Vietnam

Rondreis Vietnam

15 dagen

Tijdens deze rondreis van 15 dagen reis je van het zuiden van Vietnam naar het noorden. Hierdoor hoeft je niks te missen van het al het moois dat Vietnam te bieden heeft. Gedurende deze rondreis zal je de moderne metropool Saigon bezoeken met duidelijke invloeden van de Amerikaanse en Franse cultuur. Verder bezoek je sprookjesachtige steden zoals Hoi An en Hué. Qua natuurschoon zit je bij deze rondreis ook goed. Wat ontdekken de Mekong Delta, Halong Bay en de Marble Mountains. Aan het eind van deze rondreis bezoek je de eeuwenoude hoofdstad van het land, Hanoi. Slenter tussen jonge Vietnamese geliefden in het centrum en loop langs de vele ambassades in de authentieke Franse wijk.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Vietnam, 15 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, dagexcursie Cu Chi en Tay Ninh
 4. Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta)
 5. Saigon - Mui Ne - Nha Trang
 6. Nha Trang
 7. Nha Trang - Po Nagar Cham-torens - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - Tam Quan - My Lai – Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 11. Hué - nachttrein naar Hanoi
 12. aankomst Hanoi - Halongbaai (overnachting op boot)
 13. Halongbaai - Hanoi
 14. Hanoi - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum?

Reisbeschrijving

Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon - Cu Chi - Tay Ninh

Onze rondreis begint in Ho Chi Minh City, beter bekend als Saigon. Saigon is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor de industrie, handel en internationale communicatie. In Saigon zijn de resten van de Franse en later Amerikaanse cultuur nog duidelijk aanwezig. Al op de weg van de luchthaven naar het hotel maak je kennis met een typisch Vietnamees fenomeen: de brommer in al haar verschijningsvormen. Talloze brommertjes, soms met hele families met hippe mondkapjes en helmen, banen zich een weg door het drukke verkeer en vervoeren gigantische ladingen snuisterijen.

Markt Saigon Vietnam | DjoserDe eerste paar dagen hebben we uitgebreid de mogelijkheid om kennis te maken met deze moderne stad. Een stadswandeling voert je langs de prominente koloniale gebouwen zoals de Notre Dame, het operagebouw en hotel de Ville. In de nauwe gangetjes op de Ben Thanh markt tik je alvast je eerste souvenirs op de kop en een cyclo brengt je eenvoudig naar de Chinese wijk Cholon waar je prachtige tempels kunt bezichtigen.


Op dag vier maken we een excursie buiten de stad. Allereerst stoppen we bij een als museum ingericht stuk van het tunnelnetwerk van Cu Chi. Dit was in de jaren zestig een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong in deze provincie. Daarna rijden we door naar Tay Ninh, het centrum van één van de meest intrigerende sektes in Vietnam, nl. de Cao Dai-sekte. De kathedraal hier is een opvallend gebouw dat het midden houdt tussen een suikerzoete, extravagante rococo-kerk en een fantasiegebouw uit de Efteling. We arriveren er voor het middaguur zodat je de dagelijkse strak gedisciplineerde ceremonie in de kerk kunt meemaken.

Mekong Delta

Dag 4 Saigon - dagexcursie My Tho (Mekong Delta)

Vanuit het drukke Saigon reizen we naar het zuidelijk gelegen My Tho. Dit is het meest vruchtbare en welvarendste gedeelte van Vietnam. Tussen de talloze vertakkingen van de Mekong maken we een boottocht. Hier kun je het dagelijkse leven van de Vietnamezen aan je voorbij zien trekken. Ook stoppen we eventjes bij een werkplaats waar kokossnoepjes worden gemaakt en bijenhoning en waar je heerlijk kunt proeven van het exotische fruit dat hier veelvuldig wordt verbouwd. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

Centraal Vietnam

Dag 5 Saigon - Mui Ne - Nha Trang
Dag 6 Nha Trang
Dag 7 Nha Trang - Po Nagar Cham Torens - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An - Marble Mountains - Hué

We reizen door naar het prachtig gelegen Nha Trang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk even tot rust komt. Nha Trang ligt op 8 uur rijden van Ho Chi Minh City en is ook bekend als een de van de beste plaatsen om te snorkelen en duiken in Vietnam. Onderweg stoppen we bij de zandduinen in Mui Ne. Door de zandduinen naast de zee ontstaat er elke dag een thermische wind die van de zee naar het land blaast en in de loop van de dag toeneemt, vooral op zonnige dagen. Aan het einde van de dag bereiken we Nha Trang.

Nha Trang Vietnam tempel DjoserVanuit het strand in Nha Trang worden boottochten georganiseerd waarbij je de prachtige onderwaterwereld al snorkelend verkent en je een bezoek brengt aan een authentiek vissersdorpje. Nha Trang betekent ‘Wit huis’, de stad is vernoemd naar het enige stenen witte huis dat er in het begin van de 19e eeuw aan deze kustlijn stond. Het grootste deel van de bevolking hangt een boeddhistische stroming aan. In de stad vindt je daarom de prachtige boeddhistische bouwwerken zoals de Thap Ba Cham Tempel, gewijd aan de Boeddhistische priester Ponagar.

Ook zijn er sporen van het koninkrijk Champa te vinden. De Po Nagar, een hindoeïstisch bouwwerk iets ten Noorden van Nha Trang, is misschien wel het meest indrukwekkende bouwwerk met vele torens, zalen en beelden. Op weg naar Qui Nhon bezoek je deze historische Champ tempels en een moderne tempel omringd door kleurige bloemen en twee gigantische witte Boeddhabeelden. In Qui Nhon kun je je laten verwennen in een beautysalon met een ontspannende massage.

De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de lange rit naar Hoi An stoppen we voor een bezoek aan het dorpje Tam Quan waar we fabriekjes voor tapioca crackers, kokoskoekjes en rieten matten kunnen bezoeken. Ook maken we een stop in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. De taferelen die daar hebben plaats gevonden doen je huiveren.

Hoi An tempel Vietnam DjoserIn het schilderachtige Hoi An kun je urenlang door de sprookjesachtige straten slenteren en de Chinese tempels en huizen bezoeken. Hoi An is gelegen aan de Thun Bon-rivier. ’s Avonds worden de straten romantisch verlicht door talloze gekleurde lampionnen en doe je je tegoed aan de heerlijkste Vietnamese gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Ook kun je hier naar hartenlust shoppen: jurken, smokings, schoenen, en nog veel meer. Hoi An staat bekend als stad van de kleermakers en je kunt hier alles op maat laten maken in de mooiste stoffen die je maar wil.

Om de rust op het platteland te ervaren maken we een prachtige fietstocht, dwars door de rijstvelden heen.

Via de Marble Mountains, waar je indrukwekkende rotstempels kunt bezoeken, rijden we naar de stad Hué. In Hué is een bezoek aan de verboden Purperen stad die verscholen ligt achter de dikke stadsmuren een leuke optionele excursie. We stoppen bij de Thien Mu-pagode en zien hoe de wierook wordt gemaakt die veelvuldig wordt gebrand in de vele tempels. 

Halong Bay en Hanoi

Dag 11 Hué, boottocht - nachttrein naar Hanoi
Dag 12 Hanoi - Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Dag 14 Hanoi - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Halong baai Vietnam DjoserMet de trein gaan we vanuit Hué naar Hanoi, in het noorden van Vietnam, waarvandaan we de volgende dag meteen verder gaan naar Halong Bay. We gaan aan boord van een houten schip waar we ook de nacht door zullen brengen. Al varend langs de mysterieuze kalksteenrotsformaties geniet je van een tongstrelende maaltijd met vers gevangen vis die door de bemanning is bereid. Op het zonnedek is het heerlijk toeven met een ijskoud biertje en wie wil kan een frisse duik in het water nemen. Liefhebbers kunnen zich ‘s avonds wagen aan de Aziatische volkssport nummer 1: karaoke zingen.

De uitgestrekte Halong Bay ligt in de Golf van Tonkin, 164 km oostelijk van Hanoi. Dit spectaculaire waterlandschap vol kalkstenen pilaren en eilandjes bestrijkt 434 vierkante kilometer. De meeste van de 1600 eilanden zijn grillig en steil en daardoor nauwelijks door de mens aangetast. Het gebied is niet alleen een lust voor het oog, het is ook van groot biologisch en geologisch belang.

Halong Bay is eigenlijk een verdronken karstlandschap waar de zee een doorslaggevende rol speelt. In een dergelijk landschap op het droge zijn vooral de top en zijkanten van de kalkstenen rotsen aan erosie onderhevig. Hier werkt het herhaaldelijk overstromende en weer terugtrekkende zeewater vooral ook in op de basis van de rotsen. Daardoor blijven ze steil met zo goed als verticale wanden.

Na een nachtje al dobberend op het water te hebben doorgebracht, begeven we ons naar het eindpunt van deze reis: Hanoi. Hier kun je aan de rand van het centraal gelegen meer flaneren tussen jonge Vietnamese geliefden of een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, erg de moeite waard! 

Hoi An mensen Vietnam DjoserIn de oude wijk kun je heerlijk verdwalen in de wirwar van straatjes. Gezeten op het plastic kaboutermeubilair aan de kant van de weg zie je het leven van alledag aan je voorbij trekken: Vietnamese dames in een moderne pyjama-outfit bemannen de gaarkeukens op straat, vrouwen met een bamboe puntmuts proberen hun manden vol fruit aan de man te brengen en zwaar beladen brommertjes en fietsen rijden af en aan.


Wie de drukte van de oude wijk wil ontvluchten, moet ook zeker de Franse wijk verkennen met haar vele ambassades, de tempel van de Literatuur en de beruchte gevangenis, bijgenaamd Hanoi Hilton. Ook kun je hier het lichaam van de vader des vaderlands, Ho Chi Minh, in zijn mausoleum bekijken en zien waar hij geleefd heeft. Na deze laatste eerbetuiging zit het er helaas alweer op en vlieg je terugkijkend op een afwisselende rondreis weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Vietnam immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang € 50 korting. Gebruik de actiecode: SEP17.

Vertrekdata 2017

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

27 sep - 11 okt
i

Extra informatie

Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

25 okt - 08 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

15 nov - 29 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.745,-

Start - einde

20 dec - 03 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 jan - 07 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.645,-

Start - einde

14 feb - 28 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

25 apr - 09 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 5 lid 4 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

Mocht een reis met een vermelding 'vertrek gegarandeerd' om een van bovengenoemde redenen (m.u.v. annulering vanwege negatief reisadvies) alsnog geen doorgang vinden dan biedt Djoser een omboekvoordeel van € 150,- per persoon indien u omboekt naar een andere reis en/of vertrekdatum.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué-Hanoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halongbaai inclusief maaltijden
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi en Tay Ninh inbegrepen
 • Excursie naar My Tho (Mekong Delta)
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer.  Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Hong Hac
Nha Trang Hai Au
Qui Nhon Hai Au Seagull
Hoi An Hoi An Lantern Hotel
Hue Park View Hotel
Hanoi Thang long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12

Vliegreis

Cathay Pacific

De vluchten worden uitgevoerd door Cathay Pacific. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Hongkong 12:55 - 06:20*
Hongkong - Ho Chi Min City 08:45 - 10:20
   
Hanoi - Hongkong 19:30 - 22:20
Hongkong - Amsterdam 00:15 - 06:55


*aankomst volgende dag

Tijdverschil:
Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf €1.045,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een bus, trein en boot. De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele, lokaal gehuurde bus, die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per nachttrein afgelegd.

Vietnam bekijken we ook vanaf het water: in Halong Bay maken we namelijk een boottocht. De waterrijke Mekong Delta en de kuststrook bij Nha Trang lenen zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué-Hanoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halongbaai inclusief maaltijden
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi en Tay Ninh inbegrepen
 • Excursie naar My Tho (Mekong Delta)
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag de onderwaterwereld van Nha Trang door een snorkelbril, terwijl de ander liever geniet van een dagje ontspannen in een modderbad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai tempel. De Cao Dai tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Op de fiets ontdekken we Hoi An. Tussen de rijstvelden ontmoeten we de lokale bevolking en zie we waterbuffels aan het werk.
 • Een bezoek aan de Po Nagar Cham torens in Nha Trang. Waar je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • De Mekong Delta verkennen we per boot.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kunt je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • De overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Bezoek de modderbaden in Nha Trang, een ideale dag om lekker te ontspannen.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die hij mee voerde van de wouden verderop.
 • Een bezoek aan de Thien Mu pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 •     Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 •     Visum voor Vietnam, kosten € 65,-


Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 6 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In alle plaatsen zijn geldautomaten. Alleen in Sapa is er maar 1 geldautomaat, die het soms niet doet. Voor de zekerheid kun je het beste geld in Hanoi geld afhalen voor tijdens je verblijf in Sapa en Bac Ha.

Contant: euro’s of dollars

Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noedels, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Ten slotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Meditel logo site

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Sommige reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale gids. Bij vertrekdata/prijs kunt u zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids, vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Van Hué naar Hanoi reizen we per trein.
www.vervoer.djoser.nl

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Joke G.

  Een geweldige reis die ik nooit zal vergeten. een top reisleider, top chauffeur. Heel veel geleerd van de cultuur en fijne reisgenoten.

  10,0

  10,0
 • Ted S.

  Heerlijke reis gemaakt door Vietnam met Djoser. Mooi en intensief programma. Uitstekende Nederlandse en Vietnamese gids. Leuk reisgezelschap, waar voor je geld.

  8,0

  8,0
 • Kurt D.

  SUPER !

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Cathay Pacific
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay inclusief maaltijden
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi en Tay Ninh inbegrepen
 • Excursie My Tho (Mekong delta)
 • Alle highlights van Vietnam 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,7

Een geweldige reis die ik nooit zal vergeten. een top reisle...
Een geweldige reis die ik nooit zal vergeten. een top reisleider, top chauffeur. Heel veel geleerd van de cultuur en fijne reisgenoten.

Joke G. - 10,0
Heerlijke reis gemaakt door Vietnam met Djoser. Mooi en inte...
Heerlijke reis gemaakt door Vietnam met Djoser. Mooi en intensief programma. Uitstekende Nederlandse en Vietnamese gids. Leuk reisgezelschap, waar voor je geld.

Ted S. - 8,0
SUPER !

Kurt D. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

30°C

Terug naar boven
Chat met Djoser