Bekijk de Rondreis Japan, 11 dagen van Djoser

Rondreis Japan 11 dagen

In anderhalve week een goed beeld van Japan

Vanaf € 2.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Op deze korte rondreis door Japan bezoeken we diverse hoogtepunten van dit bijzondere land. Omdat je weinig reistijd hebt is er ruim de tijd om de verschillende bezienswaardigheden te bezoeken. In Tokyo ervaar je de hippe cultuur in de wijken Shibuya en Harajuku, maar ook bijzondere tempels als Meiji Jingū en Sensōji. Kyoto is bekend om haar tempels die vaak aan de rand van de stad in de bossen liggen en prachtige wijken als Gion en Higashiyama waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. We sluiten deze reis door Japan af in Osaka. Een levendige stad met een uitgebreide eetcultuur. 

Daarom Djoser

 • Comfortabel reizen per trein en Shinkansen
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een korte reis waarop je veel te zien krijgt
 • Korte reistijden, dus meer tijd voor bezienswaardigheden
 • Bezoek o.a. Tokyo en Kyoto, de hoogtepunten van Japan
 • Excursies tempelsteden Kamakura en Nara inbegrepen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Japan, 11 dagen
 1. Amsterdam - Tokyo
 2. aankomst Tokyo
 3. Tokyo
 4. Tokyo, excursie Kamakura
 5. Tokyo
 6. Tokyo - Kyoto
 7. Kyoto
 8. Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel
 9. Kyoto - Osaka
 10. Osaka
 11. Osaka - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tokyo, stad met vele gezichten

Dag 1 Amsterdam - Tokyo
Dag 2 aankomst Tokyo
Dag 3 Tokyo
Dag 4 Tokyo, excursie per trein naar Kamakura
Dag 5 Tokyo

Na de vlucht naar Tokyo brengen we onze koffers naar het hotel en kunnen dan direct deze bijzondere stad gaan ontdekken. Tokyo ligt aan de oostkant van Honshu, het grootste eiland van Japan, aan de Tokyo-wan baai. Je kunt je in het bruisende stadsleven storten en kennismaken met deze levendige stad met zijn vele facetten. Je kunt ook ontspannen in één van de vele parken die als oases midden in Tokyo liggen.

Shibuya Crossing Tokyo JapanDe beroemde wijk Ginza is zeker een bezoek waard. Met haar bruisende zakencentrum en dure winkels is Ginza het symbool van de opkomst van Japan. Ook de wijken Akihabara en Shinjuku tonen het succes van Japan als producent van moderne auto’s en elektronica. Hier zijn de nieuwste elektronische snufjes te koop. In de wijk Shibuya vind je vele grote warenhuizen en trendy winkels voor de hippe jeugd en Harajuku staat bekend om de chique internationale modewinkels en vele kleine boetiekjes met hippe kleding.

In de wijk Asakusa vind je de bekende en door Japanners drukbezochte Sensōji tempel. Het straatje naar de tempel toe zit vol kleine souvenirwinkeltjes en heeft een historie van honderden jaren. Bij de shinto Meiji-tempel, die aan de andere kant van de stad ligt in een groot bos, kun je het stadleven even achter je laten. Of bezoek de onbekende Hie tempel met haar rode torii.

Daibutsu boeddha Kamakura Japan Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. Kamakura ligt aan de azuurblauwe Grote Oceaan en wordt aan de andere drie zijden omgeven door beboste heuvels. In het noorden van het stadje liggen prachtige tempels in de bossen. Je kunt hier mooi wandelen, maar we kunnen er ook voor kiezen om per fiets de stad en tempels te gaan verkennen. Het grote bronzen boeddhabeeld in het 13e eeuwse Tsurugaoka-heiligdom mag je niet missen. Naast dit indrukwekkende beeld staat Kamakura vol met grote en kleine Zen-tempels die vaak gelegen zijn in tuinen of sfeervolle parken. De architectuur ademt hier de sfeer van lang vervlogen tijden. Tevens tref je in Kamakura goede voorbeelden aan van de bijzondere Japanse tuinarchitectuur en kun je ontspannen op het strand.
 

Wandel door de prachtige wijken van Kyoto

Dag 6 Tokyo - Kyoto per Shinkansen
Dag 7 Kyoto
Dag 8 Kyoto, excursie Nara en bezoek Fushimi Inari-tempel

Higashiyama pagoda Kyoto JapanVan Tokyo gaan we met de snelle Shinkansen naar Kyoto, hierdoor heb je nog de hele middag voor je eerste aanraking met de stad. Meer dan 1.000 jaar was Kyoto de woonplaats van de keizer en dus de hoofdstad van Japan. De stad herbergt nog steeds ruim 2.000 tempels waarvan de opmerkelijkste in het gebied rond het station staan, zoals de grote houten Higashi-Honganji en de Toji-tempel uit 796. De Kinkaku-ji (Gouden Paviljoen) is ook een goed voorbeeld van de prachtige tempelarchitectuur. Kyoto kent, naast de vele bekende monumentale gebouwen en tempels, nog tal van onontdekte schilderachtige plekjes. In het gebied rondom de Kiyomizu-dera tempel vind je kleine winkeltjes waar traditionele ambachtelijke producten worden verkocht.

Tempeltje Kyoto JapanDe tuinen rond de tempels en paleizen getuigen van eeuwenlange toewijding. Hier is de Japanse tuinarchitectuur tot ontwikkeling gekomen waarbij op kleine schaal schitterende landschappen worden nagebootst. Bij de Ryoanji-tempel is bijvoorbeeld een rotslandschap zonder enig groen te zien. Tijdens een wandeltocht door de oude amusementswijk Gion met vele ‘ochaya’ of theehuizen waar nog steeds geisha's werkzaam zijn, krijg je het idee dat de tijd heeft stilgestaan. Een leuke manier om de stad te ontdekken is op de fiets. Je fietst, net als de Japanners zelf, grote gedeeltes van je fietstocht op het trottoir.

Je kunt ook de beroemde Filosofenwandeling in het oosten van de stad doen. Dit pad loopt langs een kanaal met restaurants, boetieks en kunstnijverheidswinkeltjes en is een populaire wandelroute onder de Japanners. De twee kilometer lange route begint (of eindigt) bij de Ginkakuji, Zilveren tempel.

Nara hert Nara JapanVanuit Kyoto maken we een dagtrip naar de plaats Nara, in de 8e eeuw de hoofdstad van Japan. De meeste monumenten bevinden zich aan de rand van de stad in een prachtig park, dat bewoond wordt door tamme herten. In dit park staat ook de 49 meter hoge Todaiji-tempel, het grootste houten gebouw ter wereld. In de tempel vind je een van de grootste bronzen boeddhabeelden ter wereld en indrukwekkende, zeven meter hoge houten Nio-beelden.

Op de terugweg van Nara naar Kyoto bezoeken we de Fushimi Inari-tempel. Op de grond van deze tempel staan honderden rode torii die een pad door het bos vormen. Een fantastische plek om foto's te maken en wandeling te maken langs de kleine tempeltjes en restaurantjes die rond de berg liggen bij de tempel.
 

Ervaar de energie van het levendige Osaka

Dag 9 Kyoto - Osaka per trein
Dag 10 Osaka
Dag 11 Osaka - Amsterdam

Dotonbori Osaka JapanVanuit Kyoto reizen we in een uur met de trein naar Osaka waar we in de ochtend aankomen. De stad heeft een levendig centrum, vol neonreclame, waar je ’s avonds heerlijk kunt eten in een van de vele restaurantjes. Vooral de wijk Dōtonbori, met een kanaal waar de lichten in weerkaatsen, is een bekende spot. De vele winkels in de stad geven een goede inkijk in de Japanse shopcultuur, niet voor niks is Japan nog steeds de derde economie ter wereld! Bekende bezienswaardigheden zijn onder andere het kasteel dat boven de stad uit steekt, het aquarium dat één van de grootste ter wereld is en Universal Studios Japan. Uiteraard heeft Osaka ook mooie tempels, leuke markten en gezellige wijkjes om te ontdekken.

In de omgeving van Osaka zijn ook andere interessante plekken te vinden. Op ongeveer een uur met de trein van Osaka ligt de stad Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel'. Dit kasteel wordt gezien als het mooiste van Japan. In Kobe, op ongeveer 30 minuten reizen, vind je bijvoorbeeld het beroemde en heerlijke 'Kobe beef', een interessant aardbevingsmuseum en Arima Onsen, heetwaterbaden aan de rand van de stad.

Het is eventueel ook mogelijk om vanuit Osaka de bekende stad Hiroshima te bezoeken. In deze prettige stad vind je onder andere het indrukwekkende atoombom museum.

We vliegen op de laatste dag van de reis terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 jun - 15 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
10 jul - 20 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates, dag minder in Tokyo

Beschikbaarheid
6 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
17 jul - 27 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
31 jul - 10 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates, dag minder in Tokyo

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
11 sep - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates, dag minder in Tokyo

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

3.095,-

Start - einde
09 okt - 19 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vlucht met Emirates, dag minder in Tokyo

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
16 okt - 26 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
31 okt - 10 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
07 nov - 17 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
26 mrt - 05 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
02 apr - 12 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde
09 apr - 19 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
23 apr - 03 mei
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
07 mei - 17 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
21 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen en trein
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, gebruik bagagevervoersysteem, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, etc. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Japan, 11 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Het was voor mij (en mijn man) de 1e keer met Djoser en in een groepsreis. En is ons erg goed bevallen. Leuke groep en we hebben in korte tijd ontzettend veel van Japan kunnen zien. Het land is fantastisch, indrukwekkend, veel mooie dingen gezien en beleefd. En onze reisleider Patrick was een topper.

  9,0

 • De reis is grotendeels verlopen zoals ik verwacht had. Enig punt voor verbetering in deze formule met drie grote steden, is dat het interssanter zou zijn om de informatie met de lijst van bezienswaardigheden op voorhand te krijgen, zodat we thuis al wat kunnen opzoeken.

  7,0

 • In zeer korte tijd veel gezien van het mooie Japan, mede dankzij Karien, onze lieve reisbegeleidster. Goede en goed gesitueerde hotels. Het enige minpunt was dat het vervoer van de bagage via takuybin wordt geregeld. Dit houdt in dat de koffer pas laat in het volgende hotel is. De 2e x pas na 2 dagen.

  8,0

 • Super gave reis gehad, veel gezien, goed geregeld mede dankzij onze actieve, gezellige gids Deborah. Onvergetelijke ervaring!!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tokyo Miyakoi City Tokyo Takanawa
Kyoto Keio Prelia Hotel Kyoto Karasuma Gojo
Osaka Hearton Hotel Nishiumeda

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Boek je met drie of vijf personen, bekijk dan de informatie over de kamerindeling.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Miyakoi City Tokyo Takanawa Tokyo Japan

  Het hotel in Tokyo ligt aan de handige Yamanote-treinlijn

 • Miyakoi City Tokyo Takanawa twin Tokyo Japan
 • Miyakoi City Tokyo Takanawa single Tokyo Japan

  Reis je alleen dan kun je tegen een meerprijs een eenpersoonskamer boeken

 • Daiwa Roynet Hotel Kyoto Hachijoguchi Kyoto Japan

  In Kyoto ligt het hotel vlak bij het centraal station, met veel restaurants in de buurt

 • Daiwa Roynet Hotel Kyoto Hachijoguchi kamer Kyoto Japan
 • Hearton Hotel Nishiumeda Osaka Japan

  Vanuit het hotel in Osaka zijn o.a. de uitgaanswijk Dotonburi en het kasteel van Osaka eenvoudig te bereiken

 • Hearton Hotel Nishiumeda entree Osaka Japan
 • Hearton Hotel Nishiumeda kamer Osaka Japan

  De kamers zijn van alle gemakken voorzien

 • Hearton Hotel Nishiumeda single kamer Osaka Japan

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Tokyo Narita

  Vertrek

  12:25 - 08:40*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Osaka - Amsterdam

  Vertrek

  10:25 - 17:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Japan 7 uur later, tijdens onze wintertijd 8 uur. Lees meer over het tijdsverschil.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.745,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Trein vervoer JapanTijdens deze reis reizen we met de trein en Shinkansen. Dankzij deze tijdsbesparende treinreizen blijft er meer tijd over voor de vele hoogtepunten die Japan te bieden heeft. De trein in Japan is zeer punctueel en rijdt normaal gesproken op de seconde nauwkeurig. Het reizen tussen de Japanners is een culturele ervaring op zich. Opvallend is de rust, in de trein wordt niet gebeld, en de vele slapende reizigers. In de steden reis je met het openbaar vervoer (trein, metro, tram, bus) en wordt er gelopen. Dankzij het uitgebreide openbare vervoer in Japan kun je eenvoudig de vele bezienswaardigheden bezoeken.

In de meeste steden kun je ook goed fietsen, vooral Kyoto leent zich hier uitstekend voor.

Op het traject Tokyo - Kyoto maken we gebruik van de befaamde Shinkansen-kogeltrein. Deze zeer comfortabele treinen hebben een uitstekende service aan boord en de mooie wagons bieden ruimschoots de gelegenheid om de prachtige en afwisselende omgeving te bekijken. Omdat je slechts drie uur onderweg bent, waarvan 2,5 uur in de Shinkansen, heb je nog de hele middag in Kyoto.

Bagagevervoersysteem
Tijdens twee trajecten op deze reis maak je gebruik van het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een veel gebruikt systeem in Japan waarbij de grote bagage vooruit wordt gestuurd.

 • KLM vliegtuig
 • Shinkansen Hikari Japan Djoser

  We reizen tussen Tokyo en Kyoto met de snelle Shinkansen

 • Shinkansen interieur Japan Djoser

  In de Shinkansen heb je comfortabele gereserveerde zitplaatsen

 • Station Kita Kamakura Japan Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Internationale vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer volgens programma met Shinkansen en trein
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelkamers met eigen badkamer
 • Excursie tempel- en strandstad Kamakura
 • Excursie Nara, met 's werelds grootste houten gebouw
 • Bezoek Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii

Excursies

Tempel Kamakura Japan Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt graag de hippe kledingwinkels in Tokyo, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een shinto-tempel of wandelt graag door leuke wijkjes om het dagelijks leven te ervaren. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Japan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vanuit Tokyo maken we een dagexcursie naar Kamakura, in de 13e eeuw de keizerlijke hoofdstad van Japan. In Kamakura staan prachtige tempels in de beboste heuvels.
 • Een excursie naar Nara, nog een voormalig hoofdstad van Japan. Hier vind je onder andere de Todai-ji, het grootste houten gebouw ter wereld.
 • Op de terugweg stoppen we bij de bijzondere Fushimi Inari-tempel met honderden rode torii.


Daarnaast zijn er diverse andere bezienswaardigheden te bezoeken, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals:
 

 • In Tokyo zijn er te veel mogelijkheden om op te noemen, maar (gratis) bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn, zijn de Meiji-tempel en de hippe wijken Shibuya en Harajuku.
 • Of bezoek vanuit Tokyo de heilige berg Mt. Takao, waar je mooie wandelingen kunt maken en uitzicht op Mt. Fuji hebt.
 • In Kyoto is een overvloed aan bijzondere tempels en tuinen waarvan je er enkele, zoals de Gouden en Zilveren tempel, zeker bezocht moet hebben.
 • In Osaka kun je het wereldberoemde aquarium en het kasteel bezoeken.


Ter plaatse zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld vanuit Tokyo de stad Nikko bezoeken, een van de mooiste tempelsteden in Japan. Een bezoek aan een Noh of Kabuki voorstelling behoort ook tot de mogelijkheden.

Kyoto ligt tussen de bergen, maar de stad zelf is grotendeels plat. Hierdoor kun je de stad uitstekend per fiets ontdekken. Een fiets huren kost nog geen € 10,- per dag.

Vanuit Osaka kun je een bezoek brengen aan Hiroshima, waar het bekende atoombom museum staat. Ook kun je Himeji met het prachtige Himejijō, het 'Witte reiger-kasteel' bezoeken vanuit Osaka.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een internationale reispas die geldig is gedurende het verblijf in Japan
 

Geldzaken

In Japan wordt er betaald met de yen. Kijk voor de actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: is mogelijk bij de bankautomaten in de vele postkantoren, de 7-Eleven supermarkten en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Er zijn veel andere bankautomaten, maar deze accepteren vaak alleen kaarten die in Japan zijn uitgegeven.
Creditcards: te gebruiken om geld af te halen en om te betalen in hotels, winkels en grotere restaurants.
Contant: euro’s. Contant geld wisselen gebeurt meestal in hotels, omdat het daar het snelst en gemakkelijkst is.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

Ondanks de (zeer) hoge serviceniveau in b.v. hotels, restaurants en taxi's, is het in Japan niet gebruikelijk om fooien te geven.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, met wie en wat je wilt eten. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. De reisbegeleiding geeft je tips voor een goed restaurant, een café of suggesties voor uitgaan.

Ramen eten JapanJapan is een paradijs voor liefhebbers van lekker eten en de diversiteit is enorm. Tokyo, Kyoto, Osaka en Kobe hebben samen meer dan 500 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Het eten in de vele minder chique restaurants is uiteraard ook heerlijk en van hoge kwaliteit, én heel betaalbaar! Tokyo alleen heeft meer dan 160.000 eetgelegenheden.

Houd je van vis, dan kom je in Japan zeker aan je trekken. Meestal krijg je een enorme schaal, rijkelijk gevuld met allerlei lekkernijen uit de oceaan voorgeschoteld. Je wordt in Japan verrast door het aantal sushibars met heerlijke verse sushi.

Ook in de vele grote warenhuizen kun je heerlijk verse sushi halen of een compleet Bento-pakket. Een typisch Japans lunchpakket met kleine vakjes met verschillende gerechten.

Restaurant Kyoto Japan Andere klassieke gerechten zijn Shabu-shabu, twee schalen met groenten en vlees die je zelf aan tafel bakt in hete olie en de Tempura-gerechten, gepaneerde en gefrituurde groenten en garnalen. Ook Yakitori kom je veel tegen, kip aan een spies gemarineerd in een zoete saus. Daarnaast vind je andere heerlijke gerechten zoals Udon, Ramen, Tonkatsu, Kobe-biefstuk, Sukiyaki, Okonomiyaki etc. etc. De Japanse keuken is één van de meest diverse ter wereld. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt gratis groene thee en water geschonken. Lees hier meer over de diverse gerechten.

Ben je even toe aan een westerse hap dan is er in Japan ook keus genoeg. In elke stad zijn restaurants te vinden met bijvoorbeeld pizza, pasta, hamburgers of de Franse keuken. Ook zijn er op veel plaatsen bijvoorbeeld Chinese, Indiaase en Mexicaanse restaurants te vinden.

Ook zijn er in Japan ontzettend veel, meer dan 50.000, kleine supermarkten, konbini's genoemd, die (vrijwel allemaal) 24 uur per dag open zijn. De drie grote ketens zijn de 7-Eleven, Lawsons en FamilyMart. Je kan hier terecht voor snacks, kant en klaar-maaltijden, fruit, drankjes en nog veel meer.

Gezondheid

Voor een rondreis door Japan heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en er is dus geen verhoogd risico. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine 'reis-apotheek' met wat pleisters, aspirine, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Japan is een hygiënisch land en het Japanse toilet neemt hier een speciaal plekje bij in.

Hotelverlenging

Het is mogelijk een vervroeging te nemen in een hotel in het centrum van Tokyo. De prijs is vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 145,- per nacht.

In Osaka is de prijs voor een verlenging vanaf € 70,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Aangezien Japan, van het noorden naar het zuiden, ongeveer 3.000 km lang is, is het klimaat afhankelijk van de plaats waar je heen reist en van de tijd van het jaar. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland.

De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Kersenbloesem JapanEind maart, begin april is de tijd van de kersenbloesem. Een periode van bezinning én feesten voor de Japanners. Tijdens het Hanami Matsuri 'bloemkijk festival' zitten Japanners met familie, vrienden en collega's op kleedjes of aan tafels onder de bloesembomen. Het zien van de kersenbloesem is lastig te plannen omdat de bloei sterk van de temperatuur afhankelijk is. Een vroege of late lente kan daardoor zorgvuldige gemaakte plannen makkelijk in de war gooien. In het voorjaar zijn april en mei de mooiste maanden; het weer begint aardig op te warmen, het is voornamelijk droog en er is vooral in april nog veel bloesem te zien.

Hefstkleuren Japanse kersIn het najaar is de periode van half september tot half november de beste tijd om naar Japan af te reizen. De temperaturen zijn nog zeer aangenaam en vanaf ongeveer half oktober beginnen de bladeren al te verkleuren. Een prachtig schouwspel in de parken en bergen van Japan. Vooral de knalrode Japanse es is indrukwekkend. Juni, en in mindere mate (begin) september, is regenachtig. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met kans op een hoge luchtvochtigheid. In deze periode is het echter nog prima reizen als men met de temperatuur en een enkele bui rekening houdt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers. Ze zijn verantwoordelijk voor de organisatorische en technische aspecten van de reis en zorgen ervoor dat de reis soepel verloopt. Ook zijn ze het aanspreekpunt voor vragen en wensen en delen zij relevante weetjes en informatie over het land. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser anderhalve week naar Japan?

Je krijg de culturele hoogtepunten van Japan te zien in een korte reis, zowel Tokyo en Kyoto als Osaka komen aan bod. Door het relaxte reisschema en korte reistijden heb je overal genoeg tijd om de vele bezienswaardigheden te zien.

Tokyo is de onbetwiste metropool van Japan. Een indrukwekkende stad waar je zowel de modernste als de hipste wijken van Japan vindt. Een smeltkroes van jongeren culturen en zakenmannen en -vrouwen waar je kunt ontspannen in de vele parken en tuinen die de stad kent.

Kyoto staat terecht bekend om de prachtige wijken en vele tempels die de stad rijk is. Maar ook het centrum is zeker een bezoek waard. Hier vind je naast de vele winkels ook gezellige wijken waar 's avonds de lichten van de restaurants weerkaatsen in het water van de kanaaltjes die door de stad lopen.

Osaka heeft misschien minder culturele hoogtepunten dan Tokyo en Kyoto, maar is een bezoek zeker waard. De uitgaanswijk Dotonbori met haar neonlichten en billboards is voor iedereen indrukwekkend, maar zeker voor Bladerunner-fans een must-see, het mooie aquarium van Osaka is een van de grootste ter wereld.

Vanuit Osaka kun je interessante excursie maken naar o.a. Nara met de enorme Todaiji-tempel en naar Himeji met het mooiste kasteel van Japan.   

We reizen voornamelijk met de trein en de snelle Shinkansen, een erg aangename en snelle manier van reizen!

Reizend met Djoser door Japan maak je kennis met zowel de eeuwenoude cultuur als het moderne bestaan. Deze combinatie van traditie en modernisme maakt deze reis dan ook bijzonder fascinerend.

Is anderhalve week niet te kort voor een reis naar Japan?

Deze reis is zorgvuldig samengesteld om maximaal van de beschikbare tijd gebruik te maken.

Voor de langste verplaatsing tijdens deze reis, Tokyo - Kyoto, maken we gebruik van de zeer snelle Nozomi Shinkansen-trein. Deze trein haalt een maximumsnelheid van 300 km/h en legt de 515 kilometer in 2 uur en 18 minuten af. We vertrekken in de ochtend zodat je de hele middag in Kyoto hebt (aankomst in Kyoto om 11:48*). 

Voor transfer van Kyoto naar Osaka wordt er gebruik gemaakt van een 'rapid train' die je in 28 minuten van station naar station brengt. Je kunt dan de stad in of een klein stukje verder reizen naar het hotel.

In totaal heb je hierdoor minimaal 7 volledige dagen in Japan. Voldoende tijd om de diverse hoogtepunten van Tokyo, Kamakura, Kyoto en Osaka te ervaren!

Twijfel je toch? Bekijk dan onze 15-daagse reis.

*Wijzigingen in de dienstregeling voorbehouden

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Tijdens deze reis bepaal je zelf waar, wat en met wie je gaat eten, maaltijden zijn dan ook niet inbegrepen. Zo kun je maximaal genieten van de heerlijke Japanse keuken.

Het is in (vrijwel) alle hotels mogelijk om te ontbijten. Het is ook mogelijk (en vaak leuker en goekoper) om een lokaal restaurantje op te zoeken voor b.v. een Japans of westers ontbijt als er daar tijd voor is. Ook zijn er veel bakkertjes en supermarkten waar je o.a. verse broodjes kunt halen en op de iets grotere stations is er ook altijd eten te krijgen. Dit laatste is ook ideaal voor een meeneemlunch (bento) voor de momenten dat je tijdens lunchtijd onderweg bent.

Hoe is het vervoer geregeld op deze reis?

In Japan reizen we grotendeels per trein. Ook gebruiken we de zeer moderne en vooral snelle Shinkansen-kogeltrein. Tijdens sommige trajecten moet er overgestapt worden waarbij er gelopen moet worden van perron naar perron. In de steden reizen we met de plaatselijke trein, metro of bus en wordt er vaak gewandeld. Taxi's zijn ruim beschikbaar.

Waar overnachten we?

We overnachten veelal in comfortabele middenklasse hotels, die centraal gelegen zijn. Ze beschikken over alle moderne voorzieningen en hebben een eigen badkamer. Het personeel is naar Japanse traditie uiterst servicebewust.

Kun je een driepersoonskamer boeken?

Tijdens deze reis zijn er geen driepersoonskamers beschikbaar. Er wordt overnacht in een- en tweepersoonskamers.

Boek je met drie (of vijf) personen, dan deelt één van de reizigers een kamer met een medereiziger van het zelfde geslacht. Wil je geen kamer op indeling, dan kun je voor de derde reiziger, tegen een meerprijs, een eenpersoonskamer boeken.

Wat houdt het bagagevervoersysteem 'Takkyubin' in?

Tijdens twee trajecten - van Tokyo naar Kyoto en van Kyoto naar Osaka - gebruik je het bagagevervoersysteem 'Takkyubin'. Dit is een zeer gebruikelijk systeem waarbij de grote bagage vooruit gestuurd wordt. Voor tweemaal één nacht. Je reisbegeleider informeert en assisteert uiteraard ter plaatse en zal aan het begin van de reis 4.000 yen per koffer inzamelen voor het gebruik van dit bagagevervoersysteem.

Wij adviseren om een dagrugzak / weekendtas / kleine rolkoffer mee te nemen, die je dan als handbagage meeneemt in de bus en/of trein met bagage voor twee nachten.

Is gebruik van het systeem verplicht?

Indien je weinig bagage meeneemt en deze dus beperkt blijft tot bijvoorbeeld één kleine reistas, hoef je geen gebruik te maken van dit systeem. In de praktijk blijkt echter dat de meeste reizigers kiezen voor dit bagagevervoersysteem. De kosten zijn uiteindelijk beperkt en het comfort is het zeker waard.

Hoeveel bagage mag ik meenemen en in wat voor een tas?

Houd er rekening mee dat je tijdens de reis enkele keren een kleine afstand met de tas moet lopen. We raden aan om maximaal 15-17 kilo mee te nemen.

Je kunt zelf beslissen wat voor een tas je meeneemt. Dit kan een koffer zijn (hard of zacht), een rugzak of een duffel bag.

Kan ik pinnen in Japan?

Het is mogelijk om gebruik te maken van de pinautomaten in de postkantoren en op de luchthaven (met het Cirrus- en/of Maestro symbool). Ook kun je pinnen bij de vele 7-Eleven supermarkten.

Er zijn vele andere geldautomaten, maar deze accepteren vaak alleen passen die in Japan zijn uitgegeven. Wij adviseren om naast een pinpas ook een creditcard en contante euro’s mee te nemen. In restaurants en winkels wordt meestal alleen cash geaccepteerd. Soms is betalen met een creditcard wel mogelijk.

Belgische bankkaarten werken soms niet in Japan, een creditcard meenemen om mee te kunnen pinnen is daarom sterk aan te raden.

Geef je fooien in Japan?

In Japan worden in principe geen fooien gegeven, en zelfs vaak ook niet geaccepteerd! Ondanks het hoge serviceniveau in hotels, restaurants etc. zal men raar opkijken als je geld achterlaat en het zeer waarschijnlijk weigeren of zelfs achter je aanlopen om het terug te geven. De service hoort er gewoon bij en is één van de bijzondere aspecten van Japan.

Huur je een gids in voor bijvoorbeeld een rondleiding, dan is het wel geaccepteerd om een fooi te geven. Zelfs dan wordt het niet vanzelfsprekend verwacht.

Kan ik mobiel bellen in Japan?

Mobiel bellen is in Japan kan met toestellen die gebruik kunnen maken van 3G/4G. Met de meeste moderne smartphones kun je daarom bellen in Japan.

Als je wil bellen, vergeet dan niet om in Japan je 3G/4G aan te zetten en je 'dataroaming' uit te zetten.

Het is niet mogelijk om ter plaatse een Japanse mobiele telefoon te kopen, maar je kunt wel een mobiele telefoon huren. Sommige providers in Nederland bieden deze mogelijkheid aan en ook in Japan zelf is het mogelijk een toestel te huren.

In hotels, en vaak in restaurants, grotere stations en stadscentra is gratis wifi aanwezig.

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar zijn de temperaturen het aangenaamst. In juli en augustus is het warm en moet je rekening houden met een hoge luchtvochtigheid. Japan kent net als Europa vier seizoenen en de seizoenen lopen gelijk aan die in Nederland. De temperaturen van Noord-Honshu zijn te vergelijken met die van de Noord-Europese landen en de temperaturen van Zuid-Honshu en Kyushu zijn te vergelijken met die van de Zuid-Europese landen.

Wanneer bloeit de kersenbloesem?

De bloei van de kersenbloesems, of sakura in Japan, begint rond eind maart in het zuiden en begin mei in het noorden. Deze rondreis start in het midden van Japan en eindigt in het zuiden.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Japan?

In Japan gebruikt men de afwijkende netspanning van 100 volt, de stopcontacten zijn meestal van de Amerikaanse variant met twee platte polen. Europese apparatuur werkt normaal gesproken prima, maar een adapter voor het stopcontact is noodzakelijk.

Je leest er hier meer over.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Japan

Bekijk alle reisblogs over Japan