Bekijk de Van Delhi naar Beijing, 30 dagen van Djoser

Van Delhi naar Beijing 30 dagen

Bezoek de Taj Mahal, Mount Everest en de Chinese Muur

Een prachtige rondreis door India, Nepal, Tibet & China. De reis gaat van start in Delhi. Het oude en nieuwe gedeelte van de stad zijn beide rijk aan bezienswaardigheden. Vanuit Varanasi steken we de grens over naar Lumbini in Nepal, de geboorteplaats van de Boeddha. Nepal biedt fantastische uitzichten op het Himalayagebergte, neushoorns, pagodes en heilige rivieren. Van het groen glooiende landschap in Nepal reizen we naar het hooggelegen, prachtige en ruige Tibet. Vanuit Lhasa rijden we per trein naar China. In China bezoeken we de steden Xi'an en Beijing.

Van:
Aan:


Routekaart Van Delhi naar Beijing, 30 dagen
 1. Amsterdam - Delhi
 2. Delhi
 3. Delhi - Fatehpur Sikri - Agra
 4. Agra - nachttrein naar Varanasi
 5. Varanasi
 6. Varanasi, boottocht Ganges
 7. Varanasi - trein naar Gorakhpur - Lumbini
 8. Lumbini - Chitwan nationaal park
 9. Chitwan NP, jungle wandeling
 10. Chitwan NP - Bhaktapur
 11. Bhaktapur - Nagarkot
 12. Nagarkot - Kathmandu
 13. Kathmandu
 14. Kathmandu - Syabrubesi
 15. Syabrubesi - Jilong / Gyirong Town
 16. Jilong / Gyirong Town - Tingri
 17. Tingri - Shigatse
 18. Shigatse, bezoek Tashilhunpo-klooster
 19. Shigatse - Gyantse
 20. Gyantse - Lhasa
 21. Lhasa, bezoek aan Potala-paleis
 22. Lhasa
 23. Lhasa - nachttrein naar Xi'an
 24. aankomst Xi'an
 25. Xi'an, excursie Terracottaleger
 26. Xi'an - nachttrein naar Beijing
 27. Beijing
 28. Beijing, excursie Chinese Muur en Zomerpaleis
 29. Beijing
 30. Beijing - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

India

Bezoek aan de middeleeuwse spookstad Fatehpur Sikri

Dag 1 Amsterdam - Delhi
Dag 2 Delhi
Dag 3 Delhi - Fatehpur Sikri - Agra
Dag 4 Agra - nachttrein naar Varanasi

rode fort delhi india DjoserWe beginnen deze reis in de Indiase hoofdstad Delhi. Het oude en nieuwe gedeelte van de stad zijn alle twee rijk aan bezienswaardigheden. Het straatleven in het oude centrum is ongeëvenaard: rinkelende riksja-bellen en ontelbare straatverkopers maken van een wandeling een onvergetelijke ervaring. In en om het centrum van Old Delhi ligt een groot aantal bezienswaardigheden. Een kleine greep uit de mogelijkheden: het imposante Rode Fort uit het Mogol tijdperk, de Jama Mashid-moskee (de grootste in India), de Raj Ghat, de plaats waar Mahatma Ghandi is gecremeerd, en Chandni Chowk, de grote bazaarstraat in het oude deel van Delhi.

Het moderne kantoor- en winkelcentrum ligt rond Connaught Place in New Delhi, waar ook het parlement en de India Gate staan. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem de belangrijkste bezienswaardigheden. In het uitgestrekte Delhi is de autoriksja of de ouderwetse taxi het handigste vervoermiddel. Spreek wel van tevoren de prijs af, wanneer je niet voor verrassingen wil komen te staan. Ons hotel ligt in de gezellige wijk Karol Bagh, waar de lokale bevolking graag komt winkelen.

Taj Mahal Agra IndiaVanuit Delhi vertrekken we naar Agra. Onderweg bezoeken we Fatehpur Sikri, een middeleeuwse spookstad in het midden van de woestijn. Agra is natuurlijk de stad met de wereldberoemde Taj Mahal. Sjah Jahan bouwde de Taj Mahal tussen 1631 en 1648 uit liefde voor zijn overleden vrouw. Een bezoek aan de Taj bij zonsopkomst is een unieke ervaring, die gegarandeerd in je geheugen gegrift blijft staan. Rust uit met een lekkere lunch en geniet op een van de dakterrassen van het prachtige uitzicht op de Taj Mahal. Of bezoek het Agra Fort, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Je kunt ook het plaatsje Sikandra bezoeken met de graftombe van Akbar. Vanuit Agra reizen we per nachttrein naar Varanasi.


Bekijk in Varanasi het kleurrijke schouwspel aan de Ganges

Dag 5 aankomst Varanasi
Dag 6 Varanasi, boottocht Ganges
Dag 7 Varanasi - trein naar Gorakhpur - Lumbini

Varanasi Ganges India DjoserVaranasi is één van de meest indrukwekkende steden van India en één van de oudste nog steeds bewoonde steden ter wereld. Je komt er ogen en oren tekort. Djoser verzorgt ‘s ochtends een boottocht op de Ganges, een uitgelezen manier om deze magische rivier te ervaren. De oever van de rivier biedt telkens weer een fantastisch kleurrijk schouwspel. Gelovige Indiërs komen naar hun heilige stad Varanasi om voor zonsopkomst een reinigend bad in de Ganges te nemen. Met een roeiboot komen we erg dicht bij ghats waar dit zich afspeelt.

De oude stad met een wirwar van steegjes, waar je soms de weg wordt versperd door een heilige koe, is erg fascinerend. In Varanasi kun je ook je toekomst laten voorspellen door een heuse guru of een hoofdmassage ondergaan op één van de ghats. De stad is sinds eeuwen de zijde-hoofdstad van het noorden. Vanuit Varanasi rijden we per trein naar Gorakhpur en per bus verder naar Lumbini in Nepal. 

Nepal

Chitwan, sta oog in oog met een neushoorn

Dag 8 Lumbini - Chitwan nationaal park
Dag 9 Chitwan NP, jungle walk
Dag 10 Chitwan NP - Bhaktapur

Lumbini ligt aan de voet van de Himalaya en is de belangrijkste historische plaats van Nepal. Hier werd in 563 voor Christus prins Siddharta Gautama geboren die 35 jaar later Boeddha zou worden. Het plaatsje ontvangt jaarlijks vele pelgrims en behoort naast Kushinagar, Bodhgaya en Sarnath tot de vier bekende pelgrimsoorden. Lumbini is de belangrijkste archeologische vindplaats van het land: de vondsten hier dateren bijna allemaal uit de 3e eeuw voor Christus. Sinds 1997 staat Lumbini op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Chitwan nationaal Park Nepal DjoserVroeg in de middag rijden we verder naar Chitwan, waar we vlakbij de ingang van het nationale park verblijven. Om het park te verkennen ga je mee op een wandelsafari, uiteraard onder leiding van een deskundige gids. Je kunt op zoek gaan naar de beroemdste bewoner van het nationale park: de neushoorn. De kans is groot dat je oog in oog komt te staan met zo’n indrukwekkend beest en met iets meer geluk zie je misschien ook nog een tijger. Zoals gebruikelijk is de toegang tot het nationale park niet bij de reissom inbegrepen.

BhaktapurVanuit het groene nationale park vertrekken we naar onze volgende bestemming Bhaktapur, één van de meest sprookjesachtige plaatsjes van Nepal. Dit kleine stadje met een wirwar aan smalle steegjes en verschillende pleintjes, ademt nog de sfeer van de Middeleeuwen. Wanneer het merendeel van de toeristen ’s avonds terugkeren naar Kathmandu, komt die sfeer pas goed tot zijn recht. Ook in de ochtend biedt het rustige Bhaktapur onvergetelijke ervaringen. Vooral het Durbarplein en het pottenbakkersplein zijn dan een bezoek meer dan waard.


Geniet in Nagarkot van de zonsopkomst boven de Himalaya

Dag 11 Bhaktapur - Nagarkot
Dag 12 Nagarkot - Kathmandu
Dag 13 Kathmandu

Als er voldoende tijd beschikbaar is bezoeken we na Bhaktapur de hindoetempel Changu Narayan, een van de oudste tempels van het land. Vervolgens slingert de weg zich de hoogte in naar Nagarkot. We verblijven daar bovenaan een heuvelrug, waar je bij helder weer een imponerend uitzicht hebt op het Himalayagebergte. De volgende ochtend kun je vroeg opstaan om de zon boven de Himalaya op te zien komen.

India Kathmandu Swayambunath en bodnath DjoserDe volgende plek die we aandoen is Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Een fascinerende stad waar je overal stoepa's, tempels, pagodes en andere heiligdommen vindt. Rond Durbar Square, het centrum van de stad, vind je o.a. het koninklijk paleis Hanuman Dokha, de Taleju-tempel en het huis van Kumari, de levende godin.

Vlakbij de stad tref je de boeddhistische stoepa’s Swayambunath en Bodnath aan. Swayambunath, ook wel de ‘apen-tempel’ genoemd, biedt naast een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Rondom Bodnath hebben zich, sinds de Chinese inval in hun land, Tibetaanse vluchtelingen gevestigd. In de vroege avonduren komen zij hier samen voor hun dagelijkse pelgrimsrondjes om de stoepa.

Het hindoetempelcomplex Pashupathinath vind je aan de heilige Bagmathi-rivier. Hier vinden regelmatig lijkverbrandingen plaats. Ook de crematie van de in 2001 vermoorde koninklijke familie vond hier plaats. Een andere koningsstad, Patan is vanuit Kathmandu goed te bereiken met openbaar vervoer of taxi. Kathmandu is ook de ideale plek om souvenirs in te slaan; beelden, boeken, kleding, vrijwel alles is hier te koop.

Tibet

Rijdend over 'het Dak van de Wereld' zien we spectaculaire landschappen

Dag 14 Kathmandu - Syabrubesi
Dag 15 Syabrubesi - Jilong / Gyirong Town
Dag 16 Jilong / Gyirong Town - Tingri

Vlaggen TibetVanuit Kathmandu zullen we met verschillende jeeps naar de grens rijden. Voordat de we grens overgaan, maken we een stop in Syabrubesi. De volgende dag zetten we onze reis voort naar de grens van Tibet. Van het groen glooiende landschap in Nepal, wordt de omgeving naarmate onze reis naar het hooggelegen Tibetaanse plateau vordert, steeds grilliger en onherbergzamer. De route van de grens naar de hoofdstad, Lhasa, mag zeker een van de spectaculairste routes ter wereld worden genoemd. De route is een heel bijzonder traject over verschillende hoge bergpassen door het indrukwekkende landschap van Tibet. Rijdend over ‘het Dak van de Wereld’ zie je enkele hoge Himalayapieken, kleine Tibetaanse dorpjes en grazende yaks.

Het is niet ver rijden van Jilong naar Tingri, maar we leggen de afstanden met opzet in een betrekkelijk laag tempo af om te wennen aan de hoogteverschillen. Regen kan de weg ‘s zomers wat moeilijk begaanbaar maken, zodat we ondanks de geringe afstand veel tijd nodig hebben. In een paar dagen tijd stijgen we behoorlijk wat meters. Doe het die eerste dagen vooral rustig aan, dan kun je zonder al te veel lichamelijke ongemakken genieten van de omgeving. 

Je dient je hier dik te kleden tegen de kou op de passen en het is zaak je rustig voort te bewegen, want de ijle lucht vergt veel van je energie. Bij helder weer kunnen we vanuit Tingri de besneeuwde toppen van de Mount Everest zien. Van Tibetaanse zijde is het zicht op de Mount Everest (met 8850 meter de hoogste berg ter wereld) nog indrukwekkender dan vanaf de Nepalese kant.

In Tingri (4550 meter) overnachten we weer in een eenvoudig Tibetaans guesthouse. Je hebt hier soms geen douche en toilet op de kamer, de sanitaire voorzieningen zijn dan te vinden in een gebouwtje op de binnenplaats. Het gebrek aan comfort wordt goedgemaakt door de sfeer van de kamers met hun beschilderde wanden en meubelen en de dikke donsdekens op de bedden. Natuurlijk staat er de gebruikelijke thermoskan met heet water, die je altijd kunt laten bijvullen. ‘s Avonds komt iedereen naar de knusse, lekker verwarmde keuken en eetzaal.

Bezoek in Shigatse het indrukwekkende Tashilunpo-klooster

Dag 17 Tingri - Shigatse
Dag 18 Shigatse

Rondreis China Tibet CHTI binnenland van Tibet ShigatseShigatse op 3900 meter, is de tweede stad van Tibet en de naam betekent ‘mooie plek’. Je kunt hier het indrukwekkende Tashilunpo-klooster bezoeken, de residentie van de Panchen Lama en één van de belangrijkste operationele kloosters in Tibet. Dit klooster heeft, sinds de bouw in 1447 onder leiding van de eerste Dalai Lama, altijd een vooraanstaande plaats ingenomen. Hier kwamen geestelijke en politieke leiders bijeen om de politieke en economische besluiten voor het land te nemen. In die tijd leefden zo’n 3000 monniken in het klooster, nu nog slechts 600.

Shigatse Monnik Tibet Djoser

Het klooster heeft weinig te lijden gehad tijdens de Culturele Revolutie en wordt onder begeleiding van onze lokale gids bezichtigd. Wellicht tref je het en kun je een van de vele ceremonies bijwonen. Monniken, gekleed in hun traditionele donkerrode gewaden en goudgele mutsen, prevelen hierbij geconcentreerd hun gebeden. Misschien een moment voor een kopje yakboterthee, de Tibetanen drinken tientallen koppen per dag van deze drank met z’n bijzondere geur en smaak. Eigenlijk is het geen thee, maar gemalen gerst met yakboter, heet water en zout.

Yakboterthee is zeker de moeite van het proberen waard, ook al zijn de meeste westerse bezoekers er niet van gecharmeerd.

Tijdens de ‘kora’, de pelgrimsroute om het klooster, kom je Tibetaanse pelgrims tegen, maar heb je ook mooie uitzichten op het klooster en de omgeving van Shigatse. Sla ook de markt, in het historische Tibetaanse stadsdeel en met uitzicht op het oude fort, niet over. Een mooi rit brengt ons naar de de Tibetaanse hoofdstad Lhasa.


Kleurrijke gebedsvlaggen langs het heilige turkooizen Yamdrok Tso-meer

Dag 19 Shigatse - Gyantse
Dag 20 Gyantse - Lhasa
Gyantse China en Tibet DjoserOp weg naar Lhasa rijden we eerst voornamelijk door vruchtbaar landbouwgebied naar Gyantse. In dit stadje zijn de Chinese invloeden niet zo groot, zodat de sfeer nog authentiek Tibetaans is gebleven. Vroeger was het een belangrijke pleisterplaats voor wolhandelaren op doortocht naar India. Hier kun je de imposante dzong (fort) bekijken en daar het uitzicht bewonderen over het klooster en de stad. Binnen de kloostermuren ligt de 35 meter hoge Kumbumstoepa, een van de mooiste bouwwerken in Tibet, met binnenin 112 kapellen vol beelden en muurschilderingen.

Na Gyantse wordt je getrakteerd op prachtige vergezichten op besneeuwde bergen en een gletsjer. De 4974 meter hoge Kambapas geeft een verbluffend zicht op het heilige turkooizen Yamdrok Tso-meer. Langs de kant van de weg staan vele gebedsvaantjes en offerstenen, die de reiziger moeten beschermen. Het geklapper van de vaantjes op de eenzame vlakte is indrukwekkend om te horen en bedoeld om de goden te wijzen op de plaats waar mensen hen vereren. Na een laatste afdaling, tot ongeveer 3600 meter vervolgen we onze weg en arriveren in de heilige stad Lhasa. 


Het Potalapaleis torent uit boven Lhasa

Dag 21 Lhasa
Dag 22 Lhasa
Dag 23 Lhasa - nachttrein naar Xian

Potala paleis Lhasa Tibet DjoserHet eerste dat je ziet als je Lhasa nadert, is het Potalapaleis, dat is gebouwd op een heuvel en hoog boven de stad uittorent. Hoewel dit paleis de winterresidentie van de Dalai Lama was, is het niet het belangrijkste religieuze bouwwerk. Dat is de centraal gelegen Jokhangtempel, het oudste heiligdom van het Tibetaanse boeddhisme. De vele pelgrims, die van heinde en verre komen en vaak dagenlang onderweg zijn, werpen zich in de volle lengte van het lichaam op de grond en raken met hun voorhoofd de heilige grond aan. Zo leggen zij al biddend, met hun hele lichaam, hun pelgrimstocht rondom de tempel af.

Verzamelplaats voor pelgrims en bezoekers is het plein voor Jokhang, de Barkhor. Het is fascinerend om de pelgrims zich te zien voorbereiden op hun gebeden voor geluk. Het is bijna niet voor te stellen dat dit heiligdom na de Culturele Revolutie een tijd als pension en bioscoop is gebruikt. Gelukkig heeft de tempel zèlf hier geen schade van ondervonden.

Ook de moeite waard is het Norbulingka, het voormalige zomerpaleis van de Dalai Lama. Tijdens het verblijf in Lhasa is het ook mogelijk enkele belangrijke kloosterplaatsen even buiten de stad te bezoeken, zoals Drepung en Sera. Drepung is het rijkste kloostercomplex met de meeste monniken. Op de begraafplaats even buiten het Sera-klooster worden de stoffelijke resten van overledenen achtergelaten ten prooi aan wilde dieren, want er is niet genoeg hout om de doden te kunnen verbranden.

In de tuin van het Sera-klooster houden de monniken ‘s middags regelmatig debatten over religie en wereldse zaken, een belangrijk onderdeel van hun opleiding. De tijd is ruim in Lhasa; belangstellenden kunnen dan ook bijvoorbeeld het blindeninstituut bezoeken. Met de door de Chinezen ‘passend’ genaamde Hemeltrein reizen we via de plaatsen Golmud en Xining naar Xian.

China

Fietsen over de stadsmuur van Xi'an

Dag 24 aankomst Xi'an
Dag 25 Xi'an, excursie Terracottaleger

Na het verblijf in Lhasa stappen we in de trein voor een buitengewoon fascinerende treinreis over de Tibetaanse hoogvlakte. In ruim 1,5 dag reizen we over besneeuwde passen, langs groene grasvlaktes over de spectaculaire, recent aangelegde, spoorlijn van Lhasa via Golmud en Xining naar Xi'an. Doordat de grond op grote hoogte permanent bevroren is, zijn speciale technieken gebruikt bij de bouw van de spoorlijn. Onderweg zie je af en toe een nomadentent, yaks en vrolijk naar de trein zwaaiende kinderen in het desolate hooggebergte. Doordat de reizigers al geruime tijd op hoogte zijn, zijn de hoogteziekte verschijnselen naar verwachting minimaal. In de trein maken we gebruik van de hardsleeperklasse.

Xian China DjoserXi'an was in het verleden het startpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer kosmopolitisch karakter heeft gegeven. In het centrum van de stad, vlak achter de Drumtoren, bevindt zich nog altijd de oude islamitische wijk. In deze wijk kun je bijzonder gezellig wandelen en eten; ook tref je hier zeer veel kunst- en antiekwinkeltjes. Het oude centrum van Xi'an is altijd omringd geweest door een dikke muur, die grotendeels gerestaureerd is en waar je overheen kunt lopen of fietsen.

Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Vlakbij de zuidmuur ligt het Provinciaal Museum, dat één van de grootste collecties Chinese kunstschatten herbergt, waaronder veel aardewerk en kalligrafie. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken, beide karakteristieke, oude Chinese gebouwen.

Tibet China terracottaleger Djoser We trekken in Xi'an een halve dag uit voor het wereldberoemde Terracottaleger van de eerste keizer van China: Qin Shi Huangdi. Dit eeuwenoude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt. Deze in de prijs inbegrepen excursie wordt door de reisbegeleiding per bus georganiseerd, de entree is niet inbegrepen.


Kijk je ogen uit in miljoenenstad Beijing

Dag 26 Xi'an - nachttrein naar Beijing
Dag 27 Beijing
Dag 28 Beijing, excursie Grote Muur
Dag 29 Beijing
Dag 30 Beijing - Amsterdam

We stappen voor het laatst tijdens deze reis in de trein en reizen naar Beijing: hoofdstad en regeringscentrum van China. De stad heeft een inwonersaantal van ongeveer 19 miljoen, dat nog dagelijks wordt vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, bus of taxi. Ter illustratie: om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen, ben je met de taxi al snel een half uur onderweg! De reizigers die van een uitdaging houden, kunnen ook de fiets pakken.

Het centrum van de stad bevindt zich rondom het Plein van de Hemelse Vrede, waar zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk bevinden. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte tempel van de Hemel, gelegen in een park in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar, die alle in opperste symmetrie gebouwd zijn. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel, waar tegenwoordig weer het Tibetaans boeddhisme beleden wordt.

Chinese muur DjoserVanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur geregeld, waar je de tijd hebt om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis, dat even ten noorden van Beijing ligt aan een speciaal aangelegd meer. ’s Avonds bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera en/of dé specialiteit van Beijing te proeven: de Peking-eend. Zo sluit je deze fascinerende reis in stijl af.

N.B. Het kan voorkomen dat we (een deel van) het traject afleggen met vierwiel aangedreven auto’s. Dat gebeurt met name in het regenseizoen, wanneer de wegen voor de bus minder goed begaanbaar zijn. Soms is een traject (gedeeltelijk) ontoegankelijk geworden en moet de route worden aangepast. Onder uitzonderlijke weersomstandigheden kan het moeilijk begaanbare grenstraject tussen Nagarkot (Nepal) en Jilong (Tibet) komen te vervallen. Een extra vlucht van Kathmandu naar Lhasa zou dan noodzakelijk zijn. We volgen dan een aangepast programma vanuit Lhasa. De ingelaste vlucht brengt extra kosten met zich mee en we wijzen je erop dat bij een dergelijke noodzakelijke aanpassing de kosten voor rekening van de reizigers zijn.

Tot deze routewijzigingen kan meestal pas ter plaatse, door de reisbegeleiding en de lokale agent in samenspraak met Djoser, ‘last minute’ besloten worden. We kunnen je daarover dus niet altijd van tevoren inlichten, maar je hoort het dan ter plaatse van de reisbegeleiding.


Op weg met Djoser

Tijdens onze reizen is er geen sprake van een van dag tot dag gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 okt - 31 okt
V
Vertrek informatie i
i
Dashain Festival in Kathmandu.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 apr - 22 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

21 mei - 19 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

23 jul - 21 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

27 aug - 25 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

01 okt - 30 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 apr - 14 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

22 apr - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

20 mei - 18 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Gids in Tibet
 • Vervoer per bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hemeltrein Lhasa naar Xi'an
 • Nachttrein Xi'an - Beijng
 • Hotelovernachtingen
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Bezoek Lumbini
 • Wandelsafari Chitwan nationaal park
 • Bezoek Tashilhunpo-klooster
 • Excursie Terracottaleger
 • Excursie Chinese Muur

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, toeristenbelasting (Bhaktapur), facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is alleen in Delhi bij te boeken. In Delhi verblijf je vooraf in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

In verband met het groepsvisum voor China is het niet mogelijk om je verblijf in Beijing te verlengen. Alle deelnemers moeten tegelijk inchecken en met dezelfde vlucht terug naar Nederland reizen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Er wordt overnacht in schone, waar mogelijk, centraal gelegen middenklasse hotels, over het algemeen met douche en toilet op de kamer. De hotels zijn meestal voorzien van een goed restaurant.

In India vormen onze hotels een aangenaam rustpunt in het drukke straatleven. In India zijn de meeste kamers voorzien van airconditioning, een enkele keer zorgt een ventilator voor verkoeling.

In Nepal zijn de accommodaties eenvoudiger. De kamers zijn wel schoon en, met uitzondering van de accommodatie in Bhaktapur voorzien van eigen douche en toilet.

In Tibet zijn de hotels veelal karakteristiek en eenvoudig - zeker in de meer afgelegen gebeiden - echter zijn de hotels in bijvoorbeeld Lhasa van goede kwaliteit. In Lhasa kan je als één van de weinige gebieden in TIbet ook op eigen gelegenheid op onderzoek uit, waarvoor het hotel hier dicht bij de hoogtepunten van het centrum ligt.

In China overnachten we in goede middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem koffie/thee zelf mee).


Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Delhi Rockwell Plaza
Agra Amar Hotel
Chitwan Rhino Lodge
Kathmandu Hotel Thamel
Bhaktapur Golden Gate Guest House
Nagarkot Hotel View Point
Xi'an Jiefang Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

 • Rockwell Plaza hotel Delhi India
 • Rockwell Plaza hotel kamer Delhi India

  De meeste hotels hebben kamers met eigen douche en toilet

 • Rockwell Plaza hotel kamer Delhi India
 • Amar Hotel Agra India
 • Amar Hotel Agra receptie India
 • Amar Hotel Agra kamer India
 • Chitwan Rhino Lodge Tuin

  De logde in Chitwan is gelegen in een grote tuin

 • Chitwan Rhino Lodge kamer
 • Hotel Thamel Kathmandu Nepal

  Hotels liggen centraal of dicht bij het openbaar vervoer

 • Hotel Thamel kamer Kathmandu Nepal
 • Golden Gate Guest House terras Bhaktapur Nepal

  Sommige hotels beschikken over een eigen terras

 • Golden Gate Guest House kamer Bhaktapur Nepal
 • Hotel View Point uitzicht Nagarkot Nepal

  Het uitzicht vanaf het hotel in Nagarkot is prachtig

 • Hotel Snow Leopard guesthouse Tingri Tibet
 • Hotel Snow Leopard guesthouse kamer Tingri Tibet

  Accommodaties in Tibet zijn eenvoudig, maar typisch Tibetaans

 • Gyantse Hotel Gyantse
 • Gyantse hotel receptie Tibet

  Hotels variëren van wat zakelijk tot echte 'couleur locale'

 • Gyantse hotel kamer Tibet
 • Yak Hotel Lhasa Tibet
 • Yak hotel kamer Lhasa Tibet

  Je kunt je voorkeur doorgeven voor losse bedden of een tweepersoonsbed

 • Beijing hotel kamer China
 • Beijing hotel receptie China

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Delhi

  Vertrek

  14:25

  Aankomst

  01:45*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Beijing - Amsterdam

  Vertrek

  10:55

  Aankomst

  15:15

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer is het in India 3,5 uur later dan in Nederland. In Nepal is het één kwartier later dan in India. In Tibet en China geldt Beijing tijd, die 6 uur verschilt met onze zomertijd.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In India en van Kathmandu tot Lhasa maken we gebruik van eigen, lokaal gehuurde, bussen met chauffeur. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een klein lokaal marktje of andere bezienswaardigheden.

Houd er rekening mee dat enkele afstanden behoorlijk groot zijn, waardoor langere reisdagen, met name in Tibet, onvermijdelijk zijn. Enkele verplaatsingen nemen, afhankelijk van het weer en de staat waarin de weg zich bevindt, zo’n 10 uur in beslag. De staat van de wegen, die zich door het bergachtige Himalayagebied slingeren, is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Houd er dus rekening mee dat de ritten langer kunnen duren dan verwacht en dat vermelde reistijden slechts een grove schatting zijn.

Enkele langere trajecten (van Agra naar Varanasi en Xi'an naar Beijing) overbruggen we per nachttrein, waarin we gereserveerde slaapplaatsen hebben.

Een van de hoogtepunten van de reis is de spectaculaire treinrit over het Dak van de Wereld van Lhasa naar Xi'an.

De steden kun je vaak het beste te voet verkennen, de bus staat in principe niet tot de beschikking. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja voor de wat langere afstanden. Al staan wij als Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt.

Voor een verkenning van de omgeving is de fiets in Xi'an en Beijing dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen. Beijing kent een uitgebreid en goedkoop metronet.

 • China en Tibet KLM Luchtvaartmaatschappij Djoser

  Directe vlucht naar Delhi en terug vanaf Beijing.

 • China en tibet bus vervoersmiddel Djoser
 • China en tibet bus vervoersmiddel Djoser

  We maken gebruik van comfortabele bussen

 • China en tibet bus binnenkant vervoersmiddel Djoser
 • China en tibet rondreis Djoser

  De trein vanaf Lhasa gaat over het hoogste spoor ter wereld!

 • China en tibet trein vervoersmiddel Djoser
 • China en tibet vervoersmiddel nachttrein Djoser

  Slapen in de trein is basic, maar erg bijzonder.

 • China en Tibet nachttrein vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Gids in Tibet
 • Vervoer per bus
 • Nachttrein Agra - Varanasi
 • Hemeltrein Lhasa naar Xi'an
 • Nachttrein Xi'an - Beijng
 • Hotelovernachtingen
 • Bezoek Fatehpur Sikri
 • Boottocht Ganges
 • Bezoek Lumbini
 • Wandelsafari Chitwan nationaal park
 • Bezoek Tashilhunpo-klooster
 • Excursie Terracottaleger
 • Excursie Chinese Muur

Excursies

Gyantse TibetBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of dompelt zich onder in de diverse lokale, religieuze gebruiken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Fatehpur Sikri, de geheel verlaten 16de eeuwse hoofdstad van het Mogolrijk, bezoeken we op weg naar Agra.
 • Boottocht over de Ganges: bekijk het fascinerende schouwspel aan de riviertrappen - ghats - vanaf het water.
 • Lumbini: Bezoek de geboorteplaats van Siddhartha Gautama, rond 450 v.Chr geboren als prins die op 35-jarige leeftijd verlichting bereikte en bekend zou worden als de Boeddha.  
 • Wandelsafari in Chitwan nationaal park: een fantastische plek voor natuurliefhebbers. Chitwan staat bekend om de vele wilde dieren die daar leven zoals krokodillen, herten, apen, neushoorns en tijgers. Hier zullen we onder leiding van een gids een wandeling maken door de Jungle.
 • Het Potala Paleis in Lhasa is de spectauclaire voormalige winterresidentie van de Dalai Lama's, totdat de veertiende Dalai Lama genoodzaakt was Tibet te ontvluchten. Een tocht over de vele trappen is een pilgrimage op zich.
 • In Beijing vertrek je vroeg in de ochtend met de bus, onder leiding van een lokale gids, naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.
 • In Xi’an ga je het beroemde Terracottaleger bezoeken dat op ongeveer een uur rijden buiten de stad ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
   

Daarnaast zijn er diverse optionele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals:

 • Delhi: Het Rode Fort is misschien wel de meeste bekende bezienswaardigheid van Delhi. Het in 1648, in opdracht van Shah Jahan, gebouwde fort met de karakteristieke rode kleur illustreert op imponerende wijze de macht van de Mogol heersers van India. 
 • Agra: Wellicht de meest spectaculaire liefdesbetuiging ooit: De Taj Mahal. Gebouwd door Sha Jahan, vijfde Mogol heerser van India, voor zijn geliefde overleden echtgenote Mumtaz Mahal.
 • Kathmandu: De Bodnath en de Swayambghunath Stoepa's, voorzien van de ogen van de Boeddha zijn belangrijke sites voor de Tibetaanse boeddhisten in Nepal en beide zeer imposant. Rond het Durbar-plein in de stad tref je typische Newah architectuur, zoals het paleis en diverse hindoeïstische tempels. 
 • Shigatse: Breng in de tweede stad van de Tibet een bezoek aan het Tashihunpo-klooster, zetel van de (door de Chinese overheid geïnstalleerde) pänchen lama.
 • Gyantse: De op bijna 4000 meter gelegen stad in Tibet, beschikt over een prachtige chörten, een soort stoepa met 108 kapellen en meer dan 10.000 wandschilderingen. Breng een bezoek aan dit unieke bouwwerk tijdens deze unieke reis.  
 • Lhasa: Het Drepung en het Sera-klooster liggen iets buiten Lhasa, echter voegen ze veel toe aan een bezoek aan Tibet. Drepung is in 1416 gesticht en is het grootste klooster van Tibet. Het Sera-klooster is interessant, omdat er veel wild debatterende monniken in het klooster te zien zijn. 
 • Xi’an: Ondanks dat de stad met name bekend staat om het wereldberoemde Terracottaleger, valt hier veel meer te zien en te beleven. Een bezoek aan Moslimwijk is erg interessant. Naast een prachtige moskee zijn hier veel leuke kleine straatjes te vinden en is het eten er om de vingers bij af te likken.
 • Beijing: In Beijing is er eigenlijk genoeg te zien voor een verblijf van enkele weken. Naast de muur en het zomerpaleis is een bezoek aan de Verboden Stad zeer aan te raden. De bouw van het 720 000 vierkante meter grote paleizencomplex heeft tien jaar geduurd en onder andere de Ming- en Qin-keizers hebben hier hun onuitwisbare stempel gedrukt op China.  

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Delhi worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Beijing nog minimaal zes maanden geldig is.
 • E-visa India US$ 80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, waarbij je een MULTIPLE-ENTRY visum voor 365 dagen krijgt. Je kunt ook een visum voor 30 dagen aanvragen, maar hiermee kun je maar een beperkte tijd het land inreizen.
 • Een visum voor Nepal US$ 30,- (aan de grens) en een groepspermit voor China en Tibet (ter plaatse +- $ 115,-). Let op: neem onbeschadigde, bij voorkeur nieuwe, dollars mee. 

Voor de uitnodiging van de groepspermit voor het bezoek aan Tibet en China heeft Djoser 4 weken voor vertrek een kopie van uw paspoort nodig. Voor de verzorging van de uitnodiging/permit wordt € 25,- in rekening gebracht op de factuur.

Aangezien je op een groepspermit in China reist is een Chinees visum niet nodig. In verband met het groepsvisum voor China is het niet mogelijk om uw verblijf in Beijing te verlengen. Alle deelnemers moeten tegelijk inchecken en met dezelfde vlucht terug naar Nederland reizen.

Geldzaken

In India wordt er betaald met de Indiase rupee, in Nepal betaal je met de Nepalese rupee en in China met de Rénminbi (yuan). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: is mogelijk in de meeste steden.
Contant: euro’s of dollars (voor het visum voor Nepal moet in contante, onbeschadigde US dollars( 25,-) worden betaald aan de grens en voor het groepspermit voor China, Tibet moet in Kathmandu in contante, onbeschadigde US dollars (115,-). betaald worden; neem ook contante Euro's mee voor noodgevallen.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,-.
 
Als je op vakantie gaat buiten de eurozone is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft geld af te halen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

De maaltijden zijn gedurende deze reis niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. De reisbegeleider kan je vaak tips geven, maar je kunt natuurlijk ook zelf op pad.

Eten curry IndiaDe Indiase keuken, met tal van verschillende curries is wereldberoemd en overheerlijk. Je zou bijvoorbeeld een zogenaamde thali (Hindi voor bord) kunnen bestellen. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje dat soms gemengd is met fruit. Je kunt in onze hotels in India en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase maaltijd krijgen.

In Nepal kun je heerlijk eten en de diversiteit in gerechten is groot. Het altijd mogelijk om de lokale specialiteit: ‘dahl baht’ te bestellen: linzen met rijst, gecombineerd met een scherpe groenten- of vleescurry en pickels. In Kathmandu zijn de varianten van westerse en oosterse maaltijden onuitputtelijk. Van pizza’s tot yakburgers en van Thais tot friet met mayo.

Hoewel de middelen in Tibet beperkt zijn, vallen de typische gerechten als momo’s (gevulde deegballetjes) en thukpa (noedelsoep) meestal wel in de smaak. Andere specialiteiten zijn yakkaas en gedroogd yakvlees, maar je komt ook veel Chinese gerechten tegen met vooral groenten en noodles.

Eten markt ChinaVoor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. Overal kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten, die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Thee is de volksdrank in China, die krijg je op veel plaatsen automatisch voorgezet, maar mineraalwater, frisdrank en bier zijn ook vrijwel overal verkrijgbaar. Yakboterthee, met de zoute smaak, is typisch Tibetaans, dus die moet je beslist een keer proberen. In vrijwel alle Chinese accommodaties is warm water beschikbaar voor een kop thee of instantkoffie. Water is in vrijwel alle plaatsen in flessen verkrijgbaar. Het wordt nergens aangeraden om water uit de kraan te drinken. In Tibet (op hoogte) is het belangrijk om veel te drinken, tot zelfs 4 à 5 liter per dag (water, thee, cola).

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

De hygiënische omstandigheden in het land zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in alle landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine, paracetamol en middelen tegen darmstoornissen en reisziekte. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Houd er rekening mee dat reizen in de Himalayaregio vermoeiend kan zijn. Zorg er daarom voor dat je tijdens de reis goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. Onderschat de zwaarte van de reis niet en bereid je er goed op voor. We reizen in Tibet op grote hoogte (van 3.600 tot 5.000 meter) en het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, duizelingen of kortademigheid veroorzaken.

Het is raadzaam om de voorgenomen reis met je huisarts of de plaatselijke GGD te bespreken. Zij kunnen je inlichten over het reizen op grote hoogte, tips geven en eventueel aanwijzingen over medicijngebruik. Reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen ouder dan zestig raden we in ieder geval aan om de reisplannen te bespreken met de huisarts.

Voor deze reis is het noodzakelijk om in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Je lichaam moet behoorlijk wennen aan de grote hoogte en je kunt fysieke inspanning dan ook het beste vermijden.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is alleen in Delhi bij te boeken. In Delhi verblijf je vooraf in een centraal gelegen middenklasse hotel in de wijk Karol Bagh. De prijs is vanaf € 20,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. Een eenpersoonskamer kost € 40,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

In verband met het groepsvisum voor China is het niet mogelijk om je verblijf in Beijing te verlengen. Alle deelnemers moeten tegelijk inchecken en met dezelfde vlucht terug naar Nederland reizen.

Klimaat en geografie

Onderweg tussen Delhi en Beijing reis je door totaal uiteenlopende gebieden, met verschillende klimaten. De reis wordt uitgevoerd in de periode april tot en met oktober, aangezien buiten deze perioden de wegen in Tibet, door sneeuw en ijs niet tot moeilijk begaanbaar zijn.

In Noord-India zijn de weersomstandigheden sterk afhankelijk van het seizoen. In het najaar en het voorjaar zijn de temperaturen bijzonder aangenaam, zowel overdag als 's nachts. De zomer kan vrij warm zijn in heel India, met temperaturen tot boven de 35°C. In Nepal is het vrijwel altijd koeler dan in India.

Onderweg in Tibet veroorzaken de hoogte en de wind het gehele seizoen een snijdende kou, met name op de hoogste passen. De zon is op grote hoogte daarnaast erg fel, waardoor het uit de wind vaak bijzonder aangenaam kan zijn. In het voor- en najaar kunnen de temperaturen dalen tot het vriespunt, vaak levert dit wel de mooiste uitzichten op het gebergte op. Wanneer de zon er doorheen komt wordt het vaak aangenaam warm, maar het kan dan ’s avonds en ’s nachts weer behoorlijk afkoelen.

De Chinese steden Xi'an en Beijing hebben een landklimaat met warme temperaturen in de zomermaanden (30°C), in het voor- en najaar is het over het algemeen aangenaam, al kunnen de avonden ook hier behoorlijk afkoelen.

De moesson valt in India en Nepal ongeveer van juli t/m eind augustus. Precies is dit niet te voorspellen. Reizen in de regentijd hoeft, zoals men wel eens denkt, niet nadelig te zijn. Ook al heeft Tibet, aan de noordkant van de hoogste pieken, veel minder neerslag dan de zuidelijker gelegen gebieden, je moet in de regentijd rekening houden met glibberige wegen in de bergen en oponthoud tijdens reisdagen. Regen valt meestal aan het einde van de dag en ’s nachts. De buien zijn vrijwel altijd kort en hevig en in deze periode is het wolkendek vaak dicht. In China valt het gehele jaar door neerslag, al zijn de zomermaanden over het algemeen vrij droog.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

In Tibet gaat er gedurende ons verblijf een lokale gids mee. In Beijing en Xi’an is er tijdens de Djoser excursies een lokale gids. Hij/zij vertelt uitgebreid over de regio; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

 

FAQ

Dien ik voorafgaande aan de reis al visa te regelen?

Voor India dien je voorafgaand aan de reis een visum aan te vragen. Je kunt voor deze reis een e-Visum aanvragen. Je ontvangt na aanvraag binnen 72 uur het e-Visum, voor DOUBLE-ENTRY met een geldigheid van 60 dagen. Meer informatie over de procedures ontvang je na boeking. Start niet eerder dan 4 weken voor vertrek met de aanvraag want een visum is vaak maar beperkt geldig. Controleer goed of de betaling goed is gegaan en print het correcte formulier uit, voordat u vertrekt naar Schiphol.


Het visum voor Nepal wordt geregeld aan de grens (US$ 25,-). Neem hiervoor een pasfoto mee.

Voor het bezoek aan China (incl. Tibet) wordt ter plaatse in Kathmandu het groepsvisum (US$ 114,-) geregeld. Hiervoor heeft Djoser een kopie van je paspoort nodig.

NB Gezien het groepspermit is een verlenging in Beijing niet te regelen. Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact met Djoser op.

Voor wie is deze reis geschikt?

Beschikken we over een eigen bus?

Van wat voor soort accommodaties maakt Djoser gebruik?

Hoe wordt de reis begeleid?

Welke excursies zijn inclusief in deze reis?

Kan ik overal pinnen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster

  10,0

  10,0
 • Wat een prachtige, maar ook intensieve reis! Een aantal lange reisdagen, prachtige steden, mensen, kleuren, geuren, oudheden, culturen, vergezichten, landschappen. Een heel bijzondere reis, en ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren. Met een hoofd vol indrukken thuis nagenieten.

  8,0

  8,0
 • Erg leuke en mooie reis met goede begeleiding. Verschillende culturen gezien, mooie natuur, leuke activiteiten zoals trekking tochten en andere wandelingen en natuurlijk heerlijk gegeten. Was een avontuurlijke reis. Een reis waar je wel een goede conditie voor nodig hebt.

  10,0

  10,0
 • Van Delhi naar Beijing is een unieke reis door de combinatie van 4 landen met elk hun eigen cultuur. Het is een 'belevingsreis' waarin je ondergedompeld wordt in de leefwijze van het land. Je maakt alles mee van 'binnenuit', hebt niet het gevoel als toerist op stap te zijn. Intens en verrijkend!

  8,0

  8,0
 • Een intensieve maar zeer indrukwekkende reis. Zo ontzettend veel gezien en ervaren. Deze reis is een belevenis geweest, die ik niet snel zal vergeten. Zeker een aanrader!

  10,0

  10,0
 • Een super mooie reis, die ik niet snel zal vergeten. Vier verschillende landen, met hun eigen cultuur. Van het drukkere hectische, maar mooi India, naar het rustigere Nepal, met veel mooie natuur. Tibet is gewoonweg fantastisch, super landschap en mensen en eindigen in China met de Grote muur.

  10,0

  10,0
 • Ik heb enorm genoten van de reis van Delhi naar Beijing. Je komt in vier totaal verschillende landen met daarbij behorende culturen. Je kwam ogen en oren tekort. De groep zeurde nooit, hielp elkaar als het nodig was en samen genoten we volop. Zonder onze reisleider waren we nooit thuis gekomen.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische intensieve reis met af en toe het karakter van een survival, onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Een onvergetelijk reis. Zoveel cultuur en natuur. India, met geen woorden te beschrijven. Nepal, schitterende natuur. Heb mn hart verpand aan Tibet. Wat een mooi woest land met zulke lieve en mooie mensen. China, mooi om eens te zien.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie van 4 landen
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Indrukwekkende treinrit per Hemeltrein van Lhasa naar Xi'an
 • Oog in oog met krijgers van het Terracottaleger in Xi'an
 • Excursie naar de Grote Muur inbegrepen
 • Bezoek oude koningsstad Bhaktapur
 • Boottocht op de Ganges bij Varanasi
 • Bezoek aan de geboorteplaats van de Boeddha
 • Wandelsafari in Chitwan nationaal park
 • Mount Everest aanschouwen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

9,3

Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg verm...
Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster

Leny B. - 10,0
Wat een prachtige, maar ook intensieve reis! Een aantal lang...
Wat een prachtige, maar ook intensieve reis! Een aantal lange reisdagen, prachtige steden, mensen, kleuren, geuren, oudheden, culturen, vergezichten, landschappen. Een heel bijzondere reis, en ik ben blij dat ik dit heb mogen ervaren. Met een hoofd vol indrukken thuis nagenieten.

Gerda - 8,0
Erg leuke en mooie reis met goede begeleiding. Verschillende...
Erg leuke en mooie reis met goede begeleiding. Verschillende culturen gezien, mooie natuur, leuke activiteiten zoals trekking tochten en andere wandelingen en natuurlijk heerlijk gegeten. Was een avontuurlijke reis. Een reis waar je wel een goede conditie voor nodig hebt.

Maarten Z. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven