Vietnam

Rondreis Vietnam15 dagen

Tijdens deze rondreis van 15 dagen reis je van het zuiden van Vietnam naar het noorden. Hierdoor hoeft je niks te missen van het al het moois dat Vietnam te bieden heeft. Gedurende deze rondreis zal je de moderne metropool Saigon bezoeken met duidelijke invloeden van de Amerikaanse en Franse cultuur. Verder bezoek je sprookjesachtige steden zoals Hoi An en Hué. Qua natuurschoon zit je bij deze rondreis ook goed. We ontdekken de Mekong Delta, Halong Bay en de Marble Mountains. Aan het eind van deze rondreis bezoek je de eeuwenoude hoofdstad van het land, Hanoi. Slenter tussen jonge Vietnamese geliefden in het centrum en loop langs de vele ambassades in de authentieke Franse wijk.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Vietnam, 15 dagen
 1. Amsterdam - Saigon
 2. aankomst Saigon
 3. Saigon, dagexcursie My Tho (Mekong delta)
 4. Saigon, ochtendexcursie Cu Chi
 5. Saigon - Mui Ne - Nha Trang
 6. Nha Trang
 7. Nha Trang - Po Nagar Cham-torens - Qui Nhon
 8. Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
 9. Hoi An, fietstocht
 10. Hoi An - Marble Mountains - Hué
 11. Hué - nachttrein naar Hanoi
 12. aankomst Hanoi - Halongbaai (overnachting op boot)
 13. Halongbaai - Hanoi
 14. Hanoi - Amsterdam
 15. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Saigon
Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon - dagexcursie My Tho en Cao Dai-tempel (Mekong Delta)
Dag 4 Saigon - Cu Chi, ochtendexcursie

Straat Saigon VietnamOnze rondreis begint in Ho Chi Minh City, beter bekend als Saigon. Saigon is een miljoenenstad met een belangrijke haven en centrum voor de industrie, handel en internationale communicatie. In Saigon zijn de resten van de Franse en later Amerikaanse cultuur nog duidelijk aanwezig. Al op de weg van de luchthaven naar het hotel maak je kennis met een typisch Vietnamees fenomeen: de brommer in al haar verschijningsvormen. Talloze brommertjes, soms met hele families met hippe mondkapjes en helmen, banen zich een weg door het drukke verkeer en vervoeren gigantische ladingen snuisterijen.

De eerste paar dagen hebben we de mogelijkheid om kennis te maken met deze moderne stad. Een stadswandeling voert je langs de prominente koloniale gebouwen zoals de Notre Dame, het operagebouw en hotel de Ville. In de nauwe gangetjes op de Ben Thanh markt tik je alvast je eerste souvenirs op de kop en een cyclo brengt je eenvoudig naar de Chinese wijk Cholon waar je prachtige tempels kunt bezichtigen. Vergeet ook zeker niet het War Remnant Museum te bezoeken, dat vóór de politiek correctere naamsverandering ‘Het museum van Chinese en Amerikaanse oorlogsmisdaden’ heette.

Mekong Delta
MekongVanuit het drukke Saigon reizen we naar het zuidelijk gelegen My Tho. Maar eerst bezoeken we onderweg een kleurrijke Cao Dai-kathedraal. Cao Dai is een intrigerende geloofsovertuiging in Vietnam dat licht gebaseerd is op het boeddhisme, taoïsme, en confucianisme. De kathedraal is een opvallend gebouw dat het midden houdt tussen een suikerzoete, extravagante rococo-kerk en een fantasiegebouw uit de Efteling. We rijden door naar de Mekong Delta, het meest vruchtbare en welvarendste gedeelte van Vietnam. Tussen de talloze vertakkingen van de Mekong maken we een boottocht. Hier kun je het dagelijkse leven van de Vietnamezen aan je voorbij zien trekken. Ook stoppen we eventjes bij een werkplaats waar kokossnoepjes worden gemaakt en bijenhoning en waar je heerlijk kunt proeven van het exotische fruit dat hier veelvuldig wordt verbouwd. De producten worden veelal per boot naar de markten vervoerd waar je behalve groente en fruit ook een overvloed aan vis ziet liggen.

Cu Chi Tunnel VietnamOp dag vier rijden we naar misschien wel een van de indrukwekkendste historische plekken in Vietnam. De tunnels van Cu Chi. Deze tunnels vormen een gigantisch ondergrond netwerk dat bijna onder heel Vietnam doorloopt. Tijdens de Vietnamoorlog (1955-1975), waarbij het Amerikaans georiënteerde zuiden en het communistische noorden in gevecht waren, werden de tunnels gebruikt als toevluchtsoord voor de communistische rebellen. Vanuit de tunnels gingen ze met de Amerikanen in gevecht. Nu is een deel van het tunnelcomplex omgebouwd tot museum en kunnen we zelf de tunnels in, die ze gelukkig wel iets verbreed hebben voor toeristische maten. In de middag hebben we nog tijd in Saigon om musea te bezoeken of lekker door de stad te dwalen.

Centraal Vietnam

Dag 5 Saigon - Mui Ne - Nha Trang
Dag 6 Nha Trang
Dag 7 Nha Trang - Po Nagar Cham Torens - Qui Nhon
Dag 8 Qui Nhon - Tam Quan - My Lai - Hoi An
Dag 9 Hoi An, fietstocht
Dag 10 Hoi An - Marble Mountains - Hué

Na Trang strand VietnamWe reizen door naar het prachtig gelegen Nha Trang waar je op het strand onder de wuivende palmbomen heerlijk even tot rust komt. Nha Trang ligt op 8 uur rijden van Ho Chi Minh City en is ook bekend als een de van de beste plaatsen om te snorkelen en duiken in Vietnam. Onderweg stoppen we bij de zandduinen in Mui Ne. Door de zandduinen naast de zee ontstaat er elke dag een thermische wind die van de zee naar het land blaast en in de loop van de dag toeneemt, vooral op zonnige dagen. Aan het einde van de dag bereiken we Nha Trang. Vanuit het strand in Nha Trang worden boottochten georganiseerd waarbij je de prachtige onderwaterwereld al snorkelend verkent en je een bezoek brengt aan een authentiek vissersdorpje.

Nha Trang betekent ‘Wit huis’, de stad is vernoemd naar het enige stenen witte huis dat er in het begin van de 19e eeuw aan deze kustlijn stond. Het grootste deel van de bevolking hangt een boeddhistische stroming aan. In de stad vindt je daarom prachtige boeddhistische bouwwerken zoals de Long Son Pagoda.

Nha Trang Vietnam tempel DjoserOnderweg naar Qui Nhon vinden we nabij Nha Trang overblijfselen van het koninkrijk Champa. Iets ten noorden van Nha Trang, na het oversteken van de Cai rivier vinden we op een heuveltop de Po Nagar torens. Dit hindoeistische complex waar de bouw van gestart is rond 781 AD is een van de best gepreserveerde Champa bouwwerken. Van de acht oorspronkelijke torens zijn er nu nog vier te bewonderen elk in hun eigen unieke stijl. Aangekomen in Qui Nhon kun je je laten verwennen in een beauty salon met een ontspannende massage.

De volgende dag reizen we uitgerust door naar Hoi An. Tijdens de lange rit naar Hoi An stoppen we in het in de oorlog getroffen plaatsje My Lai. De taferelen die daar hebben plaats gevonden doen je huiveren.

Lampionnen Hoi An VietnamIn het schilderachtige Hoi An kun je urenlang door de sprookjesachtige straten slenteren en de Chinese tempels en huizen bezoeken. Hoi An is gelegen aan de Thun Bon-rivier. ’s Avonds worden de straten romantisch verlicht door talloze gekleurde lampionnen en doe je je tegoed aan de heerlijkste Vietnamese gerechten in een van de vele gezellige restaurants. Ook kun je hier naar hartenlust shoppen: jurken, smokings, schoenen, en nog veel meer. Hoi An staat bekend als stad van de kleermakers en je kunt hier alles op maat laten maken in de mooiste stoffen die je maar wil. Om de rust op het platteland te ervaren maken we een prachtige fietstocht, dwars door de rijstvelden heen.

Via de Marble Mountains, waar je indrukwekkende rotstempels kunt bezoeken, rijden we naar de stad Hué. In Hué is een bezoek aan de verboden Purperen stad die verscholen ligt achter de dikke stadsmuren een leuke optionele excursie. Ook kun je in de vlakbij gelegen Thien Mu-pagode zien hoe de wierook wordt gemaakt. Deze wordt vaak gebrand in de vele tempels. 

Halong Bay en Hanoi

Dag 11 Hué - nachttrein naar Hanoi
Dag 12 Hanoi - Halong Bay
Dag 13 Halong Bay - Hanoi
Dag 14 Hanoi - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Halong Bay VietnamMet de trein gaan we vanuit Hué naar Hanoi, in het noorden van Vietnam, waarvandaan we de volgende dag meteen verder gaan naar Halong Bay. We gaan aan boord van een houten schip waar we ook de nacht door zullen brengen. Al varend langs de mysterieuze kalksteenrotsformaties geniet je van een tongstrelende maaltijd met vers gevangen vis die door de bemanning is bereid. Op het zonnedek is het heerlijk toeven met een ijskoud biertje en wie wil kan een frisse duik in het water nemen. Liefhebbers kunnen zich ‘s avonds wagen aan de Aziatische volkssport nummer 1: karaoke zingen.

De uitgestrekte Halong Bay ligt in de Golf van Tonkin, 164 km oostelijk van Hanoi. Dit spectaculaire waterlandschap vol kalkstenen pilaren en eilandjes bestrijkt 434 vierkante kilometer. De meeste van de 1600 eilanden zijn grillig en steil en daardoor nauwelijks door de mens aangetast. Het gebied is niet alleen een lust voor het oog, het is ook van groot biologisch en geologisch belang.

Halong Bay is eigenlijk een verdronken karstlandschap waar de zee een doorslaggevende rol speelt. In een dergelijk landschap op het droge zijn vooral de top en zijkanten van de kalkstenen rotsen aan erosie onderhevig. Hier werkt het herhaaldelijk overstromende en weer terugtrekkende zeewater vooral ook in op de basis van de rotsen. Daardoor blijven ze steil met zo goed als verticale wanden.

Dame markt VietnamNa een nachtje al dobberend op het water te hebben doorgebracht, begeven we ons naar het eindpunt van deze reis: Hanoi. Hier kun je aan de rand van het centraal gelegen meer flaneren tussen jonge Vietnamese geliefden of een bezoek brengen aan het waterpoppentheater, erg de moeite waard! In de oude wijk kun je heerlijk verdwalen in de wirwar van straatjes. Gezeten op het plastic kaboutermeubilair aan de kant van de weg zie je het leven van alledag aan je voorbij trekken: Vietnamese dames in een moderne pyjama-outfit bemannen de gaarkeukens op straat, vrouwen met een bamboe puntmuts proberen hun manden vol fruit aan de man te brengen en zwaar beladen brommertjes en fietsen rijden af en aan.

Wie de drukte van de oude wijk wil ontvluchten, moet ook zeker de Franse wijk verkennen met haar vele ambassades, de tempel van de Literatuur en de beruchte gevangenis, bijgenaamd Hanoi Hilton. Het woman's museum en het museum of ethnology worden door velen als de interessantste van Hanoi gezien. Ook kun je hier het lichaam van de vader des vaderlands, Ho Chi Minh, in zijn mausoleum bekijken en zien waar hij geleefd heeft. Na deze laatste eerbetuiging zit het er helaas alweer op en vlieg je terugkijkend op een afwisselende rondreis weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Vietnam immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 okt - 31 okt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

14 nov - 28 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

21 dec - 04 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

23 dec - 06 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jan - 06 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde

13 feb - 27 feb
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Lokale Engelssprekende reisbegeleider

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde

24 apr - 08 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.695,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué-Hanoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halongbaai inclusief maaltijden
 • Fietstocht Hoi An
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekong Delta)
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer.  Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Hong Hac Boutique Hotel
Nha Trang Hai Au
Qui Nhon Hai Au Seagull
Hoi An Hoi An Lantern Hotel
Hue Park View Hotel
Hanoi Thang long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 195,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12

Vliegreis

Cathay Pacific

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Amsterdam - Hongkong

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  06:20*

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Ho Chi Min City

  Vertrek

  08:45

  Aankomst

  10:20

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hanoi - Hongkong

  Vertrek

  19:30

  Aankomst

  22:20

 • Vlucht met

  Cathay Pacific

  Traject

  Hongkong - Amsterdam

  Vertrek

  00:15

  Aankomst

  06:55

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil met Nederland is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een bus, trein en boot. De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele, lokaal gehuurde bus, die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag.

De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per nachttrein afgelegd, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd.

Vietnam bekijken we ook vanaf het water: in Halong Bay maken we namelijk een boottocht. De waterrijke Mekong Delta en de kuststrook bij Nha Trang lenen zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Nachttrein Hué-Hanoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Unieke overnachting op boot in Halongbaai inclusief maaltijden
 • Fietstocht Hoi An
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie naar My Tho (Mekong Delta)
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Dame rijstveld VietnamBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bekijkt graag de onderwaterwereld van Nha Trang door een snorkelbril, terwijl de ander liever geniet van een dagje ontspannen in een modderbad. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Vietnam zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.
 • Een bezoek aan een Cao Dai tempel. De Cao Dai tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren. 
 • Op de fiets ontdekken we Hoi An. Tussen de rijstvelden ontmoeten we de lokale bevolking en zie we waterbuffels aan het werk.
 • Een bezoek aan de Po Nagar Cham torens in Nha Trang. Waan je even in het Champa rijk in deze prachtige Hindoeïstische tempel.
 • De Mekong Delta verkennen we per boot.
 • We bezoeken My Lai, hier leren we meer over het bloedbad dat hier werd aangericht tijdens de Vietnam oorlog.
 • De Marble Mountains bezoeken we onderweg naar Hué. Hier kunt je een wandeling maken over de rotsen die bestaan uit marmer en zandsteen. Laat je verrassen door de mooie omgeving waar je ook een aantal grotten en tempels kunt bewonderen.
 • De overnachting op de boot in het mystieke Halong Bay.


In Vietnam zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken.
 • Bezoek de modderbaden in Nha Trang, een ideale dag om lekker te ontspannen.
 • Laat je een nieuwe outfit aanmeten in Hoi An. Een jas, een broek, jurk of bril, alles is hier mogelijk.
 • Leer zelf hoe je de heerlijke Vietnamese gerechten klaar kunt maken, en volg een kook cursus in Hoi An.
 • Een boottocht over de Parfumrivier in Hué, die zijn naam te danken heeft aan geuren die hij mee voerde van de wouden verderop.
 • Een bezoek aan de Thien Mu pagode. Deze plek is bekend vanwege het boeddhistisch verzet tegen alle vormen van onderdrukking.
 • Bezoek in Hué de oude keizerlijke stad en geniet van de authentieke sfeer van deze voormalige hoofdstad.

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 •     Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 •     Visum voor Vietnam, kosten € 65,-


Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 6 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.

 

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In alle plaatsen zijn geldautomaten. Alleen in Sapa is er maar 1 geldautomaat, die het soms niet doet. Voor de zekerheid kun je het beste geld in Hanoi geld afhalen voor tijdens je verblijf in Sapa en Bac Ha.

Contant: euro’s of dollars

Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.

Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

 

Maaltijden

Dame markt eten stokbrood VietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten.

Tijdens het verblijf op de boot in Halong Bay wordt er een heerlijke uitgebreide lunch en diner geserveerd met veel verse vis. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Er zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noedels, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Ten slotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

De enorme uitgestrektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones te onderscheiden zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Sommige reizen worden begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider en sommige door een lokale gids. Bij vertrekdata/prijs kun je zien op welke data er lokale Engelssprekende reisbegeleiding mee gaat.

Op de meeste vertrekdata begeleidt een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids, vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Van Hué naar Hanoi reizen we per trein.
www.djoser.nl/vervoer

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Vietnam?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Liane en Marcella

  Wij hebben genoten van deze mooie reis! Met name dankzij een superleuke (kleine) groep en een fantastische lokale reisbegeleider hebben we een deel van Vietnam op een leuke manier ontdekt. Noord-Vietnam doen we een andere keer!

  8,0

  8,0
 • Wilma V.

  De reis geeft een goed beeld van Vietnam tot aan Hanoi. Noord Vietnam wordt niet bereikt maar dat verdiend een tweede reis. De Vietnamees gids was zeer ervaren en wist voor elk vrij moment ook mooie opties had. De kleine groep maakte de reis zeer interessant!

  8,0

  8,0
 • Leendert-Jan V.

  Adembenemende reis! Betoverend land. Vriendelijke bevolking, die je vrolijk en met een glimlach tegemoet treedt. Zalig eten, verfijnd en licht verteerbaar - afgezien van de warme handdoekjes die ik aanzag voor springrolls :p Er valt nog veel meer te proeven en ontdekken, in dit prettige oord!

  9,0

  9,0
 • Rie Wassink

  Hele mooie reis. Veel vrijheid voor eigen ontdekkingen. We zijn er met het Vietnamese Nieuwjaar (14 t/m 28 februari) Heel bijzonder. Alles is mooi versierd met gele bloemen. Alle lof voor onze plaatselijke gids Liem. Hij vertelt veel, vooral over het gewone dagelijkse leven. Een 10 voor Liem.

  9,0

  9,0
 • Ben N.

  Mooie reis. Leuke reisbegeleider. Zeer goede lokale gids.

  8,0

  8,0
 • André K.

  Prima reis met prima begeleiding. Enthousiasme en kennis van lokale Vietnamese begeleider was van hoog niveau; hij was zeer geliefd. Erg tevreden over de hotels: zowel qua kwaliteit (sanitair en ontbijt) als locaties. Niet doorgaan fietstocht vond ik een groot gemis alsmede teveel stad gezien.

  8,0

  8,0
 • Annelou B.

  Uitstekend georganiseerd en geleid. Prettige groep. Programma wat oppervlakkig en vluchtig. Lokale gids kundig, informatief en eerlijk. Reis is niet zwaar en de hotels zijn zeer comfortabel.

  8,0

  8,0
 • Ludwine D.

  Een reis met zeer veel indrukken, met een zeer aangename groep en goede reisleidster.

  8,0

  8,0
 • Francis R.

  Mooie reis, maar wel inspannend vanwege lange busritten die in de mate van het mogelijke werden onderbroken door kleine stops of het bezichtigen van een monument of site. Het enige negatieve punt is het hotel in Nah Trang, is toch wat outdated. Zeer goede begeleiding van Monique en Ti !!!!

  9,0

  9,0
 • Herman G.

  Ik heb een heerlijke rondreis gehad. Deels te danken aan de groep maar ook aan de fantastische reisbegeleider. Heel veel geleerd over Vietnam.

  8,0

  8,0
 • Joke G.

  Een geweldige reis die ik nooit zal vergeten. een top reisleider, top chauffeur. Heel veel geleerd van de cultuur en fijne reisgenoten.

  10,0

  10,0
 • Ted S.

  Heerlijke reis gemaakt door Vietnam met Djoser. Mooi en intensief programma. Uitstekende Nederlandse en Vietnamese gids. Leuk reisgezelschap, waar voor je geld.

  8,0

  8,0
 • Kurt D.

  SUPER !

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Comfortabele vluchten met Cathay Pacific
 • Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids
 • Unieke overnachting op boot in Halong Bay inclusief maaltijden
 • Excursie naar tunnelstelsel Cu Chi
 • Excursie My Tho (Mekongdelta)
 • Alle highlights van Vietnam 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,4

Wij hebben genoten van deze mooie reis! Met name dankzij een...
Wij hebben genoten van deze mooie reis! Met name dankzij een superleuke (kleine) groep en een fantastische lokale reisbegeleider hebben we een deel van Vietnam op een leuke manier ontdekt. Noord-Vietnam doen we een andere keer!

Liane en Marcella - 8,0
De reis geeft een goed beeld van Vietnam tot aan Hanoi. Noor...
De reis geeft een goed beeld van Vietnam tot aan Hanoi. Noord Vietnam wordt niet bereikt maar dat verdiend een tweede reis. De Vietnamees gids was zeer ervaren en wist voor elk vrij moment ook mooie opties had. De kleine groep maakte de reis zeer interessant!

Wilma V. - 8,0
Adembenemende reis! Betoverend land. Vriendelijke bevolking,...
Adembenemende reis! Betoverend land. Vriendelijke bevolking, die je vrolijk en met een glimlach tegemoet treedt. Zalig eten, verfijnd en licht verteerbaar - afgezien van de warme handdoekjes die ik aanzag voor springrolls :p Er valt nog veel meer te proeven en ontdekken, in dit prettige oord!

Leendert-Jan V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Vietnam

Het weer in Vietnam

31°C

Terug naar boven
Chat met Djoser