Bekijk de Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen van Djoser

Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken 15 dagen

Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië

Vanaf € 2.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar de wegen die naar Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië leiden zijn voor veel reizigers een stuk minder goed te vinden. Gelukkig kun je met Djoser deze unieke Italiaanse regio’s wel verkennen: we reizen van Perugia naar Brindisi en komen onderweg langs een aantal unieke bezienswaardigheden, zoals bijvoorbeeld Assisi.

Daarom Djoser

 • Combinatie van Umbrië, de Marken, de Abruzzen en Apulië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Verken de overdekte straatjes van Perugia
 • Excursie naar het badplaatsje Vieste
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Al het ontbijt inclusief
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen
 • 28-08-2024 Rotterdam - Perugia - Assisi
 • 29-08-2024 Assisi, excursie Perugia
 • 30-08-2024 Assisi, excursie naar Spello, Fonti del Clitunno en Spoleto
 • 31-08-2024 Assisi - Gubbio - Frasassi-grotten - Pesaro
 • 01-09-2024 Pesaro , excursie naar Urbino
 • 02-09-2024 Pesaro - Loreto - Recanati - Macerata
 • 03-09-2024 Macerata - Ascoli Piceno - Chieti
 • 04-09-2024 Chieti, excursie naar Sulmona en Pacentro
 • 05-09-2024 Chieti - Lanciano - Termoli - Monte Sant’Angelo
 • 06-09-2024 Monte Sant’Angelo, excursie naar Vieste
 • 07-09-2024 Monte Sant’Angelo - Matera - Alberobello
 • 08-09-2024 Alberobello
 • 09-09-2024 Alberobello - Martina Franca - Cisternino - Ostuni - Lecce
 • 10-09-2024 Lecce
 • 11-09-2024 Lecce - Brindisi - Rotterdam

Reisbeschrijving

Dwaal door de verborgen middeleeuwse straatjes van Assisi

Dag 01: Rotterdam - Assisi
Dag 02: Assisi, excursie naar Perugia
Dag 03: Assisi, Spello - Fonti del Clitunno - Spoleto 
Dag 04: Assisi - Gubbio - Frasassi Grotten - Pesaro

Kerk Perugia Italië

In het midden van Italië, in de vallei van de Tiber, ligt de regio Umbrië. Het landschap kenmerkt zich hier door glooiende heuvels, wijngaarden en ontelbare olijfbomen. Daarnaast zijn er vele –bijna als vogelnest gebouwde - stadjes te vinden op de toppen van de heuvels. We beginnen onze reis in Assisi, een stad met smalle straatjes, pittoreske winkeltjes en een mooi uitzicht over de vallei. 

De volgende dag na het ontbijt is er tijd voor een wandeling in Assisi waar je een bezoek kunt brengen aan de beroemde basiliek van de heilige San Francisco en de fresco's van Giotto. In de namiddag maken we een excursie naar Perugia, een stad met het oude centrum hoog op een heuvel gelegen, en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Perugia is een gemoedelijke Italiaanse en van origine Etruskische stad en beschikt over, zoals we van Italiaanse steden gewend zijn, prachtige oude architectuur. Met name de kleine straatjes zijn heerlijk om doorheen te dwalen en achter iedere bocht, tref je weer een nieuwe ontdekking. Er zijn zelfs overdekte middeleeuwse straten te vinden rondom het vroegere pauselijke paleis Rocca Paolina. Het paleis is in 1848 verwoest, maar de inmiddels overdekte straatjes zijn als een ware tijdcapsule bewaard gebleven.

Onze eerste stop vandaag is bij het charmante middeleeuws dorp Spello, gebouwd op een voorgebergte van de Monte Subasio. U vindt er sporen van de vele heerschappijen, maar het belangrijkste hoogtepunt is de kerk S. Maria Maggiore en de Cappella Baglioni, met fresco's van Pinturicchio en Perugino. We maken een stop bij Fonti del Clitunno, de rivier der Goden, die vele dichters en kunstenaars inspireerde. In de middag bezoeken wij Spoleto, belangrijke Umbrische stad omgeven door olijfgaarden. 

Frasassi grotten Italië

Gubbio is een van de mooiste en meest authentieke steden van Umbrië, gebouwd op een heuvel. In de middag is een bezoek aan de grotten van Frasassi aanbevolen, een buitengewone reeks ondergrondse grotten die met een uitstrekking van 35 km het grootste ondergrondse grottenstelsel van Europa vormt.

Reis langs paleizen, fonteinen en de stad met honderd torens

Dag 05: Pesaro , excursie Urbino
Dag 06: Pesaro - Loreto - Porto Recanati - Macerata
Dag 07: Macerata - Ascoli Piceno - Chieti

Ancona Italië

Je wordt wakker in Pesaro. Op het programma staat een excursie naar Urbino. Een deel van het oude centrum is zowel te voet als met een lift te bereiken. Het renaissance-paleis “Palazzo Ducale” in Urbino is een van de meest overweldigende paleizen van de Marken. Het gebied is ook beroemd om de heerlijke truffels en het is een top plaats voor liefhebbers van de Italiaanse keuken. 

Na het ontbijt de volgende ochtend vertrek je naar Loreto voor een bezoek aan het majestueuze Basilica della Santa Casa in Gotische en Renaissance stijl. In de basiliek staat in het midden een klein huisje dat naar verluidt de plaats is waar de Maagd Maria opgroeide en de aartsengel Gabriël haar vertelde van haar aanstaande moederschap. Dit kleine huisje is volgens de legende door engelen door de lucht vanuit het oude Palestina naar Loreto vervoerd. Een waar heiligdom dus! Wanneer de mogelijkheid bestaat, maken wij een stop in Porto Recanati, de geboorteplaats van de beroemde dichter Giacomo Leopardi, een charmant stadje. Vanavond overnachten wij in de omgeving van Macerata.

De volgende ochtend kun je op eigen gelegenheid een wandeling maken in Macerata om de stad te verkennen. Deze levendige stad is gebouwd in een prachtig natuurlandschap en ligt op een heuvel. De historische stad is bereikbaar met de lift of via een steile trap. In de middag is tijd voor een bezichtiging in Ascoli Piceno, de elegante stad met 100 torens. De hele binnenstad is gebouwd door travertijnblokken. Vergeet niet de beroemde Olive all'Ascolana te proeven.

Op de set van Wonder Woman en James Bond in Matera 

Dag 08: Chieti, excursie naar Sulmona en Pacentro
Dag 09: Chieti - Lanciano - Termoli - Monte Sant’Angelo
Dag 10: Monte Sant’Angelo, excursie naar Vieste
Dag 11: Monte Sant’Angelo - Matera - Alberobello

We vervolgen onze reisPacentro Italië naar het binnenland om de adembenemende bergen van Abruzzo te bekijken. We maken een stop in Sulmona, een mooi historisch stadje, beroemd om de productie van confetti-gesuikerde amandelen, met de bergen op de achtergrond. Op de terugweg naar Chieti wordt er gestopt in Pacentro, een mooie stad in het Majella Nationaal Park. De liefhebbers kunnen vanuit Pacentro een korte wandeling maken door dit Natuurpark.

De volgende dag rijden we naar het noordelijke gebied van Puglia genaamd Gargano. Onderweg wordt er gestopt bij Lanciano voor een bezoek. We ontdekken Termoli, de kleurrijke stad gebouwd op oude verdedigingsmuren, met uitzicht op de Adriatische Zee. U kunt aan de kust enkele van de beroemde houten "trabucchi" zien, die sinds de oudheid voor de visserij werden gebruikt. 

We zijn aangekomen in de laatste regio van deze bijzondere reis, in de hak van de Italiaanse laars, Apulië. We overnachten in Monte Sant’Angelo. Mocht de tijd het toelaten kunt u na aankomst nog een kijkje nemen in de basiliek S. Michael.

De volgende dag heeft u de volledige dag vrij te besteden in Vieste. Na het ontbijt rijden we naar Vieste, de parel van Gargano. Dit badplaatsje is gebouwd op een roomwitte klif. Geniet van het spectaculaire aanzicht vanaf het strand of bewandel de middeleeuwse straatjes.

De volgende ochtend rijden we naar Alberobello met een tussenstop in Matera. De grotwoningen van Matera worden al vele Matera Italiëduizenden jaren bewoond. De oudste woningen uit de Sassi, zoals dit deel van de stad wordt genoemd, dateren uit de prehistorie en meerdere woningen zijn maar liefst tot 1952 bewoond geweest. We hebben voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht herken je enkele locaties uit de film Wonder Woman (2017) The Passion (Mel Gibson) of de James Bond film No Time to Die (2020), die hier zijn opgenomen.

Een droom uitgevoerd in steen

Dag 12: Alberobello
Dag 13: Alberobello - Martina Franca - Olijfolie proeverij - Ostuni - Omgeving Lecce
Dag 14: Lecce
Dag 15: Omgeving Lecce - Brindisi - Rotterdam

Huisjes Alberobello Italië

Deze dag ontdek je Alberobello. Dit dorp staat bekend om de vele trulli die er te vinden zijn, een soort huisjes die rond 1500 zijn ontstaan en van origine gebouwd werden zonder cement. De huisjes hebben een kegelvormig dak en zijn vaak voorzien van mysterieuze symbolen. Vanuit Alberobello bezoeken we meerdere stadjes, waaronder Martina Franca, een charmant barokstadje in het hart van Valle d'Itria. In de middag stop je in Cisternino bij een lokale oliemolen voor bezoek en proeverij.

Ook in Lecce zijn prachtige oudheden te vinden. De stad is in de 7e eeuw v.Chr. door de Grieken gesticht, waardoor dit ook wel het Athene van Apulië wordt genoemd. Eén van de indrukwekkendste monumenten van de stad is het amfitheater uit de tweede eeuw, echter is ook de barokke Santa Croce een prachtige bezienswaardigheid. De gevel van de kerk wordt als het hoogtepunt van barokke kunst gezien. Het tafereel wordt wel “Een droom uitgevoerd in steen” genoemd. 

Je eindigt de reis met een ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven van Brindisi.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
28 aug - 11 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Geen 1pk meer beschikbaar

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
11 sep - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Gewijzigde route : 4 nachten Alberobello i.p.v. 2 in Lecce. Wel bezoek aan Lecce.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.095,-

Start - einde
18 sep - 02 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Gewijzigde route : 4 nachten Alberobello i.p.v. 2 in Lecce. Wel bezoek aan Lecce.Geen 1-pk meer beschikbaar

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.095,-

Start - einde
25 sep - 09 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

2.095,-

Start - einde
02 okt - 16 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 150,- korting

2.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
23 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
07 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
21 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
04 jun - 18 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
18 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassi Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar het unieke Vieste
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een kamer voor 1 persoon boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is aantal deelnemers is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Oost-Italië Umbrië & de Marken, 15 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,2

 • Mooie reis en uitstekende begeleiding. Af en toe hotel matig. Voldoende gelegenheid om zelf op pad te gaan.

  9,0

 • Het was een mooie reis maar best veel, vooral in de eerste week. Geen goede heenvlucht gehad waardoor de 1e dag daar erg vermoeiend was. Hotels vielen soms wat tegen.

  7,0

 • Prachtige reis en Marja prima reisleidster. Reis is misschien wel wat (te) vol, waardoor highlights op het eind zoals b.v. Matera mijns inziens tekort worden gedaan in tijd. Evengoed voor liefhebbers van cultuur aanrader en (nog) niet zó toeristisch. Lekker tussen de locals.

  8,0

 • Een interessante reis om een minder belicht deel van Italië te zien. De meest unieke bezienswaardigeheden zitten vooral aan het eind. Het nadeel aan de reis is echter dat het soms te vol is. Een paar steden minder was beter geweest. Helemaal in het midden worden er meer doorsnee locaties aangedaan.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Italië overnachten we in veelal centraal gelegen, middenklasse hotels. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Assisi Il Castello
Pesaro Hotel Flying
Urbino Albergo Italia
Chieti Nuovo Albergo
Monte Sant’Angelo Relais Dei Normanni
Alberobello Hotel Sant Antonio
Lecce Eos hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een kamer voor 1 persoon boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 395,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Het ontbijt is bij de reis in begrepen.

 • Probeer eens een pizza bij hotel La Catinella

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vertrekdatum

  28-08-2024

  Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Rotterdam - Perugia

  Vertrek

  18:10 - 20:05

 • Vertrekdatum

  11-09-2024

  Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Brindisi - Rotterdam

  Vertrek

  10:40 - 13:15


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas.

Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en een accesoire (als handbagage) in de cabine inclusief. Mocht u een handbagage trolley mee willen nemen in de cabine, dan zijn hiervoor kosten van toepassing. Meer informatie omtrent de kosten kunt u op de website van Transavia vinden. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan een paar uur. Zuid-Italië heeft een goed wegenstelsel, waardoor er in korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. In de bergachtige gebieden kunnen de wegen slingeren.

Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

 • Busvervoer Italie Djoser
 • Italie busvervoer Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Bezoek aan talrijke historische steden
 • Verken de middeleeuwse straatjes van Perugia
 • Bezoek aan pittoresk dorp Spello
 • Bezoek aan de Frasassi Grotten
 • Excursie naar het paleis in Urbino
 • Excursie naar het unieke Vieste
 • Bezoek aan Matera, filmlocatie bij uitstek
 • Bezoek aan de beroemde stad Lecce
 • Bezoek aan olijfgaard inclusief proeverij

Excursies

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldige internationale reispas of identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro het betaalmiddel.

Geld afhalen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten. 

Terras eten ItaliëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De diverse regio's in Italië hebben allemaal hun eigen culinaire verrassingen en specialiteiten. In de Marken is men gek op wild zwijn uit de bergen, alsmede de heerlijke brodetto (vissoep) uit Ancona. In Abruzzo is men gek op duidelijke smaken en pittige pepertjes. Aan de kust is Polipi in Purgatorio een populair gerecht. Inderdaad, ook deze helse octopus wordt bereid met pepertjes. Umbrië staat bekend om de vele truffelgerechten en in Apulië zijn pasta en brood niet van de dinertafel weg te denken.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers.

Hotelverlenging

Vanwege de beperkte vluchten naar Perugia en vanaf Brindisi, is het niet mogelijk de reis te vervroegen of verlengen. 

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm. Wel voel je overal de invloed van de zee, waardoor de temperatuur daar niet buitensporig hoog oploopt en er soms regen valt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag, echter zijn we vanwege het volle programma veel dagen wel lang onderweg. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

De reis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Hoe is de temperatuur in de zomer?

De zomers in Italië zijn zeker warmer dan wij gewend zijn in Nederland. Aangezien het om een vrij droge warmte gaat, is het goed uit te houden. Af en toe zorgen zeewinden voor enige afkoeling. Neem luchtige kleding mee. Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in je bagage. Een hoedje of petje kan het hoofd beschermen tegen verbranding.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Overal in Italië is het mogelijk om te pinnen. Bij aankomst op de luchthaven van Perugia zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse of Belgische pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan vaak wel met een creditcard.

Wat is het voltage in Italië?

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland, maar er zijn lokale variaties. Neem daarom een wereldstekker mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Controleer het voor de zekerheid even bij je provider, echter zou je overal in Europa goed bereik moeten hebben met je mobiele bel- en internetbundel. Houd er rekening mee dat je op zee te maken kan krijgen met hogere kosten; zet je mobiel tijdens boottochtjes voor de zekerheid uit. 

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor deze reis, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. In maart, begin april en oktober kan er wat regen vallen, echter kun je dan ook nog hele mooie vakantiedagen hebben. In juli en augustus kan het erg warm en wat drukker zijn.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Italië

Bekijk alle reisblogs over Italië