Bali, Rijstvelden, ceremonies en tropische stranden

Bali, Rijstvelden, ceremonies en tropische strandenHindoetempels, groene heuvels, rijstterrassen en tropische stranden. Bali heeft het allemaal. Reis je met Djoser Family naar Indonesië, dan zit een bezoek aan dit relaxte eiland altijd in het programma. Op al onze reizen naar Indonesië gaat een enthousiaste nederlandse reisbegeleider mee die je kan vertellen over alle mogelijke excursies en activiteiten tijdens de reis.


Apen, dolfijnen en warmwaterbronnen 

Het culturele hart van het eiland is de plaats Ubud. Hier vind je indrukwekkende tempels en ervaar je het echte Balinese leven. Ook worden er in en rondom Ubud elke avond dansvoorstellingen gegeven. Je beleeft het platteland van heel dichtbij op een mountainbike en rijdt door de glooiende groene heuvels en rijstterrassen. 
In het Monkeyforest slingeren de apen om je heen van boom naar boom en vraag je je af wie nou wie bekijkt. 


Lovina ligt aan een prachtig strand van zwart lavazand en hier ontdek je de bijzondere onderwaterwereld tijdens een snorkeltrip. Voor de kust ligt een prachtig koraalrif dat vele verschillende soorten vissen aantrekt. Het is een echte aanrader om een ochtend vroeg op te staan om met een boot de zee op te gaan om dolfijnen te spotten. Deze zeezoogdieren zijn zelden alleen en komen regelmatig boven water om adem te halen. Grote kans dat je ze ziet!  

Dichtbij Lovina vind je ook de warmwaterbronnen van Banjar. Deze bronnen liggen midden in de jungle in een prachtig aangelegde tropische tuin. Het zwavelhoudende water ruikt misschien een beetje vreemd maar heeft volgens een Balinese legende helende werking op het lichaam. 

Voor kinderen is het een feest om hier te zwemmen en voor de ouders is het een heerlijke ontspanningsplek.

Tempels, vulkanen en rivieren  

Vanuit Munduk brengen we een bezoek aan de Pura Ulun Danu Bratan-tempel. Deze tempel ligt aan de rand van het kratermeer van de Bratanvulkaan en is misschien wel de mooiste tempel van Bali. Door zijn ligging lijkt hij vanaf een afstandje te drijven op het meer. 


In het zuiden van Bali liggen de bekende badplaatsen Sanur en Kuta. De golven zijn hier uitermate geschikt om te leren golfsurfen maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om lekker te luieren op het strand. Naast het strand vind je hier een grote verscheidenheid aan winkeltjes met verschillende souvenirs en de wat grotere shoppingmalls. Ook kun je een bezoek brengen aan het leukste waterpark van Azië, het Waterbompark. Glijbanen kronkelen door de groene omgeving en in de ‘Lazy river’ drijf je op een band langs watervallen door de jungle.

> Family rondreizen Indonesië