Bekijk de Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe, 26 dagen kampeerreis van Djoser

Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe 26 dagen kampeerreis

Vanaf € 4.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze afwisselende reis door maar liefst vijf van de mooiste landen van Oost- en Zuidelijk Afrika brengt ons van de beroemde wildparken van Kenia en Tanzania, tot de majestueuze Victoria watervallen in Zimbabwe. Onderweg staan niet alleen de absolute safarihoogtepunten als de Serengeti en de Ngorongorokrater op het programma, maar reizen we ook door Zambia en het minder bekende Malawi, dat dankzij de bevolking ook ‘het warme hart van Afrika’ wordt genoemd. Onderweg rijden we door typisch Afrikaanse landschappen, van uitgestrekte natuur, rode akkers met dorpjes en kenmerkende baobabbomen langs de weg. De afstanden zijn groot, maar er zijn ook voldoende rustpunten ingebouwd; zo verblijven een aantal heerlijke dagen op het exotische eiland Zanzibar en genieten van de onderwaterpracht van het verrassende Lake Malawi.

Daarom Djoser

 • Overlandreis met combinatie kamperen en accommodatie
 • 2 ‘gamedrives’ met open voertuigen in South Luangwa inbegrepen
 • bezoek aan bekende wildparken als Masai Mara, Serengeti, Ngorongorokrater en South Luangwa
 • Verblijf aan het strand in Lake Malawi en op Zanzibar
 • Veel maaltijden en entreegelden van de nationale parken inbegrepen
 • Ontdek het echte Afrika met onze Afrikaanse enthousiaste crews
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania, Zanzibar, Malawi, Zambia & Zimbabwe, 26 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. Nairobi - Masai Mara
 3. Masai Mara, 'gamedrives'
 4. Masai Mara - Nairobi
 5. Nairobi - Arusha
 6. Arusha - Karatu
 7. Karatu - Serengeti
 8. Serengeti - Ngorongoro - Arusha
 9. Arusha - Usambara gebergte
 10. Usambara - Dar es Salaam
 11. Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar - Stone Town
 12. Stone Town - Nungwi (Zanzibar)
 13. Nungwi (Zanzibar)
 14. Nungwi - ferry naar Dar es Salaam
 15. Dar es Salaam - Iringa
 16. Iringa - Lake Malawi (Chitimba)
 17. Lake Malawi (Kande)
 18. Lake Malawi (Kande)
 19. Lake Malawi (Kande) - Chipata
 20. Chipata - South Luangwa, middag 'gamedrive'
 21. South Luangwa, ochtend 'gamedrive'
 22. South Luangwa - Lusaka
 23. Lusaka - Victoria watervallen
 24. Victoria watervallen
 25. Victoria watervallen - vlucht naar Johannesburg
 26. Johannesburg - Amsterdam

Reisbeschrijving

Avontuur in Kenia: safari in het Masai Mara wildreservaat

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 Nairobi - Masai Mara wildreservaat
Dag 3 Masai Mara, 'gamedrives'
Dag 4 Masai Mara - Nairobi

Nairobi Kenia (internet)We vliegen rechtstreeks met de KLM naar de Keniaanse hoofdstad. Het huidige Nairobi, met meer dan vier miljoen inwoners, is een bestuurlijk, cultureel en commercieel centrum dat zijn gelijke in Afrika niet kent. De Somaliërs, Arabieren, Nubiërs, Indiërs, Pakistani, Japanners en westerlingen leven probleemloos samen met de Afrikaanse meerderheid. Het kosmopolitische karakter van Nairobi blijkt onder meer uit de aanwezigheid van zowel moskeeën, tempels, synagogen als kerken. We overnachten in een hotel nabij de luchthaven.

Vanuit Nairobi rijden we naar het Masai Mara wildreservaat, waar we onze intrek nemen in een tented camp, waarbij het verblijf garant staat voor het 'Out of Africa '-gevoel. Gedurende ons verblijf heb je tijd om de verschillende wild- en vogelsoorten van nabij te bestuderen. We maken hier met onze eigen safaritruck verschillende 'gamedrives'. Dit uitgestrekte wildreservaat op de grens met Tanzania is populair. Niet voor niets, want het aantal wildsoorten is gigantisch. Je kunt er vaak leeuwen zien die aan het jagen zijn. De grote migratie van de wildebeesten uit het zuiden in augustus/september en terug uit noordelijke richting in oktober is een grote belevenis.

kenia leeuw masai mara djoserDe 'Mara' wordt gekarakteriseerd door golvend grasland, waarin acacia's zorgen voor een typisch Afrikaans plaatje. Tevens is dit het woongebied van de Masai. Masai Mara heeft de status van National Reserve, hetgeen wil zeggen dat er, in tegenstelling tot de nationale parken, menselijke bewoning mogelijk is. De Masai mogen hun vee in het reservaat laten grazen. We reizen de volgende dag weer terug naar Nairobi waar wij net buiten de stad verblijven op een kampeerterrein.

De Serengeti ontdekken: op reis door het rijk van het wilde Leven

Dag 5 Nairobi - Arusha
Dag 6 Arusha - Karatu
Dag 7 Karatu - Serengeti nationaal park, 'gamedrive'

Koken Tanzania etenVanuit Nairobi reis je via het grensstadje Namanga naar Arusha, een stad in Tanzania. De reis van Nairobi naar Arusha duurt ongeveer 5-6 uur, afhankelijk van het verkeer en de grensovergang. In Arusha kun je de lokale markt bezoeken en genieten van de bruisende sfeer van de stad.

De volgende dag rijden we naar Karatu, een stad op ongeveer 2-3 uur rijden. Karatu zelf biedt een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de Riftvallei. Hier kun je tot rust komen, genieten van de natuur en de omgeving verkennen.

Tanzania SerengetiVanuit Karatu bezoeken we het wereldberoemde Serengeti national park, waar we overnachten op een eenvoudig kampeerterrein midden in het park. Vanuit hier maken we met onze eigen truck verschillende 'gamedrives' (speurtochten naar wild). Aangezien het park zo enorm uitgestrekt is, gaan we bij aankomst direct op pad om wild te gaan zoeken. Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelaar kan hier zijn hart ophalen.

Tanzania Serengeti zebra's DjoserHet merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Naast de kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar grote leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

Gnoe migratie SerengetiDe spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken.

Bepalend voor deze migratie is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die valt. Het kan dus heel goed voorkomen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.


Per terreinwagen de Ngorongoro-krater verkennen

Dag 8 Serengeti NP - bezoek Ngorongoro-krater - Arusha
Dag 9 Arusha - Usambara gebergte

Ngorongoro krater olifanten DjoserWe maken in de ochtend met onze truck nog een mooie 'gamedrive' in de Serengeti, voordat we op weg gaan naar de spectaculaire Ngorongoro- krater, welke we 's middags verkennen met terreinwagens. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is, maar ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, zwarte neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Vervolgens keren we terug naar ons al bekende kampeerplek nabij Arusha.

Tanzania Usambaragebergte bergenVanuit het noorden van Tanzania rijden we naar het Usambara-gebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere bevolkingsgroepen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. We verblijven in het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen.


Van het Tanzaniaanse vasteland naar de magische kusten van Zanzibar

Dag 10 Usambara - Dar es Salaam
Dag 11 Dar es Salaam – ferry naar Zanzibar - Nungwi (Zanzibar)

Skyline Dar Es SalaamDe volgende ochtend vertrekken we voor een rit naar de dynamische stad Dar es Salaam. Deze reisdag biedt je de mogelijkheid om te genieten van de landschappen van de Tanzaniaanse kust, met haar witte zandstranden. We overnachten in een hotel aan de kust.

Djoser - Tanzania - Zanzibar - Stone townVandaag nemen we afscheid van onze chauffeur en steken met de ferry over naar Zanzibar. Met enig geluk zien we misschien nog dolfijnen. We meren af in de haven van Zanzibarstad, waar je soms de traditionele houten zeilschepen, dhows genaamd, nog voor anker kunt zien liggen. Er heerst hier meestal een flinke bedrijvigheid. In Zanzibar overnachten we twee nachten in een accommodatie aan het strand en een nacht in een accommodatie in de historische Stone town.


Zanzibar: het betoverende eiland van geweldige verhalen

Dag 12 Nungwi (Zanzibar)
Dag 13 Nungwi - Stonetown (Zanzibar)
Dag 14 Stonetown – ferry naar Dar es Salaam

Dames strand ZanzibarZo mysterieus als de naam Zanzibar in je oren mag klinken, zo interessant is het eiland ook! Alleen de geschiedenis van Zanzibar al lijkt een sprookje uit de verhalen van duizend-en-één nacht. De unieke mengeling van Swahilicultuur en Arabische invloeden vind je niet alleen terug in de architectuur van vele gebouwen, maar ook bij de bevolking. Vrouwen gehuld in zwarte bui-bui schuifelen door de smalle straatjes van Old Stone Town.

Zanzibar veld (internet)Uit moskeetjes en Koranschooltjes klinkt Arabisch op, wanneer gebeden worden uitgesproken of lessen over het leven van de profeet Mohammed worden overhoord. Enig respect voor de islamitische cultuur wordt dan ook op prijs gesteld door de lokale bevolking. De woning van ontdekkingsreiziger David Livingstone is gelegen aan een kleine baai, waar verwaarloosde scheepjes op onderhoud wachten. Het voormalig paleis van de sultan, de Beit-el-Ajaib en het nabijgelegen Portugese fort liggen vlakbij ons hotel en zijn zeker een bezoekje waard. In de oude slavenkerkers in de buurt van de kerk tref je kleine ruimtes aan, waar je nauwelijks kunt staan en waar het daglicht van de straat mondjesmaat naar binnen schijnt.

Zanzibar schildpaddenNatuurlijk kun je een kijkje nemen op de specerijenplantages of op Prison-eiland. Op dit eiland vind je niet alleen de ruïne van de gevangenis waar ontsnapte slaven gevangen werden gehouden, maar tref je ook enkele reuzenschildpadden en pauwen aan. Het eilandje heeft bovendien een mooi strandje, waar je heerlijk kunt zwemmen en vanwaar je kunt snorkelen boven de koraalriffen. Na de ontspannen dagen op Zanzibar steken we met de ferry weer over naar Dar es Salaam.


Ondek de kleurrijke visjes vanuit je duikbril op het Malawi meer

Dag 15 Dar es Salaam - Iringa
Dag 16 Iringa – Lake Malawi (Chitimba)
Dag 17 Lake Malawi (Kande)
Dag 18 Lake Malawi (Kande)
Dag 19 Lake Malawi (Kande) - Chipata

Op weg naar Iringa hebben we een lange reisdag voor de boeg. In Tanzania rijden we door het heuvelachtige landschap van het Kipengeregebergte, langs felgroene theeplantages en door kleine dorpjes. We kamperen in de buurt van Iringa en passeren eeuwenoude baobabbomen.

Cape Maclear MalawiIn het lieflijke Malawi volgen we enkele dagen de oevers van het enorme Malawimeer en overnachten op verschillende plaatsen aan het water. Je kunt aan het strand nabij Chitimba genieten van de zon, boottochtjes maken en snorkelend de bijzondere, kleurrijke cichlidevisjes door je duikbril bekijken. Vele van deze visjes komen uitsluitend in het Malawimeer voor of in één van Afrika's andere grote meren, zoals Lake Tanganyika en Lake Victoria. Ook kunnen wij tijdens korte wandelingen kennismaken met dorpsbewoners.

Malawi meer DjoserTijdens onze tocht naar het zuiden volgen we de oevers van het meer, met fraaie vergezichten op de verschillende baaien. We passeren kleine dorpjes met traditionele lemen hutten, veelal geflankeerd door mango- en papayabomen en kleine lapjes grond waarop maïs en cassave verbouwd wordt. Vaak worden we hier nageroepen door groepen kinderen.Ten zuiden van Nkhata Bay lokt bij Kande opnieuw het kristalheldere water en het mooie strand. Een leuk uitstapje hier is een boottochtje met lokale vissers in een eenvoudige kano. Na deze prachtige dagen rondom het meer van Malawi kruisen we de grens met Zambia, waar we kamperen en route naar South Luangwa nabij Chipata.


Wilde ontmoetingen in de Luangwa-vallei: op safari met Afrika's prachtige dieren

20. Chipata - South Luangwa
21. South Luangwa
22. South Luangwa - Lusaka

Vandaag vervolgen wij onze weg naar South Luangwa. Nog enkele uren hobbelen over een onverharde weg bereiken we één van Afrika's laatste echt ongerepte stukken wildernis, het South Luangwa National Park.

Djoser - Zambia - South Luangwa - olifantenDe beroemde Luangwa-vallei wordt beschermd in een drietal wildparken, die tot de beste safarigebieden van Afrika behoren: het praktisch ontoegankelijke North Luangwa, het weinig bezochte Lukusuzi Game Reserve en het South Luangwa nationaal park. Dit laatste park, heeft een goede en gevarieerde wildstand door de betrokkenheid van de plaatselijke bevolking bij een natuurbehoudprogramma.

South LuangwaUitvalsbasis tijdens ons verblijf is een kampeerterrein, dat direct aan de machtige Luangwa-rivier ligt. Vaste bezoekers op het kampeerterrein zijn olifanten, die hun best doen niet te struikelen over je scheerlijnen. Tijdens onze 'gamedrives' met open jeeps komen we zeker olifanten, leeuwen, nijlpaarden, de uitzonderlijk mooie Thornicroft-giraffen en verschillende antilopensoorten, zoals de puku en de kudu tegen. Aan de rivieroevers tref je krokodillen, nijlpaarden en mooi gekleurde ijsvogels aan.

Luipaard in South Luangwa NPHet landschap wordt gedomineerd door uitgestrekte mopanebosjes, grasland en een gevarieerde begroeiing in de buurt van de Luangwa. Let eens op de grillig gevormde bomen die je hier aantreft! Een absolute aanrader is de middag/avonddrive waaraan je kunt deelnemen en waarbij de kans op het zien van luipaarden of typische nachtdieren als de civet- en genetkatten of bushbabies veel groter is dan overdag. De kans op het zien van een luipaard is overigens in South Luangwa het grootst in vergelijking tot ieder ander park in Afrika!


De schoonheid van de Victoria watervallen

23. Lusaka - Victoria watervallen
24. Victoria watervallen
25. Victoria watervallen – Johannesburg - Amsterdam
26. Aankomst Amsterdam

Na een adembenemend avontuur in de betoverende wildernis van South Luangwa, gaat onze reis verder op een onvergetelijke route via de bruisende hoofdstad van Zambia, Lusaka, naar een van de meest majestueuze natuurwonderen ter wereld: de Victoria Watervallen.

Victoriawatervallen Zimbabwe DjoserDe opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats aan de Zambezi al van ver waarnemen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij de grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya: 'de rook die dondert'. Helaas zal het hierna tijd zijn om afscheid te nemen van de reis door 5 landen van het Afrikaanse continent.

Vanaf de luchthaven stappen we op de vlucht naar Johannesburg, vanuit waar we terugvliegen naar Amsterdam.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
14 jul - 08 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.195,-

Start - einde
10 sep - 05 okt
Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.795,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
13 mei - 07 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
10 jun - 05 jul
i

Deze reis start bij de Victoria watervallen en wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Victoria Falls – Johannesburg of vv.
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry overtochten Dar es Salaam - Zanzibar
 • Hotel, chalet en kampeer overnachtingen
 • 23 x ontbijt, 14 keer lunch en 11 x diner
 • Entreegelden van Masai Mara, Serengeti, Ngorongoro en South Luangwa NP
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Engels sprekende chauffeur/gids
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 425,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze kampeerreis overnachten we 10 keer in makkelijk op te zetten koepeltentjes , die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak en eventueel een kussen; ook voor comfortabele slaapmatjes wordt gezorgd. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan. De kampeerterreinen liggen op de mooiste plekken, vaak midden in de natuur. De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen zijn wisselend van eenvoudig tot goede kwaliteit.

Het kamperen wisselen we af met verschillende accommodaties. Zo overnachten we in Nairobi bij aankomst in een comfortabel hotel. In Masai Mara sluit je je ogen in een safaritent voorzien van bedden. Het geluid van hinnikende hyena’s op de achtergrond doet je makkelijk in slaap vallen. In Dar es Salaam overnacht je twee maal in strandbungalows die uitkijken over de Indische oceaan. Ook in de historische binnenstad van Zanzibarstad en aan de kust van Nungwi overnacht je in een appartement. Aan de oevers van Lake Malawi slaap je in een ‘banda’ een simpele traditionele hut waarbij je het sanitair deelt met je reisgenoten. Op het einde (of begin) van je reis verblijf je bij de Victoria watervallen in reeds opgezette koepel tenten waarin stretchers zijn geplaatst.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Nairobi

Airport hotel 67

Masai Mara Mara Spings Safari camp
Zanibar Stonetown Swahili house
Zanzibar Nungwi Amman bungalows
South Luangwa Croc Valley campsite
Chipta Mama Rulas campsite
Lusaka Eureka campsite

Victoriawatervallen

Shearwater

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 425,-.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Nairobi

  Vertrek

  12:30 - 21:55

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:15 - 10:20*

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later. 

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De doorgaande wegen in Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia en Zimbabwe zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter in slechte staat. Wegen naar en in wildparken zijn onverhard. Hierdoor kunnen reisdagen langer zijn dan je verwacht en kan een lekke band ook weleens voorkomen.

We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen en schuiframen. Onze trucks zijn voorzien van bergruimte voor je grote bagage, de kampeeruitrusting en etensvoorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De 'gamedrives' die bij de reissom zijn inbegrepen in de Serengeti nationaal park en in Masai Mara wildreservaat maken we met onze eigen truck. In South Luangwa national park (Zambia) en de Ngrongorokrater maken we ‘gamedrives’ met jeeps. Het is mogelijk om in de verschillende parken ter plaatse nog extra optionele 'gamedrives' met een jeeps bij te boeken.

In de grote steden als Nairobi, Dar es Salaam en Lusaka staat ons vervoer niet tot onze beschikking; het is ook veel leuker om op deze plekken je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een voordelige taxi te verkennen. Het traject Victoria Falls - Johannesburg v.v. of Johannesburg - Victoria Falls. wordt uitgevoerd met een regionale vlucht.

 • Onze safaritrucks zijn voorzien van bergruimte

 • Chobe NP - gamedrive

  Jeeps bieden goed zicht op de omgeving tijdens de gamedrives in South Luangwa

 • We vliegen met de KLM

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vlucht Victoria Falls – Johannesburg of vv.
 • Vervoer per safaritruck
 • Ferry overtochten Dar es Salaam - Zanzibar
 • Hotel, chalet en kampeer overnachtingen
 • 23 x ontbijt, 14 keer lunch en 11 x diner
 • Entreegelden van Masai Mara, Serengeti, Ngorongoro en South Luangwa NP
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Engels sprekende chauffeur/gids
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Excursies volgens programma

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Masai Mara, entreegeld en twee 'gamedrives' in onze eigen safaritruck
 • South Luangwa, entreegeld en twee 'gamedrives' in een open jeep in de vroege ochtend en in namiddag.
 • Serengeti nationaal park, entreegeld en 'gamedrives' in safaritruck
 • Ngorongoro-krater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en ‘gamedrive’ met terreinwagens.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

Daarnaast kun je op eigen gelegenheid nog andere bezienswaardigheden bezoeken of deelnemen aan optionele excursies, zoals:

 • Nairobi, bezoek Karen Blixenmuseum.
 • Masai Mara, bezoek een Masaidorp, een manyatta, en maak kennis met deze kleurrijke veehouders.
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi.
 • Victoria Falls, de Victoria Falls bekijken vanuit de lucht in een helikopter, zonsondergang bootcruise en/of een prachtige wandeling in Victoria Falls National Park langs de watervallen

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in België en dient minimaal 4 blanco pagina’s te bevatten.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het ETA/visum van Kenia zijn $ 32,50,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online een ETA aan te vragen.
 • Visum voor Tanzania: het e-visum kost $ 50,- per persoon. Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.
 • Visum Zimbambe. Dit kan aan de grens worden verkregen. Dit visum kost $ 50,-
 • Voor Malawi en Zambia: is geen visum nodig.
 • De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Vaccinatieboekje voorzien van gele koorts vaccinatie meenemen op reis.

Geldzaken

In Kenia en Tanzania wordt er betaald met shilling. Malawi en Zambia hanteren allebei hun eigen Kwacha. In Zimbabwe betaal je met Amerikaanse dollars. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In Kenia, Tanzania, Zanzibar en Malawi kan op verschillende plekken worden afgehaald
Contant: Voor Zambia en Zimbabwe raden we contanten Amerikaanse dollars aan. In Zimbabwe kun je met Amerikaanse dollars betalen. In Zambia kan je deze dollars inwisselen naar Zambiaanse Kwacha.
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Tijdens deze reis is overal het ontbijt inbegrepen, 23 keer lunch en 11 x diner. Deze maaltijden worden verzorgd door een meereizende campcourier, die de groep op gezette tijden van eten en drinken voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen. Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Tijdens deze reis vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

Tijdens het verblijf in op Zanzibar, Dar es Salaam, Kande (Malawimeer) en de Victoria watervallen is uitsluitend het ontbijt inbegrepen en heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals op de avondmarkt aan de kade. In verschillende hotels en restaurantjes in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase restaurants en zelfs ook Chinese en Italiaanse.

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, Gele koorts en hepatitis A
 • Malariatabletten
 • Vaccinatie tegen Gele koorts is verplicht voor Tanzania. Neem daarom uw vaccinatieboekje mee op reis.

De hygiënische omstandigheden voor deze reis zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van de landen waar we doorheen reizen. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden.

Veelgestelde vragen

Met welk vervoer reizen we tussen Nairobi en de Victoriawatervallen ?

Over land reizen we met moderne, speciaal uitgeruste safaritrucks. Deze goed onderhouden trucks bieden je uitstekend zicht op het wild. Aan het eind van de reis overbruggen we het traject tussen de Victoriawatervallen en Johannesburg (de stad van waar je huiswaarts vliegt) met een korte vlucht. Indien je de reis zonder de internationale vluchten (het landarrangement) hebt geboekt dan dien je zelf voor het vervoer tussen Johannesburg en Victoriawatervallen te zorgen.

Waar overnachten we?

Tijdens de kampeerreis overnacht je in makkelijk op te zetten tenten die voorzien zijn van muskietengaas. We logeren op officiële kampeerterreinen met goede faciliteiten. Bij aankomst in Nairobi overnachten we in een comfortabel hotel nabij de luchthaven. Bij de Victoriawatervallen overnacht je in een tent welke is voorzien van een stretcher met matras en beddengoed.

Is het mogelijk om een éénpersoonstent te boeken?

Ja, tijdens deze reis is het mogelijk om een éénpersoonstent / kamer te boeken tegen een toeslag

Als ik een verlenging van het hotel boek, is dan ook de transfer van of naar de luchthaven inbegrepen?

Nee, tijdens de verlenging van een reis met bijboeking van het hotel in Nairobi en/of Victoria Falls is er geen transfer van of naar de luchthaven inbegrepen. Deze dien je dus zelf te verzorgen (bijvoorbeeld per taxi of shuttlebus van het hotel).

Kom ik tijdens deze reis de ‘big five’ tegen?

We kunnen het uiteraard niet garanderen, maar de kans dat je de ‘big five’ (leeuw, olifant, neushoorn, luipaard en buffel) ziet, is het hele jaar door erg groot. In het droge seizoen, van november tot maart, concentreert het wild zich rond de waterpoelen, waar je het makkelijk kunt fotograferen.

Wie begeleidt de reis?

De Engelssprekende crew bestaat uit een ervaren chauffeur/reisbegeleider en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt. Er wordt wel van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen. Alle maaltijden tijdens de kampeerovernachtingen zijn inbegrepen in de reissom. Djoser zorgt voor kook- en eetgerei, stoeltjes, tenten en slaapmatjes.

Moet er een bedrag worden gestort in de etenspot?

Djoser hanteert geen etenspotten, die ter plekke nog door de deelnemers extra moeten worden betaald. Conform de ANVR voorwaarden zijn deze onvermijdelijke uitgaven bij ons reeds opgenomen in de reissom. Tijdens alle kampeerovernachtingen worden er drie smakelijke maaltijden per dag verzorgd. Hierbij is koffie, thee en juice inbegrepen. 

Is de vlucht Johannesburg - Victoriawatervallen of andersom inbegrepen in de reissom?

Als je het complete pakket van de reis boekt mét de internationale vluchten dan is deze vlucht inclusief in de reissom. Boek je het landarrangement en regel je je eigen vluchten dan dien je ook dit traject zelf te regelen.

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Voor zowel Kenia, Tanzania en Malawi dien je voor vertrek online een e-visum aan te vragen. Hoe deze procedure precies werkt vind je na boeking op je eigen 'Mijn Djoser' pagina. Ook voor Zimbabwe en Zambia zijn visa nodig, maar deze kan je aan de grens verkrijgen. Voor Zuid-Afrika is geen visum nodig. Let er overigens ook op dat je paspoort na terugkomst van de reis nog minimaal 6 maanden geldig dient te zijn.

Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

Op de meeste kampeerplaatsen kun je bij de receptie (tegen betaling) accu’s/batterijen opladen. Vaak vind je stopcontacten in de toiletgebouwen. Houd er rekening mee dat in Afrika de stroom nog wel eens uitvalt en soms enkele uren niet beschikbaar is. Neem dus ook reserveaccu’s/powerbanks mee.

Moet ik zelf een klamboe mee nemen tijdens deze reis?

Je hoeft geen klamboe mee te nemen. Onze tenten zijn voorzien van muskietengaas.

Zijn er verplichte vaccinaties voor deze landen?

Ja, de vaccinatie tegen gele koorts is verplicht. Andere vaccinaties zoals inentingen tegen DTP en hepatitis A zijn niet verplicht, maar worden wel sterk aangeraden. Daarnaast geldt voor deze landen een malariarisico. We adviseren je altijd (ruim) voor vertrek contact op te nemen met je huisarts of de plaatselijke GGD, deze instanties weten precies welke vaccinaties en tabletten voor welk gebied noodzakelijk zijn. Inlichtingen zijn tevens te verkrijgen via de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl). We adviseren om muggenmelk (met Deet) mee te nemen en om 's avonds bij voorkeur kleding met lange mouwen/lange broek te dragen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Van Victoria watervallen naar Nairobi

Bekijk alle reisblogs over Van Victoria watervallen naar Nairobi