Azië
Met oog voor de wereld
Filter reisblogsGeselecteerde filters:
-
De rijke keuken van Maleisie
Veel verschillende bevolkingsgroepen hebben door de eeuwen heen hun stempel gedrukt op de Maleisische keuken. Het land heeft eigenlijk altijd volop kunnen putten uit de beste ingrediënten voor de maaltijd: een overvloed aan vis, rijst van de sawa’s en zowel wilde als geteelde groenten en fruit zijn dankzij het constante klimaat het hele jaar door voorradig. De onmisbare kruiden en kokosnoten groeien overal.
-
Koningssteden in Nepal: Patan en Bhaktapur
Iedere rechtgeaarde reiziger kent Kathmandu als de kleurrijke hoofdstad van het Himalaya-koninkrijk Nepal. In dezelfde vallei, maar veel minder bekend, liggen nog twee andere interessante steden: Patan en Bhaktapur. Samen met de hoofdstad vormen zij de drie koningssteden in de Kathmanduvallei.
-
-
-
-
-
Een kijkje in de Chinese keuken: Eten met stokjes
Niet met mes en vork, maar met eetstokjes nuttig je de heerlijke maaltijden in China. Als je op deze manier eet, komt er bij elke hap veel zuurstof naar binnen. Overigens is dit ook waarom Chinezen hun soep uitgebreid naar binnen slurpen. Dit komt je smaak ten goede: je proeft dus meer en beter wat je eet. Op tafel worden allerlei heerlijk geurende verse gerechten in kleurrijke kommetjes neergezet. De vlees-, vis- en groentegerechten eet je natuurlijk met rijst of mie. Zo veel mogelijk wordt vers bereid. Dat wordt smullen.
-
-
-