckland bijna 135.000 jachten liggen. Er worden  vaak grote evenementen gehouden waaronder ook de 2000 America’s Cup en de 2003 America’s Cup. Na het zien van de indrukwekkende haven zijn erg rondom de haven of in de stad genoeg gezellig cafés en restaurants.

Tongariro nationale park
Tongariro nationaal park Nieuw ZeelandHet Tongariro nationale park  is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en bevindt zich op het Noordereiland. In het park zijn er nog steeds enkele enorme actieve vulkanen. Mits de weersomstandigheden goed genoeg zijn kun je hier prachtige wandelingen maken. Eén van de spectaculairste wandelingen is de Tongariro Crossing. Hoewel de wandeling niet ontzettend moeilijk is, is een redelijk goede conditie wel vereist. De wandeling duurt ongeveer 7 uur, maar het is zeker de moeite waard. Tijdens de wandeling loop je dwars over vulkanisch gebied dat ontstaan is door uitbarstingen van de Mount Tongariro en Mount Ngarahoe.  Het uitzicht over het uitgestrekte vulkaangebied is adembenemend.

Zuidereiland
Gletsjer Zuider eiland nieuw zeelandHet Zuidereiland staat bekend om de eindeloze hoeveelheid ongerepte natuur. Hoewel heel  Nieuw-Zeeland bekend staat om de mooie natuur, steek het Zuidereiland hier toch wel met kop en schouders boven uit.  Plaatsen als Nelson zijn gevormd door de ruige kuststreek. Het eiland is ongeveer 800 km lang en wat betreft de natuurgebieden val je van de ene verbazing in de andere. Eindeloze landschappen waar druiven groeien worden afgewisseld door gletsjers als Fox Glacier, fjorden en witte zandstranden zoals je ze alleen kent van de foto’s. Een waar paradijs voor de natuurliefhebber.

Maori cultuur
Maori Nieuw ZeelandDe oorspronkelijke bewoners van Nieuws-Zeeland zijn de Maori’s. Duizend jaar geleden kwamen zij aan land in Nieuw-Zeeland en bouwde zij een leven op in hun stammen. Toen aan het eind van de achttiende eeuw Nieuw-Zeeland werd gekoloniseerd werden de Maori’s niet meer geaccepteerd. Delen van hun land werden afgepakt en hun cultuur werd ondergewaardeerd. Nu is ongeveer 14% van de bevolking Maori. In de cultuur van de Maori staat het geloof in goden centraal. De goden vertegenwoordigen de hemel, zee, bergen en oorlog. Ook de geest (wairua) de spirituele kracht (mana) en de levenskracht (mairu) zijn belangrijk voor de Maori’s. De Maori-taal is naast Engels als een officiële taal erkend in Nieuw-Zeeland.

>Rondreizen Nieuw-Zeeland

Terug naar boven

Klantwaardering

8,9

Wat een geweldige reis! Maar een heel druk reisschema, voora...
Wat een geweldige reis! Maar een heel druk reisschema, vooral in Australië zat de vaart er goed in. Veel gezien en gedaan en weer veel eigen grenzen bijgesteld in de goede zin van het woord. Bergen beklommen waarvan ik dacht dit ga ik niet redden en elke keer weer boven gekomen. Top vakantie gehad

Ina W. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser